Új privát üzeneted érkezett!

Szia Szilvi!

Köszi, hogy utána jártál. Tele már a gatyád? Mi van a szülés indítással, muszály vagy megvárja a doki míg megindul magától?

Kép
Kép
gyurmi

Sziasztok Lányok!!!

Ami a Bényi dokit illeti nekem is puffogott a 4D-s ultrahangról, hogy milyen drága, és felesleges dolog!
Csak egy kérdés jut erről szembe!
A 4D-s ultrahang "időtartama" 30 perc, 10.000-12.000.-FT-ért. Akinél én voltam végtelenül kedves és türelmes volt!
A drága doktor úrnál egy pár másodperces matatás (ujjazás!) 6.000.-FT+el kell viselni a riogatásait!

Akkor meg mi is a drága?

Képzelhetitek a "szülésélményemet nála, ha több mint 8 hónap kellett ahhoz, hogy rászánjam magam, hogy újra nőgyógyász kezébe merészkedjek egy rákszűrésre!!! Pedig nem vagyok mai csirke!

Isten óvjon tőle!!!

Szép estét

Gabsi
gabsi

Gyurmi!
A szülésinditással az van, hogy zselét adnak, oxitocint csak akkor, ha az nem hat két napon belül. Legalábbis nekem ezt igérte a doki.

Hát, Gabsi, kösz a biztatást...

adaka

Szilvi!
Mi a helyzet veletek?

Kép
Kép
gyurmi

Sziasztok!

Én a kislányom 2004 februárjában Vácon szültem volt választott orvosom és semmi gondom nem volt senkivel és semmivel annak ellenére,hogy 10 órát voltam a szülöszobában.Most várom a második babánkat ismét Vácon szülök de most nem választok orvost?mert akivel eddig találkoztam kint a rendelőbe mindenki nagyon kedves,gondos,alapos és figyelmes volt.De azért nem vagyok teljesen biztos magamba és a döntésembe ezért kérek mindenkit aki tud segítsen a döntésbe nekem.Várok minden javaslatot.Köszönöm.
kuku

Sziasztok!

Hamarosan én is a váci kórházban fogok szülni, ezért engem is érdekelnének a friss élmények, tapasztalatok. :)

Valaki hallott már valamit Csubák Katalin szülésznőről?

kuku: Szerintem dönts aszerint, hogy miként lennél nyugodtabb. A legfontosabb, hogy ha lehetőséged van rá, csak a szülésedre kelljen koncentrálni, ne kelljen egyéb dolgok miatt aggódnod. Neked már van tapasztalatod, milyen, ha van választott orvosod, és ha az neked megnyugvást adott korábban, szerintem most is érdemes lenne élned ezzel a lehetőséggel.

Vagy még egy harmadik megoldás, hogy csak szülésznőt választasz, dokit nem, végülis amennyire én másoktól hallottam, főleg a szülésznő van az emberrel a szülés folyamán, a doki csak bekukkant. :D

Vannak még errefele Vácon szülő kismamik? :lol:
fmarti

Sziasztok!

Én is a váci kórházba fogok szülni, jún.24.-ére vagyok kiírva.Én a Kondér dokihoz járok, nekem jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatba szerintem rendes, aranyos doki, nagyon nyugodt természetű,én csak ajánlani tudom mindenkinek.

Kuku: Te kinél szültél 2004-be? És most mikorra várjátok a picurt?

Fmarti:Az első babádat várod? És te mikorra vagy kiírva?
dzsina

Szia dzsina!

Én is Kondérhoz járok, hasonlóan jók a tapasztalataim, mint neked. :)

Első babánkat várjuk, és július 14-re vagyok kiírva. Ezek szerint hasonló pocakméretünk lehet! :D

És te első babás vagy? Szülésznőt fogadtál?
fmarti

Sziasztok!

Mi a második babánkat várjuk,van egy 4 éves kisfiam.Őt a Shöpf-Mérei-be szültem, jobban mondva császárral jött a világra.
Több mint, valószínű hogy a kislányom is császárral fog születni.Bár a Kondér mindidáig azzal biztatott, hogy attól még szülhetek természetes úton, amiben én nem igazán hiszek ugyanis az elsőnél azért kellett császározni mert nem tágultam.
-Este 6-kor kezdődtek a fájásaim akkor voltam 2 ujjnyira kitágulva és még reggel 9-kor is ugyanennyi volt, szóval szinte semmit nem tágultam nagy fájások mellett... nagyon megszenvedtem.Délelőtt 9-kor mikor már lassult a kisfiam szívverése ugyanis zöld volt már a magzatvíz....mert szegénykém belekakilt és saját magát mérgezte...akkor mondták ki a végszót hogy akkor császár.
Mégegyszer nem szeretném ezt átélni, úgyhogy én szeretném ha megcsászároznának, mert szerintem ha az elsőnél nem tágultam akkor a másodiknál miért tágulnék jobban?
-Nem tudom volt-e már valakinek hasonló tapasztalata, hogy azért kellett császár mert nem tágult?
Úgyhogy már nagyon parázok hogy mi lesz?...Majd meglátjuk...mondjuk a doki azt mondta hogy a másodiknál biztos nem fognak 1-2 óránál tovább hagyni szenvedni...nagyon bízom benne, hogy így lesz.

