Új privát üzeneted érkezett!

Megyek ma dokinénihez......... Naná, hogy olyan szemét idő van, hogy ihaj!!!!!
Picsába!

Muszáj mennem, mert kell a beutaló a csípőszűréshez, plusz meg kell dumizni, hogy a 4. hós oltást toljuk el, mert pont akkor indulunk nyaralni!
REmélem lehet........

No, majd jövök szentjeim!!!!

Ölelek mindenkit!

Ui: Szia Pepike!!! Millió éve nem láttalak!!!! Örülök, hogy újra itt!!!!!!!!
Vendég

pepike, bizti azért nem kaptad meg, mert töröltem magam. De majd újraírom. Most tényleg mennem kell.

Mona: pont így érzem én is a párommal kapcsolatban! Lesi minden gondolatom, kívánságom és mindenhogy szeret. Még ilyen dagadtan is minden nap megkíván, komolyan ez tartja a lelkem, hogy ne depisedjek a kilók miatt!
A mocist én is sajnáltam, a másiknak volt annyi esze, hogy gyorsan behajtott a shop-ba, az ő gépe megmenekült! (de van biztosító)
Nekem Ady a kedvenc költőm. Régen sokat olvastam, ma már azt sem, amit kéne :oops: Tudod melyik verse tecc a legjobban? Keresd meg a kötetben: Én, szegény magam. (régen felfestettem a szobám falára) HA nem találod, rákeresek a gugliban, hátha fent van a neten.
Vendég

Én, szegény Magam

Szeretlek halálos szerelemmel,
Te hű, te jó, te boldogtalan,
Te elhagyott, te szép, béna ember,
Te: Én, szegény Magam.

Senkid sincs e bús, pucér világon.
Sorvasztó, álmatlan éjjelek
Holdfényénél fölujjongva látom:
Csak én szerettelek.

Te: Én, aki királynőket vártál
S bölcs királyok hódolásait,
Nézd, szivekben hogyan be nem váltál:
Csak én vagyok ma itt.

Szeretlek, mert a keserüségnek
Ártatlan és áldott fia vagy,
Mert minden egynek, búsnak és szépnek
Tömjénezni szabad.

Téged elhagyott már minden, minden,
Durván, meg-nem-értőn és gazul.
Nincs szépség, melynek hivője nincsen:
Most én vagyok az úr.

Az egész világ helyett imádlak,
Te hű, te jó, te boldogtalan,
Te szép, kit a buták meg nem láttak:
Te: Én, szegény Magam.
Vendég

Ha már verseknél tartunk, nekem ez a kedvencem:

Tóth Árpád

Esti sugárkoszorú

Előttünk már hamvassá vált az út
És árnyak teste zuhant át a parkon,
De még finom, halk sugárkoszorút
Font hajad sötét lombjába az alkony:
Halvány, szelíd és komoly ragyogást,
Mely már alig volt fények földi mása,
S félig illattá s csenddé szűrte át
A dolgok esti lélekvándorlása.

Illattá s csenddé. Titkok illata
Fénylett hajadban s béke égi csendje,
És jó volt élni, mint ahogy soha,
S a fényt szemem beitta a szívembe:
Nem tudtam többé, hogy te vagy-e te,
Vagy áldott csipkebokor drága tested,
Melyben egy isten szállt a földre le
S lombjából felém az ő lelke reszket?

Igézve álltam, soká, csöndesen,
És percek mentek, ezredévek jöttek, -
Egyszerre csak megfogtad a kezem,
S alélt pilláim lassan felvetődtek,
És éreztem: szívembe visszatér,
És zuhogó, mély zenével ered meg,
Mint zsibbadt erek útjain a vér,
A földi érzés: mennyire szeretlek!
Vendég

Egyik kedvenc:

Kányádi Sándor
Négyszemközt estefelé

miként a szokásból lassan kivesző
házasember-nótát járják olykor
az illedelmes falumbéliek
tűzzel még de hejehuja nélkül
s inkább az emlékek mint a muzsika
melegétől el-elbotló hangon
mondanak ezt-azt mondanék én is
fel-felparázsló szemedbe nézve
mondanám amit a kéz a vállon
s a csípőn öröktől fogva
el szokott mondani amikor
csak ketten vagyunk a földön

1976

potyka

Még ezt is nagyon szeretem:

Ladányi Mihály:Utánad kószálok

Utánad kószálok, amikor egy nőt követek egész este.
És a koszos lépcsőházakban is miattad ácsorgok csak.
Arra várva, hogy Te nyitsz ajtót, Te sehol sem található.
Ezek a versek is, amiket mostanában mondogatok,
Esetlenül és reménytelenül várnak Rád.
Ó nem félek a nőktől, ismerem őket, és szájon csókolom, aki megadatik.
De aztán újra csak egész este követek valakit,
Aki a sarkon visszapillant,
És újra látom, nem Te vagy.
Ma is a másik utcában ring a szoknyád,
És én meggyújtva villanyom,
Sokáig nézem az alvó lányt,
Aki feljött este,
Hisz keres valakit, akárcsak én,
Amikor egy nőt követek,
Mert ismerős, ahogy hajába túr a szél,
És feketén, széjjelteríti vállain
Az álmaim

(és sok József Attilát, meg Adyt, naja, a hitvallásom meg ez: vagyis sztem ilyen az én Párom, de sosem titkolta)

Szabó Lőrinc
(1900-1957)

Semmiért egészen

Hogy rettenetes, elhiszem,
De így igaz.
Ha szeretsz, életed legyen
Öngyilkosság, vagy majdnem az.
Mit bánom én, hogy a modernek
Vagy a törvény mit követelnek;
Bent maga ura, aki rab
Volt odakint,
Én nem tudok örülni csak
A magam törvénye szerint.

