Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük a gratulációkat!!!

Névtelen!

Ezt én se tudtamKép
Nem lesz jó hír, annak, akinek adnékKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: Boldog szülinapot Pankának! Hogy telt az ünneplés?

Gabi3
inecsg

Erika: Még nem érkezett meg az emiled! Várom nagyon!

Gabi3
inecsg

Gabi3:Ment a mail.

Erika
erika76

Zsofi! Te legalább még tudsz késöbb másoknak segiteni, én nagyon beleéltem magam, de csak nemrég tudtam meg, hogy max. 35 éves korig lehet.
Azért én ha nem szoptatok megkérdem a itt mi a feltétel, szerintem lehet hogy pl. nálad se ragaszkodnak az 1 évhez.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Szerintetek a kiságyba a lepedő és a szivacs közé mit érdemes tenni, a "deketes pelus" Kép és túlfolyás elkerülésére? Kép Ok, hogy jól kell pelenkázni... Kép Valami védőfólia, vagy műanyagos lepedő? Ti mit használtok?

Zsófi, milyen volt az 1 éves Panka zsúr? Kép

Gigi 35+0
gigi1

iBoldog szulinapot Pankanak.

Gigi,

en semmit sem hasznalok a lepedo es a szivacs kozott. Az en gyerkoceim halozsakban alszanak, tehat ha kifolyik, akkor az lesz pisis. Parszor folyt a matracra, de az nem olyan veszes.
Altalaban akkor szoktak vedofoliat hasznalni, amikor leszokoban van a gyerkoc a pelusrol, de azert becsuszik 1-2 pisi a bugyiba.

Gabici,

a belgyogyaszaton az elotted levo pacienseknek nem biztos, hogy pont uolyan problemajuk volt, mint neked es azert voltak hosszabb ideig.

sziasztok,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!!!

Három napig tartó nem túl magas láz, két nap láztalanul, aztán piros pöttyyök a háton, hason, nyakon, arcon, szerintetek mi ez????

Ja, és egy jobb hír: Tegnap felültünkKép
Még nem az igazi, de alakul. Mindenesetre az ágyat lejjebb tettemKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

háromnapos láz
Névtelen

Zsofi!

Baranyhimlo?
Jarvany van, volt.
Kinga

Gabi! ti kértetek lakáshitelt? kaptatok még a régi kamattal. Jol kitoltak megint a kispénzü emberekkel, én nagyon mérges vagyok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

22-ig lehet beadni a regi feltetelekkel.

g.
gabomamo

Karmen: 12-én beadtuk a kérelmet, de csak akkor kapjuk a régi kamattal, ha 22-ig elfogadják. Olyan gyorsak voltunk, hogy csütörtökön még az FHB-nál voltunk pénteken már a Posta Banknál. Kép A Posta B-nál találkoztunk a Sárival is, ő jött oda köszönni. Jó fej, mi?

Mi elvagyunk. Ma voltunk az utógondozóban az emelt összegű családi pótlék ügyében, majd kipostázzák a papírt. Flóra aludt ma vagy fél órát,mert délután kellett menni. És ma feljött egyedül nem túl sok unszolás nélkül a harmadikra! Nem kellett felcipelni.

Gabó: Ti hogy mentek fel a lépcsőn? Jázi hajlandó lépcsőzni?

Zsófi: Vidd el Bencét orvoshoz!

Jó éjt!
Gabi3
inecsg

Gabi3,

Jazmin nem tud meg lepcson menni, csak ha fogom a kezet. Szerencsere csak 3 lepcsonk van, ugyanis a foldszinten lakunk. Amikor meg Simcivel voltam terhes, akkor meg anyukam hordta fel a 3. emeletre, mert engem kimelt, meg nekem mar magamat is nehez volt felvinni. Kép

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Zsófi: Szerinttem is vidd el Bencét orvoshoz.Lehet,hogy "csak" melegkiütése van, mert sztem túl van öltöztetve (de ez egyéni magánvélemény!!!!) A lázat nemtom mire vélni. Szombat óta van ugye? Pedig a hangulata olyan jó volt, nem tűnt betegnek. De azért biztos ami tuti nézesd meg a dokival. Zsuszi jelentkezett??Kép

Gigi: Levelet most olvastam el, sztem holnap válaszolok, most nincs erőm, nemrég értünk csak haza.