Van valaki akit mostanába császároztak?
A varratokat hány nap múlva szedik ki?
Hazaengednek varratokkal?-ugyanis a Shöpfibe engem hazaengedtek és 3 nap múlva kellett visszamennem varratszedésre, itt Vácon ez hogy van?
Köszi!
Üdv: Dzsina
dzsina

Sziasztok!
Én Vácra tartozom elvileg ott kéne szüljek, egyszer voltam a Kondérnál, nekem pénzesnek tünt, de aranyosnak. Megtehetem hogy bejelentkezek régi lakcímemre, és a Szent Imrében szülök Bpen, de itt lenne egyszerűbb. Első 2 szülésem a Szent Istvánban volt, nem volt épp kellemes, dokiban csalódtam, többet hozzá soha. Ha nem választok dokit, hanem csak ügyeletben megyek, akkor is kedvesek, rendesek, odafigyelnek itt vácon? És van jó szülésznő, akit esetleg érdemes felkeresni? Várom a válaszokat! Még nem biztos a baba, de lehet, hogy lesz, tervezve van minden estere:):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok.Nemrég szültem Vácon..Kondér volt az orvosom,már másodszor szültem nála..Nem igaz,hogy pénzéhes!!! Én még csak most a 6 hetes kontrolon fogom vele lerendezni az anyagiakat...Nem várta remegő kézzel a pénzt szülés után!!!! Profi módon vezette le mindkét szülésemet,és egyik sem volt egyszerü. Kedves,segitőkész,megnyugtató doki..Nekem legalábbis ez a tapasztalatom vele..A szülésznők is normálisak voltak,tették a dolgukat lelkiismeretessen. Ja,engem az ügyeletes doki vizsgált meg(Szaniszló)Kiméletes,jófej volt..De,én nem szülnék választott orvos nélkül,mert vannak Vácon durva dokik!!!Egyenlöre ennyit szólnék hozzá..Sziasztok.

Berni
hébe

Sziasztok!

dzsina: Sajnálom, hogy az első babával annyira megszenvedtél. Szerintem ne aggódj, Kondér tudja, mit csinál, és biztosan nem fog hagyni sokáig szenvedni! :wink:

lkverus: Én sem szülnék Vácon választott doki nélkül... Már két dokival is találkoztam ott, akik számomra nem voltak szimpatikusak, sem szakmailag, sem emberileg. :evil:
Szülésznőt én is szeretnék, de még nem kaptam igazán jó tippet. Kiskuti Noémiról jót mondtak, de őt egyáltalán nem ismerem. Csubák Katalint pedig a szülésfelkészítőn láttam egyszer, szimpatikus hölgynek tűnt, de senkivel nem találkoztam még, aki nála szült volna. Pedig mostmár időszerű lenne találnom valakit. :D

hébe: Gratulálok a babátokhoz és jó egészséget kívánok nektek!
Örülök, hogy jó tapasztalataid vannak Kondérral, ez megnyugtató. Neked volt szülésznőd, vagy az épp ügyeletesnél szültél? Milyen volt a gyermekágyas részen a személyzet (csecsemős nővérek)? A babáknak mindenképpen adnak első este tápszert?
fmarti

Sziasztok!

Én 2004 -ben a Juhász doktor úrnál szültem,és Ő sem várta a pénzt.szerintem már Ő sem az igazi.Nekem most szült egy barátnőm és nem volt választott orvosa de maximálisan elégedett volt(A Doktornő meg egy másik orvos is volt ott az Ő nevére már nem emlékszem).Én amit Vácon tapasztaltam az alapján döntöttem úgy,hogy nem választok most orvost,mert eddig 98%ba elégedett vagyok.
kuku

