Új privát üzeneted érkezett!

Bella,
eddig short protokoll volt? (ezért dili a doki? :roll: )
Mikor indul?

Alle,
pajzs-túltengés Nálad milyen tüneteket produkál? (Sztem nekem is ilyenem van... :oops: ) ha van időd, megírod privi?

Nani,
igen, MM-be mennék, jövő hétre tervezem...(Viszont a pjzsmirigyet nézetném, ha külön bevállalják, de nekem valami olyan kéne ami az FP3, FP4-et is vizsgálga... :roll: )

Hurrá, babaesőőőőő!!!!! :lol:
Gyerünk, Viktu, télleg te jössz! Utánad pedig mi, többiek :D

tillidian

Till,
eddig shortom volt.
De nem ezért kell mennem pszihomókushoz, hanem azért, mert minden leletem rendben van mégsem tapadnak meg a babócák.
Vendég

Till, a mens és bármi egyéb fizetős helynek pont az a lényege hogy azt kérsz amit kifizetsz, vagyis tsh mellett ft3 és ft4-et is néznek. nekem pl csak ft3-at kellett nézetnem annó ezt normál kórházban nem nézik magában de nagyon tsh mellett sem ha jó a tsh de magán helyen ha fizeted, megnézik.

Puszedli, ez peches, még 3 hét csúszás. :cry: de akkor az hogy gyógyszer kell, nyilván más doki mondta.nem tudsz alkudozni hogy lombik miatt kellene, fontos lenne hogy elkezd stb...én tutti így csinálnám, nem késlekednék emiatt.
Vendég

Sziasztok!

Alle! Hagyjuk. A stílus volt szar...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hunci,
köszi! Akkor "előállok" a Mensben az extra igényeimmel...(ft, nem fp? akkor elértettem valamit... :roll: )

Még 2 kérdés:
- ott ki is értékelik a leletet? Vagy ezzel keresnem kéne egy dokit, aki megteszi? :roll: (házidoki nemtom, mennyire ért hozzá :oops: )
- külsősként télleg minden 25%-kal drágább?...

Bella,
szurkolok a pszicho-dokis dologhoz, remélem, segít! :wink:
(én még mindig kineziológushoz járok, és annyit javultam, hogy még! :P )

tillidian

Hunci: mondtam nekik ezt, de ugyanazt szajkózta, nem nyúl bele más a drnő betegébe. Gondoltam stikában elkezdeném szedni, de lehet rizikós. Meg nem is tudnék szerezni. Lenne kérdésem, jössz msnre vmikor?

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Kicsit OFF, de mégsem:

A paraszt és a csacsi

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állatórákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne.Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat.Áthívta a
szomszédait,hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött. Aztán, mindenki csodálatára megnyugodott.Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat tesz. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel, feljebb mászik. Ahogy a paraszt és a szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyrefeljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!
Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni.A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

Kép

Kép

*puszedli*

Puszedli: ezt te tudod, msn passz, nem mindig vagyok fent, tanulok ezerrel, csak hébe-hóba ugrok fel picit.

Till: ez egy magánlabor, ha doki is kell, akkor azért fizetni kell pluszba, mivel ez a topik csak kibeszélős és egymásnak segítős topik, de nem hozzáértő senki, így én eleve orvoshoz mennék, kerül amibe kerül. Mert azért az ir, a pm problémák speciális orvosi tapasztalatot igényelnek. Tippeket lehet adni, de a gyógykezelést értelemszerűen orvos adja.Ha külsös vagy 25% igen.
Vendég

Till nagynéninek gratula! :lol:

Lányok, látom megy itten a virgonckodás. :lol: Leo, Mó nagyon örülök nektek! Ügyesek voltatok! Puszi nektek!

Viktu drágám, most már tényleg te jössz! Drukkolok a babóknak!

Bella, te hiszel a dili dokikban? Én olyan nehezen képzelem el, hogy a magamból kibeszélés segíthet. Még sosem voltam pszihomókusnál.

Csajok, Sannah hol van? Olyan rég nem írt.

Alle, akkor most megint várakozás?

skrisz72

Sziasztok!