Gabi3: Mi az az utógondozás? És az emelt szintű csp?? Valamiről lemaradtam?
Bogi előbb ment fel a lépcsőn (mászva) mint járt. Nem cipelem én sem, csak végszügség esetén. Kb 13 hónapos kora óta egyedül megy le és fel a lépcsőn. Csak ritkán hagyja hogy segítsek neki! Elég önálló és nagyon akaratos. Igazi kis kos! Kép A hitelhez nagy kalappal. Jó lenne ha még a régi felállásban sikerülne megkapnotok. Szemét ez a kormány, baromira családcentrikus.....

Gabiknak utólag boldog névnapot, nem voltam netközelben. Pankát meg már személyesen volt szerencsém felköszönteni Kép Olyan édes volt az ünneplőjében!!! Kép

Ágci: Majd Avonnal kapcsolatban kereslek mélben, ha lesz időm, akkor holnap!
Mindenkinek pusssz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!!!

Voltunk ügyeleten, azt mondta a doktornő, hogy allergia. Őszíntén szólva majdnem kiröhögtem, hiszen ugyan mitől??? A HA tápszertől, vagy az alma-krumplitól??? Mert mostanában csak ezt kapott. Itt neten többen is megerősítettek abban, hogy ez a "három napos láz" nevű betegség, majd elmúlik. És tényleg halványodnak a kiütések...

Orvoshoz nem vittem el ma, mert a Hegedűs Ági nem dolgozik, annak meg nincs értelme, hogy még egy olyan orvos lássa, aki nem ismeri.

Legyetek jók!

Enci, még nemKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi:
Az allergia lázzal jár? Ezt nem tudtam! De a lényeg, hogy jobban van. Már teljesen láztalan ugye? A kiütések, meg majd elmúlnak!
Pusz
Enikő

ceniko
Szeged

Zsofi,

a HA tapszerre is lehet allergiasnak lenni, sot ha hiszed, ha nem a krumpli is allergizalhat. Nekem van olyan baratnom, akinek a fia a krumplira allergias.
Jazmin pedig a HA tapszerre volt allergias. Ezert vannak tejmentes tapok. Persze nem azt allitom, hogy Bence allergias. Szerintem az allergia nem jar lazzal. Persze lehet, hogy vmi kis virus is volt, meg allergia is van....
Jazminnak a HA taptol a kiuteseken kivul, sok es hig kakija volt naponta. Sajna azota sem ehet tejtermeket, de remelem 1x kinovi. Azert beszelj majd a sajat dokitokkal.

g.
gabomamo

Gabó:De jó, hogy nem kell lépcsőznöd két kölökkel. nekem ez az egy is sok, ahogy írtad, én is alig tudom még magam is felvinni. De lekopogom az utóbbi két nap Flóra egyedül jött alépcsőn. Ő sem tud feljönni, csak ha kapaszkodik, nem mindig hagyja, hogy segítsek. Inkább felcipelteti magát. Kíváncsi vagyok hogy áll a méhszájam. Tegnap vagy óránként húzódott a hasam.

Enikő: Utógondozóba azért kell mennünk,mert a Fló koraszülött volt. Az emel cs.p. meg azért jár,mert a Fló 1500 g alatt született. Az ottani doki ad igazolást arról, hogy jogosultak vagyunk rá.
A kamat felemelése tényleg elég szemét húzás volt a kormánytól, ők nem is vallják, hogy család központúak lennének.

Zsófi: A HA tápszertől tényleg allergiás lehet,hiszen nem anyatejből, hanem tehéntejből készült. A más egyéb kajától esetleg azért, mert túl korán adtad neki. Ha szopik, ha nem, jobb lett volna ha kivárod a 6 hónapot. Utána kisebb az esély az allergiára, és az emésztőrendszere is fejlettebb a rendes kaja megemésztéséhez és feldolgozásához, hasznosításához. De én sem hiszem, hogy allergia esetén lázas lenne valaki.

Gabi3
inecsg

Gabi3: Hány hétre is született Flóra? Ő a "mérgezés" miatt volt koraszülött ugye? És így a kiemelt cs.p. mennyi ha szabad érdeklődnöm? Mi is kiemeltet kapunk, mert egyedül nevelem a gyerkőcöt, de csak párszáz forinttal több, mint a "hagyományos" családmodellé. A cipekedésre pedig figylej, és a túl sok lépcsőzés sem tesz jót a pocakodnak. Pihizz minél többet. Napközben van segítséged?

