Szép jó reggelt!
Már legalább háromszor olvastam el az utóbbi napok bejegyzéseit, aztán ismét el kellett, mert nem volt időm akkor írmi. Mostmár jegyzeteltem is, hogy mit is szeretnék írni.
Kriszta - egy kicsit elkéstem az ötletemmel: ha már nem tartottál 5 napos léböjtöt (amit nagyon meg tudok érteni), gyümölcsnappal kellett volna indítanod a kúrádat szerintem. Az is szépen be tudja indítani a méregtelenítést. A diéta víznapja helyett is inkább (a víz, az csak víz), - gyümölcsnapot tartsál - hiszen abban van az élő lé, az igazi víz, ami kell a szervezetnek. Ez a víz, miután leadta a szervezetnek bennük lévő "jóságokat" magából, visszafelé elszállítja a salakanyagokat. Így a méregtelenítés sima ügy.
Ami nagyon fontos: gyümölcsöt mindig éhgyomorra, önmagában, semmivel sem keverve szabad fogyasztani.
Táblázatom nekem sincs.
A keményítős cuccok: krumpli, rizs, tészta, kenyér
Fehérjék: - állati: hús, tej- és tejtermékek, tojás.
- növényi: csonthéjas gyümölcsök: dió, mogyoró, mandula, kesudió
Olajos magvak: pl. napraforgó- és tökmag
szezámmag
Mindegyik csak NATÚR - nem sózva, nem pirítva.
A TK szerint fehérjéket egymással sem lehet keverni (persze a keményítőt-fehérjével sem). Így húst és tejterméket külön-külön fogyaszthatsz.
Nem tudom olvastad-e az emésztési időket a TK-ban, azért ide írom, mert nem árt ha tudod:
Fehérjék: 4 óra
Keményítők 3 óra
Zöldségek (nyersen és párolva is) 2 óra
Gyümölcsök: fél óra ezen belül a banán 45 perc - 1 óra
Ez annyit jelent, hogy optimális esetben ennyi idő akatt emésztődnek, ennyi ideig tartózkodnak a gyomrodban. Zöldségféléket lehet enni fehérjékhez (akkor is 4 óra, vagy keményítőkhöz - akkor is 3 óra).
A gyümölcs nem emésztődik a gyomorban, hanem a vékonybélből szívódik fel. Ezért kell éhgyomorra enni, mert így nem akadályozzák más kaják, hogy átmasírozzon a gyomrunkon.
Próbáld kerülni a sok E-számot tartalmazó kajákat (pl párizsi), nemcsak a fogyókúra miatt! Az adalékanyagok, a tartósítószerek, színezéke, stb. mind-mind méreganyagok a szervezetünk számára!
Az, hogy a pörköltszaftot rászeded a krumlira, rizsre, vagy tésztára nem jó ötlet. A húsról főzés közben leválnak inci-finci darabok...
Csatlakozom Edithez - érdemes kipróbálni a pörkölt alapot, vagy csinálhatsz zöldséges- fűszeres mártásokat hozzá.
Igazán rendes dolog volt tőled ez a lojalitás - cigiről leszokás ügyben! Ebből is látszik, hogy sok akaraterő van benned!
Recepteket írjál bátran! Milyen az a paradicsomos csirke?
Edith - remélem már jobban vannak a gyerkőcök! Újabb fényképes tudósítás?
Nincs valami gyógynövényes cucc, amivel be lehetne kenni a baba ínyét, hogy ne fájjon neki annyira az a fránya fogkibújás?
Nagyszerűek a receptek - ma kipróbálom a miccs készítését, tegnap beszereztem hozzá az anyagot. Igaz - csirke darálthúsból lesz. Először bajban voltam a csomborral - nem voltam biztos a másik nevében - de jól emlékeztem: borsikafű... Majd beszámolok, hogy sikerült...
Mazsuzs - az Interspárban ráleltem az étkezési íróra: 200 Ft fél liter. Gondolom máshol is lehet kapni... Ráakadtam a házi elkészítés módjára is, majd ide másolom. Ezen az oldalon leírják hogyan készíthetsz aludttejet, kefírt, sajtot, túrót, stb. Ehhez azonban tuti igazi tehéntej kell, a gyári tejek nem alkalmasak erre. Nálunk a piacon lehet kapni kimért házi tejet. Nálatok is?
Látom a te kisfiad és Olive és Edith kislánya is szenved a fogzástól. Közben eszembe jutott:
Ismeritek az Aloe First-öt? Ez egy nagyon remek, Aloe Verából készült lötyi, ami gyulladáscsökkentő, vírus-, csíra-, gomba - és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek minden háztartásban ott lenne a helye, pláne ahol gyerek van!
Égési sérüléseknél is hatalmas segítséget nyújt - akár napégésnél is. Fájdalomcsillapító hatású, gyorsabban gyógyulnak a sebek.
Egyszer levertem a tűzforró pörköltet a tűzhelyről, és mindjárt el is csúsztam benne. Beletoccsantam a forró pörköltszaftba a csirkeszárnyak közé. Nyár volt, sort volt rajtam, így a jobb combom jobb oldala és egész hátulja megégett. Kétszer fújtam be Aloe First-tel, bár a csúnya piros bőrpír megmaradt egy ideig, de egyáltalán nem fájt - még zuhanyozás közben sem. Így úgy gyógyult, hogy szinte észre sem vettem. Ínygyulladásra is használtam már: egy steril gézlapra ráfújtam és a fájdalmas helyre tettem.
Az jutott eszembe, persze lehet, hogy hülye ötlet: ha jön a fog, akkor az íny tulajdonképpen gyulladásban van. A gyulladás hasonlít az égési sérülésre, arra pedig jó a hideg. Mi lenne, ha jégkockával megdörzsölni az ínyét, illetve a jégkocka fogdosás után a jó hideg ujjatokkal? Lehet, hogy megnyugtatná, elzsibbasztaná egy kicsit az ínyt...
Olive - még egy-két szót az itteni egészségügyről: mióta volt ez a vizitdíjas cirkusz (biztos hallottál róla), az orvosok személyes sértésnek fogták fel az egészet, így a betegekkel még pocsékabbul bánnak, mint előtte. Tisztelet a kivételnek. Sok plusz adminisztrációt, pontosabb elszámolást testáltak rájuk. addig is nagyon felületesek voltak a betegekkel, most már aztán meg pláne! Nem figyelnek oda az emberre, nem koncentráltak, szétszórtak. Ennek is a betegek isszák meg a levét. A baj csak az, hogy hiába adsz pénzt, legtöbbször gyorsan elfelejtik, és nem kapsz több figyelmet. Az, hogy százezer évet kell várni, míg bejutsz az orvoshoz, az itt is megy...
Tessék mondani: azt a bizonyos kekszet, hogy kell csinálni?
szabad kérni majd a receptjét?
Tegnap vettem a Interspárban tk-ás rozslisztet, eddig még nem is tűnt fel, hogy létezik.
Olive: te szoktál enni kesudiót? Olyan fini...
Hú, jó sokat írtam!
Hamar megyek mázsálni a patikába. Majd jövök a nagy hírrel. Kiváncsi vagyok...