Pár hete olyan kedvesen fogadtatok, amikor elmeséltem Nektek, hogy hét év után milyen nagy öröm ért minket, amikor sikerült az ICSI-s lombikunk...
Hát, sajnos itt vége a történet ezen részének, mert egy hete elment a babánk, itthon egy hajnalon elvetéltem a tízhetes terhességet. Most már kicsit jobban vagyok.

Még egyszer, köszönöm a sok támogatást és kedves szót, amit Tőletek kaptam!
Én ugyan többet orvos felé sem nézek, elég volt... Nektek azért kitartást kívánok és minél több sikeres próbálkozást! Szemmel tartalak Bennetek, ne féljetek!

Mindenkinek türelmet és jó egészséget kívánok szeretettel!!!!!
pvma

Pvma: annyira sajnálom :cry: :cry: egy nagy ölelés nektek.
Vendég

((((((((((((((((((((((Pvma))))))))))))))))))))))))))))))))))))),
erre nincsenek szavak :oops: :cry: :cry: :cry:
Szívből kívánom, hogy megvígasztalódj és sok örömöt kívánok az öri-baba Kisfiatokban!!!

Hunci,
köszönöm, aranyos vagy! (Azért remélem, annyit csak mondanak majd, hogy rendben vannak-e az értékek... :roll: mert ha gond van, nyilván kerítek akár ott egy dokit...)

Puszedli
jó a történet! :P

(és bár jólesett olvasni, sajnos mégis elég rossz passzban vagyok mostanság... :oops: :cry: - bár gondolom, ezzel nem vagyok egyedül...)

tillidian

Till: nem, nem mondanak semmit, mert te a klinikának a laborját használod ki és nem fizetsz a doktorért, egy olyan magánlaborról sem hallotam még, amely bármit is hozzáfűzne a dolgokhoz...pedig néhányat kipróbáltam már, biovitalban sem mondanak semmit, istenhegyin sem, váci útiban sem, sehol, ha csak a laborért fizetsz....
Vendég

Hunci,
értem! (Végülis logikus, hogy ha labor, nem értékel...akkor megpróbálom majd a lelettel a körzeti dokinénit meginterjúvolni...Aztán, ha kell, tovább keresek...)
Debonyolúúúúúlt!!! :roll: :lol:

tillidian

Sziasztok,
Tegnap elfelejtettem beírni, hátha esetleg valaki még nem tudja:

Aug. 15-től (12 órától) - aug. 24-ig lesz zárva a Kaáli, de telefonos ügyelet lesz. Nyitás aug 25-én.

Krisz,
Hogy miben hiszek az jó kérdés, de annak érdekében, hogy legyen egy babám bármit megteszek. Azt hiszem vagyunk itt egy jópáran így!:)
Vendég

PVMA - :-( nagyon-nagyon sajnalom, azert soha, ne mondd,h soha...........
leo50

Tilli,
A pajzsmirigyes leleteken a Mensmentisben rajta vannak a határértékek, tehát egyből látni fogod, hogy kurfli van a rendszerben.
Minden pajzsmirigyes hormon 2.500Ft-ba kerül per db.
Nem akarlak elkeseríteni, de a pajzsmirigy esetében legjobb útmutatók az antitestek. Én anno csak TSH-át , T3-at, T4-et kértem és utána meg kellett ismételni mert ezek alapján hiába volt indokolt a gyógyszer a doktornő nem írta fel, mivel ezekből nem látszott az eltérés pontossága , ezért kellett csináltatnom még anti TP (Thyreoidea-peroxidáz AAT) és anti TG (Thyreoglobulin AAT) tesztet is. Szóval jobban jársz ha egyszerre nyomod az egészet, mert úgy is kell. Pénzt vigyél magaddal, de a jó hír hogy csak elsőre vagy külsős utána már belsős leszel a többi vérvételen is, akár náluk mész orvoshoz akár nem.

