Új privát üzeneted érkezett!

hanykor mesz uhu-ra boci?

KépKép
KépKép
mush589

1/4 4-re! Már be vagyok sózva!
Vendég

mush: tudom nem tőlem kérted de aki első szülő azzal megosztom az én első szülésem.... :D

Nos...2004,01,23-ra lettem kiirva,..teljesen jo volt a terhességem 15 kg plusszal mentem szülni..januárban már jártam ctg-re..és mindig figyeltem mi kerül a papirra.. :) A következő jan 22-én volt...bátyám vitt kocsival meg anyum és amikor felcsatoltak a gépre már láttam hogy ez nem olyan mint anno volt...Mire jött az orvos tele volt a rendelő ugyhogy egyböl a szülészetre vitt vizsgálni.Közölte velem hogy van egy jo meg egy rossz hire.... :shock: 2 ujjnyira nyitva vagyok..jön a gyerek...anya leszek.elment szolni a nővérkének hogy vegye fel az adataimat mert már nem mehetek haza..azt nem értettem hogy miért hisz semmit sem éreztem....mikor kiment elbőgtem magam és akkor döbbentem rá hogy orák kérdése és itt lesz velem a lányom...
Kimentem utána szolni anyumnak hogy menjenek haza a cuccaimért...Erre anyum hősiesen közölte:MONDTAM LÁNYOM HOGY NEM JÖSSZ HAZA!
..na mindegyj..befeküdtem és délután 4-kor furán kezdett fájni a derekam...a többiek már nevettek rajtam hogy ők miota várják hogy szüljenek és nem jön nekem meg egyböl beindul...a lányeg már kényelmetlen volt minden poz,állni se volt jo és feküdni sem..este 10-kor mentem szolni a nővérnek hogy szülni fogok :D :shock: :lol: :lol: Nem hitte el,..felraktak ctg-re...és télleg..éjfélkor közölte a szülész néni hogy délre meg lesz a baba..óóó ki vagyok segitve... :D mondtam én...hol van az még...reggel 7-kor jött anyum,apum,bátyám,párom...és csak vártunk...leborotváltak,beöntést kaptam...és közben már eléggé éreztem a fájdalmat..kiprobáltam a kádat(SOHA TÖBBET).meg a labdát,az jo volt...és közbe nedvesiteték az ajkam,..délben jött az orvos és mondta hogy nem fordult be mano rendesen ezért még ad egy kis időt és ha nem változik császározni fognak...Azt hiszem 10 perc mulva könyörögni kezdtem neki hogy császár legyen mett nem birom...Azt mondta most már meg lesz simán ,befordult...szolnom kellett hogy mikor kell nyomni..nem tudtam mit jelent és hogy milyen érzés..de mondtam hogy oké......
Fél 2:NYOMNOM KELL.....riado mindenkinek..elő a fényképezőt és a 3 nyomásra meg lett Hajnikám..Nem is a kitolás hanem a vajudás volt a hosszu és nehéz...De nem bántam meg hogy simán szültem..utána fogadkoztam hogy én még sokat szülök...
Utána 2 orán át egy homokzsákkal a hasamon beszélgettem....nagyjábol ennyi volt....de egy örök emlék..

Kép

Kép
nikianya21

sarmon: Rakok, persze.
Kép

Van hozzá kis kazetta amit bele kell rakni. A közepébe kell nyomni a használt pelenkát, majd eltekerni és ő egyenként becsomagolja a pelusokat, szagmentesen.

niki: Tök szép szülésélmény, ahogy így leírtad. :) Hajnika ügyesen kibújt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ma az én Kismanóm nagyon aktív, ahogy ülök folyamatosan érzékelem.

