Blenda, elfelejtettem a kérdésedre válaszolni.
Azért akarok most fogadni, mert mikor Szávát szültem, akkor pl. az éjjel ügyeletes szülésznő egy kis fiatal pökhendi csaj volt, roppant kellemetlen modorú és utálatos. Reménykedtem, hogy kihúzom a váltást. Szerencsém volt, adélelőttös, akinél szültem egy tündéri kedves, aranyos kis fiatal szülésznő volt. Adtunk neki pénzt, alig akarta elfogadni. Most azért szeretnék fogadni, mert talán nagyobb biztonságérzettel tölt el, ha az van mellettem, akit választok, és nem esetleg egy rossza napját töltő ügyeletest fogok ki. A szülésznő van az ember mellett, ő segít a lgtöbbet, az orvos csak néha megnéz, és jön ha szülsz. Nem mindegy, hogy milyen tanácsokkal lát el a szülésznő és mennyire segít.
.................................
Druszám, nem baj, ha nem értünk egyet.
Én is azt mondom, hogy szoptatni kell, de gondolj bele, mit csinálsz ha nincs tejed? Ha a gyerek állandóan a ciciden lóg, és a semmit szívja, már véres cafatokban lóg a mellbimbód és egy csepp sem jön belőle, a gyerek meg szétüvölti az agyát, mert annyira éhes? Akkor bizony pótolni kell szerintem, és a következőnél is így tennék. Mikor szopizás után ivott tápot, elcsendesedett és jóízüen alukált.
Kb 2 hét után tudtunk teljesen leszokni a pótlásról, addigra lett elég tejem.
Minden etetésnél először mindkét mellemet leszívta teljesen, és mikor még utána is ordított, akkor meg kellett kínálni üvegből tápszerrel. Aztán ez a mennyiség napról napra kevesebb lett, míg lett elég tejem, és nem kellett neki. 13 hónapos koráig szopizott.
Gondolj bele, mennyire rossz az, hogy a gyereked végigüvölti a napot, mert éhes, ez sem neki, sem neked nem jó.