Nem vagy enyém, míg magadé vagy:
Még nem szeretsz.
Míg cserébe a magadénak
Szeretnél, teher is lehetsz.
Alku, ha szent is, alku; nékem
Más kell már: Semmiért Egészen!
Két önzés titkos párbaja
Minden egyéb;
Én többet kérek: azt, hogy a
Sorsomnak alkatrésze légy.

Félek mindenkitől, beteg
S fáradt vagyok;
Kívánlak így is, meglehet,
De a hitem rég elhagyott.
Hogy minden irtózó gyanakvást
Elcsittithass, már nem tudok mást:
Mutasd meg a teljes alázat
És áldozat
Örömét és hogy a világnak
Kedvemért ellentéte vagy.

Mert míg kell csak egy árva perc,
Külön; neked,
Míg magadra gondolni mersz,
Míg sajnálod az életed,
Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan
Halott és akarattalan:
Addig nem vagy a többieknél
Se jobb, se több,
Addig idegen is lehetnél,
Addig énhozzám nincs közöd.

Kit törvény véd, felebarátnak
Még jó lehet;
Törvényen kívűl, mint az állat,
Olyan légy, hogy szeresselek.
Mint lámpa, ha lecsavarom,
Ne élj, mikor nem akarom;
Ne szólj, ne sírj, e bonthatatlan
Börtönt ne lásd;
És én majd elvégzem magamban,
Hogy zsarnokságom megbocsásd.

potyka

Ja, és tegnap találtam cdket a szüléshez: Kern, Presser, Dés... Sőt imádom Udvarostól az Átutazót, és van a Hallgass kicsit is. Ja, meg jazz+az.

potyka

Sziasztok!
Az én kedvencem kicsit hosszú de gyönyörű. Oscar Wilde összes meséjét imádom, meg fogom ismertetni a gyerekeimmel. Muszáj ide feltennem, hátha valaki még nem ismeri. Word dokumentumot nem tudom hogy kell máshogy feltenni.

