Új privát üzeneted érkezett!

Cleo!
Melyik suli ez?
Hányan vagytok?
Milyenek az oktatók?
Pénzügyi ügyintézőhöz képest ,milyen nehéz?(mert nekem számviteli van)
Majd még kérdezek!
Ja,voltatok e lovagolni Berénybe?

Most azért jöttem,h.Gyöngyi írt-e,hogy tudok e ott normálisan wc-re menni????????????????????????

Kép

Kép
kory

Kory.

A Pentához járok.kb 20-28-an vagyunk (ugye nem mindenki jön el az előadásra).Az oktatók jók...többnyire-Bp-ről jönnek (OEP-től+egyetemi oktatók...egészségbiztosításban,nyugdíjban dolgozók)
Én pénzügyi ügyintézőt végeztem...ez ahová most járok nem annyira száraz anyag.
Sokat kell számolni...táppénz,nyugdíj,családtámogatási dolgok.
Ha hiányzol...semmi gond :D .
Jár amúgy egy csajszi Berényből is. .(de a nevét ne kérdezd :oops: )

Lovagolni nem voltunk még :(
Talán eljutunk egyszer....

Nézdd meg a suli honlapját

www.penta.hu

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Kory!!!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok!!!!
Igen vannak mobil wc-k és nagyon kulturáltak!! Jó a wc papír hamar elfogy, de le lehet szépen húzni, van kézmosási lehetőség. Tényleg megfelelő egy kvázi kirándulásra. Mondjuk én soha sehol nem ültetem rá a gyerekeket a wc-rw, annyira tiszta wc nálam csak lakásban létezik :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Gyorsan elküldte, hátha még benézel indulás előtt!!! :oops: :oops:
Mi nem most megyünk, majd holnap. Nálunk a szombat délelőtt a kézilabda edzésé!!! :lol: :lol: :lol:
Kory! Szerintem hazaértek rendes időben: 4-5 óra elég lesz, ki fogtok fáradni :lol: :lol: :lol: Kíváncsi leszek a véleményedre, mert több barátnőmtől is azt hallottam, hogy szerintük nem való 2 éves korú gyerekeknek. Szerintem minden korosztály megtalálja a neki valót! :wink: :wink:

Nagyon szépen köszönöm a köszöntést Andi, Kory!!! :lol: :lol: :lol:
Képzeljétek a barátnőim meglepetés bulit szerveztek nekem!!! :lol: :lol: :lol: Meséltem , hogy el szoktunk járni esténkénz egy kávézóban tracspartizni. Ez egyik csajjal elindultam ide, mert úgy volt, hogy a többiek nem érnek rá (5-en vagyunk) És képzeljétek: elvitt egyikük ketjébe, ahol szépen meg volt terítve, kaptam tortát, csináltak görög salátát. Nagyon megható volt!!! :lol: :lol: :lol:

Bárány!!

Van tejed!!????? De jó!!!!!! Mindegy mennyi, nem is ez a lényeg, ha keveset eszik belőle, az is több a semminél!!! szuper!!!!
Mikor teszed cicire??? Tápi előtt vagy után?? Minden etetésnél cicizik??? Akkor van elég foloyadék a szervezetében, ha minden pelenkája pisis!!! De valóban igazad van, mert tápi mellé szokott kellenei a folyadékpótlás, főleg ilyen melegbe. Ha pár kortyot iszik, már az is valami, többször kínáld meg, egy idő után könyebben elfogadja!!

De, lányok ez mindenkire vonatkozik!!! Nagyon figyeljetek oda, hogy mennyit isztok Ti is és a gyrekek is!!! Ha, nincs meg a napi mennyiség, akkor pár napig (1 hétig) nagyon figyeljetek rá, aztán a szerevezet már kívánni fogja!! Egyiok kis ismerősünk, most a nagy melegben lett lázas. Alapból is keveset iszik, és betegen még kevesebbet, kiszáradás és kórház lett a vége!!!!! Nagyon fontosak tartom!!!! :!: :!: :!: Bocsi ez volt itt az "egészség nevelés" helye :lol: :lol: :lol: Bőrömből kibújni nem tudok!! :oops: :oops: :oops: :oops:

Andi!!

Mivel idokoltátok, hogy kell a hepatitis B oltás????
Rota mennyire fordul elő a környezetetekben??
A lányok ezeket nem kapták meg. Bárányhimlő ellenit meg már letárgyaltuk :lol: :lol: :lol:

Bárány!4

Ku..va sokba kerülnek az oltások!!! Mindre szükség van????? Írd le, hogy miket gondoltatok és mikor beadatni. Arra tudunk reagálni, véleményt mondani.

Na, megyek, mert mindjárt indulunk az edzésre!!!!!!

Kory jó mulatást!!! Többieknek meg szép napot!!!

ágyöngyi

Sziasztok

Gyöngyi.

A rotát (persze ha most lenne picibabám) azért adatnám be...mert 1-1* volt olyan a gyerekeknél,hogy kiszáradás miatt majdnem kórház lett a vége (hányás-hasmenés).persze ez nem feltétlenül azt jelenti,hogy rota lett volna :roll: .De igen...itt a körzetünkben elég sok a ....hogy is mondjam....nem megfelelő környezetben élő....már egy szimpla orvosnál megjelenés,tanácsadás is veszélyforrás.és többször volt sokakat érintő hányós-hasmenős viri.

A hepa...meg sógornőmnél diagnosztizált "B" miatt. mind a 4-en beadattuk magunknak..igaz jó drága volt,de fő a nyugalom.
Szegény valszeg egy régi műtét v. fogdokiná :shock: :shock: -tól szedte össze.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyöngyi szia!!
Bocsi,hogy én nem köszöntöttelek :oops: Szita agy ...ennyi...

