Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mimi, nekem is van Noémi ismerősöm! :wink: :D
Szép méretei voltak Szabinak is!
Nálunk Bubó 3550g 56cm, Lili meg 2900g és 55cm volt. De valószínű elmérték a kiscsajt, mert bent a kórházban már 3100volt, és hízni, főleg ennyit nem nagyon szoktak a babák, a zárójelentésre meg már azt írták, hogy 3000g-mal született :wink:

Peni, :lol: :D azt hiszed lesz időd? :D Majd a babóka megmondja mennyi időd legyen.... Nálam pl. semmire nem volt időm Lilinél, ő nyári baba volt és mikor megszületett óránként, másfélóránként cicizett! Bár a nyárra már nagyobb lesz a te gyerkőcöd...
60cm-vel született Soma :shock: azta jó hosszú baba volt! Most milyen magas? Ti magasak vagytok?

Dolli, a simogatósat a diósdi interspariban lévő könyvesboltban vettük. Imádok könyvesboltba járni, ott is annyi szép könyv volt, alig bírtam választani, úgyhogy rögtön vettem is hármat :wink:
sylph

Mimi! Jogos, én is csak a napkrémmel kenem agyon szegény bébit, másból csak gyógyszertárit használunk, pláne, hogy ekcémásak is vagyunk. :o

Sziszi! Köszi a tippet! :) Egyébként én ezért nem járok sűrűn könyvesboltba! Max ha van lóvém! :lol:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Jó reggelt Csajok!

Mimi!
Drukkolok, hogy babaprojekt minél előbb eredményes legyen!!! És hogy minden rendben menjen majd!!! Anyósom nyaralója Fenyves Alsón van, Máriafürdő mellett. Máriára át szoktunk járni fagyizni, meg a mólóra sétálni. A naptejekről hallottam múltkor, hogy nem érnek semmit, sőt, valótlanul biztonságérzetet adnak az embereknek. Azt hiszik, hogyha agyon kenik magukat krémmel, akkor végtelenségig ülhetnek a tűző napon… Én idén kihagyom a napozást. Amúgy sem vagyok barna bőr függő.

Zsand!
Ez a Dörmi játszóház hol van? Van esetleg honlapjuk?

Sylph!
Lili édes lehet, ahogy már beszélget! Gondolom az meg, hogy esik-kel elkerülhetetlen.

Grillötlet: Én a krumplit (kisebbeket) meghámozom, majd egy csomó helyen bevagdosom, bekenem grillfűszerrel és alufóliába csomagolom, így sütjük meg. Isteni így is!

Peni!
Nem semmik Soma születési méretei! Főleg elsőre kemény menet lehetett a szülés!!! Én is beérem egy átlagos súlyú babával.

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska küldtem privit!

Az én lányom 3600grammal született 9,40kor repesztettek burkot és 11,30kor született.

Apa azt mondja elég egy gyerek, de én még nagyon szeretnég még eggyet. Szeretnék még egyszer pocakos lenni, még egyszer életet adni egy gyerkőcnek, de majd meglátjuk. Én most 31 vagyok. Szeptembertől ovi, munka.
Majd meglátjuk, hogy alakul, de azért próbálom úgy alakítani, hgoy legyen tesó!!!

Mindenkienek kellemes napot!!!

Üdv Zsand
Vendég

Zsand!
Megkaptam a privit, köszönöm!

Én magamból, meg a páromból indulok ki. Mindketten egykék voltunk és mindig is szerettünk volna tesót. Nem jó egyedüli gyereknek lenni! Persze egy gyereknek sokkal több mindent meg tud adni a szülő, mint kettőnek, de egy fontos dolog, a társaság mindig is hiányozni fog. És később is, amikor már felnő az ember, jól tud jönni egy vérszerinti, közeli rokon, akivel az ember búját-baját meg tudja osztani. Mi mindenképpen szeretnénk majd mégegy babát, de én azt mondtam, hogy megvárom a szülést és utána nyilatkozom. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!

Apáék hárman vannak testvérek. Apa azért nem szeretn még egy gyerkőcöt, mert ennek szeretne megadni sokmindent és ha arra kerül a sor elindítani a nagybetűs ÉLETBE.
Az ő álláspontját is megértem, hisz, ha moziba, táborba stb.-be szeretne menni ne kelljen mindig nemet mondani.
Azért nem következetes, mert néha szeretne néha nem. Én 31 éves vagyok, sok időm már nincs, majd meglátjuk.
1/2 4 re megyek gyantáztatni, kicsit izgulok Tárnokra megyek még sosem voltam és háát............

Üdv mindenkinek zsand
Vendég

Sziasztok!