Bella,
Őszintén kb.3- 3,5 éve járok valamilyen nevezzük gurunénihez, sőt az egyiket már kinőttem és most bő 1 éve Gödre járok. Én nem tudtam volna egyedül kibírni eddig ( 5 éve várunk). Nagy hasznát vettük mind a kineziológiának, ezotériának, meditációnak, homeopátiának. Tutira ráment volna a házasságunk és az egész életünk ha nem tekintünk a probléma mögé. Annyi szép dologgal találkozik és tapasztal az ember, hogy talán nekünk ez az út van kijelölve csak nem hittük el, de utólag áldja az ember, hogy szembe kellett néznie ezzel a problémával.
Nekünk is volt már 3 lombik, és bár nekünk csak annyi volt a problémánk, hogy nem tapadnak meg - a többit ügyesen megoldják egyedül - talán pont ez a legnehezebb része az egésznek. Mivel orvosilag nem indokolt, hogy miért nem tapadnak meg - leszámítva a most már kezelés alatt lévő inzulinrezisztenciát - biztos akadt valami lelki sérelmem amiről nem tudtam, de gátló tényezőként zavart. Idő kell még az ember lelki téren elkezd javulni, de annál szebb az eredmény, és tényleg sokkal jobban érzed magad.
Én a meddőségi kezelések részévé tenném a lelki támogatást is, mert nagyon fontos.
Sok sikert.

Farkasok J
farkasok

Farkasok!
[quote] írta:n a meddőségi kezelések részévé tenném a lelki támogatást is, mert nagyon fontos.

A szívemből szóltál. Sajnos sokan ezt nem veszik figyelembe. Nagyon drukkolok nektek!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

[quote="farkasok"

Én a meddőségi kezelések részévé tenném a lelki támogatást is, mert nagyon fontos
J[/quote]

Ezzel 1000%-ig egyetértek. Vegyünk egy többszörös lombikost, többszörös inszemes múlttal. Jön a következő lombik, alig várja, próbál pozitivan gondolkodni, de nem sikerül, megint negatív a teszt. Ezt ép ésszel és depressziós tünetek nélkül magában próbálja feldolgozni, nyilván nem megy egyre depressziósabb lesz, már várja a következő lombikot, talán az utolsó államilag finanszírozottat, de addigra annyi sérelem gyűlt össze benne, hogy ezt hívják úgy lelki eredetű meddőség...
Erre valók azok az orvosok, akiknek ki lehet beszélni a problémát, kibeszéléssel sok lelki tényezőt ki lehet iktatni és talán a sikerességi ráta is még jobb lenne...
Vendég

leo50

Köszönöm Mindenkinek a biztatást!

Pvma
Ölelés neked!

Viktu
+++++++++++
Vendég

Sziasztok!

Mó! (már nem voltam itthon, mikor írtál)
:D :D :D Gratulálok!Kép

Este még jövök, (addig rendesen visszaolvasok :wink: )
Nagyon szépen köszönöm(ük) a drukkokat, 14 órára megyünk a lurkókért, Ketten ügyesen felébredtek :D
Cupp, Lányok!Szép napot!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Angel :P
Boldog szülinapot!

Leo :P:P
Gratulálok!!!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Mo, Leó
dejódejó, GRATULA!!!!!! (halkan de biztosan) :)

Viktu,
drukk a két lurkóhoz!!!! ++++++++++++++++++++++

((((((((((((Pvma))))))))))) :(
nagy ölelés!!!

Lelki támogatós hozzászólásokkal én is egyetértek!!!!!!

Bella,
hajrá :wink:

KépKép
tobi

pvma, :cry: :cry: nagy ölelést küldök!

Viktu, jaj de jó! Hajrá ikrek! :lol: :lol:

Bella, Hunci, Farkasok: nekem azt mondogatja a főnököm, hogy legyek türelmes, mert ugye 20 évig azt mondogattam a szervezetemnek (fogamzásgátlók által is), hogy nem lehet terhes. Most miért várom el tőle, hogy egyik napról a másikra hirtelen terhes leszek. Idő kell, míg megszokja a testem a tudatot, hogy most már befogadhatja a számára idegen testet. Ebben is lehet valami, nem? Legalábbis én ezzel áltatom magam. :roll:

skrisz72

Sziasztok!