Oscar Wilde: A csalogány és a rózsa
- Azt ígérte, táncol velem, ha piros rózsát viszek neki - kiáltott fel a diák - csakhogy az én kertemben nincs egyetlen szál piros rózsa. Hallotta ezt a csalogány fészkében, az örökzöld tölgy mélyén és kinézett a levélréseken át és elcsodálkozott. - Nincs a kertemben egyetlen szál piros rózsa! - kiáltott fel a fiú és szép szeme megtelt könnyel. - Milyen apróságokon múlik is a boldogság! Olvastam mindent, amit a bölcsek írtak, ismerem a tudományok titkait, mégis tönkremegy az életem egyetlen szál piros rózsa miatt. - Végre egy hűséges szerető - mondta a csalogány. - Róla énekeltem minden éjszaka, bár nem ismertem; róla meséltem minden éjszaka a csillagoknak és most itt áll előttem. Haja sötét, mint a bimbózó jácint, ajka piros, mint a vágy rózsája; de a szenvedély olyan halovánnyá tette az orcáját, mint a sápadt elefántcsont, és a szomorúság rányomta bélyegét a homlokára. - A herceg bált ad holnap éjszaka - suttogta a diák - és az én szerelmem ott lesz a társaságban. Ha viszek neki egy szál piros rózsát, hajnalig velem táncol. Ha viszek neki egyetlen szál piros rózsát, a karomban tarthatom, és ő majd ráhajtja a fejét a vállamra és a kezét kezembe zárom. De nincs piros rózsa a kertemben, így hát magamban fogok ülni és ő majd elsuhan mellettem, rám se pillant és a szívem meghasad belé. - A leghűségesebb szerető, kétségtelenül - mondta a csalogány. - Amiről én énekelek, azt ő végigszenvedi; ami nekem öröm, neki gyötrelem. Bizony, csodálatos a szerelem. Értékesebb a smaragdnál, drágább a drága opálnál. Gyöngyön és gránátalmán meg nem vásárolható, nem is árulják a vásártereken. Nem kapható a kereskedőknél, nem is lehet lemérni az arany-mérlegen. - A zenészek fenn ülnek majd a karzaton - mondta a diák - játszanak a húros hangszereken és az én szerelmem táncolni fog a hárfák és a hegedűk hangjára. Táncolni fog, olyan lebegőn, hogy a lába nem is érinti majd a földet és a tarkaruhás udvaroncok tolonganak körülötte. De velem, velem nem táncol, mert nem viszek neki piros rózsát - és leborult a fűre és kezébe temette arcát és sírt. - Miért sír? - kérdezte a pillangó, aki ide-oda táncolt a napsugárban. - Vajon miért? - suttogta szomszédjának lágyan, halkan a százszorszép. - Egy szál piros rózsáért sír - mondta a csalogány. - Egy szál piros rózsáért? - kiáltották. - Milyen nevetséges! - És a gyíkocska annyira cinikus volt, hogy hangosan is felnevetett. De a csalogány átérezte a diák szomorúságának titkát, és némán üldögélt a tölgyfán és a szerelem misztériumán gondolkozott. Aztán egyszerre csak széttárta barna szárnyait és a levegőbe emelkedett. Mint az árnyék suhant át a ligeten, mint az árnyék lebegett a kert fölött.
Gyönyörű rózsafa állt a pázsit közepén, amikor megpillantotta, leereszkedett hozzá és megült az egyik ágán. - Adj egy szál piros rózsát - szólította meg - és én elénekelem érte a legszebb dalt, amit csak tudok. De a rózsafa megrázta a fejét. - Az én rózsáim fehérek - felelte - fehérek, mint a tenger tajtéka, fehérebbek, mint a hegycsúcsokon a hó. De menj a bátyámhoz, aki a vén napórát fonja körül, ő talán megadja neked, amit kívánsz. Így a csalogány átrepült ahhoz a rózsafához, amelyik a vén napórát fonja körül. - Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá - és én elénekelem érte a legszebb dalt, amit csak tudok. De a rózsafa megrázta a fejét. - Az én rózsáim sárgák - felelte - sárgák, mint a hableány haja, aki borostyán trónusán ül, és sárgábbak a réten virágzó nárciszoknál, mielőtt levágja őket az arató sarlója. De menj a bátyámhoz, aki ott hajt a diák ablaka alatt, ő talán megadja, amit kívánsz. Így a csalogány odarepült ahhoz a rózsafához, amely a diák ablaka alatt nőtt. - Adj egy szál piros rózsát - szólt hozzá - és én elénekelem érte a legszebb dalt, amit csak tudok. De a rózsafa megrázta a fejét. - Az én rózsáim pirosak - felelte - pirosak, mint a galamb lába és pirosabbak a nagy korall legyezőknél, amelyek az óceán üregeiben lengedeznek. De a tél megdermesztette nedveimet, a fagy elpusztította bimbóimat és a vihar letördelte ágaimat, nem lesznek rózsáim ebben az egész esztendőben. - Csupán egyetlen szál piros rózsát szeretnék - kiáltotta a csalogány - egyetlen szál piros rózsát! Hát nincs mód rá, hogy megkaphassam? - Van egy módja - felelte a fa - de az olyan rettenetes, hogy el sem merem mondani.
- Mondd csak - szólt a csalogány - nem félek. - Ha piros rózsát szeretnél - mondta a fa - magadnak kell elővarázsolnod énekeddel a holdfényben és önnön szíved vérével kell majd megfestened. A kebledet tövisnek szegezve kell énekelned. Teljes éjszaka kell így énekelned, és a tövisnek át kell szúrnia a szívedet, és eleven vérednek át kell ömlenie az én ereimbe és véremmé kell válnia. - A halál nagy ár egy piros rózsáért - kiáltotta a csalogány - és az élet mindenkinek drága kincs! Olyan jó elüldögélni a zöld erdőben és figyelni a napot aranyszekéren és a holdat gyöngyös kocsiján. Édes a galagonya illata, édes a völgyben rejtőző harangvirág és dombokon nyíló hangafű. De a szerelem többet ér, mint az élet, és mi egy madár szíve az emberi szívhez képest? Ezzel széttárta barna szárnyait és a levegőbe emelkedett. Mint az árnyék suhant el a kert fölött, s mint az árnyék lebegett végig a ligeten. A diák még mindig ott feküdt a fűben, és szép szemében még fel se száradtak a könnyek. - Légy boldog - kiáltotta a csalogány - légy boldog; megkapod a piros rózsát! Életre hívom énekemmel a holdfényben és önnön szívem vérével festem meg. Viszonzásul annyit kérek csupán, hogy hűséges szerető légy, mert a Szerelem bölcsebb, mint a Bölcselet, márpedig az igen bölcs, és erősebb a Hatalomnál, pedig az nagyon erős. Lángszín a szárnya és a teste is mint a láng. Ajka édes, mint a méz és lehelete akár a tömjén. A diák fölnézett a fűből, oda hallgatott, de nem értette, mit mond neki a csalogány, mert csak olyasféle dolgokról tudott, amelyekről a könyvek beszélnek. De a tölgyfa megértette, és elszomorodott, mert nagyon szerette az ágai közt fészkelő kis csalogányt.