Sziasztok. FMARTI- Nem volt szülésznőm,az ügyeletesnél szültem...A nevét nem tudom,talán Ildikó..Ő egy tapasztalt szülésznő,megnyugtató volt a jelenléte,és mindig biztatott..és profi módon segitette ki a babámat!! Ezer hála neki!! A másik szülésznő Berni,kis fiatalka,most fog csak szakvizsgázni,de ö meg olyan kis lelkesen tette a dolgát,ellátta a feladatát!! A müszakváltásnál két idösebb szülésznő volt,ök csak az osztályra vittek fel,de nem voltak szimpik.. A Kiskuti Noémi aranyos nagyon!!! 30körüli,de sok jót hallottam róla,és beszélgettem is vele. Ö csinálja a szivhangot Kondér rendelésén.. Én felfogadtam volna,de elöbb szültem.. És szerencsém volt az ügyeletessel. A csecsemősők kedvesek,normálisak voltak.. az nem tetszett viszont,hogy cumit dugtak a baba szájába,hogy ne sirjon!!! Tápszert adnak,mert hiába van veled a baba,akkor is adnak neki pótlást,mert ugye nem elég a tej az elsö napokban..De nálunk ez nem volt zavaró,mert a fiam szépen szopizik,lesem akar menni a ciciről.. A növérkékkel nem volt gondom,tényleg segitenek,bármit kértünk.De ugye vannak mindig kivételek. A tusoló ,na az gáz!!! A viz csak csörgedezik..Ha tudtok,lógjatok be a császárosok tusolojába,mert az jó!! KUKU-Sok sikert!! Remélem jó dokit fogsz ki..
hébe

Sziasztok!

kuku:
Örülök, hogy neked jók a tapasztalataid a dokikkal, ezt tényleg neked kell érezni, senki más nem "mondhatja meg", mi a legjobb neked. :) Te mikorra vagy kiírva?

hébe: Köszi a sok infót! Ezek szerint összességében jó tapasztalataid voltak, ezt örömmel hallom. Bár az tényleg furcsa, hogy cumit adnak a babák szájába, amikor egy csomó helyen azt lehet olvasni, hogy ha lehet, egy hónapos korig ne adjunk a babának cumit. :shock: De még jó, hogy te szerencsés vagy,és a babácskád jól szopik! :D
Mondjuk én személy szerint a tápszerrel is úgy vagyok, hogy az első napokban lehet, kevés a tej (helyesebben kolosztrum), de teljesen más összetételű, mint később, és elég a babának addig, amíg be nem indul a tejtermelődés. Az anyatermészet nem hiába tervezte így a dolgokat, pont az a lényeg, hogy a kisbabák erős szopizása indítja be az anyukáknál a tejtermelődést. A babák addig sem halnak éhen könyörgöm, ezért nem kellene egyből tápszerrel tömni őket. Ugyanakkor meg ódákat zengenek minden kórházban a szoptatás fontosságáról, no comment. :? De persze ez csak az én személyes véleményem. :lol:

Te hány napot voltál bent a kórházban? Milyen volt a kaja? Mennyit volt veled, melletted a baba? Látogatóknak csak megmutatták a babákat, vagy oda is adták a kezükbe? (Tudom, ez elég hülye kérdés, de engem ez is érdekelne, mert nem akarom, hogy összefogdossák a babócámat. :lol: )
fmarti

Sziasztok! Most már tuti baba lesz, elvileg februárra! Vácot áll. most újították, annyira nem rosz talán, és asszem a Kondérnál maradok. Szülésznőket meg megnézegetem. Végülis, a Kondér itt van helyben, és aranyos volt, mindenki csak jót mond róla, remélem az én problémáimat is jól megoldja! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

lkverus: Gratulálok a harmadik gyermekhez! :)

Én voltam megnézni a szülőszobákat és a gyermekágyas részt Vácon még áprilisban, ég és föld a kettő. A szülészetet valóban felújították, modern és szép, de a szülést követően nagyon lerobbant helyre kerül az ember. :cry: Tudtommal a gyermekágyas részleget még azóta sem újították fel, csak tervben van...
fmarti

Sziasztok.. FMARTI: A kaja ehető,általában a leves azért szörnyű.. Én 5 nap után jöttem haza,mert sárga lett a babám,de 4 napot volt bent a szobatársam is,aki velem egyszerre szült. A babákat nem fogdoshatják össze!!! Ne izgulj!! A látogatók üvegfalon keresztül nézhetik meg,a csecsemös növérkék mutatják... Ha a szobában van veled akkor te mutatod ki.. Teraszajtó van,ha akarod pár percre beengedheted az apukát,vagy a tesót a szobába...Persze ha a nővérek nem látják,mert ezt nem szabad!! Én beengedtem öket,hogy a tesó láthassa a babát.. Ja,és azért nem árt ha normális szobatársad van!!!! 2 ágyas szobák vannak. A babák hajnal 5 után kerülnek ki,általában éjszakára az osztályon vannak,de kihozzák ha éhes,vagy ordit.. Aztán méretni kell vissza vinni,meg ha vizit van nekik.. De bármikor beadhatod ha dolgod van.. És kérni kell a növérektöl a babát,mert nem mindegyik akarja,hogy egész nap kint legyen az anyukánál a baba.. A szülöszoba az tényleg felújitott,a gyerekágyas osztály olyan amilyen.. Hát tényleg nem ujitották fel,dehát kit érdekel akkor már,ha veled lehet a baba... Gagyi az egész,de kilehet birni azt a pár napot!! Nem olyan vészes!!!
hébe