Oltások:2 rota(17E/db) és 3 valamilyen kokusz ami agyhártya tüdő,középfülgyulladást okoz(17E/db)...ezeket ajánlották!!!
Mármint a védőnő!
Kory neked ezeket nem adták be????
Vendég

Sziasztok!

Bárány! Nincs harag :lol: :lol: :lol: Van elég dolgod :lol: :lol:

Valahogy ez a rota pánik engem nem ért el! De gondolom aki már egyszer átesett ezen a betegségen kiszáradással és kórházzal, annak jogos a félelme. Csakhogy én úgy tudom, hogy nem ad biztos védettséget. Egy barátnőm lánya is átesett Rotán (kórházban is volt, tehát tuti a diagnózis) és ő nagyon be akarta adatni a lányainak és az ár mellett ez volt az az érv, amiért mégsem kapták meg.
Úgy gondolkodom, hogy a fosós betegségeknek csak egy kisebb része a rota, nagyobb része más, akkor így elkerülni sem tudom biztosan a kiszáradás veszélye miatti kórházat. Erre írtam az előbb, hogy mennyire fontos az ivás és a szervezet hozzászoktatása a folyadékhoz. Mi annyit iszunk, hogy nem tudom elképzelni, hogy ilyen miatt kórházba kerüljenem a csajok

Andi! Az oké, hogy a sogórnődnél diagnosztizálták sajnos ezt a fertőzést, de mi volt az oka annak, hogy a gyerekeknek beadattátok az oltást??
Megint csak az én gondolatmenetem: a hepa B vérrel és szexuális úton terjed. Erre azért kicsi az esélye ebben a korban (amiben a gyerekeink vannak) Ma már a vérkészítményket is szűrik rá, tehát mint fertőzésveszély ez is kilőve. Marad a szex és az intravénás droghasználat. Egyébként 8. osztályban pont ezért kötelező (és ingyenes) ez az oltás, mert akkor belép a szex a gyerekek életébe.

Bárány! ezek a coccus-os oltások számomra is jobban értehtők és indokoltabbak. De azért érdeklődd meg, hogy kell-e ennyi.,tudod van olyan oltás, amit egy éves kor felett csak egyszer kell adni (és venni)Csecsemőkorban viszont többet kell adni. Hát igen itt mérlegelni kell: ár- veszély- félelem tőle.

ágyöngyi

Gyöngyi a rotán gondolkodom én is,hogy kell-e pont azért amiket írtál!!
Mondjuk a két nagy még életében nem fosott(kopp kopp)
De nem ivósak szóval gáz lenne,a kicsi sem lesz egy nagy ivó ahogy elnézem!!
De igazad van a fosós dolgokat ezzel teljesen kikerülni nem lehet

Szindi most megy 7.-be de idén már kaptak hepa ellen oltást
Vendég

Szindi hepát kapott most??? Ez biztos??? Mert én úgy tudom hatodikban Di-Te és MMR oltások vannak :oops: :oops: :oops:

ágyöngyi

Hol az irományom?!
Du írtam egy litániát és nincs itt :twisted:

akkor még egyszer röviden:
Gyöngyi, boldog szülinapot!
Bárány, én csak a ....coccusoc ellen oltatnám be a gyerkőcöt. A rota ritka, de sokféle hányás-fosás van. Van az 1 napos hányós és a 3 napos. Na ezt kicsit nehéz átvészelni, mert bármit iszik a gyerek kijön belőle, de Martin éjszaka kortyolt óránként álmában és nem száradt ki.
a többire nem emlékszem, már miket írtam :oops:
Jó hétvégét. Szemüveges fotót még nem csináltam :oops: , de kellene amíg lehet, mert már kicsit csálé és egy helyen lejött a festék róla - nem anyaghiba... és Martin jó gyereknek számít. Valszeg nem csak lencsét, keretet is fogunk cserélni.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Ja igen, Te dolgod Bárány, biztos megvan rá az okotok, de a családtámogatás, gázártámogatás, iskolai étkezés, tankönyv támogatás 3 gyerekre van, míg kettőre lószar.

Éva

KépKépKép
agmano

Már itt is a szemüveges kép:

Kép

kicsit beállított, majd spontán lesz jobb is

Éva

KépKépKép
agmano

Évi,

huu tök helyes a fiad :)
nagyon jól áll neki!!!!

KépKép
KépKép
cleo27

Éva!

Martin olyan "komoly"fiús lett a szemüvegben.
Jót választottatok,jól áll neki.

Bárány!

Nagyjából dr.nőnk indokai is ezek az oltásra.
Anyagilag megtehetném,vagyis rászánnánk,de be sem adja a dr.nő.
Rengeteg kutatómunkában vesz részt az orvosunk,és kórházi orvos
is egyben a gyerekosztályon.
Hepa B tényleg csak szexuálisan,azt elég a megerősödött szervezetnek majd beadatni.
Rota:nem emlékszek milyen számot mondott a dr.nő,de a nagyon sok fosós vírus van és kis százaléka a rota.
Bárányhimlő:kezdeti még alá nem támasztott kutatások szerint leány gyermeknél veszélyes lehet a későbbiekben.
Viszont ha felüti a fejét agyhártya:kérdés nélkül minden hozzátartozó gyereket leolt.
És igen érdemes,egy év után,mert akkor nem 3szor oltják csak egyszer.
Dr.nőnk a kullancs ellenit pártolja amúgy!

Andi!