Én mindig két gyereket akartam....aztán amikor megszülett a fiam 5 éve...utána úgy gondoltam elég nekem 1 gyerek. NEm akartunk többet. Aztán amikor a barátnőm teherbe esett a második gyerekével akkor azt mondta, hogy ő annyira szereti a tesóját, hogy úgy érezte, hogy nem veheti el ezt az élményt a saját gyerekétől, tehát ezért lett nekik mégegy. Ekkor kezdtem először gondolkodni hogy milyen jó lenne ha az én fiam sem lenne egyedül a nagyvilágban lenne valaki akire számíthat...nekem nincs tesóm de néha olyan jó lenne. Aztán apával vaciláltunk évekig hogy legyen vagy ne...........végül most márciusban eldöntöttük, hogy nem lesz. Marad SOma egyedül.........és lám milyen az élet...áprilisban pozitív tesztet produkáltunk. Azt hiszem mindkettőnkben benne volt mélyen hogy jó lenne még egy gyerek csak túl kényelmesek voltunk hozzá...........
Hát az élet lerendezte helyettünk a kérdést :lol: . Örülök, hogy így alakult...

Berni: én is azt mondom a döntéssel várd meg a szülést de főleg azt,hogy milyen lesz a babád, az enyém egy napos korától olyan intenzív volt, hogy el sem tudtam képzelni hogy mégegy ilyen kis "gömbillámunk" legyen...........
Zsand: maximálisan megértem a férjed nézeteit, főleg a mai világban!!! De hát egy anyai szívnek nem sokat jelentenek a logikus érvek....drukkolok, hogy összejöjjön a bébi :wink: .

KépKép
peni

SZiasztok!
De jó a téma :lol:
Én idén 37éves leszek :oops:
A Fanni lányom 13éves,a Szabi januárban volt 2éves.
Bizony bizony,látom ám a Fannin,hogy hiányzik neki a korabeli tesó.
Én elváltam pár éve.
Most a történtek után is,úgy gondolom,igen is!! LEsz a Szabinak kistesója.Nem adjuk fel!
Egyébként én megértem mindkettő állaáspontot.
De az életben nem az anyagiak a legfontosabbak.
Hisz mit ér egy FP játék,ha nincs kivel játszani?És mit ér a diploma,a pánz a jólét,ha nincs kivel megbeszélni az örömünket bánatunkat,a történéseket.
És ne értsetek félre.Természetesen a párunkal mindent meg lehet dumcsizni.
De nem tudom,hogy viselném,ha a hugommal nem tudnánk kibeszélni az exem új szeretőjét,aki cseszteti a lányomat,vagy az anyánk idióta férjét,aki nem köszön visza nekem,.stbNo meg kit küldenék el,néha a sóhivatalba??
:lol:

mimi12

Sziasztok!

Zsand!
Hogy sikerült a gyantáztatás?

Én is Mimi nézeteit osztom. Én ismerem az egykeség hátrányait. Szóval ha nem lesz borzasztóan rossz kölyök az első és a szülés sem változtatja meg a véleményem, akkor mi mindenképpen szeretnék majd mégegy babát. Lehetőleg minnél kisebb korkülönbséggel. Na de ezzel még ráérünk, egyelőre legyen az elsővel minden ok...

Ma vagyok félidős! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska! Én sem voltam soha barnabőr függő, aztán 2005-ben eljutottam Horvátországba, ahol életemben először nem égtem le, hanem barnultam. Na onnantól minden vágyam volt, hogy szép barna legyek, de azóta sem jött össze. Most örülök, hogy van egy kis színem, de 10 percnél többet nem nagyon töltenék napozással. Annyi más dolgot lehet azalatt csinálni. :)

Zsand! Ha nem következetes apa, akkor sikerülni fog még egy gyerkőc! :) Én most ott tartok, hogy ha lehetne, akkor 3 gyerkőcöm lenne. Meglátjuk, mit hoz az élet! :)

Tesókérdés: köztünk nővéremmel másfél év van, nem voltunk mintatesók sosem, de sokszor nagyon jó, hogy vagyunk egymásnak. :) Emlékszem, volt, hogy hajnali 2-kor ébredtem, és átmentem tesómhoz, hogy akkor játszunk, és szépen elvoltunk, amíg anyuék fel nem ébredtek. Mondjuk arra nem emlékszem, hogy az utána következő napon mennyire voltunk fáradtak. :lol:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!!!

Szörnyű idő van.
Képzeljétek egyedül maradtam. Dorina és DorinaApa lovas táborba mentek, borzasztóan üres a ház nélkülük.
Ablakpucolást terveztem, de az idő nem túl kegyes hozzám!!!

Megyek, bár nem nagyon találom a helyem!!!

Zsand
Vendég

Zsand! Csak napközben mentek táborba? Vagy ez több nap?
Én is gondoltam, hogy ablakot mosok a héten, de lehet, nem fog öszejönni...
A hangulatodra gondolom, az idő is rányomja a bélyegét. Olyan tipikus novemberi esős nap volt ma. :?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Tekiroll!!