- Énekelj nekem még búcsúzóul - suttogta - nagyon egyedül leszek majd nélküled. A csalogány énekelt hát a tölgyfának és a hangja olyan volt, mint az ezüstkoporsóból felcsengő vízcsobogás. És amikor befejezte a dalt, a diák felkelt és elővette zsebéből jegyzőfüzetét és irónját. - Kétségtelenül van forma-érzéke - mondta magában, míg keresztülsétált a ligeten - ezt nem lehet tagadni; de vajon mit érez közben? Attól tartok, semmit. Nyilván olyan, mint a legtöbb művész; merő stílus, őszinteség nélkül. Nem áldozná fel magát másokért. Csak a zenével törődik, hiszen tudnivaló, hogy minden művészet önző. Mégis el kell ismerni, akad néhány szép hangja. Milyen kár, hogy nem jelentenek semmit se és nincs gyakorlati értékük! - Azzal bement a szobájába, lefeküdt keskeny szalmaágyára és elgondolkozott szerelmén, és nemsokára elnyomta az álom. Amikor pedig a hold fönn ragyogott az égen, a csalogány odarepült a rózsafához és a tövisnek feszítette keblét. Egész éjszaka énekelt tövissel a keblében és a hideg kristályos hold lehajolt hozzá és úgy hallgatta. Egész éjszaka énekelt és a tövis egyre mélyebben és mélyebben fúródott keblébe és a szíve vére egyre apadozott. Előbb a szerelem ébredéséről dalolt egy fiú meg egy fiatal lány szívében. És a rózsafa legfelső ágán virágba szökkent egy csodálatos rózsaszál, úgy tárta ki egyik szirmát a másik után, ahogy egyik dal követte a másikat. Eleinte halovány volt, mint a köd a folyó felett - halovány, mint a hajnal lába és ezüstös, mint a virradat szárnya. Mint a rózsa árnyéka az ezüst tükörben, mint a rózsa árnyéka a víz színén, olyan volt ez a rózsaszál, amely a fa legfelső ágán virágba szökkent. De a fa rákiáltott a csalogányra, hogy szegezze mellét erősebben a tövisnek. - Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa - vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa! S így a csalogány még erősebben nekifeszítette keblét a tövisnek és egyre hangosabban és hangosabban énekelt, mert a szenvedélyről dalolt, amely egy férfi és egy hajadon lelkében születik. És enyhe pír öntötte el a rózsa szirmait, ahogy a vőlegény arca elpirul, amikor megcsókolja menyasszonya ajkát. De a tövis még nem hatolt a csalogány szívébe s így a rózsa bimbós belseje fehér maradt, mert csak egy csalogány szíve-vére festheti karmazsinpirosra egy feslő rózsa szirmait. És a fa rákiáltott a csalogányra, szorítsa magát jobban a tövishez. - Szorosabban, kis csalogány - kiáltotta a fa - vagy megvirrad, mielőtt elkészülne a rózsa! S így a csalogány még erősebben feszítette keblét a tövisnek és a tövis belefúródott a szívébe és a szegény madarat gyötrelmes, vad kín járta át. Keservesen, egyre keservesebben fájt a seb, vadul, egyre vadabbul szállt az ének, mert a csalogány a szerelemről dalolt, amelyet beteljesít a halál, a szerelemről, amely nem hal meg a sírban. És a csodálatos rózsaszál karmazsinpiros lett, mint a keleti égbolt rózsája. Karmazsinpiros volt a szirmok koszorúja és karmazsinpiros volt, mint a rubint, a rózsa zárt szíve De a csalogány hangja elgyengült, kis szárnya megereszkedett és szeme elhomályosult. Halkabban, egyre halkabban énekelt és úgy érezte, valami összeszorítja a torkát. S akkor utoljára még egyszer felcsapott a dal. Hallotta a fehér hold is, és megfeledkezett a virradatról s fenn vesztegelt az égen.
Hallotta a piros rózsaszál, s átjárta a reszketeg gyönyörűség és a hideg hajnali levegőben kitárta szirmait. A visszhang elvitte a dombok közé bíbor barlangüregébe és felébresztette álmukból az alvó pásztorokat. Végiglebegett a dal a folyó nádasain és a nádasok elvitték üzenetét a tengernek. - Nézd, nézd - kiáltott a fa - kivirult a rózsa! - de a csalogány nem válaszolt, mert holtan feküdt a magas fű között, tövissel a szívében. A diák meg kinyitotta délben az ablakát és kinézett rajta. - Ejnye, milyen csodálatos szerencse - kiáltott fel - egy piros rózsa! Egész életemben nem láttam még hozzá foghatót. Olyan szép, hogy bizonyosan valami hosszú latin neve van - s kihajolt és leszakította Aztán föltette kalapját és átszaladt a professzor házába, kezében a rózsával. A professzor lánya a tornácon ült és kék selyem fonalat gombolyított egy csévére, míg kutyuskája a lába előtt hevert. - Megígérte, hogy velem fog táncolni, ha hozok egy szál piros rózsát - kiáltotta a diák. - Íme, itt a világ legpirosabb rózsája. Tűzze ma este a szíve fölé és ha majd együtt táncolunk, ez a rózsa el fogja mondani, mennyire szeretem magát. De a lány arca elborult. - Félek, nem illik a ruhámhoz - válaszolta - különben is a kamarás unokaöccse néhány igazi drágakövet küldött nekem és mindenki tudja, hogy a drágakő többet ér, mint a virág. - Szavamra, maga nagyon hálátlan - mondta haragosan a diák; és kihajította a rózsát az utcára, egyenesen a kerékvágásba és egy kocsi máris keresztülgázolt rajta. - Hálátlan?! - mondta a lány. - Maga meg goromba, ha éppen tudni akarja; és végre is, mi maga? Csak egy diák. Aligha van ezüstcsatos cipője, mint a kamarás unokaöccsének - azzal fölkelt a székről és bement a házba. - Milyen buta dolog a szerelem - mondta távozóban a diák. - Félannyi haszna sincs, mint a logikának, mert nem bizonyít be semmit és mindig olyat ígér, ami nem következik be, és elhiteti velünk, ami nem igaz. Szó ami szó, semmi gyakorlati haszna, s mivel korunkban fő a gyakorlatiasság, visszatérek a bölcselethez és a metafizikát fogom tanulmányozni. Visszatért hát szobájába, elővett egy nagy poros könyvet és belemerült az olvasásba.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