Én is gondolkodok egészen más dolgon,mint amit eddig csináltam,de fura lenne a teljes váltás.
Most kedvet kaptam ehhez a tanfolyamhoz is amit írtál,csak nem tudom ha elkezdeném melyik korszak lenne a legjobb a gyerekek mellett.
Szóval m.várni még Oli is lenne legalább 1,5éves,Kinga meg akkor már 4,5.Vagy most.
Egyszerű soha nem lenne,csak jó lenne ha könnyebb lenne.
Írtad,h.sok a számolás.
Hát ez nem az erősségem,vagyis a sima matematika nem.
Még kitünőre szóbeliztem addig a matek az 2-es volt.
Vagy ezek ilyen egy sémára készült számolások????????
Te jó voltál matekból?
Amúgy egy héten mennyit tanultál az iskola után?
Na,majd még folytatjuk :lol:

Gyöngyi!

Nahát,nagyon örülök,h.ajánlottad a gyerekszigetet.
Komolyan mondom ilyen nívós és gazdag programon már rég voltunk.
És tényleg minden a gyerekekről szól.
Tényleg ennyi ugrálóvár,fajáték,csúszdák(felnőtteknek is,pont,mint egy aqva park)mese sátrak,foglalkozások,kórházas játék gyógyító sátor,sergők,hullámvasút és tényleg elsorolni sem tudom,
És nem utolsó sorban mind ez ingyen a mai világban!!!!!4
Amikor egy majálison ki van írva az ugrálóvárra,h.2perc 500ft.
Itt meg vagy 15féle ugráló ingyen!!
És nem beszélve a pelenkázó és etető sátorról,ahol a gyerekeket pelenkázón
bepelenkázhatod,steril törlő alattuk,minden méretben adnak pelenkát,sőt van tépőzáras,bugyis.Krém,törlő.
Ilyet kevés helyen látni.
Bohócok,lufik,szóval klassz volt.
Kár,h.már csak a jövőhéten lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jövőre időbe megkezdjük,legalább 3alkalommal eljussunk!
Mégegyszer köszi Gyöngyi!
Sokkal többet ért,mintha egy strandra mentünk volna,itt tényleg minden van,ÉS MINDEN KOROSZTÁLYNAK.
Amelyik gyerek itt nem tud mivel ellenni az már az ő baja.
Andi,Éva!
Ha van időtök,jövőhéten menjetek el,nem bánjátok meg!
Bari!
Ti is elmehettek ,ha van kedvetek,a szigeten nagyon sok fa van sok árnyék.Sokan voltak kisbabával,jobb,mint a vízpart vagy a strand kirándulási célból.

Kép

Kép
kory

Akkor a rota nem lesz beadva!!
2x 17-el kevesebb!!!

Mindenki:Dávid ma minden kaját visszautasít...tegnap gyönyörűen evett...kérlek mondjátok,hogy egy újszülöttnek is lehetnek ilyen napjai,és nem az ádász küzdelem kezdődik mint a másik kettővel!!!
Vendég

Bárány!
Szerintem lehet, de tényleg semmit? vagy csak nem annyit????
Ha nincs más furcsaság szerintem nem kell aggodnod.

Én Majám pl még most is bukik vissza... annyira bukós volt hogy nem lehett mérleg nélkül megállapitani mennyit evett. Fél éves koráig mig nem evett mást tejen kivül az egész ház egy nagy büfi volt... :lol: :lol: :lol:

Rota... nemtudom én nem fogom beadatni hiszem egy szüköcske nyesből élünk.....
És Maja elő szülinapi ajándéka..... Ki se lehet belőle szedni....
Kép
Vendég

Nyuff...szerintem akkor a rotát én sem adatom be....
Bukni Dávid is szokott de álltalában tudom is hogy mikor fog,mert nehezen büfög és tudom,hogy ha marad bent büfi akkor 1-2 óra mulva orrán szájámn jön vissza!!

Evett már csak sokkal kevesebbet mint szokott..és olyan kis lájtosan szívta,nem igazán farkas éhesen.

Nagyon szép a szülinapi ajándék és az is aki ki se száll belőle :wink:
Vendég

Sziasztok!!

KORY!!!

Annyira örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem is szuper hely. Ma is voltunk. Már ez a harmadik alkalom idén, de most is volt olyan, ami új volt számunkra mert még nem próbáltuk. Jővő héten szombaton megyünk, mert akkor lesz ALma koncert és őket imádjuk :lol: :lol:
de az is igaz, hogy társasággal jobb menni, az enyémek legalábbis sokkal felszabadultabbak, ha vannak ott a barátok is.

Éva!!

Gyönyörű a fiad! (ha lehet ilyet mondani egy fiúra :oops: :oops: ) És valóban nagyon jól áll neki a szemüveg.

Csokinyuff!!

Édes megint a lánykád. máris ajándék!!?? Kicsit megijedtem, amikor olvastam, azt hittem lemaradtam valamiről :lol: :lol: De aztán káttam, hogy csak egy korai előajándék - de igazatok van, itt az ideje élvezni ezt a járgányt :lol: :lol:

Bárány!!

Lehet melege (és elege :wink: ) van Dávidnak - és jön egy front is!! Ilyenkor lehetne inkább itatni és ritkábban kinálni az ennivalóval. Kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mennyit cicizik. Már nem mennyiségre!!! Ha a kajcsit nem fogadja el, akkor a cicit igen? Minden etetés előtt mellre teszed?? Hány óránként eteted?? Minden pelenkájában van pisi?? Hányszor kakil?? Mennyit alszik?
Na, több kérdésem egyenlőre nincs :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyönyi:cicire elég sokat teszem átlag 2-3 óránként a tápszerrel betartom a 4 órát de szoptatom szinte már össze vissza,mert amikor már sehogy sem jó neki akkor a cicin megnyugszik...fogalmam sincs mennyit eszik belőle de legalább csönben van(most az sem volt már jó),most kiváltképp sokat sír..néha már azon gondolkodunk,hogy orvoshoz kell vinni...fogalmunk sincs mi baja..
Kaki napi 3 átlag!
Pisi napi 5-6 pelus és eddig mindig volt benne...
Alvás kb napi 12-18 óra de ez igen változó
Vendég

Bárány!!