Pénteken jönnek!!! Többször beszéltem apával, nagyon jól érzik magukat Dorinának van saját lova na persze csak ottanra, bár most még úgy tűnik ez nem teljesen tudatosult benne.
Este lopucolás, loetetés, még vacsora után kiment és megsimogatta a lovát.
Azt mondta, hogy csak nagyon picit alszik, mert várja a lova.
Az ismerőseink csak kuncognak, hogy ők már látják, hogy mi lassan lótulajdonosok leszünk!!!

zsand
Vendég

Tekiroll!
Én a napozást útálom nagyon. Amikor az ember lánya csak fekszik a napon, tűri, hogy izzad és várja, hogy barna legyen. Ha már strandolás közben szerzek színt, az úgy mehet, de csak barnulás céljából napozni nem bírok.

Zsand, Tekiroll!
A hétvégén már fogtok tudni ablakot pucolni! :-D

Zsand!
Szuper lehet ez a lovas tábor!!! Kitartás, már csak egyet kell aludni és itthon lesz a család! :-D

Ma állunk neki Apával a babaszoba tapétázásának. Holnap meg megyünk az Istenhegyire UH-ra! Már nagyon várom!!! Aztán meg irány Győr, megyünk anyumékhoz hétvégére. Szóval lehet, hogy legközelebb csak hétfőn jelentkezem.

Kép
Kép
lbernuska

Zsand! Annyira édes lehet Dorina! :)

Ibernuska! Hétvégén partyzunk :wink: , pont azért akartam még hétközben lemosni. No de lehet, hogy holnap kegyes lesz az idő. :)
Hú, akkor hétfőig várnunk kell, hogy mizujs a pocaklakóval? :) Jó pihit anyudéknál!

Kép
Kép
tekiroll

Zsand :D
A Dömémnek gazdit keresek.Én sajnos nem tudom megoldani időben a foglalkozást.Lovagolnom meg még nem is szabad ,no meg ugyi kistesót szeretnénk.
Szóval,van egy Dömém aki igaz 20éves,de szerető gazdinak oda ajándékoznám :D
A képtáramban amúgy van rengeteg lovas kép :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi!
Még az álam is leesett!
Affelől meg tudlak nyugtatni, hogy ha hozzánk is kerül nagyon fogjuk szeretni és jó helyen lesz, na de ne szaladjunk ennyire előre!!!!!!!
Mi már mentettünk meg két lovat, de akor nem volt gyerekünk.
Az eggyiket nem tudták etetni, mert nem volt pénzük rendberaktuk és kerestünk neki egy szerető gazdát.
A Másikat (lacikát) egy telepen MAJOMKETRECBEN látta meg apa ahogy éppen a sebét akarta nyalogatni!!! Éjjel kettőig fűzött hogy hozzuk el, mert hát szegényke!!! Aztén megfűzött, szegénynek az összes lába csupa gennyes tályog volt, mert a kutyák megtámadták, kikezeltük. Ő egy csődör volt és ahogy kezdett helyrejönni(ez hónapok voltak) csak apát viselte el. Aztán el lett ajándékozva Lajosmizsére egy tanyára.Szóval van fogalmunk, hogy milyen is a lótartás!

Szerinted Dömét a lányom is tudná lovagolni, megbízhaó annyira, na nem úgy gondolom, hogy kinyitom a kaput azt hadmenjenek. Hanem vezetgetve.
Hol lakik most Döme?
Még a kezem is remeg, úgy megleptél.
Esetleg megnézhetjük vasárnap vagy szombat délelőtt?
Nagy döntés előtt állunk nem akarnám elkapkodni.

üdvözlettel Zsand
Vendég

Zsand!
Döme 20 éves Gidrán,herélt.
Én rengeteget lovagoltam rajta terepen.Jó menős ló volt,szeretett elől menni.Ellenben sosem volt genya,nem rosszindulatu.
Azért írok multidőben,mert kb 3éve nem lovagoltam rajta,és azóta ridegtartásban van legelőn,vagyis éli nyugdíjad életét.
Ahol lakik,ott foglalkoztak lovagoltatással is,és rengeteg kisgyerek lovagolt rajta,futószáron szépen és jól dolgozik,és osztályban is,jól dolgozik.Kb 5évig használták gyerekek alatt.
Szóval vezetve megbízható.Ők ott terepen nem igazán lovagoltattak gyereket,mert az felelőtlenség,ha 8-10év körüli tapasztalatlanokat visznek ki,akár sétálni is,ha 2-nél többen vannak.Ha 1megilyed,megilyed a többi is :lol:
Jelenleg Bicske mellett van,Csabdin.AZ innen kb 30km
De tényleg nagy felelősség.
Én sajnos tuti még egy ideig nem tudok lovagolni,és megmondom őszíntén a velem történtek miatt,kedvem sincs hozzá.
No meg,mire lóvagolhatnék,adigra remélem pocakos leszek,sé akkor 1-2év megint kiesne.
Jó helyen van,megvan ott mindene,viszont az emberi törödés,putyujgatás,simogatás az hiányzik a lonak is :wink:

mimi12

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról, a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Sziasztok!

Mimi!