hébe: Köszi a válaszokat, akkor azért annyira nem vészes a helyzet. :)

Mondjuk még az első 1-2 nap megértem, hogy "nem akarják" kiadni a babát az anyukához, kell egy kis idő, hogy kipihenje a szülést az ember. Na de utána? :shock: Végülis minden anyának joga van ahoz, hogy a szülést követően vele legyen a baba, ezt az Eü tv. (11. §, (4) ill. (5) bekezdése ) biztosítja. Ha nagyon aggályoskodnak, tuti felhomályosítom őket ezügyben. :lol:

Sajnos azt nem tudhatjuk előre, kivel leszünk egy szobában, csak reménykedni lehet, hogy egy normális anyukát fog ki az ember. :lol:

Egyébként a látogatók ugye hozhatnak be kaját a kórházba? Még tavaly szeptemberben voltam a sebészeten pár napot, akkor olyan szinten ehetetlen volt az ebéd, hogy én még életemben nem ettem olyan rosszat! :? Pedig voltam menzás iskolás koromban, voltam már kórházban is, és nem vagyok válogatós sem, de ez felül múlt minden korábbi élményemet. :lol:
fmarti

Persze lehet bevinni kaját..Van hütő is..Látogatók szinte egész nap mehetnek!! A szobatársat arra értettem,hogy ha normális megengedi,hogy belógjón a család a szobába pár percre.Ja van egy kajálda lent,ahol jókat lehet enni!! Étterem,nem a büfé!!Szóval éhen halás kizárt!!
hébe

hébe: Az biztos, hogy jó lenne egy kedves szobatárs...
A kajálda az a földszinten van, a sürgősségis rész felé? Én azt hittem, hogy az csak valami dokiknak meg nővéreknek fenntartott hely! :D Na ez már egy reménysugár a kaját illetően! Bár lehet, örülök majd, hogy élek, nem fog a kaján járni az eszem. :lol:

Neked most mennyi idős a kisfiad? Ha jól sejtem, még csak néhány hetes lehet. :) Neked ő az első babád? Mesélsz róla pár szóban?
fmarti

Sziasztok! Az első 2 gyerkőc az Istvánban született, na az nagyon gáz volt szobaügyileg....Melettem levő anyukánál az egész cigány familia bent volt(kb15en) és nézték, hogy szoptatok:(, és 5en voltunk egy szobában. A másik ágyon meg épp egy babáját elvesztett anyuka sírt egész nap....szóval nagyon nem volt élmény, és koszos volt, és rettentően lepukkant, úgyhogy vác már annyira nem lehet rossz.:)
A szülőszoba meg anniyra nem maradt meg emlékeimben, áll. fel volt újítva:) Hát én nem azt néztem asszem, mikor épp szültem, előtte meg nem mentem be felmérni a helyzetet, hogy ne ájuljak el.:)
Szerintem vácot se nézem meg, csak ha már menni kelll:):):)
Nagyon köszi az infókat, elvileg február elején jön a bébike, addig még ráérek, és szerintem most már biztos, hogy a Kondér dokit választom.:)Ma megyek hozzá:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok. FMARTI:igen arról a kajáldáról meséltem..Bárki ehet ott!! De szerintem elég lesz neked az amit bevisznek neked..És különben nem biztos,hogy emberek közé kivánkozol majd frissen szülve. Én kb a 3.napon mentem csak le capucchinoért.. Akkor is elég döcögős volt a mozgás.. Inkább a rokonságot "ugráltattam". Te mikor is szülsz? Lány vagy fiu lesz?? Nekem van egy 2 éves kislányom,és most egy 6hetes kisfiam. A lányom egy aranyos jófej kiscsaj.. A fiam egy cicifüggő,orditós hasfájós kispasi.. Ég és föld a két gyerek.Már a 2 terhesség is tök más volt.És a természetük is különböző.. De imádom mindkettőt!! Most várom mikor múlik el a hasfájás,mert eddig semmilyen praktika nem vált be!!! Szerencsére a lányom jó gyerek ,és türelmessen kivárja,hogy mikor tudok vele is foglalkozni..Nagyon szereti a tesóját,és szokott nekem segiteni is!! Egy tündér..(na jó,azért zsivány is!!) IKVERUS:Engem sem érdekelt,milyen a szülöszoba..A lényeg,hogy a doki,a szülésznő értsék a dolgukat,és egészségessen megszülessen a baba..És nem utolsó sorban könnyű szülést mindenkinek!!!! na sziasztok.
hébe

Sziasztok!

lkverus: Milyen volt Kondérnál? Gondolom, visszahívott a 8. hétre. Érdekes élményeid lehettek az Istvánban...