Akkor úgy tűnik jól működik Dávid: pisi, kaki, alvás rendben. Ne törödj azzal, hogy mennyit eszik, eleget, ha napi háromszor kakil és ennyit pisil!!!!!!! A cicizést nem is kell mérni, annyi amennyi jól esik neki. Ha nem is szopizik, de maga a cicizés meg fogja nyugtatni. Picike még, alkalmazkodnia kell a kinti élethez - 6hát az még újszülöttkor, pont ezért. Csak utána beszélünk csecsemőkorról!!!
Nem a szelek bántják? Írtad, hogy nehezen büfizik. Szélcső sokat segíthet ebben, a lábtornáztataás, a pocak maszírozás. Ha a hasa fáj, akkor szeretnek a karon hasonfeküdni. És bizony imádnak kézben lenni!!! A Marietta az első 3-4 hónapot töltötte "csak" cicin és a kezemben :lol: :lol: :lol:
Hagyj neki időt, hogy megszokja az "önnálló" életet. És ne hidd, hogy azért mert harmadik gyermek, vele minden könnyebben megy!! :lol: :lol: Külön személyiség, tuti fog neked olyat produkálni, amit a másik kettő nem és csak állsz tanácstalanul. Segít a tapasztalat, de nem old meg mindent. Minden gyermek más!
Szilvi hogy van?? Próbáld meg, hogy ne az legyen a legfontosabb (bár tudom hogy az), hogy Dávid eszik vagy nem eszik. Mert így Szindi megint háttérbe szorítva érzi majd magát!! Hiszen a kicsi minden apró rezdülése fontosabb mint ő. Akármennyire nincs így, ő így fogja érezni. Neked nagyon sokszor el kell mondani az ellenkezőjét, mire megérti és érzi is. Nehéz helyzetben van, elvesztette az a privilégiumát, hogy ő a kicsi fiad!!! Ezt nehéz feldolgozniuk. De tudom, hogy Te ügyes és talpraesett anya vagy , megoldod!!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

TÜNDI.

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Gyöngyi.jó az új avatarod+tutik a csajszi-képek :)

KépKép
KépKép
cleo27

Tündi, sok boldogságot kívánok!

Köszi a dícsérettet, Martin egy jóképű kisfickó, mint az apja kicsiben. Norbi pedig bájos, imádnivaló mindkettő.
Gyöngyi, szuper jók a napszemcsis kis képecskék.

Bárány, lehet, hogy erősödött Dávid és többet szopik, mint gondolnád. Ebben a hülye változékony időben meg kevesebbet eszik, nem lenne csoda. Fel a fejjel, minden rendben van, sírni örüljetek, hogy ediig nem sírt. Norbi vagy sírt vagy aludt, és nem volt beteg csak kicsit rosszkedvű.

Éva

KépKépKép
agmano

köszi a biztatást lányok,néha azt hiszem ilyen újszülött nincs mégeggy mint Dávid!!
Hát merőben más mint a két nagy!!!

Tündinek én is szeretnék boldog szülinapot kivánni(mégha nem is magamtól jutott eszembe) :oops:
Vendég

Tündi!
Boldog Szülinapot!

Kép

Kép
kory

Drága Tünde!!!

Nagyon boldog szülinapot kívánok!! (még akkor is, ha szemtelenül fiatal vagy :lol:
Kép

Bárány!!

Titokban én is arra gondoltam (reménykedtem?), hogy azért nem eszik több tápot Dávid, mert többet cicizik :lol: :wink: :wink:
Tudom nagyon nehéz, de ne hasonlítsd a nagyokhoz, ő egy új személyiség :lol: Cici kéznél van, akármennyit eszik éhen nem hal, ha adod neki :lol: :lol: Ha meg éhes, akkor úgyis enni fog. Ne gyere azzal, hogy de a másik kettő....... :lol: :lol: :lol: Dávid jó evő lesz!!!!

Jaj lányok , ma festettünk!!! :roll: :roll: :roll: Nappali-konyha (egyben van) és a fürdő!!! Úúúúútálom!!! Fáj a hátam, a kezem , pedig az uram festett, nem is volt sok festék folt!!! Csakhát, nem lehet a koszos dolgokat visszapakolni a szép falak közé!!! :roll: :roll: :lol: :lol:
Úgyhogy fürcsi és szunya!!!!! :lol: :lol:

ágyöngyi

Nem irígyellek Gyöngyi!

Mi csak a gardrób helyiséget festettük, mázoltuk - illetve én - a hétvégén, Sanyi bepolcozta, most olyan igazi gardrób formája lett. Eddig 1 polc volt benne, és rajta a kupleráj, de most tök jól elférek-egyelőre amíg rend van.
Aztán a Legoval széltvert dohányzóasztalt csiszolgatja Sanyi már 4 napja, de végre nincs rajt sérülés, már csak a lakkozás van vissza... Gusztustalan volt már, ahogy a lyukakban megállt a kosz, most olyan, mintha új lenne, de ehhez 3-4 mm-t le kellett csiszolni a lapjából.
Szóval mi is dolgozgatunk.... Kocsink elkészült, a klíma kompresszort cseréltük, pénteken redőnyt szerelnek 17 ablakra, úgyhogy függöny- és ablakmosás :twisted:
Aztán anyóslátogatás, csupa öröm az élet, nem?
De még inkább a függöny, mint anyós...
Aztán a garázst le szeretnénk kenni betonfestékkel, mert nagyon felporzik, lapozásra meg nincs lé.
Utána Sanyi dolizik 1 hetet és irány Szeged!
Tud valaki valami kellemes idfőtöltést arrafelé?