Közben sajnos a hasam is aktív meg a derekam is. Sajnos a derekam sajog, a hasam olykor begörcsöl. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: belevaló betéteket nem akcióztak véletlenül? (Az a legdrágább sajna)...
Vendég

:) Nem az nem volt akciós. Így is már örültem h a kuka, ennyivel olcsóbb, mert én mindenképp ezt a fajtát kerestem.
A betét (kb. 3 hónapra elég, ha a kismanó szorgos akkor csak 2.5:) az 4900 Ft volt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Áááááááááá! Mindent leírtam a tegnapi tanfolyamról, és minden elszállt!
Pihenek rá egyet, aztán újraírom.

Kép
zölddisznó

Várjuk Zölddi!
na röviden tömören leírom,akit nem érdekel ugorja át.
A fiam két héttel(38)előbb jelzett hogy kiakaródzik bújni,magzatviz otthon elfolyt,fájások már 3 percesek voltak.Egy örökké valóságnak tűnt mire a 120-as skodánkkal bezötyögtönk fehérvárra.A vizsgálat után azt mondták na akkor rögtön irány a szülőszoba.Szivhang lassult fájások jöttek,kegyetlenül,baba sehol.Kiderül a nyakára van tekeredve a zsinór,ha azonnal nem szülöm meg a baba megfullad.Hát nem tudtam,teljesen bekómáltam,félájultan azt se tudtam milyen nyelven beszélnek hozzám.Fáztam mint a kutya.Két orvos a hasamba könyökkel,egy szülésznő két kézzel csuklóig bennt a hüvelyemben,egy doki meg ráncigálva ki a babát.Kiszedték.a gyerek a szivárvány minden színében játszott,a feje olyan hosszú volt mint egy rögbilabda,,nem sirt fel!rögtön elszaladtak vele lélegeztető gépre.ezután jött még a poklok pokla mikor fekszel a 6 ágyas szobában és rajtad kivül mindenki ölelgeti csókolgatja a gyerekét te meg csak nézel ki az ablakon és senki nem mondd semmit.egy fél nap eltelt mire kiderült hogy bár a gyerek már megmarad,infúzión kell lennie és legalább két nap inkubátor,meg lélegeztetőgép.Ezen annyit könnyithetek ha kispohárba fejem a tejem,és azt megitatják vele.Tej sehol én meg csak bőgtem folyamatosan.sárgaság miatt a két napból 4 lett,én meg csak fejegettem a már nagynehezen beindult tejemet,vittem le 2 emeletnyit 2 óránként az intenzivre.A hasamon hónapokig ott voltak a kék zöld zúzódások,a hüvelyem még felfelé is beszakadt.ezer millió varrat+ aranyér.aztán a babát annyira simogathattam meg amennyire egy újjam befért a kis ablakon,épp a kis lábát értem el.az 5 dik napon kezembe kaphattam,de igy is összesen 10 napot kellett a kórházban lennünk.az oxigénhiányos születés miatt egyéves koráig 3 havonta szemészetre jártunk,szerencsére semmi baj nincs vele.azóta 2 szer voltunk egy-egy hetet kórházban egyszer 8 hónaposan egyszer egy évesen sirásközben elájult.Csak úgy magától!aztán elnőtte.azóta nincs semmi.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jázminnal betöltöttem a 41 dik hetet,mikor befektettek a kórházba.két napot voltam már bennt mikor egy vadállat nődoki úgy megvizsgált,hogy azonnal ott elfolyt a magzatvizem.Gondolom ez is volt a célja.Magzatvíz elfolyt fájások semmi.a kiscsaj még mindig nem akart kijönni.Természetesen most is fáztam mint a kutya.több óra eltelt,oxitocin inden,gyenge 6 perces fájások...Mondtam:nagyon fázok,lázam felment 40 fokra.na itt baj van ez vmi fertőzés.azonnal műtő,20 perc és kivették Jázit,és mint kiderült a kislánynak a lábára volt tekeredve a zsinór.A méhlepényem teljesen al volt halva,abból táplálkozott még ami kicsike a zsinórban volt.De a műtét közben annyira véreztem hogy kaptam egy injekciót ami gyorsitja a véralvadást.Szépen összevartak,megőrzés után betoltak a szobába,aludjak.Igen ám de nekem kegyetlenül fájt a hasam,4 algopirin,és infúzió után még mindig kegyetlen fájdalom.Mint megtudtam ami vérnek ki kellene folydogálni az ott darabokban megalvad bennt.Na jött vadmarha dokibá(aki mellesleg ezzel megmentette az életemet)és tiszta erejéből a hasamra,a friss császármetszére gyakorolt nyomással kipréselte belőlem a kö keménnyé alvadt vérdarabokat.Hát szavakkal leirni nem lehet ezt a fájdalmat:rettenetes volt.De ha ez nem lett volna ott halok meg!Reggel persze rögtön fel kell kelni császár után is,szülésznő segitségével zuhanyozni,majd azonnal hozták is a babát hogy szoptassam ,ami persze lehetelen volt,mert császár után álltalában napokkal később indul be a tej.3 napig cukros vizen élt a lányom mire belövellt a tejem,és tudtam táplálni.a problémák miatt 8 napot voltunk kórházban.Hát ennyi nagyjából.Mikor anyukámnak mondtam a télen hogy szeretnénk még egy babát,le ült és azt mondta te nem vagy komplett.Meg akarsz halni?e aztán beletörődött,most már nagyon örül.Az első szülésnél majdnem a gyerekem halt meg,a másodiknál pedig én.Na hát remélem a 3dikkal pont ezért majd minden jó lesz.Fő az optimizmus. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