A kedvenc versem pedig ez:

- József Attila -

GYERMEKKÉ TETTÉL

Gyermekké tettél. Hiába növesztett
harminc csikorgó télen át a kín.
Nem tudok járni s nem ülhetek veszteg.
Hozzád vonszolnak, löknek tagjaim.
Számban tartalak, mint kutya a kölykét
s menekülnék, hogy meg ne fojtsanak.
Az éveket, mik sorsom összetörték,
reám zudítja minden pillanat.

Etess, nézd - éhezem. Takarj be - fázom.
Ostoba vagyok - foglalkozz velem.
Hiányod átjár, mint huzat a házon.
Mondd, - távozzon tőlem a félelem.

Reám néztél s én mindent elejtettem.
Meghallgattál és elakadt szavam.
Tedd, hogy ne legyek ily kérlelhetetlen;
hogy tudjak élni, halni egymagam!

Anyám kivert - a küszöbön feküdtem -
magamba bujtam volna, nem lehet -
alattam kő és üresség fölöttem.
Óh, hogy alhatnék! Nálad zörgetek.

Sok ember él, ki érzéketlen, mint én,
kinek szeméből mégis könny ered.
Nagyon szeretlek, hisz magamat szintén
nagyon meg tudtam szeretni veled.

1936. május

Bocs ha valakit untattam, annyira szeretem ezeket a műveket, hogy nem bírtam ki, hogy ne tegyem közzé.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Tegnap jól elszállt az irományom... Na mindegy is, semmi igazán jelentőset nem írtam, csak annyit, hogy igazából én mosolyogtam az egész vitán, mert már az Erik születésénél kezdett topikban is átéltem néhány ilyen konfliktust, másrészt meg annyi fontosabb dolog van az életben.... Amikor közben a nehéz sorsokról olvastam, ez csak megerősödött bennem. Az ilyen apróságokon hamar felül kell kerekedni, nem?

Tegnap ezt jól kifejtettem, de most megkíméllek Benneteket ettől, a hosszú hozzászólásom elolvasására fordítandó időt inkább töltsétek a gyerekek puszilgatásával! :)

Egy gondolat kínoz azóta is, azért ezt megosztom veletek:
Azok az édesanyák, akik lánya-fia ilyen szomorú sorsú volt gyerekkorában, nem ugyanúgy imádták a gyermeküket, mint ahogy mi imádjuk a csöppségeinket??? Megrémíszt a gondolat, hogy mi is elronthatjuk, hogy esetleg boldogtalan gyermekkora lehet a mi gyermekeinknek is. :(

Én nem panaszkodom, apukám agresszív természetét, hullámzó hangulatát, időnkénti pofonjait, és az öcsémmel való kivételezését (akire ennek ellenére nem voltam féltékeny, inkább csodálkoztam, hogy ő és édesanyám hogy tudják apámat szeretni) ellensúlyozta anyu szeretete, gyöngédsége, és a rokonok, akik mind éreztették, hogy látják apu hülyeségeit, megértenek, és nagyon szeretnek. Szóval csak a szépre emlékezem :). Faterral mostanra egész normális lett a kapcsolatunk, mert már nem tud nálunk elérni semmit, ha éppen heppes napja van, akkor elhúzunk a közeléből :), az unokákat pedig imádja, és alapjában véve egy rendes, egyenes ember.

Kiszazsu, az egyetemen tanultam portugálul, mert angolul és németül az tanulhatott elsőtől, akinek már volt középfokúja ezekből a nyelvekből. Portugáliába tuti volt az ösztöndíj, úgyhogy ezért ezt választottam. Plusz középsuliban már szereztem egy szintén baromi hasznos latin középfokút :), azután nem volt nagy kunszt a portugál. 10 éve egy mukkot sem beszéltem/olvastam, úgyhogy már kiszállt az agyamból... Az angollal viszont szenvedek már vagy 20 éve, a terhességek előtt 7 éven keresztül jártam felsőfokú előkészítő csoportba, de sosem éreztem úgy, hogy elég a tudásom a vizsgához :) :oops: .

Kikó, szuper a családi nap ötlete, de az tuti, hogy augusztusban a költözés miatt nem jó nekünk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mzx 2008.07.18 09:43-kor.

Kép

Kép
mzx

Tegnapi lélekfeltárás után ma irodalmi est.... :D :D :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pepike!
Sokat gondolok én is Rád, és rettenetesen sajnálom ami történt. Felfoghatatlan. Nem tudtok még semmit???
Annyira szeretném hogy épen egészségesen megtalálják a nagypapát.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Ahogy így levettem a hozzászólásokból, mindenkinek tetszik a sporttelepes ötlet, csak az augusztus macerásnak tűnik. Szeptemberben meg Endrének nem jó, mert akkor lesz a III. Sportágválasztó nap. Állandóan rohanásban lesz, még hétvégén is. Csak óvatosan kérdezem, esetleg a 28-ai tali helyett 26-án vagy 27-én nem lenne jó? Csak egy ötlet...

Ildi

Kép
kikó70

Évi, az ember átértékeli kicsit a saját életét is ha ilyen élettörténetet hall, köszönöm, hogy megosztottad!

Niki, hol vagy? gondolom ha Feri nem sértődött meg akkor ugye te sem? remélem!! :)

KépKép
judit18

Hát lányok bírtok azért meglepetéseket szerezni nekem, csak kapkodom a fejem a sok rossz gyerekkor és a mindennapi gondok miatt.
Drága Tündérmanó az anyagi problémával, Beuska a házassági válsággal, Panny, Juditk, Zsu a nehézeset férjükkel, Monácska az alkalmatlan szülőkkel, és Linocs,Beuska az el nem fogadott férjekkel, de ami a legmegdöbbentőbb az Kvaszévi és Jim a gyerekkoruk miatt. Nagyon nagyon sajnálom, hogy ezeken a dolgokon keresztül kellett, kell mennetek, egyetlen vigasz és örök boldogságunk a márciusban világott látott gyerekeink, amiért hálát kell adni akárkinek is. Amikor gond van, mindig öleljétek szorosan magatokhoz a csemetéket, az biztos ad jó nagy adag erőt.

Vicces, hogy ennyien vagyunk és hogy keverednek az emberek fejében néhol a topictársnevek (lsd:nebulon), sokszor pedig a nem megfelelő anyához társított gyereknevek :lol: :lol: , csak azt jegyezném meg, ami engem érint:
Feribátyám, a buznyák nem a Judt18 szomszédja tudod, hanem az enyém:). Örülök, hogy nem veszítetted el a humorérzékedet és itt vagy nekünk.
Niki: tessék mán szépen előkerülni, na...
Panny: még a fényképedre visszatérve akartam már neked mondani, hogy én mindig úgy képzeltelek el, mint Barabás Éva az RTL Klubból. Nem tom mér, de mindenesetre sok hasonlóságot nem vélek felfedezni köztetek :lol: :lol: :lol: :lol:
Jim: neked meg azt, hogy nem semmi hosszú nagylábujja van Martinnak, majdnem kétszerese a többinek, nem?
Kikó: tök jó ötlet, aug. nálunk is nagyon zsúfolt, én szívesen megyek Kőbányára is, de nekünk a 26. nem jó, viszont sztem a tömegközlekedőknek az nagyon bonyi lenne, de erről "valljanak színt" :wink: :wink: ők.
Mzx. mindig megdöbbenek Laurán, már több mint 5 hónapos, beszarok. Írján mán majd kicsit, hogy miket csinál már, hogy tudjuk mire számíthatunk 1 hónap múlva.