Csajok egy barátnőm most 32 hetes terhes. Ma sírva hívott telefonon, hogy úgy érzi baj van. 2 hete (30 hetesen) volt Uh-án és az Uh szerint 2000 grammos a baba. A doki szerint kicsit nagy a terhességi korához képest. Hozzá kell tennem, hogy a barátnőm kb 150 cm magas és kb 50 kilóról indult a terhessége. A férje is viszonylag kis növésű. Elpanaszolta, hogy már akkor a a pocakja, hogy egyszeűen nem bír lehajolni bekötni a cipőjét és gyakran fáj a hasa. Én kb 1 hónapja találkoztam vele, már akkor óriási hasa volt, olyan, mint aki mindenórás....
Szóval teljesen ki van, mert fél, hogy "óriásbébit" fog szülni. Február közepére van kiírva és már alig bír megmozdulni. Szóval szerintetek normális az a 2000 grammos baba a 30. héten, vagy lehet, hogy az Uh rosszul látta, vagy lehet, hogy nem egyforma ütemben feljődnek a babák. Van egy könyve, a terhesség nagykönyve a címe és abban azt írja, hogy kb a 30. hét után kezd el növekedni, gyarapodni az amúgy nem túl nagy baba. Előtte csak a szervei fejlődnek, kialakulnak a végtagjai stb.....stb.....és a zsírszövetei a 30. hét után kezdenek el telni. Magyarul akkor kezd el gyarapodni, súlyra nőni. És írja,hogy hetente átlag 250 grammot növekszik. Na most ebből ha kiszámoljuk, hogy 30 hetesen 2000 gramm a baba akkor 40 hetesen, mire szülni kéne, akkorra 4500 grammos lesz, ha úgy fejlődik ahogy a "nagykönyvben meg vagyon írva". Na egy ekkora babát, ez a csöppnyi kislány nem fog tudni megszülni az tuti, hiszen olyan Isten picikéje. És kire lenne ilyen nagy baba, hiszen a család mindkét részről elég kis növésű. Ja, és 18 kilót hízott eddig. Szóval szerintetek ilyenkor mi van? Vagy ez az egész hülyeség, lehet, hogy az ő babája nem 250 grammokat fog növekedni, hanem "csak" 100-at havonta? Szal én nem tudtam neki mit mondani, de nagyon el van keseredve!
Most mennem kell Bogi felébredt! Írjatok lécci, mit gondoltok erről! Köszke
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: Kérdezd meg a barátnődet, hogy nem volt-e magas a cukorja, mert attól is lehet nagy a babája. Egyébként meg nyugodjon meg, örüljön,hogy nem kisebb a babája. Az UH meg nem tudja pontosan megmondani, hogy mekkora a kölök odabenn. Lehet kisebb nagyobb eltérés a valódi súlytól. Nem is biztos, hogy kibírja a 40. hétig. És kívülről nem látszik, hogy egy nőnek mekkora a medence csontja, amin át kell a babánal haladnia. Lehet vékony alkat,de vaskos csontú. Meg fordítva is. A szülésg még úgy is nyúlnak az izületei. Szerintem nem lesz ott semmi baj. A nagykönyvet el lehet felejteni, minden baba máshogy fejlődik, nem csak a pockon kívül, hanem belül is. A 18 kiló kicsit sok, de mivel nem volt túl súlyos az anyuka még talán belefér. Azért vigyázzon a kalóriákkal.

Gabi3
Nem tudom mekkora az emelt összegű cs.p. 37. hétre.
inecsg

Gabi3,

az emelt csp nem hetre jar Kép Emelt jar 1 csomo betegsegre, 1500 g alatt stb. Az osszeg kb. 13000 Ft, de pontosan nemtom, de ha erdekel megnezem pontosan mennyit kap Jazminci.

Eniko, a baratnodnek a dokijaval kellene beszelni.

g.
gabomamo

Gabó: Dokija szerint okés minden, csak nagy a baba. A doki nem aggódik. Csak Edina. De hát ez természetes, én is állandóan paráztam. Túl sokat foglalkozik magával és a babával és parázik, mert nem úgy gyarapodik a baba, ahogy a könyvben le van írva! Csak meg szerettem volna kérdezni a véleményeteket!

Gabi3: Cukor okés 20 hetesen nézték.