Óriási dilemmában vagyunk. Apa szeretné ha hazahoznánk, de hát ugye vannak szomszédaink is, foggalmam sincs mit szólnának.
Én inkább itt a környéken a bértartást ajánlgatom apának.
Kicsit körbeérdeklődünk, hogy hol mennyiért tartanák.
Neked mennyiért tartják Csabdin?

Mi történt veled, mert hogy írod hogy a történtek után(persze csak ha publikus!)

Szóval még nem született döntés.

üdv zsand
Vendég

Sziasztok!

Lányok, pár napig nem engedett bejelentkezni a renszer.... :roll: :roll: :( nem tudom mi volt, most apuéknál vagyunk itt meg sikerült, lehet, hogy otthon volt valami gond?! :roll: na mindegy.

Berni, a napozásra visszatérve, ha egy mód van rá én sem megyek napra, egyszerűen nem bírom. Mi volt az uh-n? Megmutatta milye van? :lol: Én bármikor végigcsinálnám a pocakoskodást, a szülést, nekem csak szép emlékeim vannak! :lol: Kívánom, hogy neked is az legyen a szülés! Holnap megyek a Jánosba, :wink: :) dokim ott hagyott nekem egy receptet.... tudod, nálunk már a "fogalmazásgátlás" a téma. :wink:

Zsand, átküldenéd nekem is a dörmit.

Tesó téma: Mi is kettőt szerettünk volna, én kb. 6év korkülömbséget terveztem. Bálint nagyon nehezen jött, de mikor megérkezett annál nagyobb volt az öröm! Lilinél érdekes volt a helyzet, mert épp az asztrológus ismerősömnél voltunk és megkérdeztem tőle mikorra várható gyerek. És mondta, hogy 2007ben várható, 2008ban nagyon kicsi az esélye, és utána meg jó pár évig nem várható.... És ugye akkor kezdtük el a házvásárlást is (szocpol.... második gyerek 4év...Bálint nehézségei...) és végül úgy döntöttünk, hogy minek védekezzünk, Bálint is több évi próbálkozásra jött, jöjjön a tesó mikor szeretne! Szinte elsőre meg is fogant a csajos! És nagyon örülök, hogy kis korkülömbség(20hónap) lett kettejük közt, együtt fognak felnőni, együtt játszanak.... :lol:

Peni, és védekezés mellett estél teherbe?

Dolli, lehet, hogy holnap nem tudok jönni ezért: Nagyon nagyon boldog születésnapot a nagyfiúnak!!!!!!!
sylph

Sziasztok!

Zsand, Mimi! a volt pacinézés? :)

Sylph! Köszönjük! :D Lehet, hogy hálózati probléma volt? Vagy csak babanet nem engedett?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Dolli, nem tudom mi lehetett a probléma, csak ide nem engedett fel... :evil:

Végül mit kapott a kis szülinapos? Fotókat teszel majd fel?!
sylph

Sylph! Fotók kicsit később jönnke, mert apa nagyon ügyesen csak kamerázott, fotó nuku. Úgyhogy miután elmentek a vendégek, én összeomlottam, mikor meg akartam nézni a képeket! :( De állítólag videóról le tudunk majd szedni képet! :) Hát remélem! Csak az még egy kis idő.
El volt halmozva a csöppség: könyvek, ruhák, fapuzzle-k minden mennyiségben, xilofon, zenélős Noé bárkájás kütyü, plüss oroszlán, autósülésre játék, volt minden, mi szem-szájnak. :)

Egy fotó, de ez nem otthon készült, hanem 6-kor még átmentünk a barátainkhoz, ahol 2 éves a kislány és kerti partyt adtak! :)

Kép

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Csajok!

Tekiroll!
Utólag is nagyon boldog születésnapot Gézunak!!! Várjuk a fotókat!

Sylph!
A terhesség eddig nekem is csak pozitív élmény! Remélem a hátralévő 4 és fél hónap, meg a szülés is ilyen lesz! Apa szerint stramm nő vagyok, és lazán fogom venni az akadályokat... csak legyen igaza... :-D

Elmúlt napok eseményei:
Péntek reggel voltunk az Istenhegyi Klinikán genetikai UH-n. Nagyon meg voltunk elégedve a vizsgálattal, meg a dokival is, nagyon alapos volt! Minden ok a babával! ÉÉÉÉÉÉSSSSSS... úgy néz ki, hogy kislányunk lesz! :-D Zsófia lesz a neve.
Hétvégét szüleimnél töltöttük, nagyon jó volt, anyu sütött-főzött, sokat beszélgettünk, pihentünk... És Zsófi mozgását már Apa is és anyukám is érezte. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska! Örülök, hogy minden rendben. És gartula a kicsilányhoz! :)
Hinni kell a stramm énedben, és menni fog minden! :)

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Dolli, jó sok mindent kapott a nagyfiú! Gondolom, most azt sem tudja mivel játsszon.... :lol: (lili se :wink: ) Remélem sikerül leszedni fotókat a videóról! Tudom milyen sz.r, ha nincs fotó valamiről, én fotómániás vagyok, imádom őket. Amíg nem volt gyerek a kutyáról készült sok :wink: :D és mióta vannak a gyerekek.... Dunát lehetne rekeszteni a sok képpel. :lol:
Nagyon édes Gézu a képen! Szereti a lufikat? :D

Berni, GRATULA Zsófihoz!!!!!!!!!! Lányt szerettetek volna? Szuper, hogy minden rendben van vele!!!!

