Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem is tudom, mit írjak, annyira megdöbbentett, ami Kisbuksival történt. A párom is látta a sok Kép-t és rákérdezett, könnyes szemmel meséltem neki. Őszinte részvétünk, Kisbuksi! Nagyon szurkolunk Vencelnek, hogy mihamarabb hazamehessetek.

Vikics!
Az én fiaim szerintem nem mernek majd odamenni a Mikuhoz, ajándékot is majd inkább én adnám oda nekik, ha nem baj.Kép

Zsuzsi!
Gratulálok a nyelvvizsgádhoz, nagyon ügyes voltál! Bár így sikerülne nekem is minden vizsgám!
15-én kezdődik a vizsgaidőszakom, és január végéig tart, szóval akkor majd ritkábban jövök. De lehet, hogy már 12-én mehetek matekból pótZH-t írni, csütörtökön derül ki.

Marcsi!
Kérném szépen én is a Word-ot. Cserébe szerzek neked mézeskalács receptet! (Már majdnem megvolt ma!)Kép

13-án találkozunk!

Gabi
efgabi

Marcsi,
én is kérem szépen, ha nem gond!!
Köszönöm.

Kisbuksiéknak sok-sok drukk, Vencel baba további ügyes fejlődést!!szorítok nagyon!

Kinga
pkinga

Gabi!
Küldtem, köszi a receptet!

Kinga!
Írj egy e-mal cimet ide a topicba, vagy küldj egy e-mailt a profilomban található címre.

Vikics!
MOst mérem fel a terepet! Ha valami olcsó helyről hallok, írok.

Félek veszélyben a Miku partys részvételünk. Eddig csak sima megfázást produkáltak a fiúk, ma éjjel Ádám többször órákat fenn volt és sokat sírt. Vagy a foga, vagy komolyodik a megfázás.
Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Én is nagyon sokat gondolok Kisbuksiékra és nagyon szorítok nekik!!

Marcsi

Ha nem gond, elküldenéd nekem is? cimem: gemini2002@freemail.hu
Előre is köszi!
Mi is ilyeneket szoktunk ajádékba adni a nagyszülőknek. A fényképezőnkhöz van egy jó kis program és ott naptárt lehet készíteni.

Vikics

A 13. tényleg munkanap! Nem is tudom, hogy fogunk elmenni a találkozóra, mert a férjem dolgozik és a másik autónknak meg elment a féke és azzal inkább nem indulok útnak. De a lelkére kötöttem, hogy szombatig csináljon valamit az autóval mert nagyon el szeretnénk menni.

Csak szörnyedten olvastam a rémtörténeteiteket és ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy nálunk minden komplikációmentesen zajlott mindhárom gyermekünknél. Sajnálom a történteket! Annak ellenére, hogy velünk szerencsére semmi baj sem történt én sem voltam igazán elégedett a nővérekkel. Nem igazán figyeltek oda a gyerekekre. Éjjel-nappal nálunk voltak, ha kimertem tolni őket éjjel egy pár órára, mert már három napja nem aludtam, akkor azt vágták a fejemhez, hogy otthon se lesz kinek kitolni.
Nem is tudom miért vannak ott a kórházban az ilyen nővérek, akik nem szívesen végzik a munkájukat!

Zsuzsi

Gratulálok! Ez aztán nem semmi teljesítmény! Csak így tovább! Én is most fogok felvételizni egy főiskolára, remélem nekem is sikerül! Január végén lesz a felvételi még addig talán lesz időm egy kicsit felkészülni.

Éva
p.éva

A fiúknak mostanában olyan jó dumájuk van. Az előbb is nagy kakaszagott éreztem és megkérdeztem tőlük, hogy ki kakilt be. Ilyenkor megszokták mondani, hogy ki volt, erre a Zolika azt válaszolta, hogy a Mikulás volt!
Olyan jó fejek!

Éva
p.éva

Sziasztok
Örülök, hogy a kis Vencel jobban van. Még mindig nem tudtam magam túltenni ami történt. Napközben is többször az eszembe jut. Kisbuksinak nagyon sok erőt kívánok.

Viszem a Miku ruhát, viszont a puttony nincs hozzá. A szomszádból kaptunk kölcsön egy piros abroszt, azt öltögettem össze, de vissza kellett adni a vasárnapi ebédhez. Nemigen van pofám újból elkérni. Ha valaki tud valami más megoldást a puttony ügyileg szívesen veszem.
üdv. Böbe
böbe

Marcsi,
köszi!Kép
Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok

Éva
Ezt nem tehetitek, lovasszekér, hőlégballon, tevehát, tökmindegy csak gyertek el.

Marcsi
Fohászkodom a gyógyulásért a manóknak. Nektek is ott kell lennetek, olyan nehezen szültük meg ezt a meetinget.

Lányok! Hol érdemes játékokat vásárolni karira, ahol nagy is a válszték, nincs gagyi, és viszonylag elfogadhatóak az árak? Kéne egy nagy adag LEGO, baba, teherautó.

Andi
Ambrosia

Szasztok!

Mára az én fiaim is taknyosak lettek és köhögnek! Ez nem igazság! Mostanában olyan jól voltak és erre most meg lebetegszenek. Remélem szobatig jobban lesznek és az autónk is megjavul.

Marcsi

Köszi, de a mi programunkkal pont ilyeneket lehet csinálni, azért mégegyszer köszi!
Remélem, ti is meggyógyultok szombatra.
Pedig én most annyira vigyázok rájuk, ebben a hidegben alig-alig megyünk ki és mégis valami utolérte őket.