még annyit hozzáfűznék,aztán eltűnök,hogy a szoptatás volt az ami mindegyiknél gyorsan megoldotta a problémát.Az elsőnél azért vehették ki hamar az inkubátorból mert az anyatejnek köszönhetően gyorsan rendbejött a bébi,a másodiknál meg ugyebár a szoptatás méhösszehuzódásokat okoz,és ennek köszönhetően gyorsan tisztul a méhből a vér.Szerencsére Mózes 13,Jázi 10 hónapig szopizott.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Légzésfigyelő:

Hol?
Én a Madarász utcai Gyermekkórház által szervezett tanfolyamon voltam. Minden kedden 4-6-ig tartják, 2000 Ft (+ 900 a füzet hozzá, ami szerintem nem kell, ha jegyzetelsz, és figyelsz)
Ehy fődoki, és egy főnővér tartja, akik 1990 óta vesznek részt a kórház által kidolgozott programban, amit a hirtelen légzésleállás okozta csecsemőhalál (bölcsőhalál) targédiáinak kivédésére hoztak létre. A dokibácsinak ez a kutatási és tevékenységi területe majd 20 éve, ő vezeti az alvásambulanciát…
A másik, amiről tudok, a Heim Pál kórházban van minden hó utolsó péntekén 10 órától. Ez ingyenes, de szívesen elfogadnak támogatást az alapítványuk részére.

Egy kis statisztika:

Ma 1000 csecsemőből 6-7 babát érint a csecsemőhalálozás, és ennek „csak” egy része a bölcsőhalál okozta tragédia. Azaz több ezer babából hal meg egy. Hülyén hangzik, de ez nem rossz arány ahhoz képest, hogy mennyi veszély leselkedik a most még kb. 20 cm-s gyermekünkre, miután megszületik és elkezdjük nevelgetni…
DE! Ezt a minimális veszélyt jó eséllyel 0-ra tudjuk redukálni, ha jó időben és helyesen cselekszünk tényleges vész esetén. Rengeteg elkerülhetetlen és kivédhetetlen szituáció van, amikor tehetetlenek vagyunk, de ez nem olyan.
Náluk több, mint 10000 család volt ezidáig ezen a tanfolyamon, és a 8000 utánkövetett családból EGYETLEN BÖLCSŐHALÁL OKOZTA TRAGÉDIA NEM FORDULT ELŐ. Tényleges, indokolt riasztás volt, újraélesztés volt, időben kórházbakerülés….volt, de NEM HALT MEG egy baba sem.

Tény:
Újraélesztés tudásának hiányában nem ér semmit egy ilyen légzésfigyelő. Mit érünk vele, ha csak riaszt, de nem tudjuk, mit kell tenni, hogy megmentsük babánk életét?!

