Új privát üzeneted érkezett!

Ariaden, jól elnyúlik a ciklusod... de én se panaszkodhatok rá.... Pár napja én is azt hittem bekopogtat piri. De inkább elhúzott a csudába hogy engem bosszantson:" azért se jövök!" címmel. Lassan nekem is pé-nek kéne lenni a ciklus.hu szerint.... :D

Szombatom érezd jól magad a lagziban!!! Kapcsolj ki, és ne foglalkozz a vasárnappal!!! Gondolok majd Rád! Minden rendben lesz, nyugi! :wink:
mókica

ariaden!
ne csüggedj! lehet még abból pé, hidd el én már csak tudom.....
nekem ha minden igaz most volt pé-m az 58.napon és ma vagyok a 66.on. tudom nehéz várni vasárnapig.....

hajni...
Budaörs

Hú lányok, úgy görcsöl a hasam, hogy meghalok, és fogalmam sincs, hogy végre készülődik valamoi, vagy csak a főtt kukorica+görögdinnye párosítás nem tetszik :roll: :lol:

Kép
Kép
zazzy

Köszi lányok! :) Aranyosak vagytok. :)

A görögdinnye nekem is be szokott tenni, a kukorica is, hát még a kettő együtt! :D
ariaden

zazzy-zazzy, ejnyebejnye :wink: :lol:
hun tartasz hőügyileg????

hajni...
Budaörs

Ma nem mértem, mert későn keltem, de ugyanaz az alacsony ..ar!

Kép
Kép
zazzy

A tiéd viszont el ne induljon lefelé!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

köszi, bár szerintem jön piri, mert tennp is fájdogált a pocim meg ma is szurkapiszkált olyan mindjártmegjövök típusúan.... nem bánnám ha holnap megjönne mert ma szereztem beutalót és akkor el tudnék menni pénteken vérszívásra. bár csak augusztus 19.-én megyk Tűűhöz, de azt figyeltm meg hogy nekem minden második hónapban van meg mióta kezelnek pcos-ként. tehát ebből következően szeptemberben fogok megint menstruálni.

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

A görögdinnyétől nekem mindig hasmenésem van, nem is eszem soha...no meg a kukorica, anya mindig azt vett kiskoromban a strandon, aztán nem tudta miért is van a drága kisánya megint rosszul...pedig itt a nyár és kell valami más gyümölcs is, mint a szokásos alma....

hajni...én olvastam, hogy ha mindjárt megjön érzésed van az jót is jelenthet...pl.: baba van a pociban!!!!drukk neked :)

és velem mi van hő ügyileg?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c ... 61600_.png

ötletek?

üdv.:
Aisha
Vendég

vki irta valahol az átváltásokat. asszem rambóka. nem tudjátok kb hol kell keresni? gondolom azért ebben a topicban. :D

a ciklus.hu honnan tudja előre, hogy mikor lesz péd????
huhhh. ez nekem már sok. :roll: teljesen hülye vagyok. pedig ezt kéne tanítani a gimnazista csajoknak biológiából komolyan. nem pedig a skorpiók működését. :twisted:

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok Csajok! ( jó rég jártam erre)

Ti esztek görögdinnyét és kukoricát? Azok nem tiltott dolgok pcos-oknak? Legalábbis nagyon kis adagot szabad enni, akkor én már bele sem kezdek. :)

AZt szeretném kérdezni tőletek, normális az, hogy 10 hó metszedés után ( 3x850 adimet) még mindig a délelőttök folyamán rámtör a hasmars? Ennek sose lesz vége? Úgy utálom. Reggelire megeszem a 30 ch-t, tízóraizom rendesen, és mégis jön a wc vizit.
Délután márokés vagyok, de délelőtt.... :? Mit lehet ezzel kezdeni?

Jövő héten megyek Tűű apánkhoz, majd akkor azért rákérdezek, de hátha tudtok valami okosat mondani.

Drukkolok, hogy mielőbb mensizzetek, 40-60 nap...nem semmi, nekem mindig pontos a mensim,28-30 nap, de mit érek vele, ha babám mégsincs. :(

szép napot mindenkinek!
nani72

Sziasztok!