Voltam hétvégén a Jánosban, olyan jó volt oda bemenni......... olyan szép emlékek jöttek elő, és szívesen lettem volna újra pocakos! De elég ez a két pindurpandúr :lol: :lol:
sylph

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat! :-D
Igazándiból mindegy volt, hogy fiú v. lány, lényeg, hogy egészséges. Viszont a környezetünk kezdte belénk beszélni, hogy fiúnk lesz. Barátnőm megálmodta, Apa uncsitesója meg kártyát vetett és megjósolta (na ebben amúgy sem hiszek)... Mondta, hogy szerintem már csakazért sem lesz fiú. :-D Bár még nem 100%-os a neme, szóval bármi is lehet még...

Sylph!
Remélem engem is majd ilyen szép emlékek fűznek majd a Jánoshoz. :-D

Kép
Kép
lbernuska

[quote="zsand"]S írta:zsandziasztok!

Mimi!

Óriási dilemmában vagyunk. Apa szeretné ha hazahoznánk, de hát ugye vannak szomszédaink is, foggalmam sincs mit szólnának.
Én inkább itt a környéken a bértartást ajánlgatom apának.
Kicsit körbeérdeklődünk, hogy hol mennyiért tartanák.
Neked mennyiért tartják Csabdin?

Mi történt veled, mert hogy írod hogy a történtek után(persze csak ha publikus!)

Szóval még nem született döntés.

üdv zsand

Szia Zsand!
Bocsika nyaralni voltunk.
Ott 30-ért tartják,itt a környéken drágább,álltalában.
De tényleg érdeklődni kell,mert van akinek van otthon lova,és oda vesz +lovakat olcson.

Nem titok.Volt egy lepényleválásom 20hetes terhesen :cry:
Itt is leírtam,márciusban,csak szerintem Te utána jöttél ide.
Már minden okés lelkileg.Viszont mivel a méhszájon volt a lepény(emiatt volt a leválás),így császároztak.

mimi12

Zsand!
Én sem lennék boldog, ha egy lótartó lakna a szomszédunkban. :-D A mi szomszédunk imádja az állatokat, van 2 kutyája, jelenleg 4 macskája, halai, békái a kerti tóban és nemrég kapott egy kakast, akit egy darabig az udvaron tartott, mert nem volt szíve levágni (persze azóta már a fazékban végezte... :-D ) Minden reggel kakaskukorékolásra keltünk. De ezek nem voltak zavaróak, sőt... De egy ló azért büdi is rendesen, nem?

Mimi!
Ismét nyaraltatok? Most merre jártatok?

Ha jól emlékszem ebben a hónapban indulhat a kistesó projekt??? Hajrá!!! Drukkolok!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok! Rakok pár fotót a szüliről! :)

Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
tekiroll

Sylph! Hát mikor megkapta a sok ajándékot, tényleg látszott rajta a bőség zavara. :) De hétköznap azért igyekszem cserélgetni a játékait, így nem zizzen meg. Meg én sem. :) De úgy néz kis, sikerült jó dolgokat választani, érdekli őt minden. A lufi is! :)

Ibernuska! A jóslásokban én sem hiszek, különben 4 gyerekem kéne, hogy legyen. :) Viszont érdekes volt, mert mindvégig lányra számítottam, és a 19 héten az UH előtti éjjel megálmodtam, hogy fiam lesz. És tessék! :)

Gézu tegnap este belázasodott, ma hajnalban hasmenés, de azóta a hőn ívül semmi, szerintem dokinéni sem tudta, hogy most vírus vagy fogzás... Eddig semmi bajunk nem volt a fogakkal, lehet, hogy elkapott minket is az ékszíj? :roll:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mimi!

A családi kupaktanácsunk úgy döntött, hogy nem lesz lovunk, de azért nagyon köszönjük!
Több érv szól ellene mint mellette!

A csajszika 3 éves, még elmúlhat a lovas sport iránti szeretete( reméljük nem fog)
a tartását itt a közelben nem tudjuk megoldani.
Amennyit most lovagol olcsóbb elvinni lovagolni mint tartani egy lovat, persze egy saját ló azért saját ló!

még1* köszi!!!!
Apukádnak nem volt régen B.örsön Renault bontója?

Ibernuska!

Hogy áll a vizesedésed?

Egy ismerősöm keres takarítást, vasalást heti 1 alkalomra ha tud valaki ilyet szóljon!!!

Szép napot mindenkinek Zsand
Vendég

[quote="zsand"]
írta:
zsandmég1* köszi!!!!
Apukádnak nem volt régen B.örsön Renault bontója?