ÉvA

KépKépKép
agmano

Húúú Évi, azért a Te Sanyid sem unatkozik otthon!?! :lol: :lol:
17 ablak???????? Húúúú mekkora házban laktok???? :lol: :lol: :lol: Az jó sok, én sem írigyellek téged! :lol: :lol: Milyen jó, hogy itt a nyár, mindenki munkával tölti!! :lol:
Nálunk is tudnám sorolni, hogy mi mindent kellene csinálni :roll: , De hát pénz kell mindenhez, hiába nem hívunk mestert (nálunk a Sanyi a mester :lol: :lol: ) De hát a festéket is meg kell venni, mégha a munkadijjat természetben is fizetem!! :wink: :wink:
És akkor kívülről is javítgatni kellene a festést, a garázst újra kellne vakolni, festeni. És valóban nem a munkával van a gondunk, hanem azzal, hogy az anyagravalót nagyon nehéz lecsippenteni a kosztpénzből :roll: :roll: :roll: De gondolom nem csak mi vagyunk így!!! Sajnos!! És ketten keresünk!!

Szeged??? Mi van arra??? Hova mentek??? Sajnos én egyáltalán nem vagyok arra ismerős! :oops: :oops:

ágyöngyi

Hali.

Hu Évi,akkor tényleg nagy munkában vagytok.
a 17ablak nem semmi :shock:

Szeged...annyira én sem ismi.1*voltunk.A vadasparkba menjetek el--az jó program :).+persze a Tisza-partot is dícsérik

Ha valaki Szolnokra téved szóljon :) :) és talizzunk :D

Gyöngyi.mi is pont 3,hete festettük az étkező-nappalit :D .
És..nálatok milyen színű lett?
Nekem még lenne mázolnivalóm,de a 2kis segítő mellett ez nem egyszerű...főleg,hogy ajtót kellene mázolni :lol: :lol:

Az építkezés most nálunk áll sajnos :(..pénzgyűjtés fázis van

Anyós...mi jól kijövünk...70km-re lakik De most befeküdt ide Szolnokra a kórházba...reumatológia..pihenés 8) ..úgyhogy most kívánságműsor van.mindíg megrendeli mit főzzek... :P ...de addig még nincs is gond,ha olyat választ amit mindenki szeret.
Bár nem tudom a 3.hét után mit fogok mondani :roll: .Még jó,hogy abból 1hetet nem leszünk ugye itthon.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi lányok!!!

Éva tényleg jól néz ki a fiad szemüvegben. :) Belőle is jó krapek lesz. ;)

Nyuff Maja sem semmi,látom étvágy a régi.. :)

Bárány szeritnem se aggódj.Ebben a nagy melegben kinek van kedve enni? :?

Kory adod Kingusnak a bérest?

,
Anyóst lányok nem szidni,mi is azok leszünk majd.. :lol: :lol: Én könnyen beszélek nekem nincs.. :( 8)

Nem tudom ki kérdezte,hogy mit kezdtem el szedni. Balera vagy mi fene (lusta vagyok felkellni :oops: ) vérezgetések elmúltak,viszont hozta magával? a fáradságot vagy most kezd lemerülni az aksi :oops: :lol: . Reggelente tök fáradt vagyok estére meg fitti ki érti ezt? No meg kicsit ég a gyomrom,ez van.. :? Mondtam apának,ha nem jön be ez a gyógyszer,akkor már ő lesz a soron gyógyszer vagy amik vannak alternatívák férfiaknak,azokból válogathat.. :?

Domi állandóan menni akar,derekam meg már kivan..És még hol van a vége..
Ma megvolt az első harc a fiaim között. Domi ált a járóban a bátya meg úgy gondolta ne kapaszkodjon a tetején hanem oldalt,lehúzta a kezét az oldal fákhoz,ő meg elkapta a kezét és úgy ráharapott, mert piszkálta csak lestünk. Beni egyből elbőgte magát,tiszta lila lett a foga helye..mi lesz később???????

Mindenkinek jó munkát!!!! Mert az van bőven ahogy írtátok.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Tündi mi is pont így jártunk. A kicsi így védte meg magát, lilára harapta Martint, aztán ő is eltanulta és vissza. Volt, hogy Martin arcán volt a lila harapásnyom, ki sem mertem vinni utcára. De előfordult fürdéskor a hátába harapott, a karján pedig mindnenaposak voltak a harapás foltok.
Nagyon keményen, azonnali szájravágással lehetett csak lassanként megfékezni Norbit.
Aztán talált magának más eszközt is a "védekezésre".
Most a csépelésnél tartunk.
Kitartás mire Domi kicsit nagyobb lesz, jobb lesz a helyzet, de most állandóan lesheted őket. Egy építkezés közben ez egész jó elfoglaltság. :?
Még kitalálta sanyi, hogy a redőny előtt gyorsan lekeni a bádog párkányokat antikolt színűre. Elküldtem melegebb éghajlatra... 3-szor átkenni 1 nap alatt? Ráadásul esőt mosd estére?! Ja, és én előtte ganyézzam le.
Így is le kell még ma mosnom, ne a koszra ültessük a redőnyt. Volt valamikor délről jövő zápor, tiszta retek a déli oldal.
Megyek is takarítani, most kicsit lazítok a munkával. Rossz időben könnyebb dolgozni. Inkább elmegyünk vhová bicajozni.
Szegedi vadasparkról hallottam, csúszdás strandra ingyen bemehetünk a szállóból, úgyhogy nagyjából elleszünk és a Tiszapart is ott van a strand területén, asszem ott homokos. Csak idő kell. Van egy fedett fűtött vizű medence is rossz idő esetére, de inkább a csúszdapark. Már ezzel zsarolom a fiúkat 1 hete :oops:
Aki rossz, az itthon marad. Nem mintha hatna valamit is, mert úgysem hagyom itthon őket. és ezt tudják is.
Na tényleg megyek takarítani.
Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Mi az? Sehol senki?