Nekem megnyugtató volt látni a szülőszobát, legalább nem idegen helyre megyek majd szülni. :D Nekem ez ad egy biztonságérzetet, de hát mindenki más és más. :)

hébe: A rokonaim nekem egyenlőek a párommal, mert a többiek 200 Km-re laknak, nem hiszem, hogy jönni fognak hozzám a kórházba látogatóba. :) De majd a párom hoz be nekem normális kaját, éhen csak nem fogok halni. :D

Én egyébként július 14-re vagyok kiírva, de nem tudom, mikor fogok szülni. :lol: Kislányt jósol a doki. :lol:

Aranyos lehet a kislányod, és a kisfiad is! Jó egészséget nektek!
fmarti

Sziasztok!
Kondér rendes volt...maradok nála, és igen vissszahívott későbbre! túl elhamarkodtam, de hát izgulok nagyon....:)mégiscsak a 3. baby. :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

verus: Én is elmentem Kondérhoz már a 6. hét betöltésekor, mert nem bírtam tovább várni! :lol: De már akkor is egyértelmű volt, hogy ott lapul a babóca. :D

Gyerkőceid tudják már, hogy úton van a harmadik tesó?
fmarti

hali! gyerkőceim már egy éve drukkolnak, hogy tesó legyen, kevesek egymásnak.....meg babát akarnak....teljesen el vannak szállva, és nagyon örülnek....bár még nem nagy a pocak, így nem annyira látványos nekik, de eddig mindenhol lebuktattak, hogy " ANYÁNAK ÁM BABA VAN A POCAKJÁBAN:..."Szóval édesek

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

verus: Nagyon aranyosak lehetnek a gyerekeid, ahogy várják a kistesót! :) Jó dolga lesz a kistestvérnek is, ha majd megszületik, biztosan versengnek majd érte a nagyobbak, hogy éppen melyik "játszon" vele! :)

Huuu eszembe jutott, mikor még én is az elején voltam a babavárásnak, madarat, sőt egész madárrajt lehetett volna velem fogatni! :D Most meg itt izgulok, hogy tudom-e majd, mikor mit kell tennem, és milyen is lesz majd anyának lenni. :lol: Csodálatos érzés, az biztos!!! :lol:
fmarti

Csajok, aki szülésznőt szeretne fogadni ajánlom Kiskuti Noémit, 1 hétig nyaraltam a nőgyógyon, majd 5 napig a szülészeten, higyjétek el, messze a legrendesebb és a legnormálisabb, és az egyik legfiatalabb szülésznő, nagyon-nagyon rendes!!!!! Nekem az orvosok nem mondtak semmit, ő bíztatott és felvilágosított, hogy milyenek a leleteim stb.., nagyon sokat segített, pedig nem fogadtam meg, csak amikor ügyeletes volt sokat beszélgettünk.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Szia Böbi!

Köszi a tippet, ezek szerint jól választottam! :lol: Épp a múlt héten beszéltem Noémivel, és kértem meg, hogy ő legyen velem a szülés során.
Eddig csak jót hallottam róla, bízom benne, hogy megszülök, még mielőtt szabira menne. :roll:

Te is mostanában szültél? Milyen egyéb tapasztalataid vannak a szülészettel kapcsolatban?

Üdv.: Márti
fmarti

sziasztok!
Erről a Noémiről szeretnék kérdezni! Hol lehet őt megtalálni? van telcsiszánma?Mennyibe kerül, ha megkérem legyen velem szülésnél? Dokik általában mennyit kérnek szülésért? Mondjuk a Kondér? Vagy mindenki ad annyit, amennyit gondol? Mennyit szokás gondolni? Valaki említette, hogy a vizsgálatok árának 10xe...ez valós? Lassan fel kell erre is készülni....és lehet jó lenne ha elnne velem egy rendes hozzáértő szülésznő....csak nem tudm kit válasszak....dokit is, vagy elég csak szülésznő...??És ő is bejön, ha telefonálok, hogy épp szülés lesz, vagy legyen szerncsém, hogy ott legyen?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sziasztok! Bényiről, vagy bényeiről érdeklődnék, mert találkoztam 2 anyukával, akik odavannak érte, és őt ajánlják! Én kicsit még idegenkedek a Kondértól, ezért körülnéznék, ki milyen..
amúgy nagyon hányingeres vagyok...Te hogy vagy Márti?Mikor szülsz?