Most biztos nem leszek túl népszerű, de én meg tökre nem bírom, hogy ha nincs szervi ok (vagy ha van is, de megtapadás nincs ), akkor a lelki tényező az, amire mindent fognak! Ezt a legegyszerűbb az orvosoknak. És ha néhány kezelés se hozza meg a megtapadást, akkor az a magyarázat, hogy még nem volt elég hosszú a terápia.
Én az első lombiknak úgy vágtam neki, hogy meg se fordult a fejemben, hogy nem sikerül, kinek, ha nekem nem! A másodiknak is. A harmadik után kicsit magamba zuhantam, és mivel minden rendben volt mindig az embriókkal, mint mindig - meg mint sokat próbált lombikos, aki már az utolsó fűszálba is kapaszkodik -, én is felvettem a kapcsolatot egy pszichológussal. Dr. Szendi Gábort kerestem meg, aki az egyik legszakibb szaki a női meddőség lelki analízisében. Megvártam, hogy vége legyen a negyedik lombiknak is (épp benne voltunk már a protokollban ), utána gondoltam, hogy elmegyek hozzá. Nem kellett, mert sikerült.
Bocs, ha lelomboztam azokat, akik ettől várják a megoldást, de muszáj volt írnom, hogy reményt adjak azoknak, akik viszont nem tulajdonítanak kizárólagos megoldást a lelki tényezőknek.
Én azt mondom, hogy egyszer mindenki megkapja a maga babáját(it), de hogy mikor, azt sajnos még nem tudjuk befolyásolni. Én az orvostudományban hiszek, előbb-utóbb megtalálják a megtapadás okát!
20140901102739

Sziasztok,

Hajni, nem akarok nagyon vitatkozni, de nem lehet, hogy a lelked legmélyén megnyugodtál, hogy lesz segítség azzal, hogy elindultál a pszicho doki felé és ennyi is elég volt ahhoz, hogy megnyugodj és sikerüljön?

Mindemellett csodát szerintem senki sem vár a pszichológusoktól, de biztosan tudnak segíteni. Ha csak meghallgatják a félelmeinket, a nyűgjeinket, már az is elég lehet...

És az orvostudományban hinni kell, hiszünk is mindannyian, hiszen egyébként nem járnánk kezelésre, hanem várnánk, hogy megoldódjon magától minden. De azt azért el kell ismerni, hogy réges rég, amikor még nem volt ennyire magas szinten az orvostudomány, akkor is sok mindenre tudtak megoldást, nem orvosi eszközökkel. A pszichológus is egy ilyen valaki szerintem.

Viktu +++++++++
allegrobarbaro

Kedves Lányok!Már hónapok óta nem írtam nektek,nem vagyok egy nagy gépező,de olvastalak rendszeresen benneteket.Most azért írok,hogy egy kis erőt öntsek mindenkibe a pozitív példával.(Bár még mindig félve írom le,de próbálom magam elengedni egyre jobban.)Szóval sikerült ICSI-vel az első lombik,és ma beleléptem a 11. hétbe.Nagy még bennem az aggodalom ennyi várakozás után,bár tudom(mondják elegen...:)),hogy ez nem jó,de én legszívesebben beültetnék egy UH-fejet,és egész nap nézném,hogy minden rendben van-e vele...:)
Reagálva az előzőekre,hogy orvostudomány,pszichés tényezők stb.,itt nincs szabály,se bizonyíték..Bár én az előzőben hiszek,és inkább hajni777 véleményével értek egyet,mert képtelen voltam aggyal az érzelmeimet befolyásolni(lásd pozitív hozzáállás).
Illetve még korábban szó volt róla,hogy Szeged vagy Pest.Én Pesten nem jártam,de Szegedről csak pozitív dolgokat mondhatok,a doktor úr nem csak jó orvos,de maximálisan odafigyelt a lelki tényezőkre is.Hiperstimu veszélye miatt többször voltunk lent,és a nővérkéket is csak a maximális dicséret illeti,végig segítőkészek voltak minden téren,és még beszélgetni és vigasztalni is odaültek,ha arra volt szükség:Én biztos,hogy jó reklámjuk leszek...:)
Mindenkinek puszi,és persze drukkolok továbbra is!
tompika

Tompika, gratulálok :D A második bekezdésedre: szóval neked is jó volt a szegediek hozzáállása, hogy nem csak a testedet kezelték...tehát ez az oldal is fontos. És a lényeg a végeredmény, a baba/babák, az, hogy ki milyen segítséggel jut el odáig, olyan mindegy.