Hajni!

Aishanak igaza van. A szurkapiszka babára is utalhat. Drukkkk!

Csillagfény!

Van a cikluson egy olyan, hogy beírod, mikor volt az utolsó mensi és hogy hány napos a ciklusod, akkor a naptárba zölddel bejelöli a következő pé, sőt még figyelmeztetést is küld előtte. De szerintem erre aztán nem kell adni. Ha a pé után pár nappal kapsz egy csíkot az biztosabb, de a ciklusnál azt sem lehet tudni.

Vezeti valaki a wunschkinderen a hőjét? Azt hogy kell ide beilleszteni? Nekem az istennek se sikerül. És hogy kell olyan vigyorgó fejet betenni? Olyan béna vagyok.

Nani72!

Szia még nem találkoztunk. Tényleg vannak olyan ételek a pco-soknak ami tiltott? Erről még nem is hallottam. És miért?
ranita1979

Nani!
És jól is eszel?(tudom, én beszélek, aki ma is már görögdinnyét reggelizett :oops: )meg is lett a következménye, d enem birom ki!!!Persze hogy tilos egyébként.

Nekem például most is felhívta a figyelmemet a doki, hogy reggel tejet tilos, tízórainál megvan a gyors-lassú???ki kéne figyelned, hogy mi a gáz. Ha valami másfélét eszel, akkor is???Vagy lehet, hogy sok a 3x850?Nem tudom...

Kép
Kép
zazzy

Ranita!
:lol: a diéta miatti tiltott dolgokról beszélünk, amiben sok a ch, cukor, szóval jobb mellőzni(ha sikerül)
A vigyorgó fejek itt vannak bal oldalt, amikor írod az üzit, csak rákattintasz és kész.Én betűméretet, színeset nem tudok soha csinálni.

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, köszi. Kipróbálom megint, de eddig nem sikerült. :D

Aisha!

Elvileg akkor a 13.napon vagy pé után, ha úgy gondolod, akár tesztet is csinálhatnál.
ranita1979

Sikerült!!!!!!Én azt hittem a megírt üzenetemnél is látszódnia kell.
ranita1979

Nem, ott csak az a zárójeles, kettőspontos jel látszik! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Nani, elméletileg tiltott, de ez az amit én sohasem tartottam be, nmincs az az Isten aki a kedvenceimet (gdinnye, sdinnye és kukorica) betiltaná!Én habzsoltam őket :oops:
Nekem is csak reggel van hasmars...

Csillag, nem tudják előre a programok, de ha játszol velük hogy 4 napon át előre beírsz értékeket, amiket pl aznap mértél, akkor a programok 4 nappal előlrébb járnak és "megjósolják" hogy volt-e péd...
Vendég

Én egész vasárnapig (amíg ki nem mondják a PCOS-t) nem veszem vérkomolyan a diétát. Annyit megtettem, hogy áttértem teljes kiőrlésű cuccokra (magam sütöm otthon a zsemlét), valamint barnarizsre, durum pennére és megpróbálok enni napi 40 dkg zöldséget és gyümölcsöt.
De eszem édességet is. Mert nem bírok róla még lemondani. De arra is figyelek, hogy csökkentsem a mennyiséget. Ha megállapítják a PCOS-t, akkor kapok egy fagyigépet és otthon fogok azzal kísérletezni, gyümölcsökkel, satöbbi.
Arra is próbálok figyelni, hogy az éhségérzet utáni "nagy zabálásokat" csökkentsem, illetve mértéket tartsak.
A másik a folyadék, abból hétköznap most már megvan a 3 liter (és víz persze) leszoktam a gyümölcslékről, hétvégén még nem tudok annyit inni, elfelejtem, de alakul ez is. A minden esti egy deci minőségi vörösbor kérdés eddig nem jött be, mondjuk nem egri bikavérrel kellett volna megpróbálbi, most hoz nekem a párom holnap édesebb könnyebb vörösbort Egerből és akkor azt is elkezdem.
Ennyit tettem én eddig, valamint mérem a hőm. Ahhoz képest, hogy május vége óta van a PCOS gyanúm (június elején vették le a 21-ik napi hormonvizsgálathoz a vérem), szerintem így is megpróbáltam minél többet tenni. Eddig egy hónap alatt lement rólam két-három kiló, de nem görcsölök ezen sem. Szépen alakul majd. Remélem...
ariaden

sziasztok!