Az nem az apám,az az anyám tapló 2.férje :lol:

Hogy jöttél rá??
AMúgy még mindig van bontó,és anyum csinálja az autósboltot a mai napig.Szóval,az üzlet még él :lol:
Csak nem találkoztunk már a boltban?

Ló,bizony míg kicsi a gyerek,adig olcsobb elvinni lovagolni,ismerkedni a lovakkal.
Megértem,és szivesen :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi!
Lassan összeállt a kép. A képeken láttam a bernipásztorokat, Budaörs, autóalkatrész.
Apukám együtt dolgozott régen az anyud 2. férjével, még daciákat szereltek.
Igen jártam már nálatok, nem is egyszer!!!!
Apukám régen Renault-nál dolgozott és voltam ott jópárszor hol ezért hol azért............
Aztán anyud férjének és apukámnak akadt valami nézeteltérése!!!
Pontosan nemtudom.....
enníi röviden!!!

üdv Zsand
Vendég

Zsand,hogy milyen kicsi a világ :lol:
Tudod,én vagyok az a csaj,aki hátul ült a nagyker részben.Ott a lépcsővel szemben,az udvarra kifelé :lol: :lol:
Nem lepődőm meg a nézeteltérésen.A Sanyi már csak ilyen marad.De ha anyámnak ő kell,akkor legyen :?

mimi12

Tekiroll!
Gézu nagyon helyes kisfiú!!! :-D Abban, hogy lányunk lesz, még én sem vagyok 100%-ig biztos. Remélem, azért lesz több bizonyíték is később és nem a szülésnél fogunk meglepődni egy nagyot. :-D

Zsand, Mimi!
Hát tényleg kicsi a világ. :-D

Zsand!
Vizesedésem most elég jól elmúlt. Szerintem múltkor is csak a kánikulától volt. Ha tartósan nagy a meleg, akkor most is bedagad a bokám, de még nem vészes. Igyekszem sokat pihentetni.

Most a legújabb, ami aggaszt, az színtelen folyás, amit mostanában tapasztalok. Dokimmal még csak telefonon beszéltünk róla, fekvést javasolt, mert lehet akár magzatvíz szivárgás is. De nem vészes mennyiségű, szóval őszintén remélem, hogy nem az. Állítólag az ilyen folyás természetes is lehet a hormonváltozás miatt. Nálatok volt ilyen? Legközelebb jövő hét csütörtökön megyek hozzá, addig stresszelhetek rajta, hogy mi okozza...

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!

Valóban lehet a hormonváltozástól is!
Reméljük arról van szó!
Amúgy jól vagy?

Én napok óta olyan lusta vagyok! Most fáj a fejem gondolom az időtől.
Szóval nem vagyok a topoon, mennem kell, mert a csajszikám szeretne festeni!!

Üdv mindenkinek Zsand
Vendég

Sziasztok Csajok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek, gyakorló anyukáktól! Ti mibe öltöztettétek kezdetben a gyerkőcöket? Nekem azt javasolták, hogy adjak majd rá hosszú ujjú bodyt és ujjatlan rugit. Szerintetek jó kombináció ez így? Hétvégén beszereztem Zsófinak az első ruhákat, remélem jókat vettem. Semmi rutinom. :shock: :?

Zsand!
Köszönöm kérdésed, jól vagyok! Folyással kapcsolatban védőnéni megnyugtatott: amíg nincs görcs, addig nincs gond se. Egyébként én is iszonyat lusta vagyok, ma pl. főzés helyett aludtam kicsit délelőtt. :-D De ezt leszámítva minden ok, Zsófi sokat mocorog. Megvettük a kiságyat, alakul a babaszoba is. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee

Sziasztok!

Ibernuska!
Így igaz teljesen jó öltözék a body és a rugdalozó. Én nagyon ragaszkodtam a 100% pamuthoz.
Amíg nem nagyon mozog esetleg lehet trikó is, evvel könnyebb a peluscsere, de ahogy elkezd mozogni inkább a body, mert nincs kint a kis dereka.
Nekem is így volt itthon, bár az első időben ahányszor kakilt annyiszor kellett öltöztetni, mert oldalt kifolyt. Ez nálunk csak a h....gg..s pelenkánál volt. Más arra esküszik, kinek mi válik be.

Egy nagyon jó boltot találtam. Angol ruhák vannak. Én a hétvégén voltam. Nagyon jó ruhát vettem a csajszinak. Az érdi spar mellett van, ha van időd, kedved nézd meg. Nekem nagyon bejött.

Úgy tűnik oszlopos tagja lettünk ennek a fórumnak.

Van esetleg valakinek kerti tava? Kérdeznék párat.

Szép napot mindenkinek!

Zsand
Vendég

Sziasztok!
nem voltunk pár napig.Elmentünk Igalra,kipihenni a nyaralást :lol:

Bernuska!A bővebb folyás tök normális!!A magzatvíz az víz szerű,ha pl papírzspit,vagy vattát teszel oda,akkor látszik,hogy nagyon halvány rózsaszines.
Ruci.Szerintem is jó a kombidressz,+újatlan rugi kombináció.Én pl szerettem a sima nacikat is.Vagyis jobb szerettem azokat amik lábfej nélküliek.Azokat ha nagyok fel lehet hajtani,és télen úgyis adtam a gyerekekre harisnyát zoknit.