Pvma, megkönnyeztem az írásod, nagyon-nagyon sajnálom és átérzem, mit érzel.
allegrobarbaro

Allegrob.,
...És régen néhányan meggyógyultak, a többség nem. Aki új dogmát mert felállítani, azt máglyán égették el…
Az, meg hogy akkor miért sikerült, lehet az aznap reggeli kakaóscsiga sikere is…:wink:
Biztos van, akinél múlhat ezen IS, de Nem ezen múlik! Ha így lenne, akkor már a világ összes meddőségi intézetében benne lenne a kötelező protokollban, és minden beültetés sikerrel járna. Szerintem.

Tompika,
grtalulálok!
20140901102739

Jó hogy van ez a fórum, mert így mindenféléről hall az ember, aztán mindenki eldönti mi jön be neki és mi nem.
Vannak köztünk bátrabbak és vannak félénkebbek, de itt legalább mindenki elmondhatja az álláspontját és ez így van jól.

Jók legyetek!

Viktu,
Hajrá jegesmedvék!

Farkasok J
farkasok

((((((((((Pvma)))))))))) :cry: :cry:

Tompika,

A szegedi reklámot én is erősíteni szeretném (szintén első lombik, bár én még csak a 8. hetet taposom :wink: ), mert én is maximálisan meg voltam elégedve mind a Doktor úr, mind a nővérek hozzáértésével és hozzáállásával.
Nem sok olyan lelkiismeretes orvos szaladgál mostanában mint a Doktor úr, rengeteg a betege és mégis lelkiismeretesen törődik mindenkivel, biztat ha kell, nem riogat, és kapásból képben van, ugyanezt a nővérkékről is el tudom mondani.

A lelki dolgokat elsősorban az embernek önmagával kell megvívnia, van, hogy ehhez külső segítségre van szükség, van hogy nincs. Nincs két egyforma ember, ezért ne általánosítsunk, hogy érdemes-e pszichomókushoz járni, ezt mindenkinek magának kell eldönteni és ahhoz tartani magát. A cél mindenkinél a baba, és ha ebben egy pszichológus is tud segíteni akkor el kell fogadni a segítséget.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Hajni, szerintem ugyanarról beszélünk :D Arról meg, hogy még miért nem része a pszichés felkészítés egy meddőségi kezelésnek, szerintem ne nyissunk külön vitát. Nekem az a véleményem, hogy igenis kellene ez is bele, kiegészítésként.

Akinek segít, hurrá, aki meg van olyan erős, vagy a baráti körében, családban van, akivel meg tudja beszélni a szorongásait és feloldják benne, az külön szerencse.
allegrobarbaro

Hajni, mivel nem kötelező protokoll hogy pszichiáterhez kellene elmenni,így nem is tudhatjuk, hogy ezen (is) múlik-e.

És a leiden, ir vizsgálat sem kötelező...mégis mindenki a maga kontójára megcsiáltatja a sokadik siekrtelen kísérlet után.

Sokan magukban akarják megoldani és egyre depressziósabbak lesznek, a családnak azt mutatják, hogy minden rendben van, akár még a férjnek is, de ha egyszer egy depressziós tünet egy nő agyában megfogan, azt egyedül, segítség nélkül ki nem tudja irtani.
Nem feltétlenül doki kell hozzá, de hogy erről beszélni kell az biztos, nem mindenki olyan szerencsés, hogy egyedül megoldja, ellenben sokan nem merik bevallani, hogy kell a segítség...
Vendég

Lányok,
ez egy fontos téma, örülök, hogy előkerült!

(én néha már nem tudom, miben higyjek :oops: . Annyi mindenbe kapaszkodtam már - mint itt Mindenki -, a jónástól kezdve a cérnabeültetésig mindig úgy éreztem: MEGTALÁLTAM a megfejtést!!! Töretlenül igyekeztem hinni...és amikor eljött az 1. lombik ideje, 2003 októberében, teljesen meg voltam győződve, hogy sikerül!!! Hidegzuhanyként ért, és sokkot kaptam attól, hogy le kellett állítani a stimut...ezek után az 1. lombiknál képtelen voltam elhinni, hogy sikerülhet...aztán ugye idén februárban volt a 2. lombik, itt próbáltam inkább a "nem gondolok semmire, nem mérlegelek" elvet követni, de a 3 blaszto így sem tapadt meg...kicsit szomorkodtam, és próbálom azóta is "tunningolni" magam, hogy sebaj, majd a következő!!! Tudom, pozitív gondolkodás (a kineziológus sokat segített), de néha azért be-be villan olyan gondolat is, hogy annyira nem szeretnék még egy kudarcot...hullámhegyek-völgyek, ezt mindenki ismeri.
És még egy gondolat: van, aki azt mondja, "nem szabad feladni, akkor sikerül", a többiek épp az ellenkezőjét nyomják rám: "bezzeg, ha beletörödnél és feladnád, azonnal jönne a baba"...nem ellentmondás ez???