Rizikótényezők:
Többen írtátok, hogy egészséges babának felesleges venni. PONT EZ A LÉNYEG, hogy a bölcsőhalál teljesen egészséges babáknál is bekövetkezhet, eddig nem ismert okok miatt.
Vannak persze hajlamosító tényezők, amik közül egyik kivédhető, másik nem. De egy időre született és féltve gondozott egészséges bébit is fenyeget a veszély.
Mondhatnátok, hogy „olyan kicsi az esélye, hogy bekövetkezik”, hogy ERRE NEM ÁLDOZUNK. DE legtöbben nem használt babakocsira vadásztok, ami klasszisokkal olcsóbb, pedig foltos vagy szakadt huzattól egy babának sem lett még baja. Majd mindenkinek lesz majd pelenkázó komódja, mert az kényelmes és praktikus a mamának, de egy gyerek sem került még veszélybe, mert a díványon vagy az asztalon pelenkázták. Eldobható pelenkákat használunk, mert ki szeret kakiban túrkálni, szagzáró kukát veszünk neki, mert egyszerűbb, mit naponta többször levinni a szemetet…és még sorolhatnám a pihenőszéket, az utazó járókát és még sok olyan dolgot, ami a kényelmünket szolgálja, nem a biztonságot. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy aki nem engedheti meg magának, hogy minden csúcsterméket megvegyen, az gondolja át, melyik dolog a fontosabb és értékesebb a baba (nem a mama!) számára.
Ja, rizikótényezők:
Koraszülöttség
Kuki
Túlöltöztetés
0-6 hó életkor (de egy éves korig előfordulhat)
Hason fektetés
Éjszakai alvás
Minden, kiságyban lévő bigyó (maci, rongyi,
…több nem jut eszembe

Téves riasztás:
Ez nézőpont kérdése. Egy esetben van TÉNYLEGESEN TÉVES riasztás, ha a baba lemászik az érzékelőről. Ha 2-3 lapost, megfelelően nagy szenzorost veszünk és azt helyesen helyezzük el, akkor ez is ritka.
Nem téves az a riasztás, amikor ugyan kimarad a légzés, de mire odaérünk, mintha mi sem történt volna, újra lélegzik a pici. Ez úgy lehetséges, hogy a profi, megbízható gépek kb 15 másodpercre vannak beállítva, Nem ritka az első 3 hónapban – amikor még a baba légzése nem folyamatos, hanem periodikus, vagyis sokszor több másodpercre abbamarad majd spontán indul. Ha ez extrém esetben átlépi a 15 mp-t (ami még mindig normális) akkor is riaszt a készülék. Ilyenkor is 100 estből 99-szer magától helyreáll a légzés – vagyis mire odaérünk – de ha mégsem, akkor azonnal tenni kell a megtanult dolgokat. Vagyis ez nem tekinthető téves riasztásnak, csak figyelmeztetés, hogy „bajközeli” állapot jött létre. (Ilyenkor nem árt egy megfigyelő kivizsgálás a kórházban)
Szóval ez a „sok a téves riasztás” észrevétel nem helytálló, hiszen figyelmeztetés a dolga.

Ha meg tényleg baj van, akkor egyedül MI segíthetünk, mert nincs az a mentő, ami 4 percen belül kiér, és életet ment. (Ez az agyhalál felső határa)

Az újraélesztés lépéseit itt leírni nem nagyon tudom, de a talin szívesen megmutatom, ha hogy valaki plüssmacit.

Összefoglalva:
A légzésfigyelő nagy valószínűséggel – és hál’istennek - egy felesleges dolog lesz, amit megveszünk, de ez csak utólag derül ki. Csakúgy, mint a lakásbiztosításom, amit 20 éve fizetek, és még sosem volt rá szükség…pedig itt csak tárgyakat veszíthetek, nem pedig a legdrágább kincsemet!