Andi

A tescoban és a metroban most elég jó játékok vannak és jó árakon is. Mi ott vettünk meg mindent a gyerekeknek.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Andi, imáid használhattak, mert nem rosszabbodott az állapotuk, sőt már jóval kevesebbszer kell porszívózni az orrukat. Köszi! Péter továbbra is köhög éjjelente, napközben viszont egyszersem. C vitaminon kívül Bronchicum szirupot kapnak, amiből legszívesebben repetáznának Kép
Szóval egyre biztosabb, hogy megyünk, csak lehet, hogy nagyon nyűgösek lesznek a srácok. Mostanában rendre 9-körül ébrednek a hajnali tápszerrel a hasukban. Nos, szombaton fél nyolckor ébresztem őket, aztán 8-kor iszkolunk a buszmgállóba.
Éva!
Tényleg nagyon hiányoznátok! Andi, egy gyors ima rendel Éváéknak is! Kép Kép
Ti hol nyomtatjátok ki a kész naptárat? Tud valaki valami olcsó helyet? Többen vevők lennénk rá.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Marcsi
Örülök. Képzeld, nálunk Eszti ha meglátja a porszívót, már akkor is amikor takarításnál előveszem, elszalad, feltépi a szekrényajtót, beül és magáracsukja. Pedig senki sem tudja olyan finoman szipókázni a nózijukat mint én, ez tuti.
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy jó nagy furgonom. Elvinnék mindenkit.
Ima meglesz!
Mi vettünk egy (HP Photosmart 7150) fotónyomtatót. Hosszútávon megéri. A FOTEX sem csinál szebb képeket.

Éva
Kösz, megsasolom. Talán elnézek a Gulliverbe is. Csak ne lenne mindenhol ez a hömpölygő tömeg.
Azonnali gyógyulást rendelek el!!!KépKépKép

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Remélem minden manó meggyógyul a talira, s mi sem leszünk betegek...Kép

Vikics!
Jellemzők:
mindkét fickó mosolyától elolvadunk, kacagásuk a legszebb dallam amit vha hallottam
Riki (szőke): nagyon lelkis, bújós, de akaratos, hisztis
Ricsi (barna): rendszerető, nagyon segítőkész, de kis méregzsák, harap
egymást 10 mp-en belül utánozzák, nagyon szeretik és hiányolják egymást, jószívűek - de inkább a kajával, játékért "ölnek"Kép.
De egy vmit a Télapó említsen meg - mert ez még a kevés alvásnál és a rongálásoknál is rosszabb:
Pancsi közben nem kakilunk a kádba!!!!!!!!!KépKép
Azt hiszem ez az egy figyelmeztetés nem árt nekik meg a Mikulástól...KépKép

Éva!
Ez a Miku duma haláli!!!!!!Kép
Mikor kezdtek el beszélni a fiaid??? Hiszen alig van köztük 1 hónap, s az enyémek nem hajlandóak pár szónál többet mondani (persze érthető szónál...). A halandzsa megy egész álló nap.KépKép

Andi!
De drága a lányod!!!!Kép
Az én fiaim is menekülnek a porszívó elől, no de nem a szekrénybe?!
Igaz, nálunk már a morzsaporszívó látványa is távozásra készteti Őket...Kép

Tegnap újfent kikészítettek.Kép
Alig aludtak, ebédet nem ették, a mákos tészta még a hűtőre!! is került, de a hasukba nem, levetkőztek és a ruhájukat a konvektorba!!!! gyömöszölték, míg teregettem...Kép A köztes időben pedig nyüglődés, hiszti, veszekedés, sírás...
Tegnap is front volt? Vagy telihold???
Hétfőn behívtak egy fotózásra minket, de egész nap (a fotós szerint a telihold miatt) a pár két év körüli mindegyike cirkuszolt... Persze a srácok is hozták a formájukat.KépKép A 15 képből 1 fotó készült, azon is visítottak. Így ugrott az Anyák Lapja...Kép
De nem dőlt össze a világ, soha nagyobb bajunk ne legyen!Kép

Kisbuksi!
Remélem "jól" vagytok, s a kis Vencel erősödik szépen!Kép
Talán már többször is kézbe veheted naponta! Azok a percek, órák pótolhatatlanok...Kép
Sok erőt és jó egészséget kívánok Nektek!!!!!!!!!!!!!!

További szép napot Mindenkinek!!!

Erika

KépKép
herika

Húúúúú, most látom, milyen hosszúra sikeredett!
Ritkán van erőm s időm jelentkezni... De most végre rászántam magam, ebbéli örömömben megfeledkeztem magamról.Kép
Bocsika...Kép

KépKép
herika

Sziasztok
Csak röviden küldök a Mikunak egy pár szót, mert sajnos bolondok háza van, valószínű a telihold miatt.
Eperke (barnaszemű) nagyon jószívű, segítőkész, önálló kisbaba.
Szederke (kékszemű) kicsit hisztis, akaratos, de ő is nagyon segítőkész kisbaba. Mindkettőre nagyon büszke vagyok. A Mimimamuszt mindenképp említse meg a Miku. Nem szabad levenni a lábukról.
Köszi üdv. Böbe
böbe

Lányok!

