És a recept!
csak azért ajánlgattam, mert fini és gyorsan megvan, kevés alapanyagból. Igazából nincs benne tészta, úgyhogy fagyis kelyhekbe is lehet tálalni, ha nem akartok tortaformát.
Hozzávalók: - 3dl tej
- 2 tasak tejszínhabpotló por
Ezt fel kell verni, így lesz belőle tejszínhab. Ez az első lépés.
2. lépés
Egy tortaformát ki kell bélelni alufóliával (de lehet jénai is, vagy bármilyen edény, mindegy) és az aljára valamilyen gyümit rakni. Ribizlivel, meg málnával nagyon fini, de csináltam már barackkal is, meg meggyel is) Ha kész félrerakni.
Aztán : - 3 kisdobozos joghurt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag étkezési zselatin (vigyázat, mert csak ez a jó, nehogy valami tortazselét, vagy mást rakjatok bele, már annyi ilyen zselé van, hogy a múltkor a tescoban
pont étkezési zselatint nem találtam sehol)
Összekeveritek a joghurtot a cukorral, meg a zselatinnal, gázon kell melegíteni míg el nem olvad teljesen a cukor, meg a zselatin a joghurtban. Közben kevergetni kell, hogy a zselatin ne legyen csomós. Ha kész, akkor le kell hűteni. Én úgy szoktam, hogy a mosogatóba hideg vizet engedek abba rakom a lábost és hűtés közben kevergetem. Ez is azért kell, hogy ne legyen csomós. Ha csak kirakod hűlni magától, összeugrik a zselatin. De nagyon gyorsan lehűl így, úgyhogy no problem.
Ha ez is megvan, akkor össze kell keverni a habbal, majd beleönteni a formába, aztán irány a hűtő. Ha megdermedt, akkor ki kell borítani egy tálra és kész is van. De mondom, ha fagyikelyhekbe öntitek bele, akkor nem is kell kiborítamni, hanem abból lehet kanalazni. És akkor a gyülmit sem muszáj csak az aljára rakni, lehet kiönés közben (ha valaki tud segíteni) a gyümit is önteni bele és így nem csak az alján lesz.
Hát ennyi! Remélem így leírva sem tűnik bonyinak, mert elkészítve nagyon egyszerű. Én a saját esküvőmre is csinálok 3at a vendégeknek.