Kép
zölddisznó

sarmon. hat ez tenyleg nem semmi! egyik sem volt konnyu. :shock: drukkolok, hogy a harmadikkal minden rendben legyen es siman menjen!

KépKép
KépKép
mush589

Boci!
Üdv köztünk! Majd írd meg, mi volt a mai UH-n! Hol laktok? És melyik kórházban fogsz szülni?

Nikianya!
Exed már tuti elmegy??? Ez szuper!!!

Sarmon!
Lecsóóóóó… én is, én is!!! Múltkor a tökfőzelékre mozdultam rá teljesen!!!

Nikianya, Sarmon!
Köszi a születéstörténeteket! Én szívesen meghallgatok olyat is, ami nem volt fáklyásmenet. Szerintem jobb lélekben a rosszra is készülni, legfeljebb pozitív csalódás ér bennünket.

Zölddi!
Engem meggyőztél! A Madarász utcai kórházban hol v. kinél lehet jelentkezni, érdeklődni? Légzésfigyelők közül melyik márkát ajánlották? Vagy az tök mindegy, lényeg, hogy 2-3 lapos legyen?

Apa nekiállt a babaszoba kialakításának. Mióta beköltöztünk, azóta az a szoba félig készen állt. Laminált padló már van, most jön a tapétázás. Ma vettünk egy helyes lámpát is. Íme:

Kép

Pötty ma ki akarja rúgni a ház oldalát! Eszméletlen sokat mocorog! :-D Tök jó érzés!!!

Kép
Kép
lbernuska

Ja és a lényeget nem is meséltem!

Apa ma hivatalosan is nyilatkozott, hogy nevére veszi a gyerekünket!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni!
Ők a Babysense márkával dolgoznak majd 20 éve, arról van referenciájuk és nyilván azt ajánlják. 35.000 pénz, de NEM TUKMÁLJÁK rád, kb kétszer hangzott el a neve 2 óra alatt. Az a lényeg, hogy minél nagyobb felületen fedjen, de sok van ilyen olcsóbb kategóriában is.

Kép
zölddisznó

http://www.bolcsohalal.hu/

10 perccel előbb érdemes odamenni, mert el kell intézni az anyagiakat. Csecsemő osztály végén nyíló folyosó 209-es szobában (Dr. Szántó inre szobája) a főnővér (Mária) intézi. Be kell kopogni, és perkálni. Nyugtát ad!

Kép
zölddisznó

Zölddi!
Akkor nem kell előre bejelentkezni, csak úgy odamész egyik kedden és kész?

Kép
Kép
lbernuska

Na, megtaláltam a Heim Pálosat
Itt videók is vannak!
http://www.babycontrol.hu/video.html

Kép
zölddisznó

Berni! Igen.

Kép
zölddisznó

Köszi Zöldi a hasznos infot! Én biztos fogok venni, csak még egyelőre nem igazodok el a nagy választékban. (Kevés helyen írják le, hogy mekkora a lap vagy hány lapos a készülék)

Sarmi, nem semmi szüléseid voltak! Minden elismerésem, hogy ezek után tényleg bevállaltad a 3.-at, de tényleg igaz, hogy nem szükségszerű, hogy megint komplikáció legyen. Kívánom, hogy most csak úgy kipottyanjon! :D Igazán megérdemelnéd!

Niki köszi neked is, hogy megosztottad velünk az élményedet!

Ha még van kedve más tapasztalt anyukának is sztorizni, én is szívesen olvasom!

Kép
trombibébi

Trombi! Érdemes letölteni a videókat, amit az előbb belinkeltem. nagyon jó! Benne van az újraélesztés is, ugyanaz, mint amit tegnap nekünk tanítottak.