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Gabi! Remélem akkor még kaptok hitelt. Nekünk még nincs kinézve a ház igy nem tudunk most hitelt kérni. Holnap jöttök este?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Most írok először ide! 29 hetes vagyok, március 3-ra vagyok kiírva. Akörül fog születni Tomika. Ez már biztos!!! Most nem sok időm van, mert ma jön a védőnő, és még össze kell szedni magamat. Olvastam itt, hogy január 8-án lesz a klinikán szülésre felkészítő tanfolyam. Meg tudnátok mondani, hogy ki tartja, ill. hogy kinél, milyen számon kell jelentkezni?
Előre is köszi!
Üdv minden kismamának és kisbabának!
P.Tünde
ptünde

Gabó: Én Enikőnek írtam, hogy a Flóra a 37. hétre született. Az tiszta, hogy azért kap mert 1500 alatti. KépA mértéke nem attól függ, hogy mi alapján kapja, vagy egységesen egy emelt összeget állapítanak meg?

Üdv PTünde!

Enikő: Akkor meg minek izgul annyira. Benn biztos nem marad a baba. Az a lényeg, hogy egészséges. Egy kicsit nyugodjon már meg. Minek annyit idegeskedni? Majd jó nyűgös lesz a babája, aztán nézhet.

Karmen: Na ná, hogy megyünk délután! Már alig várom,már tegnap mentem volna. :-)

Gabi3
inecsg

Gabi3,

igen az emelt csp egyseges, tehat az osszeg mindenfelere ugyanaz. ti is 13 korul kaptok majd es nekem 2 honapra visszamenoleg adtak meg, igaz, hogy szuletestol jart volna.

PTunde,

orulok, hogy nem en vagyok a legoregebb mostmar Kép

g.
gabomamo

Sziasztok!!!

Mostmár bizti, hogy nem allergia, hanemk háromnapos láz, mert tudtommal az allergia nem fertőzőKép
Anna is belázasodott estére. 40 volt végbélbenKépKépKép

Enikő, ti nem voltatok lázasok???
Remélem nem.
Bár azt mondják, a kiütések idején fertőz.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

GAbi3! ÉS megkapjátok? MErt a akiket ismerek a picről, azoknak csak akkor adták meg, ha az idén születettek! Sokan nem kapták megKép( ÉS ismerek pestieket, szombathelyi anyukát, aki tavaly szült mégis megkapta. NEm értem eztKép((

AMúgy 3éves korig jár, 12800ft.

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

PTünde: Szia! Üdv! Első baba? Kinél fogsz szülni és hol?Kép

Angi: ez olyan mint az összes többi támogatás, vagy megkapod vagy nem. Lutri. Nem sok igazság alapja van. Pl a szomszédomék Szegeden a mellettem lévő lakást bérlik. 3 gyerekük van. Megvonták tőlük az Albérleti támogatást, mert fejenkén (ha 500 forinttal is) de több havi jövedelem jön ki, mint (ha jól emlékszem) 21 000 Ft! Asszem ennyi lehet max, mert különben ugrik a támogatás. És szociális állami lakást is igényltek (önkormáynzatit IKV-sat) azt meg azért utasították el, mert 3 gyerekük van, és az csak egy gyerekre vagy max kettőre jár. Ezt a szomszédasszonytól tudom ő mesélte, most hétfőn! A kislánya akkora mint Bogi, a középső kb 9 éves a nagy meg nyolcadikos. Szal nem értem én ezt a rendszert, na mindegy biztos van aki érti helyettem. Talán aki kitalálta....Kép
Egyébként ez a 12800 forint édes kevés ha azt veszzük, hogy mennyibe kerülnek a spéci gyógyszerek, tápszerek és egyéb fontos dolog amit meg kell venni a kora vagy kis súlyú babáknak, nem? Vagy nekik nem kell semmi extra? Én nem tudom, hál Istennek Bogi relatív jó súllyal született!

Zsófi: Szerencsére nem, szedi a Bogi ezt a homeobogyót, lehet, hogy az megvédte KépKépKép Te meg adjál Béres cseppet Bencének, hogy erősödjön az immunredszere. És ne öltöztesd túl, nálatok piszok meleg van és szegény gyerekről szakadt a víz, plussz még lázas is volt, nem csoda, hogy tele lett kiütéssel. Beizzadt!
Anna tegnap estére lett lázas? A hangulata milyen?