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Helló IKVERUS....Hát,szerintem ebben a topikban olvass vissza,és megtudod mit irnak Bényi Béláról...Én nem tudok róla érdemben nyilatkozni...Ismerem öt,de én nem voltam nála vizsgálaton,ott nem tudom,hogy viselkedik...Menj el hozzá,hátha neked bejön... Szia.Kitartás a hányingerhez..nekem 12hét után elmult..!!
hébe

lkverus: Én Noémivel az iwiw-en keresztül vettem fel a kapcsolatot. :) Ott is meg tudod vele beszélni a dolgokat, bár szerintem még nagyon nagyon ráérsz! :D

Az, hogy ki mennyit ad a dokinak meg szülésznőnek, szerintem teljesen egyéni dolog, nincs olyan, hogy mennyit "kell" adni. Szülésznőt szerintem is érdemes fogadni, főleg akkor ha nincs aki bemenjen veled a szülőszobába.

Bényiről meg csak annyit, hogy én egészen biztosan soha többet nem akarok vele találkozni, és ha esetleg ő lesz az ügyeletes doki, amikor beesek a szülészetre, nem biztos, hogy megengedem, hogy hozzámérjen!!! :twisted: Engem eddig egyszer vizsgált meg teljesen más okból (nem terhességgel összefüggésben), köszönöm, soha többé nem kérek belőle!
De ahogy hébe is írta: olvass vissza a topikban, van már itt róla pár vélemény...

Egyébként én július 14-re vagyok kiírva, és nagyon remélem, hogy hamarosan szülök! :lol:
fmarti

Jajj és még valami: nekem a 10. hétig volt nagyon durva hányingerem, és kb a 12. hétre elmúlt. :lol: Szóval kitartás! :wink:
fmarti

kössz szépen....bíztató a legutóbi...:)remélem tervszerint el is múlik. Ez az első terhességem, amely tök olyan, és minden van, amit az újságok írnak.....hát szívesen kihagynék ezt-azt. :)
Egy kalappal a szülésre! Jó hamar mész, azt hittem később....
Ezek után már nem is érdekel a Bényi, jó nekem a Kondér....:)
Üdv!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!
Engem 9 napja császároztak a váci kórházba.Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok!
Már fenntebb írtam hogy a Kondér volt a fogadott orvosom és nekem csak pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatba.Hétfőtől vasárnapig feküdtem benn és minden nap bejött hozzám megkérdezni hogy vagyok.
A Bényi meg sztem is egy ellenszenves doki, ahogy így pár nap alatt megismertem.
Üdv: Dzsina
dzsina

dzsina: Gratulálok a babádhoz! Mi lett a neve?

Örülök, hogy jó tapasztalataid vannak a dokival kapcsolatban, ez mindig megnyugtat. :lol: És milyenek a csecsemős nővérek?

Egyébként tényleg nem adnak beöntést a szülés előtt? Még ha kérjük, akkor sem? Bár nem is tudom, hogy császárosoknál ez hogy megy. :oops:

További jó egészséget kívánok nektek!

lkverus: Köszi, remélem minél hamarabb túlleszek a szülésen. Holnapra ígértek valami frontot, hátha... :lol: További jó babavárást! :wink:
fmarti

Sziasztok!
Augusztusra varom elso kisbabamat, es szulesznot keresek a nagy esemenyhez!
Barati korunkben mindenki a Kiskuti Noeminel szult Vacon, de o sajnos szabadsagon lesz!
Senki mast nem tudtak ajanlani...
Ti hatha tudtok segiteni, van valaki akit nyugodt es elegedett szivvel tudnatok ajanlani nekem?
Elore is koszonom!
liszine

