Szia!
A nem mozgás, azt jelenti gyakorlatilag az sem tudja mint egy újszülött. Véletlenszerüen néha rángatja a kezét/ lábát, max. a fejét forgatja jobbra-balra, alig tudja tartania fejét ( a lányom 1 naposan jobban tartotta). Már ( szerintem) kezd elmerevedni.
Ö kórházban van, és nem volt és nem is lesz itthon (Oxigén támogatás kell neki és állandó orvosi felügyelet) , igy csak abban a minden másnapi 2 órában vagyunk vele. Az csipöje bal oldala nagyon merev, azt szoktam kicsit tekergetni (de sokszor ha sir mindjárt lila lesz, ezért nem lehet nagyon " macerálni", meg hogy az a 60ml tápszer + a gyógyszerek benn maradjanak.
Igen azt észre vettem, hogy a Mo.-on a saját szakterülete a szent és sérthetetlen, a a komplex bajt nem nézik az orvosok ( ezért volt 2 hónaposan egy felesleges szivmütéte).
Bevallom, eddig nem nagyon mélyedtem a témába, próbáltuk elfogadni a helyzetet, az biztos, hogy nem örökletes, valami miatt véletlenül jött ez igy össze. A genetikus se tudot semmi konkrétumot, csak amit itt a neten találtunk.
Már párszor kimondták rá hogy itt a vége, de még mindig velünk van, és kezdünk belefáradni a nagy semmibe, érted ?
((((((
Szia!