Gabi3: Én azért megértem, hogy izgul. Én is aggódtam, pedig az eredményeim nagyrészt jók voltak! Emlékezz csak vissza, a te első terhsségedre! Biztosan te is izgultál. Szerintem ez természetes. Fél attól, hogy nem bírja majd természetes úton megszülni, mert ő olyan pici, a baba, meg olyan nagy (állítlag)!!Kép

Bogi alszik a változatosság kedvéért. Megyek sütök valamilyen sütit.
Enikő

ceniko
Szeged

EnikőKép(( szomszédasszony esete durva.
De ez nem olyan elbírálás kérdése. HA valaki jogsz szerint jogosult, annak meg kellene adni. Csak nagy SZöged városában a TÁHnál nem tudnak jogsz értelmezniKép((. De azok úgy h..ék, ahogy vannak, engem is megrövidítettek emiatt több hónappal, mert azt mondta az ügyintéző, hogy ezt én találtam ki. Aztán modom benne van a közlönyben. Azt mondja: hozza be! Mondom, nincs itt egy véletlen? EZ még is csak egy önkormányzati hivatal. JA, de -mondjaKép
ÉS persze, hogy benne volt. És még akkor is azt mondta, hogy nem hiszi h jár. Nooormális?
És mire kitalálták, hogy jár, addigra több (jogosan járó) hónaptól estünk el.

Én is sütöttem tegnapKép. Mézeskalácsot (most először), és muffint. Isteni lett mind2. Apa nagyon örültKép) Sok sikert! mIT SÜTSZ?

angiszeged

Frissítve van az oldalunk. VAnnak friss képek, és videók VivárólKép

angiszeged

Gabó: Én is így gondoltam,hogy egységes. És ha eleve úgy megyek oda, hogy már születése óta járt volna, de nem tudtam róla, nem az én hibám, hogy nem tudtam hamarabb erről. Nekem milyen indokkal nem adták meg születéstől? Tudod engem is elküldtek már kétszer, hogy ez nem jár, mert nem 2003-ban született. Ha azt mondom, hogy a rendeletben az áll, hogy születésétől kezdve visszamenőleg jár?

Enikő:Csak a nagyon kora babáknak kell speckó tápi és gyogyó, de akkor is a saját anyatej a legjobb, a korababák anyukájának egyébként is más a tejösszetevője. Töb fehérjét tartalmaz, és ellenanyagot. Flórának kutya baja. Nem is kell semmi gyógyszert szednie. De Jázi és Virág más. Minden kora ill. kissúllyú babának más ellátásra van szüksége. Ugyanúgy születhet időre, jó súllyal beteg babóca is. A spéci gyógszereket nem kell megvenni 100%-os áron, hanem kap rá támogatást, közgyógy vagy mi.
Én még emlékszem, hogy tök nyugis voltam, nem igazán izgultam, tudtam nem lehet az én gyerkemnek baja. Persze természetes, hogy valaki aggódik, de az sem jó, ha túl sokat feleslegesen. Attól nem lesz jobb. Mikor a Fló megszületett, tudtam nincs baja, csak nőnie kell. És nem is lett.

Angi: Nekem azt mondták, ha a doki megírja a papírt akkor megadják. Szerintem még lesz egy pár köröm a TÁH-hoz. Nem mindegy hogy megy oda az ember és kihez! Tényleg ilyen barmok ülnek ott. Ez tény. Ki tudja a jogszabályokat, ha nem ők. Szerintem lusták elolvasni a közlönyt.
Virág nagyon szépen gyarapszik és ügyesedik. Hány kiló már? Miket tud?

Zsófi: Szerintem ne adját Bencének Béres-cseppet, mert ha jól tudom az alkohol tartalmú izé. Mielőtt megvennéd a gyógyszertárban kérdezd meg a patikust. Inkább homeogyogyót adjál az biztos nem rossz.

Gabi3
inecsg

Gabi homeobogyót ne madhatokKép Legalábbis azt mondták a SAS-ban. Januárban viszont fel fogok keresni egy homeo. dokit, mert idegesít ez az állandó betegeskedés. Annával most voltunk dokinéninél, minden negatív, csak lázas. Megnézte Bencét, azt mondta, hogy valszeg ugyanaz a háromnapos láz.

Puszka, megyek bögrét festeniKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

GAbi3! NEm tudom... Én ismerem azokat, akik nem kapták meg, és nekik nem a doki nem akarta megírni, a klinikán mindent megettek, a TÁHhal balhéztak egy csomót, mégsem... De azóta hátha, és ha neked sikerül, akkor előreis köszi, mert szólok egy csomó emberkénekKép

Most kedden volt 6540gramm, és tegnap hátról hasra fordukt 3szor, és ez már nem volt véletlenKép Büszke vagyok rá nagyonKép. ÉS majdnem ül, épp h fogni kell. AMúgy változatlanul nagyon jó gyerek, szemmel láthatóan szereti a szüleit. Szépen alszik, és, ha ébren van, egy kis angyalKép

angiszeged

Zsófi: Az összetett homeogyogyókat tényleg nemlehet adni, de vannak olyan szerek, amiket már újszülött csecsemőnek is lehet adni. Ha gondolod elküldöm,neked a mi homeodokinénink telefonját, tőle megkérdezheted. A Vironal-t is érdeklődd meg. Az jó immunerősítőnek.