asszem én is beiratkozom majd zandihoz egy diétás tanácsadásra. kész röhej, kértem a háziorvost, hoyg küldjön el, mutattam az IRes papíromat, aztán azt mondta, csak inzulinosoknak van tanácsadás. ennyit a prevencióról.

ariaden, sztem már ennyi kajaátállással is sokat tettél magadért! apukám cukorbetegt, a mai napig fehér kenyéren él.... :roll:

sztem ha heti egyszer beiktatsz egy tengeri halas főétkezést, azzal is sokat tezsel magadért. mondjuk ez pcostől függetlenül is igaz. én inkább akkor lepődök meg, mikor a férjem kollégái csodálkoznak, milyen egészséges kajákat visz, én meg meg vagyok győződve, hogy még a felét se tartom a diétának
:roll:

napi 1 deci vörösbor??? ezt még nem hallottam. az miért kell? ha jól tudom metformin mellett tilos az alkohol. ha meg bulizol, akkor az estit ki kell hagyni, nem?

mai ebédem: durum penne tészta, tonhal, paradicsom, hagyma, olivaolaj. nyami. :D

Kép

Kép
csillagfény

Ha nálam nem diagnosztizálták az IR-t (még), akkor is fontos diétázni? Úgy gondolom, hogy csak a PCO miatt?
Én általában mindent eszek, az édességet kivéve. Azt nem is kívánom. Gyümölcsöt, zöldséget mondjuk elég keveset . Úgy, mint Ariaden és is megiszom a napi 3 liter vizet, kb 2-3 hete. Azelőtt ha 1 litert megittam, az már sok volt. Meg rászoktam a napi 2 joghurtra. 63 kiló voltam a 171 cm- hez, most viszont 3 hét alatt 2 kiló is lement, de nem volt tudatos. Ennél vékonyabb már nem nagyon szeretnék lenni, mert voltam már 55-58 kiló is, de úgy nagyon nem érezetem jól magam.
ranita1979

Én a vörösbort úgy találtam ,hogy rákerestem a google-ban, hogy mediterrán étrend, (amit a pcos lapon olvastam), s itt olvastam:

http://www.aceitesborges.es/hu/nu-dieta2.php

Itt az van:

Mértékkel bor fogyasztása is ajánlott, de inkább az étkezések közben.

Itt meg 2-3 dl-t írnak naponta:

http://www.uj-dieta.hu/index.php?content=567

Ők a dietetikus lapja vagy mi:

A mediterrán térségben az étkezés közben elfogyasztott napi 2-3 dl vörösbor szintén hozzátartozik az étrendhez, amelynek fő polifenoljai az epikatechin, katechin, atocianidin és reszveratrol. (12) Száz gramm vörösborban 20 mg polifenol található, amely a tanulmányok szerint szignifikánsan csökkenti az adhéziós molekulák számát (6).

Azt persze nem tudom pontosan mit jelent.

A halat nem szeretem :((( Max halrudacskát tudnék elképzelni hogy megeszem, de hát gondolom, nem arra gondoltak :(
ariaden

Ja, de én még egyelőre nem szedek metet, amellett meg vérszegény is vagyok kicsit, állítólag arra is jó a vörösbor.
ariaden

ariaden

a mértékegység átváltást tudja vki?

a pconál mindenkinek magas a kortizolja, vagy csak nekem? :roll:

Kép

Kép
csillagfény

kerestem neked csillag, de nem találtam, pedig tényleg nemrég írta valaki.

Ranita!
a diéta=egészséges étrend, tehát ártani senkinek sem árt! :D Az lenne a jó, ha mindenki így enne, kkor mindenki nagyon egészséges lenne(vagy nem :roll: ), de ha nem lenne bajom a cukrommal, tuti nem csinálnám ezt :oops:

Kép
Kép
zazzy

Hahó, csak annyit, hogy a SZÁRAZ vörösbor jó hatással van az IR-re! Még a II-es diabéteszben is javallott.

