Új privát üzeneted érkezett!

Feri!
Ez tényleg merénylet, se banán, se fagyi nincs itthon............. nem baj legalább nem növesztem tovább a hátsómat! :oops: :oops: :roll: :roll:
Vendég

ja, és Csujzi, aranyos a tickered :)

Kép

Kép
kolyok28

Szia kölyök!
Sajna mindig volt neki elöbbrébb való dolog, miota férjhez mentem egyszer volt nálam, meg egyszer volt még csak itt kint az unokánál, pedig csak 5 kmre lakok, és 20 percenként indul busz! De a chat, meg msn meg elvileg tanulás fontosabb.......
Ő ilyen, csak mindig és mindig bánt a dolog, nagyon sokszor bánt meg lelkileg...... (élettársa hatására el se akart jönni az esküvönkre!!!!!!!!)
Hát ez van nekem ilyen jutott, és remélem, hogy én ennél millioszor jobb anya leszek
Vendég

Bocs, ha valamit melléütök, de a lányom is itt ül az ölemben, üti a billentyüket és magyaráz ezerrel!
Vendég

érdekes, hogyan juthatott el ide... azért valahol biztos neki is hiányztok... :roll:
nincs valaki barátod, rokonyod, ismerősöd Bpesten, hogy esetleg feltudj jönni a talira? tök jó lenne megismerni személyesen!

Kép

Kép
kolyok28

:lol: :lol: aranyos lehet :lol: :lol: az én kisfiam a pihenőszékben játszik a vonataival és ringatja magát közben :) itt van velem szemben, jókat kacagunk amikor nem írok...

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Gyors jelentés!

Tündérmanó!
Vasárnap 10 órakkor találkozunk a deszka templomban a keresztelőn.

Szóval vasárnap lesz Alexa keresztelője. Ma voltunk a papnál és kiderült, hogy lesz még egy keresztelő Petra Réka aki március 15-én született. Az az Tündérmanó kislánya!!!!!!!!!!

Milyen kicsi a világ!

Most mennem kell.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beus, ez nagyon jóóóó :)

két topikbabának egyszerre egyhelyen lesz a keresztelője!!!!
csssúúúúcs

majd nagyon gondolunk Rátok!

Kép

Kép
kolyok28

Apának csináltam nagyon-nagyon finom lecsót és már csak percek kérdése( ha minden igaz) és hazaér!!!!!! :D :D :D :D :D
Nagyon happy vagyok!!!!
Vendég

Csujzi, ez tök jóóóó hír!!! nagyon vidám estét Nektek! meddig lesz otthon?

Kép

Kép
kolyok28

Biribon, küldtem üzit. www.fotozz.hu/mni oldalon is vannak a képeink.
Pumperka, köszi a linket, már le is töltöttem, biztos hasznos lesz a későbbiekben. :)
Judit, látod-látod, gyere gyakrabban és akkor Te is és mi is jobban járunk. :) Ez amúgy Mindenkire vonatkozik! :)
Tand szokott írni valamelyik székesfehérvári topikba, én ott szoktam Róla infót szerezni, meg a többi eltüntet is néha lenyomozom. :) Tand Grétije nagyon cuki.
Kölyök, hihetetlen, hogy megint milyen nagyon sokat írtál! Maratoni szopi volt? :wink:
Babakötvény: szerintem az alap gondolat nem rossz, csak kérdés, hogy mennyit fog érni az a pénz 18 év múlva? Ha ér valamit akkor biztos minden fiatalnak jól fog jönni... szerintem. Amúgy itt kikötés, hogy az Önkormányzat csak számlára utalja a pénzt, akkor meg miért hagynám veszni. Még ha nem is fizetek rá egy buznyákot sem, akkor is kapásból van rajta 90e Ft és a kamatok. Egy fagyit majd csak lehet belőle venni. :)
Ez itt a reklám helye:
A számlára kiemelkedő kamat van és nincs számlavezetési díjja.
http://www.cib.hu/services/lakossagi/megtak/baba/tobbet
Ami viszont szerintem nagyon jó, 6 éves kortól már lehet számlát nyitni a gyereknek, amiből már kivenni is lehet és olyan, mint régen volt a bélyeggyűjtő füzet, csak itt havonta küldenek 1 matricát és 3,6 vagy 9 matricánként lehet ajándékot kérni. :)
http://www.cib.hu/services/lakossagi/sz ... imba/index