Angi: Én nagyon bizakodó vagyok, hogy megkapjuk.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Enikő!
Igen, első baba. Kicsit késve, de annál jobban várjuk. Az orvosom egyébként a Kalmár doki, és a klinikán fogok szülni.

Gabi3!
Köszi az üdvözletet!

Gabomamo!
Jó, hogy valamiben én tartom a rekordot!

Most ennyit, mert igen elkapott a nátha, és tele van a fejem, ráadásul ma kaptak ki egy bölcsesség fogamat, szóval elég volt.
Üdvözlet minden kismamának és babának!
P.Tünde
ptünde

PTündi!
Jesszus van ám program. Védőnő, fogorvos, nátha Kép
Jobbulást!
Milyen volt a foghúzás? Lidokainnal érzéstelenítették, vagy hogyan csinálják terhesen??? Annyira rossz volt, hogy nem bírta kivárni a márciust? Gyógypussz neked! Mivel foglalkozol, és merre laksz?

Angi: Nagyon ügyesen csücsül kisVirág és már milyen "súlyos" Kép
Én az Apehhal jártam így mint Ti a Táhhal. Most jártam erre a tanfolyamra ami adóedvezményes. Elvileg olyan 25 ezer körül visszajár. Elmentem az Apehbe megkérdezni, hogy akkor ez most hogy van, erre a nőci közölte, hogy foggalma sincs! Hí de jó, pedig benne volt jópárszor a Hvg-ben és Hvg exrtába is. Még jó, hogy megvolt itthon a Hvg mert másnap elvittem neki és az orra alá dugtam! Ott csak a jogszabály volt leírva de, hogy pontosan mit kell tenni az nem, ezért érdeklődtem utána. Meg a sulinetről is kérdeztem, erre megadta az internetes címet, ahol bővebb felvilágosítást kérhetek. Elvileg neki ott az a dolga, hogy az ilyen kérdésekre tudjanak válaszolni. Da ha már ő se tudja akkor ki??? Mézes tekercset sütöttem, még nemtom milyen lett, mert csak holnap lehet megkóstolni, de az illata Isteni Kép

Gabi3: A nagyon kora baba az mit jelent? És egyáltalán mitől koraszülött egy baba? Ilyenor a súly a döntő vagy az idő (hét)??? Vagy mind2?
Én el is felejtettem, hogy a Béresben van alkohol! Kép Tényleg! Bocsi Zsófi!

Zsófi: Meglepetés??? KépKépKép Bencén vannak még kiütések?

Voltunk uncsitesóméknál és a kislányuk a Lili 8 hónapos 11 kilós és lépeget. (Bogi is 11 kg!!) És olyan kis hurkás. Én még életemben nem láttam ilyen vastag lábakat Kép Hihi, és fel bírja emelni a kuffert Kép Szerintem kimondottan kövér baba. Bár lehet, hogy ezt egy babára nem lehet mondani! Akkor bocs!

Na mentem, holnap utazunk Pestre.
Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok

Nóriról tudtok valamit? Már egy ideje nem írt, remélem minden ok a méhszájával és még egyben vannak.

Nekem is nyílt a méhszájam sajna, így most pihizek sokat, szeretném ha babóka kivárná a januárt. Volt egy kis keményedés is a dokinál, szerencsére a CTG-n minden ok volt.

Angi én is tegnap sütöttem mézeskalácsot a párommal, mert az előző adagot mind megettük, ezt most elraktam egy dobozba, és fel a szekrény tetejére, hátha marad akkor karácsonyig... Kép Virág nagyon ügyi már.

Szia PTünde A klinikás szülésfelkészítőre nem kell bejelentkezni, hanem 8-án oda kell menni 6-ra a magasföldszintre, az asztalnál várni, majd menni fog értetek egy szülésznő és kezdi a tanfolyamot. Ha mégis utána szeretnél érdeklődni, a klinikás szülőszobát hívd: 545-507.

Zsófi, jobbulást a törpiknek.