Tompika,
Neked boldog babavárást! :P

tillidian

Lányok,

bizony, milyen jó lenne, ha ezekben a Központokban pszichológus és társai is rendelkezésre állnának...akinek szükséges, igénybe venné... :roll: (én biztos!)

tillidian

Till, én néha azt hiszem, hogy kicsit ezzel a pozitív hozzáállással túl is lövünk a célon. Mert próbáljuk azt sugalmazni magunknak, hogy sikerül - és hinni is kell benne - de ezzel egyúttal nem készülünk fel arra, hogy mi van, ha mégsem sikerül? Ha mi a 75 %-ba esünk és nem a 25 %-ba? Ahogy írod, sokkoló lehet a sikertelenség ténye...

Én a magam példáján tudom, pl. páni félelem van bennem a 2.lombiktól, mert mi van, ha nem sikerül? Még akkor is, ha volt egy spontán babánk...És lehet, hogy ez a félelem sokat árt majd akkor, ha eljutunk valóban a következő lombikig, még akkor is, ha majd nem gondolok rá.
allegrobarbaro

Alle,
bizony, igazad van! (azt hiszem, én is ezzel "mahinálok": próbálom elnyomni magamban a "mi van, ha megint nem..."-érzést...jobb pillanataimban könnyebben megy, akkor "logikusnak" tűnik, hogy a következő sikerül...)

Bizony, ezt a félelmet nagyon nehéz feldolgozni! (nekem azt mondták anno, hogy "maga szült már, akkor gyerekjáték lesz ismét teherbe esni...na, így startoltam rá az első - vagyis a nulladik - lombikra! Senkinek nem kívánom, egy álló hétig zokogtam, és olyan selejtesnek éreztem magam, akin már a lombik sem segít...)

tillidian

Még 1 gondolat:

a februári beültinél olyan szépen alakult minden, mint a nagykönyvben: ezek után még inkább magamat hibáztattam, hogy nem tapadtak meg a blasztók ("biztosan nem gondolkoztam elég pozitívan" - mert másra nem foghattam...) ezen csak rontott, hogy anyósom szemében is azt láttam: engem okol a kudarcért, hiszen az ő fiacskája a legjobbat produkálta... :roll: :roll: :roll:

tillidian

Sziasztok!

A lelki támogatásról: szerintem embere válogatja. Aki szükségét érzi, hogy elmenjen segítő beszélgetésre, annak nyilván segíteni fog. Aki nem érzi szükségét, az meg ugye el sem megy.

Mivel a Mensben 3 hetet várnom kell a drnőre (és ezáltal a metre is), ma voltam másik drnőnél a leletemmel (nem a Mensben), és kiírt gyogyót. 2 hétig napi 2 x fél (500 mgosból) Ha visszajön szabiról a Menses drnőm, elmondom neki, hogy azért mentem el másikhoz, mert októberben lombik, és nekem a 3 hét várakozás most emiatt nagy idő. (aki szedi: ez nem nagy adag, igaz? köszi.)

(((((((((((((((((Pvma)))))))))))))))))

Kép

Kép

*puszedli*

Puszedli, ha beleszólhatok...mivel így döntöttél, akkor ne 2 hétig 2x fél szemet vegyél be mert ez olyan mini adag, hogy épp várhatnál is a nemszedéssel 3 hetet...
sztem: 1-2 hét alatt kell eljutni 2x 1 szemig, majd 3-4 hétre a bébiadagig 3x1 szem...
3 hó után ha nem használt, nem javult (tehát lombikod előtt) 3x850 mg, ez a biztos adag ha lombik előtt még 40 fölött a terhelésed.
persze azt csinálsz amit akarsz, ezt én így csinálnám, de a döntés a tiéd...

gondolom, elmondta,hogyan mikor szedd...
Vendég

((((((((((Pvma)))))))))))) :cry: Mielőbbi testi-lelki felépülést Neked!!