Marci is folyton tömködi az ujját, mostanában állandóan cicizni akar, és éjszakánként 3 óránkánt kell. Kicsit ki vagyok már fáradva, remélem csak átmeneti, de ha nem múlik egy hét múlva, gondolkodom, hogy adok neki tápszert este, hátha nem elég a tejem és ha akkor is ébred, akkor kicsit kéne majd várni vele, mielőtt egyből kikapdosom az ágyból és szoptatom. Nem?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Beuska, baszki, itt jártál az Isten háta mögött, oszt még csak nem is szóltál???? Legalább az út mellé kimentünk volna integetni!!! ejej

Böbi

Kép

Kép
bosek

KIko!
Nekünk a 27-e jó. Bár nem tudom, hogy a többiek szerint piszkálni kéne-e azt a 28-át. Nekem Kőbányára szuper eljutni, de hát én inkább azon a felén lakom a városnak. :wink:
Melyik sportpályáról van szó pontosan?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

A volt Dreher sporttelep, Maglódi út

Kép
kikó70

Csajok rátok van bízva, csak egy kósza ötlet volt :lol: .

Kép
kikó70

Kikó!

Képzeld most mondja a férjem h ő ott focizott NB3-ban,szal kedves emlékek kötik oda :wink: Tetszik neki az ötlet :wink:
De sajna nekünk sem jó az augusztus mert nyaralunk,július vége sem mert a nagyfaim szülinapja van 28.-án és az előző hétvégén bulik lesznek itthon :wink:

Szilvánusz!

Barabás Éva?? :lol: :lol: :lol: de miért?? :lol:

Niki!

Láttam h tegnap is fennt voltál a fórumozók között...Mi van??Gyere lécci!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

pepike, mzx: írtam!

Mindenkinek Jim mentes 7 végét. 8)
Vendég

a Barabás Éván nagyot vihogtam!!!!!!! Amúgy nekem az a nő nem szimpi...... :wink:

Nyilvánusz, nyuszillak
Vendég

ja, tudtok ajánlani egy normális bőgyógyászt? Budán! Magánon mennyi?
Szerintetek ez jó lehet?

http://www.drderm.net/menu.php?id=215&s ... XgodRTFpkg
Vendég

Jim, én tudok egyet, a barátnőm és a sógorom is járt hozzá, de úgy tudom nagyon drága. Retek utca a Mammut mögött.

Kép
kikó70

Varjú Gábor 316-70-28

Kép
kikó70

kikó, köszi, mennyire drága? van egy melanoma gyanús anyajegyem, Jánosba nem akarok menni vele.
Vendég

kikó, pont azt szúrtam be én is linknek :lol:
Vendég

Ahhhhhh Potyka!
A Szabó Lőrinc vers mindent visz!!!!!!!

Enyém kedvenc:

Radnóti Miklós

Huszonyolc év

Erőszakos, rút kisded voltam én,
ikret szülő anyácska, - gyilkosod!
öcsémet halva szülted-é,
vagy élt öt percet, nem tudom,
de ott a vér és jajgatás között
úgy emeltek föl a fény felé,
akár egy győztes, kis vadállatot,
ki megmutatta már, hogy mennyit ér:
mögötte két halott.

Mögöttem két halott,
előttem a világ,
oly mélyről nőttem én,
mint a haramiák;
oly árván nőttem én,
a mélységből ide,
a pendülő, kemény
szabadság tágas és
szeles tetőire.

Milyen mély volt gyerekkorom,
s milyen hüvös.
Hívó szavad helyett kígyó
szisszent felém játékaim
kis útain, ha este lett
s párnáimon vért láttam én,
a gyermeket elrémitő,
nagy, hófehér pehely helyett.

Milyen mély volt gyerekkorom,
s milyen magos az ifjúság!
A két halál megérte-é? -
kiáltottam a kép felé,
mely ott sütött szobám falán.
Huszonnyolc éves voltál akkor,
a képen huszonöt talán,
ünnepélyes ifju nő,
komolykodó, tünődő.

Huszonnyolc éves voltál akkor,
most ugyanannyi lettem én,
huszonnyolc éve, hogy halott vagy,
anyácska! véres szökevény!

Anyácska, véres áldozat,
a férfikorba nőttem én,
erősen tűz a nap, vakít,
lepke kezeddel ints felém,
hogy jól van így, hogy te tudod,
s hogy nem hiába élek én.

1937

(versenyt nyertem vele, kettőt is.............. Imádtam még Arany balladái közül a Walesi bárdokat is!)Ö

Mzx!
Én már egyet félig felneveltem, elengedtem, én már kb. tudhatom, hogy nem rontottam el úgy, mint anyám! És "csupán" annyit tettem, hogy erővel leküzdve az otthonról hozottakat, bizony magamfelett is szerettem a gyerekemet, sosem feledtem neki ezt elmondani. És sosem hagytam bajában magára....... Ennyi! Vannak még amiket lehetne még finomítani, pl. a felelősségre és kitartásra való nevelést, de tökéletes nem lehetek én sem! :lol:
Vendég

Voltunk orvosnéninél!

Lánykám kis jóindulattal 6010 gr!!! :shock: :? És 63 cm!

