Sziasztok!
Megpróbálok kicsit többet írni most. Rékát eddig mindig az apja altatta, de már kb. 1 hónapja nem hajlandó, csak velem elaludni, úhogy mire ez megtörténik, már van este 10 is, ezért hanyagolom kicsit a topikot. Olvasni még van erőm, de írni…. Most viszont hamarabb elaludt, ezért még én is bírom.
Bogáncs
Köszi, jól vagyunk. Tényleg jó volt a tali, csak kár, hogy ilyen rövid ideig tudtatok maradni. Réka is élvezte, és annak ellenére, hogy ilyenkor még egymással nem nagyon játszanak, sírt, miután elmentetek. Megígértem, hogy majd máskor is jöttök.
Tiza
Pár nappal később mi is beszereztünk egy nagyobbat.
Még mi is beleférünk, ha nagyon akarunk. Képeket majd küldök, csak még le kell szednem a gépről, mert persze arra sem volt energiám. Alvás – hát, Réka még mindig a mi ágyunkban alszik el, és ha elaludt, rakjuk át a sajátjába. Mondjuk Debrecenben nem, mert Gábor alszik vele, és ő inkább hagyja maga mellett. Én nem is tudom, hogy tud így nyugodtan aludni. Én tuti nem férnék el. Amúgy már leszereltük az ágyáról a rácsot, és SK. csinált Gábor egy keresztlécet, hogy ne essen le, de hát eddig nem nagyon volt rá szükség.
Britta
Látom, Tiza már segített. Meg amúgy is már holnap Harkányban lesztek. Jó pihenést! Már ha 3 gyerkőc mellett ez lehetséges.
Nelli
Hú, sajnálom, hogy Brigi eredménye nem jó. De mit találtak?? Jaj, ne! Szegénykém! Tényleg hihetetlen, hogy folyamatosan ilyen dolgok történnek veletek. De nem azt írtad, hogy vmi bacit találtak Briginél, és kap rá antibogyót?? Vagy ez most épp vmi vírus volt? Mielőbbi gyógyulást az egész családnak!!!!
Briginek meg megkésve ugyan, de NAGYON_NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!!!!!
Most jön majd az az időszak, amikor szinte minden nap rá lehet csodálkozni a gyerekre, hogy úristen, miket tud már. Iszonyat gyorsan fog most fejlődni. Réka is egyre többet dumál. Próbálgat mindent ismételni, persze nem tökéletes a dolog, de mi megértjük. Már mondatokat is mond olyanformán, hogy pl. 3 szót egymás után rak. Tehát nem igazi mondat, de elmesél vele dolgokat. Mondjuk szótár, az kell hozzá. Én lelkesen írogatom, mit hogy mond.
Pl. ápgyá bóbá kuká (a betűt vmiért nem mond, hanem á-zik), ami azt jelenti, hogy apa kidobta a kukába a bogarat.
Ja, és véletlenül sem babázik. A kedvenc játékai a matchboxok. Állandóan autóval játszik.
Kész hölgyemények már a nagylányaid!! Na, és a nagyfiad sem kutya!
Nálatok készültek a képek, otthon? Irigy vagyok a medencére!
Haga
Hát, lehet, hogy Albert tényleg a foga miatt nem eszik, vagy talán melege van. Én sem szoktam hőségben túl éhes lenni. Mi hétfőn megyünk a Balcsira a húgomékhoz 1 hétre. Hát, nem ígérnek túl jó időt, de remélem, ez csak a hét elejére lesz igaz.
Babcsival nem tudom, mi van. Én iwiw-en írtam neki legutóbb, majd megint dobok neki egy levelet, mert én is kíváncsi vagyok rá.
Szupik a képek!! Nagyon menős sapija volt!
Találékony szülők! És tényleg, jól eltűnt a haja.
Mivel vágtátok le? Apa gépével? Hagyta?
Hú, elég gáz sógornőd lehet! Még ha nem is vagytok puszipajtások, de a minimum udvariasság azért megjárna. Le kell magasról tojni!