99% hogy nem tudunk elmenni a találkozóra! A fiúkkal ma voltam orvosnál és fülgyulladásuk van! Már megint! Ahogy egy kicsit taknyosak lesznek azonnal rámegy a fülükre.
Pedig nagyon vártuk már a Mikulást is! A fiúk állandóan a Mikulást emlegetik. Ha ugat a kutya már egyből kiabálják, hogy jött a Mikulás, a Tv-ben , újságban is mindenhol felismerik, szóval nagyon jó lett volna, ha élőben is találkozhattak volna a Mikulással. Még reménykedem, hogy talán holnapra jobban lesznek a gyógyszerektől, de sajnos tartok tőle, hogy nem megy ilyen gyorsan.
Azért kívánom nektek, hogy helyettünk is érezzétek jól magatokat!!!!!
Az autót ma viszem a szerelőhöz, az valószínű kész lesz addigra. Kicsit félek fék nélkül vezetni, de majd csak eljutok valahogy a szerelőig.

Tiszta ideg vagyok a Lora miatt! A barátnőm szokta reggel oviba vinni és üzent vele az óvónéni, hogy menjek be, mert szeretne velem a Loráról beszélni. Kérte a barátnőm, hogy mondja e neki, mert én nem tudok a gyerekektől bemenni, de azt mondta, hogy csak nekem személyesen akarja elmondani. El sem tudom képzelni, hogy mi lehet vele. Már nagyon ideges vagyok!!! Anyukám megy érte ma és mondtam neki, hogy szedje ki az óvónőből, mert megőrülök itthon.

Mostanában nagyon sokat vagyok egyedül a gyerekekkel, mert a férjem sokat dolgozik és utána meg suliba jár, ma is elment már hatkor és este tízkor ér haza. Lassan kezdek megőszülni.
De januártól nincs állása, úgyhogy lehet, hogy egy pár hónapot itthon lesz velünk és azt mondta, hogy nekem majd akkor semmit sem kell csinálnom, mert ő majd főz, mos, takarít, babázik. Na erre kiváncsi leszek!

Erika

A fiúk már elég rég óta dumálnak és napról napra többet. Egy pár napja már mondatokat is mondanak. Pl. " Tigi csúnya kutya vagy" ( Tigi az egyik kutyánk), " Lora játszik szobába" stb.
De azt vettük észre, hogy egymást tanítják, mert amit az egyik megtanul, azt estére már a másik is tudja mondani és pont ugyanúgy. Meghát a Lorától is nagyon sokat tanulnak.

Én is hosszúra sikeredtem!

Éva
p.éva

Sziasztok!
Most közölte a férjem, hogy biztos, hogy nem ér rá szombaton, így sajnos nem tudunk menni a találkozóra Kép Kép Igaz, hogy nálunk az ikrek még nem fogtak volna belőle semmit, csak a nagyok, azért szívesen találkoztam volna Veletek....

Nagyrészt mi is elkészültünk az ajándékvásárlásokkal, még magunknak is vettünk, (vagy inkább nekem) egy mosogatógépet, már nagyon szerettem volna, és most úúúúgy élvezem! Kép

Lebetegedtünk egy kicsit múlt héten, sikerült összeszedni valami vírust, Andris köhögött, lázas volt, piros volt a torka, Zsófinak meg hasmenése volt egy héten keresztül. A picik is náthásak egy kicsit, de szerencsére a szopizásban nem zavarja őket. Kép
Most kezdik felfedezni egymást, olyan aranyosak, ahogy mosolyognak egymásra, meg a nagyobb tesókra is. Öröm nézni őket Kép

Marcsi! Légyszíves küldd el nekünk is! Kép

Zizi
debyand

Az első két arc szomorú akart lenni... Kép Kép
debyand

Sziasztok!

Teljesen meghalt az otthoni gépünk, gyorsan kerestem egy net kávézót, gyorsan kell írnom, mert kevés pénzem van.Kép Csak feületesen olvastam végig a topicot, de ha meggyógyul a gépünk, bepótolomKép

Kösznöm a gratulációt!KépKép Én is nagyon örülök!Kép

Sokat gondolok Kisbuksiékra, rossz, hogy most egy jó ideig nem lesz netünk, nagyon drukkolok Nekik továbbra is!Kép

A beteg gyerkőcöknek jobbulást kívánok, és jó talit, ha ez a sok csúnya baci nem fújja meg!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Erika
Csak ne szabadkozz..., szerintem mindannyian jót mulatunk a soraidon. Írj csak minél többet!

Lányok
Telihold, melegfront, nem tudom, egy biztos Kristóf megkergült. Verekszik, tombol, dühöng, hisztizik és ami a legrosszabb, látom rajta, hogy ő maga sem érzi jól magát a bőrében. Szegény, úgy sajnálom, amellett, hogy az agyamra megy (Esztinek is).

Azt azért remélem, hogy nem leszek egyedül a Mc-ben. Lassan mindenki lemondja.

Andi
Ambrosia

Szisztok!