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Nyjah, szép napot mindenkinek, újra itt! :D
Szuper volt szüleimnél, őket és azt a csodás friss levegőt, nyugalmat nem cserélném el semmiért! (no, meg a kényeztetés sem volt semmi... :P)

Üdv az újaknak, pusszantás a "régieknek"! :wink:

Kismanóm nekem nagyon aktív, nagyjából azóta, hogy először éreztem. Vasárnap este iszonyat vihar volt, én nagyon megijedtem a dörgéstől és féltem, és olyan cirkusz volt a pocimban, hogy kb. fél órán keresztül simán éreztem a kezemmel is kivülről....annyira sajnáltam szegénykémet, biztos hogy érezte ő is, hogy félek... :cry: :cry:
Ja, és előszeretettel rúg egy óriásit, ha nagyon kell már pisilnem, és olyan érzés, mintha a hólyagomba rúgna bele a kis huncut... :twisted: na, akkor aztán könyörtelenül futás van a kétbetűsre! :P

Sarmon: hát.....ez komolyan nem semmi....minden elismerésem neked! Mint a legrosszabb rémálmomban... :(

Zöldi: én is nagyon köszi az infókat, eddig a légzésfigyelőn még nem is gondolkoztunk, annyira lefoglalt a lakás-ügy, de ha már elkezdjük a "komolyabb" cuccokat is beszerezni, ennek is utána nézünk majd.
bébic

megneztem a Babysense-t. ket lapos. itt valaki irta, hogy 3 laposat kell venni. most akkor melyik a jo?
35 ezer? az sok. itt ujjonan max 25 ezer.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Üdvözlet mindenkinek, én is előkerültem. :D

Zöldi!
Nagyon jók az információid, én már meg is néztem azt az oldalt.
Erre felénk nem tudok ilyen tanfolyamról sajnos.. :(
De apum mentős, igy remélem tudnak segiteni a kollégái.

Viszont arról nem tudok semmit, hogy milyen matraccal használható a légzésfigyelő. Esetleg tudtok valamit?

Örömmel olvasom, hogy nem csak nekem ilyen aktiv a Babóm, már kezdtem megijedni ,h olyan nagy a mozgolódás odabent.
Biztos az idő miatt... :D
Jó lustálkodást mindenkinek aki teheti !

Kép
eszterke24

Mush! Nézd meg, amiket belinkeltem. A baby controll a nyerő. 20 alatt van valamivel és 3 lapos is van belőle. ...és magyar...és 24 órás telefonos orvosi ügyeletet biztosítanak hozzá szolgáltatásként.

Bármilyen matraccal használhatóak, ami magyarországon forgalomban van, leszen az szivacs 12 cm-ig vagy kókusz. Érzékenysége is állítható (9 fokozat) az előbb említettnek.

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Eszterke! Ha megnézed a videókat, amit belinkeltem, akkor nem is kell tanfolyam! Ott van elsősegély is!

Kép
zölddisznó

hello bebic. de regen voltal!!! hogy alakul a haz?

zoldi. tenyleg koszi az infokat. azt hiszem majd elcsoszogok oda, amig otthon leszek.

niki. koszi a szulestortenetet.

csaki. leirod te is?

most kezdek egy kicsit aggodni a mozgolodas miatt. itt mindenki, aki nagyjabol egyidos velem erzi a babot. nekem meg nem rugja ki az oldalam, barmit eszek is.

boci. mi volt az uhu-n?

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. koszi. mivel az magyar az itt ugye nincs. meg itt szerintem nem is nagyon nyomjak ezeket. en azert biztosan veszek majd. jobb felni, mint megijedni!!!

KépKép
KépKép
mush589

meg csak 5.25 ora van, de mar majd ehen halok. mintha az elmult ket napban ehesebb lennek, mint elotte. megint el kell kezdenem reggelizni, mert farkasehesen ebredek.

KépKép
KépKép
mush589

Itt vagyok! Tudjátok ilyenkor mindig benézünk anyósékhoz ( :( ) meg az én szüleimhez, így most értünk haza. Bocsi időm még nem volt visszaolvasni, majd később!
Szóval "megkukacosodtunk"!!! Apa a fellegekben van, én bevallom egy kicsit letörtem, de a lényeg hogy egészséges. Most sajna nem csinált 4D-t, mert egy kicsit megcsúszott doktor bácsink (valakinek szülhetnékje volt) és sokan voltunk. Annyit mondott hogy szép nagy baba. Holnap a munkahelyen bescannelem a képet, de most már nem fért rá egyre.
Megyek, mert egy halom vasalni valóm van, és lassan nem tudunk mit felvenni.
Ja tolna megyei vagyok és Szekszárdon fogok szülni!
Puszi
Vendég

Szívesen!