Dzsina: Gratulálok!!!! Milyen a baba? Fiú, lány? És hogy vagytok?
Enegem is érdekelne az a beöntős-borotválós doldog...az Istvánban engem békénhagytak minden ilyennel, meg se kérdezték, automatikasan nem volt. Örülnék, ha itt se lenne...
Amúgy a császárnál milyen altatást-érzéstelenítést alkalmaznak?
És a császárnál kaparják a méhlepényt, vagy csak úgy ki lehet venni? Nekem az elsőkkel bentragadt , a másodikkal nagyon, és nagyon kaparni kelett, félek, hoyg a 3. ne olyan legyen, aztán gondoltam, ha császáros, meg esetleg előbb ejtjük meg, mintha beindulna a szülés, akkor hátha nem tapad le anniyra, de perzse ehez nem értek!De méhkivételt..egyebet nem akarok, főleg nem elvérezgetni..:)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok ! Én még csak most regisztráltam, én is Vácon szültem 2008.02.26-án ,Bényinél .Én már régóta ismerem de csak azért döntöttem mellette mert a dokim kiment amerikába. Így utólag már bánom!!!! alaki egyszer azt mondta róla hogy "favágó" és ezzel sajnos egyetértek.Szerencsére volt fogadott szülésznőm Nyékiné Bogi őt nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek! Visszatérve a dokihoz nekem már a magánrendelés menete sem tetszett érkezési sorrend, vágóhídi módszer gyorsan-gyorsan...Vártam másfél órát és benttölöttem 5 percet úgy hogy én vip voltam nála (anno az első betegei közt voltam).A szülésnél kézzal tágította a méhszájat amitől a falat vakartam ,ha nincs ott a főorvos már rég kinyomta volna belőlem gyereket, a gátvarrásról ne is beszéljünk szerinte az nem fáj.A varratszedésnél szintúgy nem fog fájni csak nem volt éle az ollónak így kitépkedte a felét majd hozott egy új ollót.Ezek utn 2 napig azt mondtam látni sem akarom szerencsémre szabira ment.Nem vette el akedvemet mert ha a kisfiamra nézek mindent feledek de hozzá nem megyek mégegyszer sőt a Váci kórházba sem! És nem a körülmények miatt hanem a rendszer ami a csecsemő osztályon van nagyon megnehezítette az életünket.Ha valakit érdekel szivesn írok még a tapasztalataimról!
wini

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem e tud valaki olyan szaküzletet, ahol a babakocsiba plussz szíjat lehet venni. Kocsi nem kell, csak az a biztonsági szíj..
Ha valaki tud ilyet kérlek ird le.
Köszönöm...
kicsi lány

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!A kislányom: Polett Noémi 3660g-mal és 51 cm-rel jött a világra.
Én jún. 24.-ére voltam kiírva és mivel semmi jele nem mutatkozott annak hogy magától megindulna szülés így 23.-án a Kondér befektetett a kórházba.
Másnap császároztak, délelőtt átmentem az előkészítőbe ott megtörtént a borotválás, felrakták a katétert (beöntés nincsen),bekötötték az infúziót és utána jött a műtét.Gerincbe adják az érzéstelenítést. A műtéttel kapcsolatba semmi rossz élményem nincs.Mindenki kedves volt, vicceket meséltek közbe.
Utána betoltak a császáros 4 ágyas szobába,és 6 óra múlva jött a nővérke és kikísért zuhanyozni.(hát az elég kellemetlen volt),de minnél hamarabb felkel az ember műtét után annál könnyebb.
A nővérkék szinte kivétel nélkül segítőkészek, aranyosak.A műtét után fél órával már hozták is a bébit segítettek cicire tenni.
A babák szinte egész nap velünk voltak a szobába még éjszaka is.Csak az első éjszaka nem hozták ki.
Most olyan rendszer van hogy egyáltalán nem adhatnak a babáknak pótlást, hogy minnél előbb beinduljon az anyának a teje,csak max.vizet adtak nekik pohárból.
Most hirtelen ennyi jut az eszembe.Ha még kérdésetek van írjatok!
Dzsina
dzsina

Szia Dzsina!
Szép neve van a csemetének!!!! Szopizik rendesen? Te hogy vagy? Tudsz pihenni?

Mi van ha én nem akarok gerincbe érzéstelenítőt? Attól nagyon rettegek....:( Akkor altatnak? Na meg katéter....Nekem az se volt az Istvánba, mentem is pisilni a szülés után ahogy engedtek sétálni.....és nem is foglalkoztak ezzel a dologgal...vagy ez csak a császár miatt van?
Éreztél valamit műtét közben? Én olyan beszari vagyok...nem tudnék ébren lenni, míg vágják a hasam....:)

Messze van még mondjuk a szülés ideje, de annyi minden történt már körülöttem...na meg 2 gyerek után jönnek elő az emlékek, amit azt hittem elfelejtettem már, és van tapasztalat.....szóval izgulok, bár nem kéne :)
Köszönöm a válaszokat!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Ikverus: Neked az első kettő gyermeked sima szüléssel jött a világra?
Szerintem egyáltalán nem kell félni a gerincérzéstelenítéstől,semmit nem lehet érezni műtét közbe.
Sztem jobb mint az altatásban végzett császár,mert egy az hogy ott nem vagy ébren mikor felsír a bébid, a másik meg amikor felébredsz egyből érzed a fájdalmakat.A katéter a császár miatt kell.
Magunkról annyit, köszi kérdésed jól vagyunk.Ami a tejcsit illeti szerencsés vagyok, már a műtét másnapján elindult és most már rengeteg van.
dzsina