Szomorúan hallok a kis betegekről. Kép Kép
Eddíg róluk van pár mondat a Mikunak:
Eszti-Kristóf, Riki-Ricsi, Eperke-Szederke, Levente-Nándor. Másvalaki? Nem lenne jó ott kapkodni vele. Gabi szerintem Te is nyugodtan rábízhatod a Mikura a dolgokat. Tavaly mi is voltunk és megszeppenve bár, de tök jól viselték. És azért mégis csak már, ha a "nagy" Mikulástól kapnak ajándékot mint anyucitól.
Ki jön akkor? Írja ide a nevét akit kihagytam:
1. Andi
2. Erika
3. Böbe
4. Marcsi
5. Kinga ?
6. Vikics
7.
..
Képzeljétek, tegnap felhívott az leendő óvónénink, hogy ikreket keresnek reklámfilmbe szerepelni és adott egy számot. Kíváncsiságból elmentünk ma a válogatásra.Annyi gyönyörű ikret láttam. Sajnos nem tudom mit kérdeztek tőlük, mert kérték, hogy maradjak kint, de azt láttam, hogy zongoráztatták őket. KépMindenesetre volt tanúlság, kicsit sem sérelmezték, hogy 6-8 vadidegen ember kérdezgeti őket miközben én nem vagyok ott.
Minden kisbeteg gyógyuljon meg!
Semmi hír Kisbuksiékról? Nincs nap, hogy ne jutna eszembe többször is.
Vikics

KépKép
vikics

sziasztok, nekem eddig szabad a szombat, várom, hogy kik lesznek ott, leszünk egyáltalán??

Kisbuksiról a friss mamikban olvasni:hazaengedték, így egész nap Vencel mellett ül, csak aludni jár haza.

az én fiaimról:
CSANÁD:huncut,rosszcsont, kicsit verekedős,kötekszik de nagyon bújós,igazi kebelbarát-- kedvence a cici-habár már nem szopik
KADOSA.segítőkész, kipakolóbajnok, a rosszaságok értelmi szerzője, különben melegszívű, nem kötekedős, szeretgetni csak akkor lehet, ha megengedi, különben elhajt a "baBához" ,ne őt nyagassam

Ketten együtt túltesznek a 3 bátyón, gazemberségben sikerült nekem is újat mutatniuk!!

Kicsit hadilábon állunk egészségileg, nem az ikrek, inkább a nagyok, ezért nem ígérhetek biztosat, szombat reggel derül ki ébredéskor, hogy mire számíthatok aznap!!

Mégegyszer a pontos helyszínt, időkorlátokat írja meg nekem valaki okoska, MagLódról megyek ,autóval, NEM AKAROK sokat kavarni!

Jobbulást a kisbetegeknek!!
Kinga
pkinga

Sziasztok!
Vikics, ma küldök valami jellemzést az e-mailedre.

Mi megyünk, visszük a dédit is, aki egy nagyon virgonc 76 éves nőci.

Kinga!
Az M7-esen lévő mekiben lesz a randi, Budaörs, Garibaldi utca 2. Agip kútnál. 9-11-ig külön helyiség lefoglalva, utána ki meddig bírja, az étterem játszóházába (nyilvános) települünk át. MÁr közben is ki lehet persze menni a teremből a játékokhoz, amik szintén fedett helyen /az éttermen belül vannak. Fogyasztás kötelező, ez van a terembérlet helyett 620/fő, kb. 10-kor lenne a Mikulásozás (ebben maradtunk?) Aztán játék kifulladásig.

Puttony: egy fonottkosár is megtenné, nem? Csak hadd, ne mi vigyük BKV-vel..

M.

KépKép

KépKép
2in1

ERika!
Fergetegesen kreatívak a fiaid. Ennyi érdekes játékot kiagyalni! Egy valamit megtudtál, egyedül is tudnak vetkőzni...

Kinga! Mit szóltak a babakocsihoz a fiaid?
Nálunk most a játszón egyre több kisfiú kap kiskocsit, amit aztán büszkén tologatnak. Az enyémek is megragadják néha az alkalmat és az egyik szabadon lévő babakocsit. Tegnap Péter egy babát agyusztált ezerrel, fel fogom hozatni Pécsről a régi babáimat.
Fiaim próbálgatják a szerepeket Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy egyre csökken a létszám!Kép Kép
Kivel jön apa? A párom azt mondta, menjünk nélküle Kép, ő addig kipiheni a hét fáradalmait.

Vikics!
Mi is megyünk! (Apával vagy nélküle, majd reggel kiderül.) Megpróbálhatjuk a Mikut, majd meglátjuk, hogy viszonyulnak a srácok hozzá. Akkor itt a néhány mondat:
Bence: Amióta beszélni tud, kedvence a NEM! Egyébként ennivaló kisfiú! Marci gyakran meg is kóstolja!
Marci: Nagyon huncut! Bár azt mondja magáról, hogy nagyfiú, mindig megtréfálja a szüleit és telerakja a pelusát.
(Gergő: A nagy testvér, akinek tökéletes a hallása. Kár, hogy nem mindig!)

Kinga!
M0 felől jössz? Vagy keresztül a városon? A Meki a Balaton felé vezető oldalon van jobbra, tehát csak Bp felől tudsz bekanyarodni. Csak azért írom, mert a másik oldalon is van Agip kút, azt hiszem. Ha tévedek, javítsatok ki! Kép

Nagyon örülök, hogy Kisbuksiék is jobban vannak!Kép

Gabi
efgabi

Gabi!

Boldog névnapot! Kép (Ha ugyan ma tartod)
debyand

Marcsi kedves,
a kocsiknak hamar leáldozott, már esek át rajtuk lépten-nyomon és morgok magamban arra, aki ilyet vesz ajándékba sokgyerekes családnak :-))((
Különben tologatják, de bele nem pakolnak és habár teljesen egyforma a két kocsi, mindig a másik által tologatott a szebb, kívánatosabb--megy a harc folyamatosan.