KépKép
KépKép
mni

Mni, nem is tudtam ogy a cibnél vagy! én pont tavaly nyáron mentem át oda egy másik bankból, azzal nagyon nem voltam megelégedve.... a cibbel megvagyok :)

jaja, rtappintottál a lényegre, másfélórás szopi volt... megint...
de nem mertem előbb abbahagyni, mert délelőtt meg bealudt a kendőbe hogy utána a kiságyba is tovább aludt, szval ez még csak a harmadik szopija volt... (délelőtt kimaradt... ) és elvben lehet hogy most van a háromhós ugrásunk is.... bár ezt nem vettem különösebben észre ;)

itt már csak 17fok van.... tegnap meg még 32... :roll: :shock:

Kép

Kép
kolyok28

Csajok, bocsi h bepofátlankodom (megint), most már a 2009 márciusiból vagyok, csak szeretném megköszönni, h szinte mindenki ilyen kedves hozzánk .. :) olyan jó érzés, h hozzátok fordulhatunk, ha vmi gáz van!

A babák csudaédesek, a gondok remélem megoldódnak :)

Kép
szöszke.

Sziasztok! :lol: :lol:

Fanetta: de jó, hogy jöttél, hiányoltalak már nagyon. Jó lesz végre látni téged is. Hihetetlen, hogy milyen optimizmussal és vidáman kezeled még ezt a dolgot is, pedig biztosan nagyon nehéz lehet. Egyébként, ha ilyen marad a vérképe az mivel jár? Bocs, lehet, hogy butaság, de nem értek hozzá. Fanni nagyon kis cserfes, vagány csajnak néz ki így a képen, tényleg őt hozod?
Mzx: jó, hogy el tudsz jönni és legalább már nemcsak a férjeink fogják ismerni egymást. Lauráról meg úgyis hiába könyörögtünk képért, nem kaptunk.
Zsu: SZIJJJJJJJJJJJJJJJAAAA. Szegény kis Vikóka, ilyen nehezen viselte a szurit.
Jim: Kitartást neked, és gondolj arra, hogy ettől márcsak jobb lehet a helyzetetek. Egyébként nincs szükséged valamire? Hétfőn valszeg arra járok, szólj, ha kell valami.
Niki: lehet, hogy csak a képen, de úgy látszik sokat nőtt a Lilla és világosodik a haja, nem?
Juditk: reméljük holnap jó hírekkel tudsz majd jönni, írd meg feltétlenül, hogy mi volt.
Csujzi: nagyon rossz lehet egyedül, de ahogy írtad Lujzika mindenért kárpótol.
Kvaszévi: mi volt Szegeden?
Cicuka: jól érzem, hogy sokkal jobb a kedved? Örülök, mert kicsit aggódtam már miattad.
Biribon: jó lesz megismerni ezt a szépéséges lánykádat. Amúgy nekem a férjed tök ismerős, hová valósi?
Panny: nagyon kár, hogy nem tudsz jönni, de van egy olyan megoldás, hogy egyszer majd mi kerekedünk fel hozzátok:)
Kölyök: az kemény, hogy bevállaltátok az 1000km-et egyhuzamban. De talán jobb is, hamarabb túl lesztek rajta.
Judit: igen, igen én emlékszem erre, mikor a fotóra nem reagáltunk és eszemben is volt többször, de mindig elfejtettem. Volt is utána lelkiismeretfurdim rendesen.
Bea, Tündérmanó: csináljatok majd jó sok fényképet, akár közöset is.

Tudom ez most eltörpül sok mindenki nehéz napjai mellett, de velem most madarat lehet fogatni, mert Marci ma egész nap a kiságyában aludt, összesen 4x a nap folyamán. Kicsit táncoltunk Pavarottira, szépen pápáztunk mindenkinek, lehúztam a redőnyét, betettem kiságyba és csodával határos módon kis nyüszizés után szépen elaludt mindannyiszor. Komolyan sírtam örömömben, hálát adtam az égieknek.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!!!

Bocs, de nagyon rohanok, barátnőm ma volt genetikai uhun és nagyon elkeserítették szegényt, megígértem hogy utánanézek a dolgoknak.

Betegeknek jobbulást!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Tegnapi fürcsi:
Kép
Kép
Kép
Kép
Csöcsparádés klubbhoz ezennel csatlakoznék...

Böbi

Kép

Kép
bosek

Levágott hajam:
Kép
Reggel keresztben ébredek:
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek, ha nem te jelentkezel, meghívtalak volna. Hát mellesleg nem panaszkodhatsz:)
WELCOME!!!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Nagyon olvasós üzemmódban vagyok! :oops:
Azért mindig gondolok rátok és minden problémás maminak és babinak szorítok.

