Sziasztok!
Ez az első jelentkezésem.
A babám, Dani október 21-én született, úgyhogy nemsokára két hónapos. Igazából a Schöpf-Méreis topicba írogattam, aztán láttam, hogy Hicudzsi "átpártolt"
, és megnyitotta ezt, így keveredtem ide.
Sajnos egyelőre ritkán tudok jönni, mert csak a szüleimnél van internet, de azért próbálkozom.
Beleolvasgattam néhány előző üzenetetekbe, és kezdek megnyugodni, hogy nemcsak az én babám nem alszik és nem csak az enyém ordít.
Én is állandóan pánikolok, hogy kevés a tejem, meg hogy biztos éhezik a gyerek.
Nagyon rossz, hogy olyan nehéz kitalálni, mikor miért bőg éppen. Ráadásul Dani egyre kevesebbet alszik (lévén 8 hetes), de nem nagyon tudja elfoglalni még magát, amikor ébren van, és sír. Most elkezdtem mérni (azelőtt csak hetente egyszer), és látom, hogy jókat eszik egyszerre (110-130-150 g, ha nagyon éhes volt), tehát éhes nem lehet. Viszont sokszor csak fél-egy órára alszik el, akkor megetetni még nem akarom, hiszen tele a pocija, de két órát nem tudok vele elszórakozni, visszaaludni meg végképp nem akar.
Az éjszakáink változóak, van, hogy este 10-kor eszik, háromnegyed 11-kor elalszik és reggel hatkor nyitogatja a szemecskéit.
És amikor éjjel fél 3-fél 4-kor fölébred, akkor megint pánikolok, hogy éhezik.
Alvás: este már tudja, hogy mi a dolga
, leteszem az ágyába, és egy-kétszer kell visszamennem megnyugtatni, aztán szépen elalszik, magától, teljesen éber állapotból. Na, hát napközben ez nem megy, mert ha leteszem, ordít, ameddig csak bírja (csak addig én nem bírom hallgatni
). Akkor ringatni szoktam (hason szeret a karomban lenni nagyon, úgy sokszor elpilled), vagy leteszem a kiságyba és énekelek neki, ezt is szereti, esteleg a kisujjam beteszem egy pár percre a szájába (mivel cumija nincs). Persze mindez csak akkor működik, amikor éppen álmos, csakhogy általában nem tudom, mikor álmos, és mikor nem.
Mert mostanában tényleg szeret már kevesebbet aludni.
Majd próbálok jönni, minél gyakrabban.
Pindur