Napi 1-2 deci nyugodtan mehet, és a mettel együtt is!
Vendég

Csillag!
Ment a mail! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Csillagfény! Megtaláltam!! 579. oldalon van és Czinkeb tette közkincsé. Ide másoltam:

Mértékegységek átszámításaszorzó
µg/l x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = µg/l
ng/dl x 0.0347 = nmol/l
nmol/l x 28.8 = ng/dl
ng/ml x 3.47 = nmol/l
nmol/l x 0.288 = ng/ml
µg/l x 100 = ng/dl
ng/dl x 0.01 = µg/l
mértékegység mértékegység
mókica

Aisha, Hajni! még a lábujjam is keresztbe hogy a hőtök ott maradjon ahol van... és pár nap múlva jó hírrel jöjjetek :D

Görögdinnye, főtt kukorica... nyami szeretem mind kettőt... :lol:
Vörösbor is jöhet...mindjárt meg is nézem a spájzban hogy van e...

Ariaden! szerintem is tettél már azért hogy javulj. Én is ennyit kb.
mókica

Sziasztok! Most nézem, enyém a laptető... :)
Na gyerekek, készen van a nászajándék a szombati lagziba és ruhám is van és már csak jókedv kell. :)
ariaden

Köszönöm! nagyon kedvesek vagytok! komolyan. :D

akkor koccintsunk egyet! :D

Kép

Kép
csillagfény

Az én kedvemet is meghoztátok a borozgatáshoz! :lol: De nem szeretem a szárazat :roll:

Kép
Kép
zazzy

Helló mindenki!

Ksözi nektek, de én nem reménykedem........bár a ferti már megint áttette a pé-s keresztemet :shock: :cry: szóval mostmár tutira nem tudom mikor volt pé....

hm göridinnye nyami-nyami imááádooooom a kukoricával együtt!!!

amúgy tök jó kedvem van, oka: váltottunk pízt a nyaralásra (júl.25) és vettünk karnist meg függönyt, állat jók. majd ha fennt lsz kaptok képet lakással együtt. Ha minden igaz ma megérkezett a telefonos-netes szerződés a házhoz, de mivel nem vagyunk ott így a postás tök rendi volt és az ismerőshöz adta be.

hajni...
Budaörs

Helló mindenki!

Ksözi nektek, de én nem reménykedem........bár a ferti már megint áttette a pé-s keresztemet :shock: :cry: szóval mostmár tutira nem tudom mikor volt pé....

hm göridinnye nyami-nyami imááádooooom a kukoricával együtt!!!

amúgy tök jó kedvem van, oka: váltottunk pízt a nyaralásra (júl.25) és vettünk karnist meg függönyt, állat jók. majd ha fennt lsz kaptok képet lakással együtt. Ha minden igaz ma megérkezett a telefonos-netes szerződés a házhoz, de mivel nem vagyunk ott így a postás tök rendi volt és az ismerőshöz adta be.

hajni...
Budaörs

hoppá ez kétszer ment el... bocsi :lol:

hajni...
Budaörs

Csajok köszi a válaszokat.
Itt mindenki borozik?? :D :D :D

Figyelek a ch bevitelre, voltam Z.Andinál is okosításon tavaly. Gyors ch-ból általában kevesebbet viszek be,bár bolti kenyeret eszem,abban meg fene tudja mit kavarnak össze. ( nem hiszek nekik :) )

Hunci, akkor nálad is tart ez a reggeli "menet" ?? affenébe
nani72

Sziasztok!

Megcsináltam a tesztet ma reggel..ngyon féltem tőle...és ma van csak a 14. napom is.
Zebracsíkos lett, igaz a második csík kicsit halványabb, de látható!
Holnap megyek doki bához is, hogy vérvétellel megerősítse....mert még nagyon korai, remélem a babó velünk marad!!!!A hőm is feljebb ment reggel :)

Remélem minden rendben lesz!
Üdv.:
Aisha
Vendég

Sziasztok !

Csillagfény:) nekem a progi ng/ml-ben volt és most is (jelezte is a pé-t :lol:) ha nmol/l-ben 1 felett van, az már jelzi az előző hónapban pé-d volt.