Gigi 35+3
gigi1

Sziasztok!

Üdv P.Tünde! Írj többet magatokról.

Enikő! Ha megírod priviben az apehos kérdésed, megpróbálok rá válaszolni.
Mi a 4D Uh-n Kecsón a 30.héten voltunk, 1540 gramm volt Lotti, és 3100-zal született a kiírt nap előtt 1 nappal. Én az itteni uh-nak nem nagyon hinnék, szülés előtt mondták a lányomra, hogy jó ha lesz 2500.

Lotti egyre több szóval lep meg bennünket, pl. a túró rudi= tútú, a köszönöm=tete, a dinnye=di, a banán=ban. Tegnap itt volt az egyik bnőm a 14 hónapos kisfiával, hihetetlen édesek voltak Lottussal.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok Lányok!

Tudja-e valaki, hogy mi az az olaj vagy krém, amivel a gátat kell kenegetni annak érdekében, hogy rugalmasabb legyen?

Köszi
Gabici
gabici

Sziasztok,
Gabici:
"MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának elonyeit és az aromaterápia által kínált lehetoségeket. Nagyobb mennyiségu (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szaglóérzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevokbol! Szüléskor a segítok és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is elobb szagoltassák meg szülo mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!

GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).
A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!
Az olajat alapanyagár + postaköltség fejében bárkinek szívesen elkészítem. Így nem kell minden egyes illóolajat nagy mennyiségben megvenni, ezért talán valamivel olcsóbb. E felajánlás részemrol nem üzleti célú, számomra ez csak kedvtelés. Ha érdekel, kattints ide.
Elméletileg be lehet szerezni az alábbi németországi címen is:
Bahnhof Apotheke, Apotheker Dietmar Wolz, Bahnhofstr. 12, 87435 Kempten, Deutschland.
Tel. +49 831 5226611, Fax +49 8315226626
Hivatkozzunk Ingeborg Stadelmann "Die Hebammensprechstunde" c. könyvére.
Aromaterápiáról bovebben itt olvashatsz (könyvajánló).
Még egy érdekes információ: gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy."
más hasznos információt is találsz a www.nandu.hu oldalakon.
Ágci
"

Kép
Ágci

Sziasztok!

Nóri egy hete a klinikán fekszik. Kinyílt kicsit jobban, és picit vérzett, emiatt bentfogták. Kapott tüdőérlelőt, meg rendesen megvizsgálták. A babája nagyobb az átlagnál, így nem vészes, ha meg is születik mostanában. Azért igyekszenek benntartani még.
Egy hete nem nyílik tovább, így valszeg holnap hazaengedik. Persze szigorú fekvés...

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Zsófi!
Milyen "nagyokossal" beszéltél a Sas patikában? Bence nyugodtan kahatja azt az immunerősítőt amit Bogi meg Beni is szed. Ez tulajdonképp kasvirág kivonat, csak nincs benne alkohol. Nem drága, és szerintem nagyon jó! Én is fogtam már ki olyan patikust, aki úgy nézett rám mikor mondtam hogy homeopátiás cuccot szeretnék mintha meg akarnám mérgezni a gyerekemet!

Nóri!
Azért még jó lenne ha a babó még bent maradna januárig! Pihizz sokat ha hazaengednek!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt!
Bár, remélem, rajtam kívül még mindenki alszik, nem kukorékol, mint én. Pedig későn feküdtem, de csak nem megy az alvás.

Enikő!
Köszi az együttérzést!
Igen, úgy tudom, lidocainnal érzéstelenítenek (de olvastam, hogy a helyi érzéstelenítés nem árt a babának). Röntgent meg persze nem csinál a doki.
Egyébként kb. 2 hónapja járok a fogdokihoz bár azt, hittem, egy rossz fogam van+az ínyem volt igen ronda. Ehhez képest 15 fogamban kellett tömést cserélni+az egy darab koronámat is kicserélte. És mire ezzel már majdnem kész lett, ez a hátsó kis rendetlen bölcsesség fog elkezdett fájni. Semmi baja nem volt, csak éppen mozgott. Szerencsére pár másodperc alatt ki is jött. A doki megnyugtatott, hogy valószínűleg fogágysorvadás, de azért a többi fogam nem fog még egyelőre kiesni. (Sajnos van családi hajlam). Úgyhogy én most karácsonyra fogakat kapok, és mindig vigyorogni fogok, hogy látsszon, hová ment a sok pénz. És ha minden igaz, hétfőn még egyszer elmegyek, és akkor kész lesz minden!!! Már nagyon jó lenne!!
Egyébként én hivatalban dolgozom ügyintézőként, de július óta táppénzen vagyok, mert a 2-3.hónapot nagyon nehezen viseltem, egyfolytában rosszul voltam. Aztán ez elmúlt, de akkor már maradtam itthon. Eddig még nem unatkoztam.
Ja, és a Csongrádi sgt.végénél lakunk a telefontoronynál. Épp most egy éve, hogy beköltöztünk.