Pedig olyan hurkái vannak!!! Esküszöm, nem éheztetem.
Szuri csak augusztus első péntekjén!

Mitet főztök???? Adjatok légyszi tippet jó?????????????
Vendég

Jim!
Nekem itt szedtek le anyajegyemet.

www.dermamed.hu

Kép
Kép
Kép
petramama

És néhány csodálatos Fodor Ákos haiku!

AXIÓMA

Szabadság az, ha
megválaszthatom: kitől
és mitől függjek.

REGGELI MOSOLY
hommage á Bashó

Más-alakúra
gyúr, gyűr fejed s fejem két
egyforma párnát!

DERŰ

Csak gyerek-füllel-
hallhatóan röhögök,
mint a hintaló.

alfa

Végy egy Ezt-vagy-Azt,
emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le.
Vendég

Mona!
Nálunk csirkeragu leves és palacsinta (túrós,lekváros,kakaós). Muszáj volt valami édeset csinánom... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama!
Köszi!
Ma semmi pénzért nem állok neki palacsintát sütni!!!! De majd holnap, mikor apácska vigyázza a gyereket!
Lesz helyette lecsós pulyka! Rizzsel, mert krumplit nem pucoválok ma! :lol: :lol: :lol: :oops:

Aki egyébiránt bukott álmában egy hatalmasat, és lazán belefeküdt........... És megint alszik! :? :? :? :shock: Lesz olyan büdös a gyerek! A fél feje tiszta izééééé, de nem keltem fel emiatt, a délelőtti alvásait nagyon elpacsáltuk a dokinénis menéssel!
Vendég

Niki most éppen porszívózik, ami persze Lillát nem zavarja abban, hogy édesen szundikáljon. Na ez mondjuk elég ritka nála napközben, de nem is ez a lényeg, hanem hogy éjszaka jól aludjon, és ezzel általában nincs is baj.

Szilvánusznővérkém: jaja hülyeséget írtam, később rájöttem! :) Bocsi, hogy a másként gondolkodó, roppant szimpatikus fiatalembert eltulajdonítottam Tőled és átpasszoltam Judit18-nak... :oops: :lol:

Mpatr: hát nem tudom ki a szerencsés, meg ki nem, de jól van ez így, ahogy van, na szóval ééérteeed? :)

Niki egyébként tegnap vett magának egy nagyon dögös rózsaszín ruhát, amiben a jövő héten esküvőre fog jönni. Kérdeztem is tőle, hogy ugye nem lesz túl sok férfi ember az esküvőn? Még a végén elcsavarja valaki másnak a fejét... :shock: :lol: Nekem meg kéne egy rózsaszín nyakkendő - ma voltam a T-Mobile központban, de ott nem akartak adni :)

Augusztusban is megyünk majd még egy másik esküvőre, melynek érdekessége, hogy délután 6 és éjfél között egy a Dunán közlekedő hajón lesz. És hát persze a Lillát is szeretnénk vinni, de fogalmunk sincs, hogy fogjuk megoldani a projektet. :roll:

Ja amúgy Lilla bogyó végre átlépte a mágikus 5,5 kilós határt, és már 5,54-nél tart!!! Tegnap láttunk egy 1 hetes pici babát, 3,3 kilóval, és hát mellette már a Lilla is óriásinak tűnik. Repül az idő! :)

feri (mni)

Lilla és az ő mini esőgépe:

Kép

A kiscsaj óriási koncentráció közepette próbálja megfogni a vizet, de az valahogy mindig kisiklik a praclijai közül:

Kép

:D

feri (mni)

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de eladom a kislányom ruhácskáit, ugyanis most kisfiút várunk, akit érdekel az alábbi linken megtekintheti, melyet folyamatosan töltök fel.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=293595

Köszi és bocsi még egyszer!!!

Kép

Kép
mtücsök

Teszkóban akcijós a pempörsz és ajándékba plüsskukac magasságmérő van hozzá. Most vótunk...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Sajna nem úgy alakult a napunk, ahogy terveztük és nem mentünk anyukámhoz ma, majd holnap reggel.
Természetesen a Beuskával való talcsi nem maradhatott el!!!! Lelkiztünk egy sort és egy jót sétáltunk.
Beuska! Köszönöm a kedvességedet és ha jöttök szept. 20-án akkor szívesen látnálak titeket vendégül és viszonoznám a meglepidet!
Még mindig fenntartom, hogy Ádinak jó lesz Lili párnak!!! :D Lányok ez a Lili nagyon aranyos, irigylem érte Beuskát!

Az irodalmi nap tök jó volt! Tetszettek a versek.

Monácska!
Tudom Jimnek írtad az új férjes dolgot, de én is így érzem magam a jelenlegi párommal. Szerintem ezért is tolerálok több mindent.

Potyka, Pumperka
Nektek is köszönöm a K vitaminos segítséget.

Könyvek
Nálam a Robin Cook és John Grisham volt a nyerő és nálunk is van szépirodalom is.

Kép
Kép
tündérmanó27

Bosek! Mennyi az az akcijós ár???

Kép
Kép
Kép
petramama

Lillának nagyon jó dolga van, azt meg kell hagyni... :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Először is:
Jim! Nagyon örülök, hogy újra itt vagy!!! :D

Másodszor:
tegnap vettünk autót (nem újat, egy használt Toyota Carina-t), úgyhogy tudunk menni a talira! Jön a férjem is, ő visz fel bennünket, nekem nincs jogsim, meg egyébként nem is tudok vezetni. :lol: Édes sütit fogok vinni. Van valamilyen kívánság, hogy milyet süssek vagy legyen meglepi?