KépKépKép
agmano

Évi!!

Sehol senki??? Te sem voltál túl intenzív! :lol: :lol: :lol: Oké az utolsó két hsz a tied!!! :lol: :lol:
Fújjjj - takarítás!!!! Ilyen időben!!!! Az én szívem is mindig fáj!!! Gondolok RÁd!!!!!

Szóval ez a harapás dolog nálunk is volt!!! Én is meg voltam döbbenve, hogy a Marietta soha nem harapott a SÁra meg állandóan!!! Hol rontottam el???? :lol: De akkor talán ez a második gyerekek genetikus önvédelmi mechanizmusa :lol: :lol:
Már sokkal rafináltabbak - de még mindig van, hogy piszkálják egymást!!! :roll: :roll: De a jó testvéri viszony része ez is, asszem, mert egyébként meg imádják egymást :lol: :lol:

Tegnap megint voltunk Szigeten ! Most műteni kellett:
Kép Kép Kép Kép

Marietta kitaláta, hogy szívműtétre van szüksége a babának!!! Honnan vesz ilyeneket????? :lol: :lol: :lol:

Anyós!!!

Hát a mi viszonyunk sem indult felhőtlenül!! (És nagyon finoman fogamaztam :roll: :roll: ) Csak anyámra számíthattam kb 2 évig (máramennyire) Aztán fordult a kocka: anyám elmeháborodott lett, alig beszélünk. Viszont anyósomra bármikor számíthatok!! Ő vigyázott a Sárára amikor mindketen dolgoztunk, most is a festé alatt. Szeretnek a gyerekek ott lenni náluk (velük laknak a Sanyi iiker hugai, akik 25 évesek) Már én sem panaszkodhatok anyósomra - jó lett a viszonyunk és ami nekem a legfontosabb, hogy szeretik a gyerekeimet , foglalkoznak velük, gondolnak rájuk és ami szintén fontos a gyerekek is szeretik őket!

ágyöngyi

Bocsi , most látom mennyi elütést csináltam!! :oops: :oops: :oops: Remélem azért érthető!!!

ágyöngyi

Gyöngyi...micsoda játékot találnak ki gyerekeknek...műtét? :shock:

Anyós:na én nem tudom elképzelni ,hogy az enyémmel egyszer még köszönő viszonyban leszek!Most tuti,hogy átrohannék az utca másik oldalára ha látnám.
Vendég

Sziasztok!

18 abalk csillog-villog a függönyök 1/3-a a helyén, a többivel nem kapkodom, ma szőnyegpucolás volt...
Nem is írtam, de képzeljétek Martint a szuszogása miatt megnézték endoszkóppal a nózián keresztül és valami szövet darabot látotta a doki, de a végét nem látta, ugyhogy kedden újra megyünk és egy allergológus is megnézi. Valszeg polip, amit ki kell venni.
Norbinak be van húzódva a dobhártyája, de tiszta belül. Csak ugye nem hall jól. Tubus javasolt.
Röviden ennyi!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!!

Hogy nálunk milyen vihar volt tegnap!!!!!! Nálatok is!????
A villámok gyönyörűek voltak, de egy erős széllökés kettétörte a nagy, árnyékot adó fűzfánkat!!! :cry: :cry: :cry: :cry: Egész délelőtt a romok eltakarításán dolgoztunk!! :cry: :cry:
Most egy deka árnyék nincs a kertünkben , a fenébe!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Évi!!!

18 ablak!!!!! Nem semmi vagy!!!! Szuper!!! Gondolom jól el is fáradtál!!! :cry: :roll: Erre jött ez a rohadék eső!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
A fiuknak jobbulást!!! Reméltem, hogy a nyár nyugisabb lesz betegség szempontjából!!! :oops:

Bárány!!!

Miért szerinted mit játszon egy védőnő és egy tűzoltó gyereke?? :lol: :lol: :lol: Nálunk mindennapos témák: betegség, műtét, sérülés, gyógyszer, baleset, sebek, veszélyhelyzet :lol: :lol: :lol:
Inkább el sem mondom Neked, hogy miket tud mesélni egy tűzoltó :roll: :roll: :lol: :lol:

ágyöngyi

oopsz, laptető :oops: :oops: :oops:

Bárány!!

Ezzel akartam kezdeni, hát nem elfeletettem (pedig rövid a hajam
:oops: ) : Dávid hogy eszik mostanság????? Jobb, hogy lehült az idő????

ágyöngyi

Sziasztok!

Múlthéten becsípődött a derekam,nem tudtam kiszálni pénteken az ágyból..Még most is fájdogál.. :(

Huu Éva: nem irigyellek az ablakok miatt..

Pár kép és megyek pihenni..

Kép

Kép

Kép
varga tünde

Sziasztok!

