Chello!
Nyugodj meg nekem is volt, írtam is nektek, nekem 2-szer volt már barnásozás, egyszer , mikor meg kellett volna jönni, aztán rá 2 hétre. A doki azt mondta, hogy a szervezet hormonálisan teljesen meg van ilyenkor zavarodva, ezért lehetett, de lehet méhszájsebtől is.
Különben az első terhességemnél, véreztem, az igazi piros vérzés volt, ez sokkal veszélyesebb, akkor kaptam 1 hétig gyógyszert és elmúlt. És a profilomban láthatod a kislányomat, szóval, nem jelent semmit a barnásozás vagy a vérzés. Vannak ilyen típusú nők, jobb egy picit odafigyelni, többet pihenni, de ez nem azt jelenti, hogy beteg vagy. Nyugodj meg!!!!
Nincs semmi baj! De a dokidat mindenképpen értesítsd, hátha felír egy kis biztonsági hormont. Én különben azért is mentem csak most a dokihoz, mert megakartam várni, hogy vége legyen a barnásozásomnak, reméltem, hogy csak hormonális, mint Dorkánál volt.
Pocakos: nekem már 7 hetesen kiszúrták a barátaim egy feszülős ruhában a pocakot, de ugye én a második babámat várom! Az elsőnél is rögtön kiszúrták, de én nagyon vékony voltam, így látható volt a pocakosodás. (milyen érdekes, hogy férfiak vették észre előbb
)
Akinek szélesebb a csipője, annak jobban elfér a pocakja, ezért nem látszik annyira, szerintem.
Süncsi: külföldön teljesen természetes, hogy saját védőnőd, azaz szülésznőd van, mindneképpen élj a lehetőséggel, mert nagyon sokat segíthet neked és sokkal felkészültebbek, mint itthon (egyzserűen technikailag is). Én is majdnem Németországban szültem, ha maradtunk volna, akkor biztosan választottam volna szülésznőt ill. védőnőt.
Leginkább szülésznőt válasszatok, az a legfontosabb a szülés során! Érdemes a dokit megkérdezni kit ajánl és a szülés előtt párszor találkozni vele, előre megbeszélni, hogy mit vársz a szüléstől, mit szeretnél, mitől félsz.
Sztk-s dokinál jobb rákérdezni, hogy szülést vállal-e, mert nem mindegyik vállal vagy tud vállalni! Akkor jobb, olyan dokihoz menni, akinél biztosan szülhetsz.
Nekem elmúltak a rosszulléteim, csak éppen torokgyuszim van és nátha, teljesen bevagyok tojva, hogy mi lesz a babával, hiszen most alalkulnak ki a szervei.
Szerencsére más kismamák megnyugtattak, a lányeg, hogy semmi gyógyszert nem vettem be (csak homeos bogyókat és gyógyteát). A torma tényleg nagyon jó!!!
Székrekedésre: joghurt, sütőtök, aszalt szilva vagy szilvalekvár, müzli. Valamelyik csak bejön!
na megyek fürdetni, már késésben vagyok!
Kislányom különben rettenetesen csibész lett, az egész játszóteret ő uralja!
De már tudja, hogy a pocakomban van a tesója és nem szabad bántani és ő vele fog játszani
Holnap megyek védőnőhöz, különben csak jövőre tudna fogadni!
Üdv: zsuzsi