Melinda!
Köszi az üdvözletet! Most írtam egy keveset még magamról. Hirtelen más nem jut eszembe, mert az agyamat elborította a nátha. Majd még írok.

Gigi!
Köszi az infót a szülésre felkészítésről el fogok menni.

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
P.Tünde
ptünde

Enikő: A nagyon kora babákon értsd Virádot és a hozzá hasonló erős és kitartó babákat! Koraszülött két féle van. Aki a 35. hét előtt jött a világra vagy aki 2500 g alatti súlyú. Tehát aki a 38. hétre születik, de 2200 g-os az már kora baba, de valószínű nincs semmi baja, csak híznia kell, míg, aki a 35. hét előtt ráadásul 1000g alatti, neki sok sok idő kell ahhoz hogy egyedül lélegezzen valószínű gyogyókat is kell szednie. De erről azt hiszem Angi többet tudna mesélni.

Nóri: Nagyon drukkolunk,hogy még maradjon az a babó odabenn!

Tegnap voltunk dokinál. Minden rendben a méhszáűjam tökéletes, 3000-es. De kaptam Pipolphent, aminek annyira nem örülök,ugyanis lazító hatású és álmos leszek tőle. Nem tudom, hgoy fogom bírni. Az ajándékok megvannak a többi le van tojva. Sőt a manóka odabenn egy héttel és 3 nappal angyobb. És megmutatta milye van! Most már tuti kis fiú, és Bátor Levente lesz!

Gigi: Ha Flóra elaludt írok mailt!

Gabi3
inecsg

Enikö! Igen, lehet terhesen is érzéstelenitöt kérni fogorvosnál, én nem Lidocaint szoktam kapni, mert a dokim szerint az nagyon gyenge. Nekem még gyakran az erösebbel se zsibbad el, egyébként terhesen sajnos nekem is sokat kellett eddig fogászatra járni. A dokim szerint a 12. hét után javasolja a kezeléseket.

tegnap nagyon sokan voltak a dokinál, mire hazajöttem megviselt, nem tudtam már irni.

BPD 78mm. Ha nincs gond, akkor jan.6 megyek UH-ra
és ha nincs gond, akkor csak 37 hetesen fektet be. Vagyis még 1 hét lehet itthon utána.
A baba ahogy gondoltam, ill. nagyon is éreztem,
keresztben fekszik. A méhem miatt nem is valoszinü
hogy el tudna onnan már mászni. Mivel sokkal szükösebb neki a hely, mint egy egészséges nönél, ezért már megfordulni se tud és ezért is fáj annyira amikor rug. De megdicsért a doki, hogy milyen jol kihuztuk idáig. Emelte a gyogyszeradagot, igy most nincs fájdalom, nem olyan aktiv. Még igy is több hetet ki kell huznia abban a kis szükös helyen. De sokkal több gondra számitottunk a terhesség elején, egészen jol reagált a méhem a terhességre.
Ja CX 2100 lett.

Gabi! Hol vettél gyógyszert, mert én is ezt szedem és sürgösen kellene, de több patikában sincs állitolag rendeltek de elfogyott a központban is! Ezt tegnap mondták.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

a Pipolphenre gondolsz? Mert nekem van 28 szem, ha kell odaadom. Valszeg nekem nem kell most 1 darabig. Kép

g.
gabomamo

Gabi3,

en sem tudtam szedni , amikor Simcit vartam, mert en is kepes voltam egesz napokat ataludni tole.

g.
gabomamo

Karmen: Sajna még nem vettem, nem sikerült eljutni patika felé. De hétfőn próbálkozom. A szomszédunk gyógyszertárban dolgozik. De jó hogy minden jól alakul és nem kell beeküdni olyan hamar.

Gabó:Remélem gyorsan túl leszek az alvós korszakon, azt mondta a doki, hogy hozzászokik a szervezetem és utána nem fogok annyit aludni. Hát kíváncsi leszek.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?