Sajnos, a szomszédok már csak ilyenek. Leszarják, hogy másokat zavar-e, amit csinálnak. Én is tudnék mesélni. Na, nem mostanról, hanem az előző albérletről. Ja, meg itthon (Pécsett), az egyik szembe szomszéd agyament kölkének van egy motorja, aminek a hangja a repedt fazékhoz hasonlítható. Na, azzal dönget naponta többször fel-alá. Leginkább persze akkor, mikor este próbálom Rékát altatni. Még jó, hogy Réka nagyjából immunis az ilyen zajokra. Amúgy még kisebb volt ez a srác, és kint voltunk a kertben, hallgattuk, hogy mi a fene cseng egyfolytában. Kiderült, hogy a srác ült a biciklijén az udvarukon és egyfolytában nyomta a biciklicsengőt. Na, akkor Gábor átment és szólt neki. Érdekes, egyből abbahagyta. De agyilag azóta sem sokat fejlődött.
Jó messze költöztök akkor, de tuti jobb lesz. A Balcsi mellett amúgy is jó lehet lakni. Merrefelé laknak a szüleid? Férjed munkájába nem kavar be?
Emma
Ha hiányolod a pocakosságot, akkor van ám rá megoldás.
Zalánnak előre is NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT!
Jövő héten Balcsi, úhogy nem leszek gépközelben.
Tündi
Milyen gyorsan fejlődik Balázs, hogy már menni akar.
Hihetetlen!! Sok sikert az építkezéshez! Bencének meg előre is Nagyon Boldog 4. Szülinapot!
Boboka
Annyira örülök, hogy minden OK veletek! Azért fura, nem? Hogy ilyen sokáig húzza odabent Márk.
Azért érthetetlen, hogy mik mennek az eü-ben. Nem a dokid dolga eldönteni, mikor küld UH-ra és mit akar megnézetni?? Végül is ő tudja a kórtörténeted, az előzményeket, nem??? Szuper, hogy Krisi ilyen jól fejlődik!! Nekem az alvás még jól megy. Egyedül az ülés kényelmetlen, mert nagyon nyom a pocak. Eddig csak 5-6 kg-t híztam, de sokkal többnek tűnik. Sokan csodálkoznak, hogy még mennyi visszavan a szülésig, mert állítólag nagy a pocakom. Hát, ez van. Viszont tényleg debella ella lettem.
Mondjuk eleve feljött rám Réka óta kb. 7 kg, plusz az 5-6 kg hízás. Azért azt nehéz leplezni.
Kismok
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyire rugalmas a kendő anyaga? Nem tágul ki? Mert a nandu-s kendő állítólag olyan szövéssel készül, hogy nem tágul.
Timi
Na, a becézés nálunk is nagyon ment. Aztán egy idő után megbeszéltük, hogy most már jó lenne Rékázni, mert nem fogja tudni a nevét a kölök.
Azért most is van, hogy cickánynak hívom Réka helyett.
Azért Annára sem panaszkodhatsz. Jó hamar elindult ő is. Nem akarsz vmi vitamint adni neki rendszeresen, hátha segít a megelőzésben. Én Rékának elég sokáig adtam C-vitamint. Most nyáron nem, de télen meg tavasszal igen. Nem is volt igazán beteg.
Nálunk viszont normál esetben is kínlódás a kajálás. Egyszerűen van, hogy pl. nem ebédel. Bármit adok neki, nem kell. Háromfélét meg nem fogok főzni. Most az van, hogy a levest általában megeszi. De az is változó, hogy a zöldség kell-e neki vagy sem. Ami egyik nap megy, másnap már nem kell. Néha egészen el tudok keseredni. Kb. 16-17 hónaposan elérte a 10 kg-t, azóta nem mozdul a súlya. Mondjuk nőni nő. Lassan 86 cm lesz.
Anettnek előre is Boldog Szülinapot!
Mi jól vagyunk! Réka rosszcsontkodik, dumál, pakol, nem fogad szót, nem eszik rendesen, de imádom! Dóri meg ezerrel mocorog a pocakban.
És íme, a 4D-s sztárfotó, amit már rég ígértem (kicsit állítgattam az eredetin, így talán jobban kivehető):
Tábla is lesz majd vmikor, de jó lenne, ha SZILCSI és BARBI pontosan megírná, hol tartanak!!
Szilcsi
Remélem, minden OK, és csak az elfoglaltság miatt nem jelentkezel!!!