Sziasztok!
Igazabol azt sem tudom, hol kezdjem...
Nalunk allitolag (en nem emlekszem ra) anyu azt mondta nekünk, hogy az angyal hozza az ajandekot. Emlekezetemben az van, hogy a Jezuska...de szinte mar csak abbol az idöböl, amikor mar együtt diszitettük a fat, es aztan mindenki "jezuskazott" azaz a fa ala tette a masoknak szant ajandekot...
En nem igazan tudom, hogy mit is mondjak a gyerköcöknek...A lanyomat meg nem erdekli, de Aaron(4 eves) kerdezni fog(minimum egy miertet)...MI nem elünk együtt az ö papajaval. Az apja csaladjaban nagyon jellemzö, hogy a gyerekek hisznek a Jezuskaban (Christkind-Ausztriaban) es neki is ezt a törtenetet nyomatjak...DE EN NEM HISZEK BENNE es nem akarok es tudok olyanokat nekik bemeselni, amiröl en nem vagyok meggyözödve...
Eddig ugy volt nalunk, amiota Aaron megszületett, hogy elözö este feldiszitettem a fat (altalaban en, mert nem elünk együtt az ö papajaval..de mar ket eve a lanyom papajaval igen..bonyolult..
), reggelre megvolt a csoda - marmint az, hogy lett egy szep karacsonyfank valahonnan...honnan?- hat gondban leszek...talan berepült az ablakon...
), es a delutani alvas alatt került a fa ala az ajandek...iden meg nem egeszen tudjuk, hogy hogyan lesz, de szerintem delutan el kell menni valakinek a gyerekekkel, hogy mire hazaerünk a csukott nagyszoba ajton, csak a titokzatos fenyeket lehessen latni es mire kinyitjuk az ajtot, ott varnak az ajandekok...De hogy ki hozza azokat? Haaaat en eddig (jobb ötlet nem leven) azt mondtam, hogy a karacsonyfa.HIHIHI Nem tul jo, de ha a gyerek egyik helyen ezt es a masik helyen azt hallja, az sem jo...
Szerintem ahogy Kriszta is mondta, el fogom mondani Jezus törtenetet es azt hogy van aki ebben hisz...CSak hat akkor lelövöm, hogy megsincs Christkind...es azt sem akarom...En soha nem hittem, de nem akarom elrontani...bar nem tudom, hogy jo-e ez a gyerekeimnek...
Mit tudom en
....
Talan a most irtak hatasara megint elindul bennem egy gondolatmenet, ami valami hasznalhato megoldast kinal...
JOejt!
Ja es nagyon büszke vagyok magamra, mert megcsinaltam eletem elsö adventi koszorujat egyedül!!!
Tenyleg, es mi az advent? A karacsony elötti idö? Amikor en gyerek voltam, meg nem volt adventi koszoru, en ezt eleve csak itt tanultam az osztrakoknal! (´89 ota elek itt)
Kryss