Tündi!
Nagyon cukik,szépek a gyerekek!
Dominak még milyen kis haja van,Olinak meg folyton vágni kell.
4alkalommal volt már vágva.Mondjuk elég nagy hajjal is született!
Oli elég nyafka mostanában,nyafogva mászik utánnam,áll fel rajtam,
azt szeretné,h.kézben hordoznánk,ő meg nyúlkálhatna mindenhez,kapcsolgathatná a villanykapcsolót és ilyenek.
Azt hittem,ha egyre több mindent tud,mászni ,állni,most meg már a bútorok mellett is megy,majd jobban el lesz,de nem.
Még kicsi volt órákat elfeküdt a játszószönyegen ,lökdöste a játékokat,most meg...
Kingának adom a bérest,de eddig a közel 2hétben semmi hatás... :(
Nálatok tart még a torkosság? :lol:

Éva!

A babaprojekt mikortól indul nálatok?
Mikortól szurkolhatunk ki egy kislányt?
Ügyi vagy ami az ablakokat illeti.
Engem is úgy idegesít a helyenként összefogdosott fal,de nem festetek ki,amikor a kicsi kezdi ezt újra.
A hálót viszont átfestetném,unom már ezt a citrom sárgát,viszont itt makulátlan a fal,hiszen ide ritkán jönnek be a gyerekek.

Gyöngyi!
Aranyos ,olyan jó vidám, nyárias a csajoknak a vonalzó.
Aranyosak voltak műtősnek beöltözve.Mi is voltunk ennél a sátornál,de csak megnéztük a beteg macikat,meg a gyógyítókat.
Akartam kérdezni,h.itt a szigeten kaptunk egy szórólapot,h.van lehetőség a Mese hajóval hajókázni a Dunán.
Ti voltatok már ilyenen?
És ha olyan sokan vannak,h.fel sem lehet rá férni?
Múltkor eszembe jutott,h.ugyan mi lehet már azzal a kis koraszülött kisfiúval aki ott a lakhelyeteken született?
Nálunk amúgy vihar nem volt,csak nagy eső.
Mondjuk ma süt a nap,csak mellette eléggé fúj a szél!

Bari???????

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Gyöngyi, sajnálom a szép nagy fát! Tettél is fel róla képet.
Domi is ujjszopós?
Kory kérdezted, babaproject? Most kicsit másfelé jár az eszem, de én szeretném, apát fűzöm. Jövő nyárra jó lenne egy kislány. :wink:
Szóval voltunk az allergológus szakorvosnál és még a proffal is megnézették Martint, 1/4 órát turkáltak az orrában-szájában.
Valószínű nem daganat. És mivel elég szokatlan ekkora polip gyerekeknél, ezért eléggé megilyeszettek. Elvégre 1 éve sincs, hogy kivették az orrmandulákat és akkor még nem volt semmi. Ráadásul sürgősen intézkedtek az ügyünkben, ami szintén kicsit izgalomra ad okot. Holnap megyünk CT-re, 2 és fél hét múlva műtik.
Most igazán a munka is besokasodott mindkét munkahelyemen, úgyhogy nem igazán tudok jönni, ráadásul elég fásult vagyok, aggódok Martinért.
Norbi a tegnap délelőttöt végighányta csak, hogy tudjuk, ő is itt van :roll: Persze épp Barcsra mentünk, úgyhogy még szerencse, hogy volt nálunk kéznél egy reklámszatyor.
Mivel a múlt havi pirim elmaradozott, most bepótolta az ehavi :twisted: és mindenféle betét nélkül indultunk útnak anyósékhoz. Út közben eszembe jutott és beugrottam egy boltba betétért. Hát szerencsénkre ezért volt nálunk szatyor az utastérben. De most megfogadtram, hogy mindig lesz nálunk hányós zacskó :wink:
Azóta másodszülöttem él és virul és persze már tegnap jól bezabált. Bocs, Kori és Bárány.
Most Martin tömése következik, hogy műtétre elég erős legyen. Csak a kedvére fogok főzni, sütit, palacsintát készítek stb. Természetesen nem ilyen nyári szabadságról álmodtam, de hát ez van. azt még mondták, hogy ha polip, akkor van egy nagyon erős allergiája Martinnak, amit kezelni kell. Vérvétellel ki tudják mutatni, mire allergiás, azt majd a műtét alatt.

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Nincs daganat, csak krónikus melléküreg gyulladás + polip és mindenhol jelentősen megvastagodott nyálakhártya, ami szerintem az allergiás feltételezést erősíti. Dokinénik szerint ez egyáltalán nem elhanyagolandó tényező, mert ebből lehet asztma, befulladás, stb. Lehet hogy ezért volt egy kis kruppos köhögés a télen? Hétfőn kiederül. Jó strandolást mindnekinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziastok!
Gyerekek szépek :wink:
Ha Dávid olyan hurka gyurka lesz mint Domi akkor nagyon jól fogom érezni magam... :lol: :lol:
Egyenlőre még miníg vékonyka...hétfőn voltunk mérésen akkor volt 4660gr....3750-el született 3600-al jöttünk ki a koriból..
Ez jó állitólag.
Viszont nagyon hasfájós...már a korházba is beszaladtunk vele egyszer...ultrahangot csináltak neki ,agyi, hasi...de mivel semmi gyanúsat nem láttak hazajöttünk...még kaki tenyésztés lesz.
De néha már én is sírok olyan szörnyű ez a fránya hasfájás...és állitólag akár 3 hónapos korig is tarthat. :twisted: :twisted:
Van valakinek hasonlo rossz tapasztalata?