Szerdán voltunk babamasszázson, másodszorra. Ez volt a 3. alkalom, múltkor nem tudtunk menni, mert Dorka aznap kapott oltást és elég nehezen viselte. Nem akartam nyúzni még a masszázzsal. Első alkalommal a lábak, következőn a karok, legutóbb pedig a hát masszírozását vettük. Dorka csak a lábait engedi, a hasnál már nyafizik, hogy hagyjam békén. Mikor elkezdett nyünyögni (Szilvánusz :) ), akkor hasra fordítottam, kitolta magát és elkezdett nézelődni meg vigyorogni a többi babára, anyukára meg az oktatóra. Szereti a társaságot, ilyenkor pörög ezerrel. Kiváncsi vagyok, a talin is produkálni fogja-e magát. :) A hátát se engedte megmasszírozni, pedig hason lehetett volna... Asszem következő alkalomkor az arcot vesszük, kiváncsi leszek, mi lesz a reakció.

Tudom, unalmas a szöveg, de még mindig nem értem végére az olvasásnak, annyit termeltek. :) De nem adom fel! :)

Melinda

Kép
melinda80

A hasmasszázst is első alkalommal vettük. Kimaradt az irományomból, bocsika. :oops:

Melinda

Kép
melinda80

Szilvánusz, nem is tudom, szerintem már sok gyerek csinálja ezeket, de azért leírom a mutatványait:
- jobbra-balra forog és nyúlkál oldalra, úgy tornássza el magát a kiszemelt játékokhoz,
- forog hasról hátra és hátról hasva, ha éppen jókedve van, ha nem, akkor úgymarad és ordít, hogy anya fordíts meg!
- éjszaka állandóan a fejére húzza a takaróját, aztán alóla ordít, hogy szabadítsam ki
- két tenyerébe fogja az arcunkat, magához húz, és bekapja a pofinkat, mint aki puszit akar adni :)
- állandóan fel akar ülni, ha az ölünkben fektetjük, kapaszkodás nélkül is, hasizomból próbálja emelgetni a felsőtestét, aztán túllendül a függőlegesen a felsőteste, és rábukik a lábára szegényke :)
- a kedvencem pedig az, hogy a lábait állandóan a szájába tömködi, mindig csupa nyál a zoknija :)

Imádom!!! Egy csöppet többet aludhatna ugyan (8-10 óra a napi alvása), de már kezdem megszokni az 5-6 óra alvást.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Mzx! régen hallottam rólad is!
Nálunk is menő a megeszem akit tudok projekt, és ha senki nincs hát falom magam! :lol:
Engem is sokszor rémisztget azzal hogy a fejére húzza a takarót, csak egy baj van hogy eszébe sincs ilyenkor ordítani!
Te jössz a talira?
Ma van Erik szülinapja!?
Boldog szülinapot Erik!!!!!!!!!!

Judit (kmét)
Köszi hogy aggódsz, kedves tőled de van neked elég gondod?
Mi újság Nimi vizsgálataival?Kiderült már valami? Már kérdeztem tegnap csak biztos elkerülte a figyelmed.

Melinda80

Örülök hogy tudsz jönni, és irigy vagyok a masszás miatt, én is régóóta tervezem, de amíg olyan vagyok mint egy ingatlan iroda nem nagyon lesz ilyesmire időm. Dóri élvezi?
ne máááááá! Nem hízókúrára megyünk, hanem talira de mindegy azért süssél ha ügyi vagy majd legfeljebb hazahozom én ha senki nem akar enni. :wink: :lol: :lol:

Jimm jó pihit!
Jelentkezni ha haza jössz!

pepike

Kép

Kép
pepike

Heli Csajok!

HUUUHHH! Márcsak azért is visszaolvastam (elmúlt hetet), hát volt ám meglepi.... :x
De örülök nagyon, hogy újra itt vagy Jim!
A vitához menetközben volt véleményem, de gyorsan félretettem, hiszen a seb nagyjából már behegedt.

Az irodalmi "fejezet" tök jó volt!!! Még sírtam is, imádom Radnótit! és kméti Judit meséje is tetszett!

Most nálam Steinbeck a favorit (újra), na és Remareque (A Diadalív árnyékában-ba szerettem bele). Valahogy jobb szeretem a klasszikus irodalmat, de azért egy-egy Balek, vagy Grisham is jöhet. Szopik közben jól elszórakoztat, persze a kiscsávó egyre rövidebb időt enged, egyre gyorsabban végez, sebaj egy könyv fél év...

Áttört a második fogacskánk is. És közben nyaraltunk egyet Kismaroson a Duna-kanyarban (vajh így kell írni??? :oops: )

A babócák gyönyörűek, imádom a képeiteket nézni!

Livi
Kép
Kép
lusie

Eriknek boldog szülinapot!!!

(Olíviám holnapután lesz három :lol: )

Livi
Kép
Kép
lusie

Lusie! A diadalív árnyékában nekem is nagyon nagy kedvenc!!

Nálunk ma kapta a csaj a 3. havi oltást, igeeen, kissé elcsúsztunk.
Kicsit nyűgibb, de nem vészes.
Vendég

Olcsinak előre is boldog szülinapot!!!

Isten éltesse Eriket!
Vendég

Eriknek nem volt már a szülinapja, és csak a vonalzója rossz?
Vagy én emlékszem rosszul ??? Nem ti vettétek a lufikat, amit leeresztettek???? Vagy keverem mással :?: :shock:
Vendég

:oops: :oops: :oops: Erik június 21-én volt 3 éves, de a lusta dög anyja nem cserélte ki a vonalzóját.... :oops: :oops: :oops:
De a köszöntéseket szeretjük! :) Lehet nem is cserélem ki a vonalzót.... :wink: :lol:

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?