Sziasztok,
most mi néhány elég húzós napon vagyunk túl. Remélem csak a hidegfront hatott a gyerkőcökre.
Melus, ezért nem tudtam írni, remélhetőleg hétvégén lesz időm.
Botira nem hatott az időjárás? Nálunk most tegnap meg tegnapelőtt Vivi csak egyszer aludt délután egy nagyot ( 3-3,5 óra ) azon kívül napközben mást nem ) csak küszködött az alvással. Az éjjel szerencsére minden OK volt.
Amikor Levi volt ilyen pici, Ő sem tudott aludni napközben, ha front, szél, vagy csapadék volt. Ő januári baba volt, így volt egy pár húzós napunk.
Ma viszont majdnem az egész napot átaludta Vivi, ezt kihasználva végre Levizhettem mert már nagyon bántott, hogy nem tudtam szinte semmit se foglalkozni vele. Ráadásul most jön ki rajta, hogy változás történt a kis életében és sokkal több figyelmet és türelmet igényel.
Ivett te kérted ugye a dalokat, mondókákat?
AMit én javaslok, ha könyv akkor Forrai Katalin : Jár a baba jár c. könyve amiben dalocskák vannak kimondottan kisgyerekeknek, babáknak, lebontva témakörönként. Ha esetleg van némi kottaolvasási ismereted akkor az is benne van, hogy a dallam is előjöjjön.
Vagy neten az alábbi link:
http://mazsolajatszo.hu/mondoka.htm
Illetve másik oldalon dalok is vannak, a honlapról ezt már látni fogod.
AZ oldal egyébként szerintem nagyon jó ajánlom mindnekinek.
Mi ebbe a Mazsolajátszóba járunk Levivel, ez van itt a környékünkön és rengeteg ölbeli játékot, dalocskát tanultunk itt Levivel. ( mindegyiket valahogy eljátszuk, elmutogatjuk , Levi nagyon szereti)
Akinek van a közelében csak ajánlani tudom. Hasonló mint a Ringató, csak összetettebb mert itt bábozás meg kicsi mozgás is van a gyerekeknek.
linda