Gabi.-kösz az útbaigazitást, ez az a Meki lesz, amire gondoltam, átgurulok az egész városon, remélem mindenki alszik még 8-körül, nem lesz nagy dugó!!
Ki hányra ér oda, ne kukuljunk egyedül ott sokáig...??!
pkinga

Sziasztok

Kinga, rossz hír, holnap munkanap, úgyhogy valszeg lesznek rendesen az utakon.
Nálunk folyamatosan, "születésük óta" megy a harc a tökegyforma cuccokért.

Siessetek odaérni, ne úgy mint tavaly a Máltain, 1,5 órát vártam mire felbukkant valakiKépKépKép

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Gabi! Sok boldog névnapot kívánok!!!! Kép Kép Kép

Nagyon örültem Kisbuksiék felől érkező jó híreknek. Ma jött egy ember a Magzatburok alapítványtól , mert légzésfigyelő gépre gyűjtenek minden évben. Tavaly is adtam nekik pénzt és szerencsére idén ios pont a postás után jött nemsokkal így tudtam adni megint. Remélem jó, helyre fog kerülni.

Most készítettem össze a Miku csomagokat! Kép Remélem após nem buki le a fiúknál. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Kösz a jókívánságokat, én nem nagyon tartom. Vagyis csak ennyire, hogy fogadom az üdvözleteket és megköszönöm őket.Kép

Remélem, hogy mi is hamar oda tudunk érni, csak azon múlik, mikor ébrednek a srácok. Most már biztos, hogy apa nem jönKép, de remélem, boldogulok majd nélküle is.

Gabi
efgabi

Természetesen a srácok MA még alszanak...KépKép

Na de mindjárt kelés!Kép
Ígérem iparkodni fogunk.KépKép

Erika és a mai "hétalvók"

KépKép
herika

nálunk is alszik még az egyik,de Kadosát már öltöztetem és lassacskán indulunk!!!
kinga
pkinga

Kedves Mindenki!

Ma éreztem először erőt,hogy benézzek hozzátok,valamint az ikres topikra. Nem kínozni akartam magam,de végigolvastam minden hozzászólást a velünk történtekkel kapcsolatban. Hálás köszönet mindenkinek minden drukkért,mindegyikre nagy szükségünk van mostanában! És akkor belevágok a beszámolómban az elmúlt 10 napról. Biztos,hogy nagyon hosszú leszek, csak próbálok minden kérdésre választ adni /már amelyikre van.../ és nekem is használ minden leírt szó. Szóval 3-án hajnalban elfolyt a magzatvíz,bár ennek a szokásos keményedésen túl semmi előjele nem volt. A dokim külföldön, rohantam a folyosón és teljesen bepánikoltam. Az éjszakát a szülőszobán töltöttem, görcsoldó infúzióval,hogy teljen az idő és hasson a tüdőérlelő,de hamar kiderült,hogy nem várunk túl sokáig,a fájások is gyorsan erősödtek. Erről az éjszakáról képtelen vagyok többet írni, pánikkal,reménykedéssel,bizonytalansággal telt. Reggel megszülettek a fiúk,csodás volt,ahogy szépen felsírtak. Aztán az első nap nagy boldogságban telt. Az intenzívről feljött a főorvos és gratulált egyrészt a fiúkhoz,másrészt ahhoz,hogy mennyire életrevalóak, s látszik,hogy a 30 hét alatt maximálisan megkaptak mindent. Hozzátette,hogy sokkal óvatosabban fogalmazna,ha indokolt lenne, de tényleg nagyon optimisták lehetünk. Másnap délután történt a tragédia. Egyik szobatársam jött fel az intenzívről,hogy nemlehet bemenni,mert az egyik babával van valami. A férjem akkor érkezett egy virágcsokorral,gyorsan leküldtem, nézze meg,hogy ne idegeskedjünk feleslegesen. Néhány perc elteltével jött egy nővér ,hogy az orvos beszélni akar velem. Még alig bírtam járni, de tolókocsival kitolattam magam a nővérszobához,ahol megtudtam,mi történt. A férjem zokogva érkezett,és minden egy pillanat alatt összeomlott... Az orvos értetlenül áll az események előtt,még az egy órával ezelőtti eredmények is teljesen kielégítőek voltak. Nyugtatóhegyek és felköltöztünk egy egyágyasba. Inkább csak rémlik az az éjszaka, de nem szívesen idézném fel. Teljes kábulatban csörögtünk le óránként az osztályra,hogy Vencel jól van-e. Másnap egyre abban reménykedtem,hogy felébredek ebből a rémálomból,de nem... Válasz azóta sincs a történtekre. regőnek légembóliája lett, ennyit tudunk,de hogy mi okozta és hogy történt pontosan,azt nem tudjuk. Igazából nem tudom eldönteni, szeretnék-e egyáltalán többet tudni. Az ikres topikon valaki felvetette az emberi mulasztás lehetőségét... nem tudom. Benne van a pakliban, de könyörgöm,a másik fiam most is ott van,ugynazon emberek kezében, nem hagyhatom,hogy felemésszen a kétely,jó kezekben van-e Vencel. Sajnos Regő ügyében sok adminisztrációs teendő is van, hát ez nem könnyíti meg a helyzetem. De vissza a történésekhez. Másnap már gyönyörködhettem egy keveset Vencelben és hihetetlen erő szállt meg. Elhatároztam,hogy nincs több nyugtató,mert szükség van a tejemre, és egyáltalán...itt a pici, de gyönyörű kisfiam,akinek teljes anyukára van szüksége. És tudatosan elkezdtem normálisan enni-inni,és Vencel közelében tényleg soha nincs egy negatív gondolatom sem, és ez nem is esik nehezemre. Vencel amúgy 1560 grammról lefogyott 1290-re majd szélsebesen javulásnak indult. Néhány napja még 3ml tejcsinél jár,ez ma már 13ml,ami ugye 3 óránként összesen napi 104ml. Ezek hatalmas lépések az ő pöttöm kis szervezetének. Egyenlőre még szondán kapja,egyszer próbálták cumiztatni,de még ügyetlen volt. Napi 20-30 percre kivehetjük,és akkor egyfolytában jár a szája,szopizna,de az még kicsit odébb van. A mai nap nagy eseménye egy újabb nagy lépés:kenguruztunk! Én egy kerti ágyon feküdtem ,és a meztelen felsőtestemre ráfektették Vencelt szintén csupaszon /pelenkában/ és egy negyedórán keresztül érezhettük egymást. Eddigi anyaságom legcsodálatosabb percei voltak. Még soha nem volt ilyen békés,boldog a kisfiam,mint most. Remélem sikerül majd kárpótolnom mindazért,amit most itt elszenved. Szörnyű,hogy ő zeneszó helyett gépek sípolását hallgatja, anyukája cicije helyett a szonda táplálja,és a kis teste tele van szúrásokkal,infúzióval. de olyan szépen halad! Közben néhány napja hazaengedtek,de gyakorlatilag csak aludni járunk haza,mert este 7-kor jövünk el a kórházból,de már reggel 8-kor megyek a fejőbe. A tejem jól beindult,remélem,sikerül is addig szorgalmas fejéssel megtartani, amíg Vencelke végre szopizhat. Hát nagyjából itt járunk most. A lelkünk napról napra gyógyul, bár egy rész örökre Regőé marad, azért egyre inkább Vencel tölti be gondolatainkat,és néha már egy-egy könnycsepp az örömtől folyik arcunkon. Majd igyekszem néha benézni, remélhetőleg mindig jóhírekkel. valaki legyen kedve ezt a levelet átmásolni az ikres topikba,bár már csak tiszteletbeli tag lehetek ott,nagyon sokat aggódtak értünk. Még egyszer köszönöm mindenkinek és azért még drukkoljatok...!