Zsand,anyumnál volt kerti tó.Vagyis ott van még,csak víz nincs benne.Mi volna a kérdésed??Hátha tudok valamit mondani,bár kb 5éve nincs semmi a kerti tóban :lol:

mimi12

Zsand!
Köszönöm az infókat öltöztetés ügyben! A 100% pamutra én is odafigyelek. Sőt még olyat is hallottam, hogy a testtel érintkező ruhadaraboknál jobb fehéret venni, mert azok nem tartalmaznak festék anyagokat... Hát én már vettem színes bodykat is. És méretről mi a véleményed? Párom 53 cm-rel, én 57 cm-rel születtem és Zsófinál az utolsó UH-n megjegyezték, hogy a lába szép hosszú... Szerintem 56-osnál kisebb ruhákat nem érdemes vennem...

A boltot meg fogom nézni, köszi a tippet!

Kerti tó ügyben sajna nem tudok segíteni...

Mimi!
Kipihentétek a nyaralást??? Ez jó! Végülis a nyaralásban is ki lehet fáradni! :-D Úgy tűnik, hogy jövő héten végre mi is eljutunk nyaralni. Egy hétre lemegyünk anyósom fenyvesi nyaralójába. Már nagyon várom!!! Most csütörtökön megyek dokibácsihoz és ha minden ok, akkor fürödni is fogok a Balcsiban!!! :-D

Köszi a megnyugtatást folyás ügyben! Közben védőnéni is mondta, hogy ha magzatvíz lenne, akkor görcsölnék is.

Kép
Kép
lbernuska

Bernus!
Én azért a Balatonban fürdést kihagynám terhesen.
Na ja,gondolj bele.3gyerekkel 1hétig,Hajduszoboszlón,naná,hogy ki kellet kicsit pihenni :lol:
A nagyok szétszéledtek.A lányom kosaras táborban van,a párom fia az anyjával lakik,és éli mindennapjait.Vagyis játszik a neten :evil:

Bodikból,56-ost se vegyél sokat.A lányom nem volt anno nagy.2950,és 52cm,kb 3hét alatt nőtte ki az 56-os bodikat.A Szabira nem is voltak jók,ő 3900-el és 56cm el született :lol:
Inkább a 62-es méretből kell többet venni.A bodi nem baj,ha nagy,a ruha alatt senki nem látja,és amúgy sem kell,hogy passzentos legyen :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi!

Kerti tó:
kb. mennyiből jön ki ha nem túl nagy és nem egy puccos tavat szeretnék?
Ha megfelelő a gépezet akor nem kell cserélni a vizét?
Ja és megvan anyud gépezete, nem akarja eladni?
Holnap megyek a csajszival lovastáborba, mert erre a hétre még meg lettünk hívva, de sajnos csak ketten megyünk apa nem tud szabaduni:((((

A többit majd priviben.

Ibernuska!
Nekem anno azt mondta a védőnő, hogy még legelőször sem ajánlja a sensitiv mosóport illetve az öblítőt, mert hát ugye előbb utóbb találkozni fog a rendessel. Szóval óvni kell őket de mértékkel mert a túlzásba vitt óvás fordítva is elsülhet.
Szerintem ha normál minőségű ruhákat veszel nem kell erre különösen figyelni, de mondjuk egy sötét ruhában bizti több festék van, na de a gyerkőc ruhák ált.ban világos színűek!!!

Nézz be oda tündéri ruhák vannak, használt van kiírva, de talán mind új.

Méret:
56 osból is csak párat.
Azért azt se feledd, hogy akik mennek majd babanézőbe ők is visznek ruhákat. Mi nem túl sok babaruhával kezdtük és csak néztem, hogy mennyit kaptunk. Na azért erre persze nem lehet alapozni.
Én kaptam a védőnőtől egy listát, hogy hány body, hány ruha, nem szentírás csak egy támpont nehogy valami kimaradjon. Neked nem ígért ilyen listát? Ha nem esetleg jövőhéten írhatok Neked vagy kérhetek a mi védőnéniktől ő egy tündér biztos ad!!!
Ami még elég fontos a mellszívó.
Vízhőmérőt ne feledd!!!

Nekünk végig azt mondták, hogy hosszú comcsontjai vannak és most is elég magas és 56cm vel született.

Megyek, mert vasalnom kell meg kicsit pakolászni, mert holnap indulás!!

Szép Napot Nektek!!!
Vendég

Sziasztok!

Mimi!

Kerti tó:
kb. mennyiből jön ki ha nem túl nagy és nem egy puccos tavat szeretnék?
Ha megfelelő a gépezet akor nem kell cserélni a vizét?
Ja és megvan anyud gépezete, nem akarja eladni?
Holnap megyek a csajszival lovastáborba, mert erre a hétre még meg lettünk hívva, de sajnos csak ketten megyünk apa nem tud szabaduni:((((

A többit majd priviben.

