Sziasztok!
Melinda
Szívesen elolvasnám a szakdolit ha elküldöd:
h-szucsilona@freemail.hu
Andi
Nekem is a Baross u-ban csinálták, időpontra mentem, kicsit várni kellett de amikor behívtak csak úgy utcai ruhában, felfeküdtem, szúrtak, aztán már mehettem is haza, nem voltam benn 5 percig sem. A doki persze figyelte uh-n a babát de én nem láttam. (Az első amniót a Szabolcs utcában csinálták, ott én is láttam egy másik képernyőn mi történik éppen, itt ez nem így van) A lényeg hogy a doki figyeli hol helyezkedik el a baba és aszerint szúr. Futószalagon ment az egész, csak úgy szórták ki az embereket, elmondják hogy pihenj pár napot és nemi élet 2 hétig tilos. Az eredményt itt nem postán küldik, be kell menni érte 4 hét múlva. Hacsak nincs baj, mert akkor hamarabb telefonálnak. Tehát ha nem hívnak addig akkor minden ok.
Mandula
A bilizés döcögve, de halad. Játék közben ugyan nem, de lefekvéskor majd minden nap szól hogy pisilni kakilni kell, kiveszem az ágyból és tényleg kakil a bilibe. Rejtély, hogyan időzíti mindig lefekvésre a kakilást délben és este is...
ha 1 órával előb vagy később fekszik, mindegy, közvetlenül lefekvés után jut eszébe. Ebben biztosan benne van az időhúzás szándéka is, de tény hogy van produktum a bilibe. Napközben még csak tegnap volt először hogy szólt a kaki miatt, de szinte már nyomta is, utolsó pillanatban ült a bilire, még épp időben, de visszatartani még nem tudja. Amint megérzi hogy benne van a biliben a produktum, felugrik és nagy örömmel szalad ki, és hív hogy nézzem meg...
néha percenként felugrál, és örül hogy már 2, 3 sikerült. A pisilést nem érzi meg előre. Próbálkoztunk pelus nélkül lenni mikor meleg volt, de csak 1-2 nap, és még nincs eredmény, most meg megint hűvös lett. Te mikor kezded Mesével?
Nálunk továbbra is minden rendben, Anna imádja az öccsét, csak ő folyton játszana vele, mi meg mondjuk hogy most hagyd mert alszik, most hagyd mert szopizik... eleinte ha aludt, folyton mondta neki:ébresztőőőő.... de aztán megbeszéltük hogy ezt csak apának kell mondani reggelenként
Sokat puszilgatja ( nem tudom ha náthás lesz hogy fogom erről lebeszélni) de Levike még csak hadonászik összevissza és ha Anna odahajol hozzá, bele-belekap az arcába. Eleinte elég morcosan nézett Anna, nem értette hogy ha ő kedvesen odabújik, a kicsi miért „bántja”. De mindig mondom neki hogy ő még pici, nem akart bántani, de még nem tud simizni, csak hadonászni – most már megérti, kezdi megszokni. Nagy megnyugvásomra nem lett hisztisebb Levi érkezése óta, sőt egyre kevésbé az. Ha mégis rákezdené, azt szoktam mondani: ha bőgni akarsz, menj a szobádba, de ha itt akarsz lenni velünk fejezd be gyorsan mert erre senki nem kíváncsi. Ez többnyire hat, mert persze hogy velünk akar maradni... meg azért is könnyebb már vele mert el tudja már magyarázni mit szeretne, és ha nem is lehet azt, találunk kompromisszumos megoldást ami megnyugtatja. Most már elég értelmes ahhoz hogy ezt megértse, így már tudom alkalmazni azokat a módszereket amit az ovisokkal szoktam, és elég jól beválik.
Anna egyik kedvenc meséje Bartos Erikától a Süssünk palacsintát. Ezért apát rávettük, hogy süssön nekünk, legyen valami élmény alapja is a mesének... Annának persze nagyon tetszett a palacsintadobálás
Levi sokszor mohón szopizik (mert tej szerencsére bőven van, még fagyasztok is ), emiatt sok levegőt nyel és a büfi nehezen jön, néha egyáltalán nem..., ez okoz sírós-hasfájós-bukós időszakokat. A gond még az hogy gyakran fél adagot szopik, úgy tesz mint aki jól lakott, hiába etetném nem kell, aztán mire fél óra büfi után letenném, eszébe jut hogy ő bizony még naggggyon éhes...
és ez így elég rossz, főleg mikor Annával indulnánk a játszótérre, vagy onnan haza...
Nagyrészt hason alszik, mert ha hátára teszem csak nyöszörög, egyre sűrűbben, míg végül felébreszti magát és rosszabb esetben Annát is. Tegnap mértük: 3920 gramm, 1 hónap alatt 1200 gramm hízás...
akárcsak Anna ennyi idősen. Most „csak” 30 dkg-ot hízott, múlt héten 42-t... követi a családi hagyományokat
.
Levi is szereti a nagylabdát, de ő még elszundít rajta ha hintáztatjuk, bezzeg Anna... ő már ül rajta, csak a bokáját kell fogni és nagyokat ugrál rajta ülve, meg billegtetni kell előre hátra oldalt nagy lendülettel, nagyon ügyesen tartja magát.
Vasárnap ünnepeltük Anna szülinapját, majd írok arról is, csak ezt elküldöm, 2 napja írom már...
Fanny
Milyen igazad van, hogy a Babanet egy csomó időt elvesz... én is néha azon vagyok hogy el kéne szakadnom tőle, de nem tudok, olyan jó kis csapat van itt
Melcsi
Pöri lejjebb adta a hisztit?