Szia Dzsina! Az elsőket simán szültem....Andris vákumos volt, mert mint kiderült végül, rövid volt a köldökzsinór, a bébi meg már a szülőcsatornában volt, így se ki, se vissza.....és vákum lett, így szakadt a zsínór= bennragadt a méhlepény javarésze..... altatás nem volt, mert nem volt idő, és kikaparták....2. bébike(Ági) kicsit hosszabb ideig(egész éjszaka) szórakozott mire oxitocinra és ágyhozkötésre nehezen de kibújt magától....kb 10 perc telt el, és jöttek altatni, mert hogy nem jött ki semmi lépény.....én úgy tudtam fél órát is akár lehet várni....na de időérzék akkor leszállt, és a normál gondolkodás...apa monda mi volt....azt is kikaparták, tartott egy ideig, áll. nagyon nehezen jött le, és majdnem elvéreztem.....mikor felkeltem, a doki azzal fogadott, hogy nem lehet több gyerekem, mert életveszélyes....hát jól esett mondhatom, főleg, hogy nem ios értettem mi volt az egész....aztán teltek az évek....folyton elhetároztam, hogy majd kivizsgáltatom magam, mi miért volt, lehet hormonális...a fene tudja. Régi dokim szerint már terhességi idő alatt túl benő a lepény, és nem tud leválni, és ezt hormon okozza, de hoyg mi? A mostani doki azt mondta ha ilyen van, akkor azt hónapról hónapra lehet látni UH-n, és a régi dokinak is kelett volna, és fel lehet rá készülni(méhkivétel...) de a régi doki egy szót se szólt erről...így maradt a talány, lehet csak elcseszte a szülésnél, mert az elsőnél adott volt hogy bentragadta a vákum miatt, meg hamar jötta 2.
Most viszont sokidő eltelt, a baba meg jött, és meglátjuk mi lesz....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

lisziné: Én is Noémit tudnám neked ajánlani, de nem tudtam, hogy augusztusban is szabin lesz. Tudtommal a jövő héttől megy szabira 2 hétre...

wini: Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Gratulálok a babádhoz!

dzsina: Neked is köszi a beszámolóért, engem megnyugtattál! :) Szép nevet választottatok a kishölgynek! :)
Te tudsz arról valamit, hogy van-e lehetőség itt Vác környékén tejcsit leadni?

lkverus: Nem semmi volt az előző két szülésed, sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett keresztülmenned. A harmadik babátokhoz sok sikert és jó egészséget kívánok! :wink:

Nekem elvileg már egy hetem sincs hátra, tegnap volt 39 hetes a pocaklakóm. :lol: Szóval remélhetőleg hamarosan én is jövök majd és beszámolok a kórházi tapasztalataimról. :D
fmarti

Sziasztok!

Ikverus
:Szegény! Tényleg nem semmi amit átéltél az első 2 szülésednél.Én a helyedbe kérném, hogy a harmadik mindenféleképp legyen császár.Sztem nem kell tőle félni,én sokkal nyugodtabb voltam a másodiknál, hogy tudtam hogy csaszi lesz,és nem kell keresztül menni azon a sok mindenen amin az elsőnél.Miattam és a kisbabám miatt is biztonságosabb volt a császár.
Amúgy Te most végülis a Kondérhoz jársz?

Fmarti:Sajna nem tudom hogy hol lehet a környéken tejcsit leadni.
Nagyon drukkolok Neked!És majd várjuk a híreket és a beszámolót!

Minden jót kívánok Nektek!

Dzsina
dzsina

Szia Dzsina !

Gratulálok a babadhoz! Mennyi változás pár hónap alatt!! Amikor mi bent voltunk februárban alig hozták ki a babákat mindíg mentem hogy elvigyem mire közölték hogy majd ha felébredt hozzák, mintha nem lenne mindegy hogy hol alszik.
Az is előfordult hogy úgy megtömték szegénykémet tápszerrel hogy alig akart cicizni. Mi sokat szenvedtünk a tápszeres pótlás miatt mire eltudtuk hagyni teljesen.

A tejet az Eszterlánc segítségével tudod leadni ha kitöltesz egy adatlapot . www.anyatejmisszio.hu
wini

Dzsina! Kondérhoz járok!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?