Elkészült a laborom nagy része.
Reggeli kortizol minimálisan magasabb (19,5), az esti még nincs meg. Említésre méltó eltérés (a vashiányon kívül) nincs.

Terheléses eredények :
0. perc
vc : nincs (valami miatt lemaradt, de mindig jó szokott lenni és a HBA1c is tökéletes)
inzulin : 8,6

30 perc
vc : 7
inzulin : 96,3

60 perc
vc : 3,6
inzulin : 57,6

90 perc
vc : 3,7
inzulin 50,3

120 perc
vc : 4,1
inzulin : 46,8

A tesztoszteronom "természetesen" továbbra is magas, 98 (ref.: 5-73)

A többi lényeges eredmény kb. 2 hét múlva készül el (17-OH prog, Dheas, stb)

Még egy kérdés, az ultrasens. TSH-m 2,274 (ref. 0,35-4,94) ez ugye jó ?

Szóval érdemlileg semmit nem változott az inzulinom, mióta nem szedem a metet, de annak örülök, hogy nem is romlott.

Niki
mniki

Aisha!
Mennek a drukkok!!!! :wink:

Niki!
Nekem az ilyen 2,2-es tsh-ra mondta a doki, hogy figyelni kell rá, mert 1 körüli a jó, sőt teherbeeséshez inkább 1 alatt.Enyém kb.3 vérvételen ilyen 2 körüli volt, aztán most megugrott 4,2-re, ez meg már alulműködés, további vizsgálatok és gyogyi vár rám :(
Szóval nem árt figyelni rá, szerintem!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, én is valami ilyesmire emlékeztem :( A fenébe, azért remélem nem lesz gond vele..

Hajni, milyen a mai hőd ??
mniki

Niki, lejjebb is mehet.Az enyémnél is azt várta a doki, csak sajna nem jött be :( De mindenképp figyelni kell!

Kép
Kép
zazzy

Aisha!
De jó!! :lol:

Hajni, veled mi van?
mókica

Aisha!

Úgy örülök! Szorítok nagyon! :)
ariaden

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 48000_.png

Ez a hő görbém... Valakinek valami ötlet rá?
mókica

Mókica, számomra ez a görbe kiismerhetetlen :roll: Annak drukkolok, hogy végre megjöjjön és gyorsan elfelejtsd ezt a ciklust !

és persze a doki valami okosat kitalálhatna...
mniki

Aisha, halk gratula! A duplacsík, az bizony zebra! :wink:
nani72

AISHA :lol:
Tudtam, már az előző görbédből le mertem volna fogadni !
Nagyon gratulálok !

Niki
mniki

Aishának nagy-nagy gratula! És nagy drukkok, hoyg minden rendben legyen!

Niki, köszi. 2,4 nmol/l volt. tehát volt pé. az a fura, hogy semmi petefészek fájásom nem volt (azért Marcinál éreztem, egyébként meg nem nagyon van pém.), meg a görbe szerint se. lehet, hyg valami mérési hiba volt. nem tudok az ágyban mérni, csak felékelés után 2-3 perccel. van, hogy több is.
na mindegy, de a logika is azt mondja, hogy a normális tartomány a pére vonatkozik.

Érdekes, hogy neked nem használ a met az inzulinodra. ??????? Kíváncsi leszek, most mit mond a doki.

Niki! nem tudom felhívni a labort. ha csak úgy odamegyek, azúgy is jó? mikor lehet menni? 1 hét amíg megcsinálják a kortizolt, és másfél hét múlva megyek dokihoz. szóval sürgős lenne.

nézetnék egy koleszterint is, az is magas volt (ráadásul az LDL) legutóbb. pedig nem is eszem zsírt.
tegnap szarul voltam, megmértem a vérnyomásomat, és 45 volt a pulzusom!!!!!!!! egy kicsit megijedtem. és a szívem tájékán fáj is néha valami. szerintetek hipochonder vagyok? ez nem lehet az IR miatt. még azért nem. :roll: [size=18]
[/size]

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Aisha!
Csak halkan, de gratulálok. :D :D :D Biztosan minden rendben lesz.
ranita1979

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?