Agmano sajnálom,hogy ennyi mindenen keresztül mentek a fiukkal...remélem ez mostmár az utolsó betegségetek!!
Vendég

Bárány, nekünk a minden evés utáni hasfájás volt és 6-8 hétig tartott, de mindjárt az első héttől. Bezabált Norbi, célszerü megaszakítani a nagy habzsolást, mondjuk nekünk akkor sem lett jobb, Infacolt kapta. Az esti hasfájásra simogatás, apa hasán alvás ilyesmi segíthet, de nincs gyógyszer.
TÚL KELL ÉLNI!!!!!!!!!!!
Mivel ilyen későn kezdődött a hasfájás, ezért készülj fel, hogy 3 hónaposan lesz vége, de addigra már megszokja, hogy üvölt mindenért és ez így lesz később is. Majd megszokja a fületek és csak a tényleges sírásra fogtok odafigyelni. :cry:
Dávid gyönyörűen hízik!

Éva

KépKépKép
agmano

Agmanó neeee,ezt ugye nem komolyan mondtad... :(
Már most úgy érzem,hogy megszokta,hogy ordít mindenért...akkor ilyen tényleg van? :(
3 hónap...addig a család kipusztul az idegtől körülötte :(
Vendég

Mi már 3 és fél éve hallgatjuk.
Meg lehet szokni, ha vége a hasfájásnak, csak a valódi sírásra kell odafigyelni.
Nálunk ez volt! Még a babakocsiban is szirénázott. Autózni sem lehetett, anyukámék csak 1-szer vállaltak gyerekfelügyeletet :wink: . Többet nem....
Legyen szerencséd! Különben is már csak 1,5-2 hónap.
Túlélés! Szeptemberre visszaáll a családi rend.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano pont ez a bajom,hogy ha rákezd se babakocsiban se kézben sehogy nem marad...
Szinte retteg tőle a család,anyu már annyi időre is félve válalja,hogy emegyek a dm-be vagy patikába...
Magammal meg hogy vigyem?szinte megállás nélkül sír,annyira kész vagyok!!
Vendég

Bárány!!

Tudod én mindig azt mondtam a barátnőimnek, akiknek hasfájós volt a babájuk, hogy ők legalább tudják mi baja a gyereknek és, hogy meddig kell kibirniuk! Marietta nem volt hasfájós, mégis végig sírta az első 3 hónapot és még utána is szörnyűűűű volt vele. Fogalmam sem volt mi baj, és hogy meddig kell még kibírni!! Persze az orvos és a védőnő szerint éhes volt :roll: :roll: :roll: De ma már azt hiszem akkor is a feje fájt, ha fújt a szél, mert ez mostanság is így van. Ha most 5 évesen annyira érzékeny a szélre, hogy megfájdúl főle a feje, akkor ez lehetett csecsemőnek is a baja :cry: :cry:

És a SÁrának semmi baja nem volt soha, mégis mindig ordított a babakocsiba :roll: :roll: Klépzeld hogy levegőztem, vásároltam a 2 éves Mariettával, amikor tudtam, hogy a SÁra csak addig van csöndben, amig alszik. Az meg szigorúan mindig csak egy óra volt a babakocsiban :lol: :lol: De így nem lehetett élni - hát ordított, bevettem a leszarom tablettát és próbáltam csak a Mariettára koncentrálni. Hányszor okoskodtak a gyerek feje felett, hogy vajon mi baja lehet ?? Mondtam, hogy ha tudnám, akkor segítenék neki, higgyék el. De nem lehet hónapokra szobafogsaágra ítélni egy 2 éves gyereket, csak azért, mert tesója született.

Húú, de rég volt ez az idő, pedig azt hittem beleőszülök :lol: :lol: :lol: De valahogy mára megszelídültek ezek az emlékek, és már csak azért tarom meg őket az emlékezetembe, hogy másoknak elmesélhessem :lol: :lol: :lol:

Kitartás - csak a túlélés segít, ezt meg kell értenie minden családtagnak. Nincs egy félreeső helyen lévő szobátok??? Jó vastag ajtókkal???? :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Úgy látszik ez valami "második/többedik gyerek sziondróma" :?: Sztem tök ciki a babakocsiban üvöltő gyerek. Nálunk mindig a ház körül jártunk már, mikor üvöltött kedves Norbim. Nincs mit tenni, ha menni kell, akkor üvöltő gyerekkel kell menni.
Egy valami eszembe jutott. Illetve kettő: Norbi azért üvöltött, mert unatkozott. Mikor már megült fél évesen, egyszerre abbamaradt az állandó nyávogás. 5 hónaposan pedig megetettem gyümölccsel, pedig a súlya szépen ment, de éhes volt. Utána már sokkal jobb lett. Azután pedig csak 3 évesen volt némi javulás a magatartásában.

Voltunk dokinéninél és műtét 29-én. Megnyugtatott, hogy ő még ilyen kisgyereken nem operált polipot, úgyhogy az idősebb allergológus dokinéni segítségét fogja igényelni a műtét alatt.
A CT felvételen csak nagy foltokat láttam, persze elmagyarázta mit látok, hol vannak eltömődve az üregek, és a maradó fogai közül már sok ott van készenlétben.
Ma nem az én napom volt, jól meghúztam a kocsi oldalát, pénteken indulunk nyaralni, hurrá!

Éva

KépKépKép
agmano

Évi!!

Annyira sajnálom!!!! :cry: :cry: Jól rátok jár a rúd!!
Ez a polip dolog tényleg furcsa ebben a korban - de komoly gondokat okzhat - mint az orrmandula. Kint lesz ée elfelejthetitek a kórházat egy életre - remélem!!!!
Majd drukkolok!!! És azért is , hogy jó időtök legyen a nyaralás alatt
:lol: :lol:

Húú, erre emlékszem: Sára is akkortól marad el a a kocsiban, hogy ülni tudott -onnan nincs (ezzel) gond!

ágyöngyi

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?