Puszi: Kisbuksi
kisbuksi helyett

Kisbuksi

Köszönjük, hogy leírtad a történetet, ami nekem ismét könnyet csalt a szemembe.
"KisVencel" mostmár teljesen az anyucié lesz, nemsokára.

Andi
Ambrosia

Kisbuksi!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a történéseket, érzéseidet!Kép
Andihoz hasonlóan én is elsírtam magam újra, bár most, néha már örömkönnyek is vegyültek sírásomba...
Vencel kitartása és hatalmas ereje lenyűgöző!Kép
A Tiédről nem is beszélve!!!
Meglátod: "eddigi anyaságod legcsodálatosabb percei" egyre többen lesznek, míg egyszer csak azon veszed észre Magad, hogy otthon vagytok, s a kicsi manót éjjel-nappal Magadhoz ölelheted.Kép
Továbbra is megy a drukkkkkkkk ezerrel és nagyon várjuk a híreket!Kép

Erika

KépKép
herika

Kisbuksi!

Én is könnyeim közt olvastam soraidat és köszönjük, hogy megosztottad velünk ezeket a nehéz perceket.
Kívánom, hogy most már csak jó történjen veletek az életben!
És olyat meg sem akarok hallani, hogy te már nem tartozol közénk! Hiszen te is ikres anyuka vagy, mert Regő örökké veletek él a szívetekben!

Lányok!

Szerintem nagyon jól sikerült a tegnapi Mikulás ünnepség! Mégegyszer köszönet a Mikulásnak és a szervezőknek, akik rátaláltak erre a helyre és megszervezték az egészet!
Mindenki babái gyönyörűek és jó sokat nőttek a múltkori találkozó óta!

Éva
p.éva

Sziasztok!

KisBuksi!

Nagyon szomorú volt olvasni, ami Veletek történt.Kép Továbbra is drukkolok Nektek!

Lányok!

Lesznek képek a taliról?? Nagyon kíváncsi vagyok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Jajj, neeeee!
Elszállt a levelem!Kép

KépKép
herika

Ez a szenya gép, vmi fájl lefoglalási problémára hivatkozva eltüntette a levélkémet.Kép

Akkor megint megpróbálom összehozni...
Szóval, szeretném én is megköszönni a szervező Anciknak és magának a Télapónak a tegnapi Miku bulit!Kép
Szerintem is nagyon jól sikerült! Csak az a kár, hogy a siserehad megfigyelése mellett csak pár szót válthattunk.
Mi is el fogunk menni ilyen játszó birodalomba, hogy a srácok ne legyenek többé ilyen megilletődöttek a talikon. Csak úgy mint idehaza, adják önmagukat!Kép (Igaz akkor jelentős anyagi kár keletkezne a Mc-iben...)
Bár a végére úgy belejöttek, hogy a csöves csúszdán hassal előre-hátra csúszkáltak...KépKép
A kevés alvás után újra alkottak: beletörték a szekrényzárba a műa.kiskanál nyelét. Lassan fogytán a pelus, de nem tudok behatolni a szekrénybe. Lehet, hogy fel kell feszíteni az ajtót? Betörő leszek a saját kecómban?!Kép

Mindenkinek további szép napot a kópék mellett!!!