Mush! Enyém sem aktív, még csak nagyon gyengén érzem és ritkán. pedig egy héttel idősebb! :lol:

Kép
zölddisznó

Bocika! Leletet adot a dokid? Méretek?

Kép
zölddisznó

Gyors bepillantás két ing között.
Zöldi, igen adott: BPD 54, AC 173, HC 185, FL 32. Erre mondta hogy nagy baba, hiszen a HC alapján már sokkal nagyobbnak tűnt. :lol:
Vendég

gratula a kisfiuhoz boci!

aida. majd rateszed az ujakat a tablira, ha les idod?

sarmi. majdnem kesz a lecso!!!! meg jo hogy anyukam kudott tv paprikat Tonyval vasarnap. kulonben nem tudom, hogy mit lett volna velem kulonben. remelem a magyaros izektol a babo is felebred!

KépKép
KépKép
mush589

ezeket a roviditeseket en meg mindig nem vagom. de majd utana nezek.

KépKép
KépKép
mush589

Kérek priviben az újaktól adatokat, mert anélkül nehéz belerakni bkit is. :)

Kell: kor, lakhely, várható szülés időpont, kórház, tervezett név, baba neme, testvérek, jelenlegi terhességi kor

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: ez, amit belinkeltél legutóbb, 2 v. 3 lapos? Mert én megnéztem, de nem találtam, hogy írják... :( (Vagy csak én vagyok béna, akkor boccs :( )
Péntek délelőtt megyünk pont ide a Minimanóba a férjemmel, valszeg meg is nézzük. (Azt nem tudom, megvesszük-e, mert még nem említettem neki.)

Mush: rég voltam sajna, hiányoztatok is nagyon, de ooooolyan jó volt kicsit szüleimnél lenni! :lol: De már nagyon hiányzott az én férjecském is! :)
Házikó-ügy döcög, most papírokat töltögetünk meg szerzünk be ezerrel, aztán majd várjuk a bank döntését, utána meg adásvételi írás és lassacskán költözés. (ha minden jól megy, amit nagyon remélünk! :roll: ) De majd úgyis jövök a hírekkel. :)

Főztem tejes kukoricát, most megyek és rávetem magam! :lol: :lol:
bébic

Na egy gyors és + szüléstörténet...

A kórházban dekkoltam mert korábban vesegörcsöm volt és már a másnapi hazamenetelre készülődtem, hogy a hátralévő 1,5 hetet rendrakással tölthessem. Aznap gyönyörű idő volt, vagy 4km-t lenyomtam a kórház parkjában mert nem volt jobb dolgom...

Este lefeküdtem aztán hajnalban talán 1/2 5 körül pisilnem kellett, kimentem a WC-re... és valami fura volt... Na vissza az ágyba, hívtam a nővért, hogy izé, akkor én most szülök? Mondta, hogy sétáljak át a szülőszobába, ott majd megmondják. Áttotyogtam, modták, hogy szedelőzködjek, mert a következő éjszakát már nem a nőgyógyászaton hanem a szülészeten töltöm. Kaptam beöntést (nem gáz viszont a kitolási fázisnál hasznos:) na meg borotváltak is (na az ijesztő volt, legközelebb előre letudom). Hívtam a férjem, hogy szülök és elkezdtem neki diktálni, hogy miket hozzon magával.

Nyugisan zuhanyozgattam stb, fájások persze sehol - vagyis a gép mutatta őket csak én nem éreztem. Talán 8-9 körül kezdtem el őket érezni. CTG csak néha volt, azt csináltam amit akartam, nem voltam ágyhoz stb. kötve.