Lelki tényezők: alapvetően én szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy nagyjából vadidegen emberrel megosszam a legbelsőbb félelmeimet. Nekem az endometriózis okozta a kálváriámat, az elmúlt 7 évem nagy részben arról szólt, hogy hogyan lehet karbantartani ezt a betegséget úgy, hogy ne veszítsem el a képességemet a babára, ha másképp nem, hát lombikkal. Baromi sok pofon volt, rengetegszer volt az, hogy mentem a soron következő kontrollra, felkészültem, hogy mi a legrosszabb, amire számíthatok, és az esetek 90%-ában ezt sikerült alulmúlni. De muszáj volt felállni és gondolkodni, hogy hogyan tovább. (egyébként nekem a Sejtjeink c. film is rengeteget segített) Másrészt én fordítva működöm: ha elkezdem mondani a félelmeimet vkinek, akkor általában az a reakció, hogy próbálják indokolni, hogy miért ne aggódjak, és erre én elkezdem sorolni az érveket, hogy miért KELL aggódni, ezáltal sokkal inkább felerősödnek a félelmeim. Bocsi, ha túl zavaros lett...

Kép

Mó,
egyáltalán nem lett zavaros (én nagyon értem :oops: )

Farkasok,
köszi a pajzsos tippet, akkor mindent nézetek - jó sokér' gondolom :roll:

Hannácska,
megnézném néha a blogodat..ha beengednél... :roll: (kulcs kéne hozzá...kódos lett időközben?)

tillidian

Hunci: aha, értelek. Szerintem a drnő azért volt ilyen óvatos, hogy nehogy többet szedjek, mint amennyit a menses felír majd. Pontosan ezért írtam meg ide, hogy tapasztalt metesek, írjatok vélményt! Köszönöm.

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok!

Megjöttünk, hááát, nem mondom, hogy nem tudtam volna még maradni... 8)
Szülinapi köszöntéseket köszönöm! :D

Katica,
a legközelebbi táblába be is kerülhet! Köszi! :)

Nem tudtam visszaolvasni rendesen, elnézést kérek, de azt azért láttam, hogy Leónak és Mónak jó hírei vannak! :) :)
Gratu! +++++++++

Viktu,
szurkok neked és a fagyijaidnak! :wink:

Ciklushülyülésekhez csatlakozom: 31 napra jött (na ilyet se tapasztaltam már évek óta, általában 26-27 napos), épp bele a nyaralás közepébe! :roll:
Lehet a bromótól?
angel37

Puszedli,azért írtam hogy dönts te mert orvos ellen én nem akarok gyógyszer adagolást mondani, de én így szedtem annó...bár ez is doki ellen van, mert nekem mensben óvatpsabb lépéseket mondtak 2 éve, meg hát ahogy hallom most is, de én gyorsabban szedtem hogy gyorsabban el tudjak jutni a miniadagig, bár nekem a 3x500 vajmi keveset ért, 3 hó kontroll után emeltünk 3x850-re,az inszemem elötti kontrollon semmi változás, azóta én már a 3x1000-nél járok... :oops:
Vendég

Angel
utólag is Isten éltessen sokáig!!! :P (na tessék, mi van itt most "ciklusilag"...az enyimé is a 31. napon jött, és ugyancsak 26 napos szok lenni...én nem szedek bromot... :roll: )
most szurkolhatok, hogy a következő is hosszabb legyen, nehogy beleessen a Kaélis zárásba, mert akkor hogy megyek 3. napi vv-re??? :roll:

Viktu,
szurok-hegyek elindultak Felétek!!! :lol: +++++++++++++++++++++

tillidian

Viktunak nagy drukk!!!!!!!

Gratula a magas hcg-seknek! :D

pvma, veled érzek. :(
nani72

Till, mi pont ezért nem mondtunk semmit anyóséknak. Csak anyukám tudja és a kollégáim.

Viktu, +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

skrisz72

Hunci: értelek! Köszönöm! Elkezdtem (ma) a 2 x felet, aztán eldöntöm majd, hogyan tovább. Mondjuk nekem jóval alacsonyabb, mint neked, lehet ezért írt elő iyen keveset. Más meteeks, ti mennyit szedtetek az elején?

Viktu Leányzó: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

*puszedli*

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?