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Kisbuksi!
Csak ismételni tudom az előttem írókat: könnyes szemmel olvastam a történedet. Remélem, hamarosan hazaengedik Vencelt, és egyre több örömteli pillanatot élhettek át családként.

Lányok!

Mi is nagyon köszönünk mindent a szervezőknek, nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Szerintem, gyakrabban megismételhetnénk, akkor jobban összeismerkednének a srácok is, és mi is többet dumcsizhatnánk.
Majd írjátok meg, hol vannak a képek.

Gabi
efgabi

Kedves Gabi!

Köszönöm a szíves invitálást a topikba. Bevallom, hogy nekem ez nem új dolog, mert már régen többször jártam errefelé, főleg a terhességem ideje alatt, meg az első időkben is. Olvasni még most is szoktalak benneteket, csak ritkábban ragadok tollat, illetve ez esetben klaviatúrát...
Most gondolkoztam is, hogy miért. Azt hiszem, hogy mindennek az az oka, hogy:
1. Gyakrabban olvasok és nagyon ritkán írok. (talán ezzel többen is így vannak).
2. Valahogy nem érzem azt, hogy az ikreim ilyen külön topic téma, mert egyrészt kétpetéjűek és tökre nem hasonlítanak, másrészt, mert a 3 éves nagylány testvérükkel annyira együtt látom őket, hogy valahogy nem választom szét őket ikerpárként.
Persze szívesen olvasgatom a ti szervezéseiteket, felmerülő kérdéseiteket, válaszaitokat, érdekel Zsuzsi is, aki egypetéjű testvérként máshogy éli meg a mindennapokat stb. CSak valahogy nem érzem magam idevalósi anyukának.
Lehet, ha elmennék egyszer egy mikulásra?!

Mindenesetre köszi a meghívást, alkalmanként biztosan belekotyogok a beszélgetéseitekbe!

ZSófi
szzsofia

Sziasztok!

Ma megjött a jelentkezési lapom a főiskoláról! Január végén lesz a felvételi. Már nagyon izgulok! Olyan jó lenne, ha sikerülne!
Majd szorítsatok!

Ma a Zolikának nagyon erős napja van. Olyan szépen beszél és olyanokat mond, hogy csak ámulok rajta.

Éva
p.éva

Szia Zsófi!

Örülök, hogy rászántad magad, hogy írj. Többen vagyunk hasonlócipőben, mint te: Kingának az ikrei mellett 3 nagyfia van, Zizinek (aki maga is ikerpár egyik tagja) fia és lánya is van az ikrek mellett, Éváéknál is van egy nővérük a fiúknak, nálunk pedig bátyjuk. Kétpetéjű ikresek is vannak köztünk: Andi, Erika és én. Szóval vannak itt még hasonszőrűek, nézz be gyakrabban, és ragadd meg bátran a billentyűket!Kép
Következő szervezésen pedig szívesen látunk!Kép

Éva!
Miből felvételizel? (Lehet, hogy mondtad szombaton, csak már elfelejtettem.Kép)
Ma vizsgáztam agrometeorológiából, 4-es lett.KépKépKép
Még holnap is vizsgázom, aztán csak januárban.

Na, megpróbálok még tanulni egy kicsit!Kép

Gabi
efgabi

SZiasztok!
Az enyémek is kétpetéjűek!!! Igaz, nem voltunk olyan ügyesek, hogy 1 fiú 1 lány, meg eléggé egy kaptafára is készültek, de nem egypetéjűek... Tesók csak tervben, egyelőre Kép

Szerintetek milyen gyakran egészséges tésztát enni? Úgy szeretik a fiúk és klasszul tudják egyedül enni (mindig feldobom valami zöldséggel), de úgy emlékszem az összes menzán, amit végigettem fiatalságom alatt, hetente csak egyszer adtak.
M.

KépKép

KépKép
2in1

Gabi!
Neked ez nagyon megy!!!

Ki meddig volt egyébként szombaton?
M.

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok, a d.e.-i levelem elveszett az éterben,pedig jó hossssszú volt,na újraírom.

Köszönjük, hogy alig ismerősen is ilyen kedvesen fogadtatok szombaton,elnéztem a sok csinos, fiatal ikres anyukát, elhasznált csotrogánynak éreztem magam,de azért jól:-))

Marcsi-pont azt akarom írni, hogy nekem nagyon egyformának tűnt mindenki babája,--kivéve Erika:-))), gondolom az enyémek is másoknak.
valóban kétpetéjűek a fiaid??Biztos???

Gabi--látatlanba is gratula a mai+holnapi vizsgáidhoz, mégis mikor van időd tanulni, vagy elég a párna alá tenned éjjelre a tudományt és átszivárog??
HAZAÉRVE LEBUKTUNK A NAGYOK ELŐTT, KIDERÜLT, HOGY MEKIBEN JÁRTUNK.Szigorúan meg kellett ígérnem, hogy testületileg felvonulunk ugyanott, mielőbb.
Nagyon szépen havazott d.e. itt falun, de jó lenne egy fehér karácsony!!
Apa megint 3-4 napig külföldön dolgozik, magam élvezhetem az 5 kispasi ténykedését---igaz most is a nagyfiam őrzi a törpéket, hogy itt ülhessek, nem olyan horror a dolog!

Zsófi-szerintem nagyon más ikreket nevelni, pedig én elég tapasztaltnak hittem magam.
Az ikrek mégis naponta állítanak újabb kihívások elé, nagyon jó ebbe a topikba jönni, mert itt mindig olvasok okos dolgokat, gyere te is!!

kinga
pkinga

Sziasztok!