Addigra már a férjem és a dokim is beért, vicceket meséltünk, mécsest égettünk, zenét hallgattunk... én meg jógalélegeztem és jógáztam - próbáltam rájönni mi a legjobb póz a fájások alatt. Valamikor talán 10 körül a dokim engedélyezte a kádat, így azt elkezdték megtölteni.. Na az borzalmas volt. Nem tudtam kapaszkodni a fájások alatt, a második fájás után kimenekültem belőle és beköltöztem a szülőkerékbe. A doki pont akkor nézett be és mondta, hogy azért szóljak ha úgy érzem, hogy székelési ingerem van... na mondtam neki, hogy izé, a kád óta az van... Nézett egy nagyot, megnézett... és mondta, hogy OK, na MOST szülünk. Ekkor már nagyon furán mocorgott a hasam, Lilla fel-alá ugrált benne (a férjem mesélte milyen durva látvány volt, én csak az ugrálást éreztem). Néhány nyomással később Lilla 11:45-kor kibújt.

Nagyon könnyű szülés volt, a vesegörcsökhöz képest szó szerint szúnyogcsípés. A kitolás előtti szakasz volt a legduvább de annak hama vége lett, a kitolásnál meg az ember már azon izgul, hogy hogy fog kinézni a gyerek úgyhogy az sem volt gáz. Sajna Lilla kicsit túl gyorsan bújt ki, így varrni is kellett de abból semmit sem érzékeltem, utána se volt gáz (csak később begyulladt egy kicsit a seb de nyomtalanul gyógyult). Lillát azonnal a mellemre rakhattam, szülés után meg 2 órán át a férjemmel és Lillával ott maradhatunk hármasban a szülőszobában.

Bízom benne, hogy ez a szülésem is hasonló lesz - csak jobb lesz ha nem várok arra, hogy begyorsuljanak a fájások különben a kocsiban fogok megszülni:))))

Hasonló szülést kívánok mindenkinek:)
Vendég

ugy bekajaltam a lecsobol, hogy mozdulni is alig birok.

csaki. tenyleg szep szules tortenet!

KépKép
KépKép
mush589

tejes kukorica???Na ammeggmi?
csakegy na ez minden nő álma,egy ilyen szülés.Azt mondják a második meg mégkönnyebb,úgyhogy nincs mitől aggódnod.
Holnap megyek a cukormérésre a védőnőhöz.
mush jó étvágyat a lecsóhoz,én még most vacsira is azt ettem.Holnap nem tudom még mit főzök,de majd elmondom,hátha megint ötletet adok! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

jo ejt. nem birom nyitva tartani a szemem, megyek hunyok egyet.
pusza

KépKép
KépKép
mush589

Bébic! De hát ha megnyitod a linket, pont ezt mutatja!

Kép
zölddisznó

[quote]t írta:ejes kukorica???Na ammeggmi?

Hát amit megeszel....Tudod, olyan sárga, kis szemekkel borított rúd formájú zőccség. :wink: :lol:
Gyk.: csemege kukorica, vagy mittudomén még hogy hívják. Mifelénk így is nevezik.

[quote]D írta:e hát ha megnyitod a linket, pont ezt mutatja!

Azt én is látom, de hol van itt 2 meg 3 lap? Vagy csak 1 nagy lap van? Mert írni nem írja, hogy hány lap.... :?
bébic

bébic főtt kukorica??? :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

vagyis főtt csemege csöveskukorica :?:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Értem én de miért tejes?tejben főzitek??? :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Bébic! Alaposabban nézd meg! "további képek a termékről"
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... sfigyelok/
Innen válogass!

Sarmi! Épp a minap egy 6 fős társaságban merült fel a kukorica kérdés, és rajtam kívül csak egy csaj ismerte a tejes kukorica kifejezést. Nekem is fura volt.
Azért hívják így, mert olyan zsenge, hogy ha nyersen ráharapsz egy szemre, sűrű tejszerű izé van benne, nem pedig kemény sársa izé, mint a vén kukiknál.

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?