Ibernuska!
Nekem anno azt mondta a védőnő, hogy még legelőször sem ajánlja a sensitiv mosóport illetve az öblítőt, mert hát ugye előbb utóbb találkozni fog a rendessel. Szóval óvni kell őket de mértékkel mert a túlzásba vitt óvás fordítva is elsülhet.
Szerintem ha normál minőségű ruhákat veszel nem kell erre különösen figyelni, de mondjuk egy sötét ruhában bizti több festék van, na de a gyerkőc ruhák ált.ban világos színűek!!!

Nézz be oda tündéri ruhák vannak, használt van kiírva, de talán mind új.

Méret:
56 osból is csak párat.
Azért azt se feledd, hogy akik mennek majd babanézőbe ők is visznek ruhákat. Mi nem túl sok babaruhával kezdtük és csak néztem, hogy mennyit kaptunk. Na azért erre persze nem lehet alapozni.
Én kaptam a védőnőtől egy listát, hogy hány body, hány ruha, nem szentírás csak egy támpont nehogy valami kimaradjon. Neked nem ígért ilyen listát? Ha nem esetleg jövőhéten írhatok Neked vagy kérhetek a mi védőnéniktől ő egy tündér biztos ad!!!
Ami még elég fontos a mellszívó.
Vízhőmérőt ne feledd!!!

Nekünk végig azt mondták, hogy hosszú comcsontjai vannak és most is elég magas és 56cm vel született.

Megyek, mert vasalnom kell meg kicsit pakolászni, mert holnap indulás!!

Szép Napot Nektek!!!
Vendég

Ez lamaradt!

ismerősöm heti egy alkalomra keresne valami takarítást vasalást, ha hallotok ilyet füleljetek légyszi!!!

Kösz
Vendég

Babaruha mosás.Én sosem mostam külön a gyerekeim ruháját,nem használtam sosem sensitív bigyókat,nem használok hipót és társait,max a rötyi kimosásához néha.
És edig túlélték.
A lányomnak érzékeny a bőre,de nem a mosószerekre,hanem a sok xar tusfördőre.
A Szabinak viszont tök jó a bőre...

Zsand!
Árat sajnos nem tudok mondani,mert jó 15éve csinálta az ex sógórom a kertitavat anyuhoz.
Az ki lett ásva,nyolcas alakura,az egyik fele mély,a másik csak egy körbe csatorna,és középen sziklakert.A mély rész kb 2m -es,és min 80-90cm mélynem kell lennie,hogy a halak életben maradjanak télen is.
Valami spec fóliával van alúl szigetelve,és térkővel kirakva,betonozva.De szerintem profibban is meg lehet csinálni.
Vízszürő egy ilyen mélységhez nem igazán kell,mert kell!! az aljára a trutyi-A halak abba ássák magukat téklire,és a növényeknek is kell a táptalaj.
Viszont a vízforgatás,hót egyszerűen megoldható.Egy kültéri búvárszivattyú volt az anyunak a tóban,a tóból szívta a vizet és oda is ment visza,köszépen fölfele kivezetve,és szökőkút szerüen jött a víz.
A cső végére lehet kapni különböző idomokat,ami levegőzteti is a vizet.
De az anyunál már nem jó a tó,valahol ereszt,és elfolyik a víz.
Szóval,azért kell a hozzáértő szakember,mert ott a volt sógóromék,bár ügyesek meg igyekvők voltak,csak kb 5év alatt tönkre ment az egész.,eszakadt a fólia,meg eltörtek a szivattyú csövei.
Volt olyan,hogy bekapcsolták a szivattyút,és a szomszéd azon a részen,2hétig nem is locsolt,mert a szőlője is ázott alúlról :lol:

mimi12

Sziasztok!

Ne haragúgjatok, hogy így betörök hozzátok, de egy kis segítségre ill. infóra lenne szükségem.
(Régebben, kb. másfél éve írogattam erre a fórumra, de akkor még nem pörgött ennyire.)

A hétvégén lakodalomba megyünk és apa öltönynadrágját kellene felvarratnom. A Spárral szemben tudta egy szabászatot, igaz női, de az a héten szabadság miatt zárva.
Megköszönném, ha tudnátok ajánlani egy megbízható varrónőt, aki még a héten be tudná vállalni a gatyó felvarrását.
Egyébként mi a postás telepen lakunk, de a kerékpárral megközelíthető távolság még beleférne.

Előre is köszönöm a segítséget.

A pocakos kismamiknak kitartást kívánok ebben a melegben, a babát tervezőknek pedig sok türelmet és mielőbbi II csíkos tesztet kívánok.

Edina és Anita

Kép
educi

Szia Edina!
Én sajnos nem tudok segíteni neked :(
Max a közértet meg a postát tudom hol van :lol:

mimi12

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?