Kedves Kriszti!
Mi nagyon közel lakunk a kórházhoz, egy környékbeli településen. Így a cípőhúzástól a felvételig kb. 15 perc telt el, este 9 után. Azt mondják, első babánál általában bőven van idő beérni, persze ezen nem sokat rágódtunk, a szerencsés közelség miatt.
Kb. a 32. héten jelentkeztünk át Varsányi doktornőhöz, így volt idő megismerni. A korábbi orvos szerintem ilyen "apróságokból" nem csinál problémát. Amúgy akkor hagytuk ott, mikor a magánrendelésére mentünk időpontra, és ott kb. 15 páciens várakozott előttünk, mert dr. úr szabadságra készült (nem ez volt természetesen a fő indok, csak az utolsó csepp). Akkor kifordultunk, és felhívtuk a Telki kórházat, nem hagytunk lehetőséget a problémázásra. OK, bunkó megoldásnak tűnik, de az előzmények jó okot adtak, ezt talán hagyjuk.
Gátmetszés nem volt, még előtte kezdték a császárt. Valószínűleg szűkséges lett volna (nagyobbacska bébi, kicsi feleség). Szerintem ezt jó előre érdemes megbeszélni a dokival. A császár vágása nagyon szépen gyógyult. Persze ilyenkor van kellő hajtóerő a gyors felépüléshez
Egyébként a hajnali szülés/műtét napján d.u. feleségem már felkelt (na nem szaladgálni), de ennek nincs sok köze a kórházhoz, inkább a bébi miatt.
Kérdezz nyugodtan és sok szerencsét!
OEP: tudomásom szerint egy fillérrel sem támogatja a beavatkozásokat. Most próbálják elérni, hogy megtegye. A magyar állampolgárok valóban 20% kedvezményt kapnak, de szerintem ez inkább "népszerűsítés". Vannak égyéb kedvezmények is, e-mail-ben/telefonon/személyesen szívesen tájékoztatnak.
Pikkelés: amikor eljöttünk, épp készültek a szokásos ÁNTSZ ellenőrzésre. Nővérkékkel beszélgettünk, akik részben máshonnan jöttek át, így volt tapasztalatuk. Amúgy bármikor ragyogó tisztaság volt, mégis gőzerővel súrolták a folyosókat, rakták rendbe a műszereket. Persze az enyém amatőr szem (azért van fogalmam a sterilitásról), de nem láttam különbséget a nagytakarítás előtti és utáni állapotok között. Bármely riportban szóban jön a "magánkórház", az illetékesek nem állják meg, hogy valami negatívumot ne mondjanak, persze konkrétum és Telki említése nélkül, de egyértelműen. A konkrét kifogásokat lehetne cáfolni.
Biztosan van kiváló állami kórház is, nekünk pechünk volt, nem sikerült ilyet találni. Egy ismerősöm azt mondta, Mo.-on 2 lehetőség van: jó ismerős nőgyógyász, vagy kifizeted Telkit. Ezzel egyetértek hozzátéve, lehet szerencséje is a kismamának. Nekünk elsőre nem volt, másodszorra már nem akartuk a szerencsére bízni.
Köszönöm a garatulációkat, átadom az illetékeseknek!
Endre