íén benne vagyok, hogy megismételjük többször is.A szuper a hely!És a kutya sem nézte mennyit fogyasztunk. Megjegyzem nálunk csak én meg a párom ettünk. A fiúk alíg. De ennyi játék mellett nem is csoda.
Tarthatnánk egyet akár januárban, és egyben megünnepeljük a januári manókat. Asszem vagyunk elegen rá. Kép
Pár képet csináltunk, rakok fel párat az Ikres albumba. De tényleg csak kevés van és a java egy kalap mogyorót sem ér.
Gabi gratulálok! Éva Neked meg szorítok! Kép
Nálatok is áll a báll? Mióta megindult a havazás az én kölkeim megbolondultak. annyira kiborítottak mintha négyen lennének. Ma le lettek adva anyósnak, hogy kedvemre vásárolhassak és őt is leszanálták rendesen. Belegondolta, és nekik ez az első hó sosem esett jó. Pár hónaposan a Nándusnak kijött a sérve mikor egyszer csak jó időből hóesés lett. Tavaly ilyenkor meg a Levinek jött ki szintén az első hónál. Emlékszem pont mikuláskor jöttünk ki s kórházból. Mondjuk ezekhez képes elég lájtos nap volt hétfőn. Kép
Zsófi!
Itt szerintem nem csak ikrekről van szó, hanem a mi életünk megváltozásáról és néhány probléma, öröm kitárgyalásáról. Nemegyszer egymást vígasztaljuk, nyugtatgatjuk és együtt örülünk dolgoknak. Szerintem egy eggyerekes anyuka is jólérezné magát, és be lenne fogadva. Itt nincs szelektáció ki egy vagy kétpetéjű, lombikos vagy nem. Egyszerüen csak ideülünk a gép elé és kikapcsolódunk, beszélgetünk amit ugye a mi fajtánk nem igazán tehet meg könnyedén a lakáson kívül erősítés nélül. Kép Szóval ha úgy érzed írjál, kapcsolódj be.
Vikics

KépKép
vikics

Halihóóóó!

Marcsi
Nálunk tészta a köbön és ez is megszorozva 196-tal. A zöldségkérdést úgy oldom meg (mivel a főzelék ősellenség), hogy mindig van leves, bármilyen, és az tele van tömve mindenféle növénnyel (jó sűrű). Azt mondta dokibá' hogy "azúgyjó". Tehát nem folytatom a kickboxot velük.

Egyébként elgondolkoztam, hogy mi az ördög olyan "mérgező" ebben a Happy Meal menüben, mert ugye volt róla szó. Tehát..., volt benne egy rendkívül guszta szendvics sonkával, sajttal + sültkrumpli. - Hmm..., minden halandónak ilyen gyilkos kaját kívánok. Csak!

Bevásároltunk a nyulaknak karira, a Gulliverben. Álomszép baba, Megablocks építő, modellautó (egy 2 évesnek? vagy apának?KépKépKép), telefon a fiatalúrnak (ez a fétis), stb. Amit otthagytunk abból a cég egy leányvállalatot nyithat. Na nem baj, a gyerek az első!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Szerintem nem az találta ki ezt a mérgező dumát, aki amerikaellenes. Sokan vannak akik elvből nem mennek oda ezért. De hát mit tegyek, ha ők tudják mivel kell odacsalogatni a jónépet. Nálunk itt Budakalászon is van egy a coránál és ott is van egy egész pici játszóház. A srácok nagyon élvezik. Aztán meg ki tudja mi van az alapvető élelmiszerekben. Mennyi méreg amiről gőzünk sincs.
Én azt a mega kisvonatot amit vettünk a fiúknak odadtam anyunak, hogy ők adják oda, én meg kaptam egy rakat pénzt. Tőlünk pár apróságot kapnak meg majd a pénzen salus cipőt. Kép Anyós megmutatta, hogy miket vett a fiúknak és szerintem egy gyermekotthonban az összes gyerek nem kap annyi játékot mind ők ketten. Kép
Tényleg. Januárban mégegy mekis buli? Nem írtatok rá semmit.
Vikics

KépKép
vikics

Kinga

Ne viccelj! Neked öt fiad van, nekünk még csak 2-3. De egyáltalán nem vagy öreg! Azt csodálom benned, hogy milyen nyugodt voltál, én öt fiú mellett már lehet, hogy megőrültem volna!

Vikics

Én benne vagyok! Mi is januárban leszünk két évesek és mi is nagyon jól éreztük magunkat!
De valamikor elmehetnénk abba a Mikkamakka játszóházba is, amit Kinga említett, ami nagyon olcsó volt.

Nálunk is annyi ajándék gyűlt már össze, hogy a felét elteszem januárra, mert mindhármójuknka akkor lesz a szülinapjuk.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Csatlakozom a januári találkozóhoz, bár még nem tudom, hogy hányszor kell pótvizsgáznomKép. De szombatonként ráérünk!

Kinga!
Egyáltalán nem vagy "elhasznált csotrogány", nagyon örülök, hogy ott voltál és beszélgettünk! Bevallom, nem tanulok valami sokat, az is főleg puskagyártás Kép. De előbb utóbb be kell vágnom az anyagot, nincs mese. De azt mondják a másodévesek, főleg szerencse kell a főiskolához, a tudás legtöbbször mádodlagos. Ezt én is tapasztalom.

Na, megyek a srácokért.

Gabi
efgabi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?