Sziasztok!
Idítsuk be a topikot kérek mindenkit!!!
Problémám a topiknyitóéval megegyezik. 5 éves lesz a Gabim most októberben. Most kezdte az első nagycsoportos évét, meg majd mégegyet fog járni, mert évvesztes.
Gondom nekem is az, hogy egyszerűen utál oviban lenni. Tavaly még úgy ahogy szeretett. Sok dolog történt vele, az már egyszer biztos, hiszen 3,5 év alatt született két kistesója és elköltöztünk a nagyiéktól, ami nekünk jó, hiszen nem egy 9 négyzetméteres szobában kuporgunk, hanem a saját családi házunkban élünk. Ez persze Gabi érzékeny lelkének nem sok vigasz.
Az óvoda meg katasztrófa. Kiscsoportot két óvónővel és egy dadussal kezdték 19-en! Szuperül haladtunk a beszokással. Lassan de haladtunk, megszerette. Andrea néni nagy kedvenc lett. Margit néni a másik óvónő évközben elment, átrakták egy másik csoportba, majd kaptak egy fiatal óvónőt, aki 1 hónapra rá terhes lett és már nagyon korán a 10. héttől betegállományba ment. Majd jött egy helyettesítő óvónő a Lívia néni, majd helyette jött a Niki néni... Ez így két év alatt.
Aztán tavaly a kispesti önkormányzat kitalálta, hogy bezárják az ovinkat. Idén már nem is vettek fel új kiscsoportot és a maradékot is összevonták. Így most 19 helyett 24-en vannak és bereaktak hozzájuk kicsiket, így vegyes csoport lett. Most látszik, hogy mennyivel kisebbek a csak 1 évvel fiatalabb gyerekek! Némelyik a válláig ér a fiamnak.
És hát az egyetlen állandó pontot ami még megmaradt az Andrea nénit nyugdíjba küldték. Most ismét új óvónénije van a legutolsó új óvónéni után a Nikinéni után. Így már csak a dadusuk ugyanaz, aki egy pokróc. Jófej, meg miegymás, de nem kifejezetten olyan mint amilyen egy dadus, mármint amire a szó hangzásából következtetni lehet.
Szóval fiam nehezen marad ott, nehezen enged el és egyáltalán nem szeret ott lenni.
TI, hasonló helyzetben átvinnétek egy másik intézménybe?! Költözésünk után egyébként is jobb lett volna áthozni, de nem szerettem volna kiszakítani a közösségből, amibe éppenhogy beilleszkedett, meg úgy láttam, hogy Andrea néni mindent megtesz, hogy neki könnyebb legyen. De a közösséget szétzilálták, Andrea nénit elküldték...