Sziasztok Lányok!
Húúú nagyon felpörgött a topic! Örülök neki. Gyorsan pár szót a hasszorításról: nekem a Brendonból volt bugyim és IMÁDTAM!!! Férjem vette nekem önállóan választva a méretet, mert a kórházban úgy éreztem kiesik minden a hasamból, ha lehajolok. Nekem a tena "necc" totál szétette a pocimon a bőrkét. Ameddig hozzáért csupa-csupa pörsenés lett. A bugyit viszont pár hónapig még a dög meleg nyárban is előszeretettel hordtam. Szerintem tartotta a derekemat is, sokkal jobb volt a közérzetem benne. Méret meg sztem az eredeti kell, nyúlnak ezek annyit, hogy a hájpárnácskák beleférjenek. Szerintem ezt folyamatosan lehet használni. Az elején éjszaka is felvettem, amíg szoptattam.
Én az Avent kézit használtam és ajánlom mindenkinek, hogy vigye be magával a kórházba. Én nem tettem.
Van ám már Suttogó 3 is!!! Megvettem már kb 2 hónapja, de még nem értem a végére.
A szoptatásnál nekem bejött a durva ráhatás a fiamnál. Ő is bénázott az elején a torkában lógott a mellbimbóm és csak rázta a fejét és üvöltött. Na egyszer megfogtam a buksiját és gyengéden letoltam a száján fél mellemet. Vette a lapot és úgy rácuppan mint a pinty. Fontos, hogy a baba ne legyen már dühös mire cicire kerül na és a mama se parázzon, mert olyankor kínszenvedés volt nálunk az egész. Ha a babával semmi gond, nem kell megkönnyíteni neki az evést lefejt tejcivel. Egyen amennyit kér és ha fél óra múlva nyűglődik akkor újra cici, amíg bele nem jön. Jó ezt már az elején elkezdeni, amíg nincs kialakult rendszer, mert akkor a jól szopizó és már rutinos anyuka és baba sokkal könnyeben alakítja az evéseket. A kinyomott tejci cseppek is jól beváltak. Ha megérzi az ízét vidáman nyalakodik és már spriccel is a tej a szájába. Onnantól meg már könnyen megy...
Ja még a fejés. Én nagyon rühelltem az egészet, úgyhogy az elején próbálkoztam, aztán amikor belejöttünk a dologba erősen hanyagoltam. Kivéve, ha program miatt kellett tejci, vagy volt olyan, hogy kevesebbnek éreztem és láttam is a fiamon, hogy nem elég neki. Akkor 1-2 napig, de háromig sosem!!! fejtem minden evés után. De nem adtam neki én sem általában
Na még az jutott eszembe, hogy sztem a dokik nem tudják előre megmondani mekkora lesz a baba valójában. Szült anyukák támogassatok!!! Nálatok hogyan volt??? Mert nekem 3 kg-os babát jósoltak és 3,75 lett!!! Én is kákabélű vagyok, kb 20 kg-ot híztam és az első 8 hétben ebből legalább 10-et. De komolyan!!! Nagyon örültem, amikor először a védőnéni megmért és 63 kg-ot írt, mert ehhez a 72 az csak 9 kg, úgyhogy nem zaklattak a túlzott súlygyarapodással. És a szülés után 67 kg voltam. Össze is omoltam. Még jó hogy nyár volt és hordtam a lenge ruháimat. Aztán a szopi alatt újra gebe lettem és végre utána kicsit kikerekedtem.
Munka: javaslom akinek eü problémája nincs az dolgozzon amíg bír, mert nagyon uncsi otthon agyalni, hogy jaj mi lesz majd... A férjem unszolására maradtam az utolsó hónapban itthon. Az utolsó két hét már elég húzós volt, akkor már tuti utáltam volna a melót, de addig nagyon jó volt emberek közt lenni.
Jaj, a kis mocorgó anyukájának annyit, készüljön fel olyan esetekre, hogy bemegy a gyerek szobájába és nem találja az ágyban
Olyankor nem kétségbe esve át kell forgatni a takarót és megleli a kis szökevény
Hú nekem hányszor volt ilyen! Szerintem nem kell megakadályozni, mocorogjon csak, ha jólesik neki. Baja nem törtnénik, esetleg gyakrabban kell ránézni, hogy ne gubancolódjon a takaróba. Inkább jobban felöltöztettem és nem takartam be. Nyáron meg csak egy pelussal. Azóta is ilyen, egy pillanat alatt megfordul az ágyban.
Üdvözlet mindenkinek!!!