Beuska!
NEM MONDOD, HOGY TI LESZTEK A MÁSIK KERESZTELŐSÖK!!!!!!!!!
Ma beszéltünk itthon éppen, hogy ki lehet a másk baba, kisfiú vagy kislány?!
De jó!!! Én nagyon örülök!!!!!!
Remélem jól fogják bírni a picik, mert most istentisztelet előtt lesz a keresztelő és végig ott kell maradni, bár mondta a papnő, hogy van babaszoba és oda ki lehet menni. Hogy hol van a templomban, azt nem tudom.
DE JÓ MIKROTALI LESZ!!!!!! Mellé ünnepélyes keretek között. Tényleg pici a világ! :D :D :D

Mi szombattól keddig anyukámnál voltunk, Rékának jobb is volt, mint itt a panelban. A múlt héten egész héten 11 előtt nem aludt el. Kinn vidéken pedig visszaállt a 8-9 körüli elalvásra és reggel fél7-7 órás ébredésre.

A talin gondolkozom, jó lenne menni és 28-a nekem is jó, hely pedig bármi!

Pár képet hoztam.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tündérmanó27

Hurráá!! Lilla fürdött, evett, mi is ettünk és már alszik is a kisasszony! :)
Csujzi, nagyon rossz lehet egyedül, én biztos nem bírnám ki, tényleg valaki pajtás biztos van a közelben, nem? Majd ha Sopronban járunk felkeresünk! Amúgy férjed mit dolgozik kint? Ausztriában van? Te nem tudsz kimenni? SMS-t írhatsz nekem is! Tényleg, írjunk Kiszazsunak is SMS-t, ha már nincs nete, tuti örülne Nekünk! :(
Ezt nem hiszem el, ma egész nap fekete az RTL! Direkt úgy ütemeztem a vasalást, hogy a Grace klinika alatt majd vasalok, erre elmaradt, mert végig csak fekete volt a képernyő. :(
Beuska, Tündérmanó ez szuper! :) Majd kérünk fotókat! :)
Kölyök, szerintem is jó bank, bár vannak rossz húzásai... Ide is mondanak esőt, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. :)
Szöszke, anno Te írtad, hogy ismered Lexust. Mesélj nekünk Róla! :) Látom Te csinálod a táblázatot, tudok ám ötleteket adni hozzá. :D :wink:
Szilvánusz, örülök, hogy happy vagy ma. :) Igen, Lilla napról-napra nő egy millimétert. :)
Bosek, köszönjük a képeket, látom nagyon élvezi Blanka a vizet! :) A levágott haját elraktad?

KépKép
KépKép
mni

Tündérmanó, komolyan mondod, hogy jönnél a talira??? Szuper! Kisbusszal jöttök és akkor jöhetne minden Miskolci! ;)
Linocs, most néztem, hogy a 2009. márciusi topikba raktál fel hasznos oldalakat. :) Nagyon rendi vagy! :) Nézegettem a kelenygelistát... Jót nevettem ezen a soron: rövid ujjú body 56-os 2db. :) Lillára még mindig jók az 56-os rucik és már elmúlt 4 hónapos! :) Amúgy már kezdi kinőni, de pl. a C&A 50-es body is jó még rá, de lehet az el van méretezve. :)

KépKép
KépKép
mni

Mni: támpontnak jó, aztán majd mindenki úgy alakítja, ahogy tudja. Emléxem, mindannyian kutakodtunk, hogy mit is kellene beszerezni a babónknak. Aztán most meg már "nagytapasztalatú" anyukák vagyunk ;) Miért ne segítenénk...

Bosek: nem semmi, mennyi hajat le tudtatok vágni :shock: Fruzskának van haja..., ha közelről nézzük :) de most már azért kicsit mintha sűrűsödött volna, vagy csak az anyai szemem dúsítja (én dús, hosszú fekete hajjal születtem. Mire az első látogatók láttak, állítólag kihullott az összes. Édesanyám öreglány nagynénje kétségbeesve írt az akkor divatos Bánfinak, hogy vajon a kétéves lánykának is használ-e a hajszesze :) )

tündérmanó27: tündéri a kislányotok!!! az a mosoly!!!!! Ez szuper, hogy együtt lesz a keresztelőtök Beuskáékkal!!!

Kölyök: Fruzska ilyentájt kezdett el rövidebb ideig enni... persze néha visszaesik, de mostanában (persze, ha van kedve enni, mert néha sokkal érdekesebb körbenézni, mint enni) már beéri 10-20-30 percekkel

Csujzi: hm, jó kis estétek lesz ;)

Betegeskedő babák anyukái, és mindenki, aki írta, hogy probléma van: írjatok mielőbb, ha már tudtok valamit!!!![/b]
linocs

Aktuális tábla (szóljatok bátran, ha vmit elírtam, elértettem, vagy csak trehány disznóként nem vettem észre valamilyen jelzéseteket)
Potyka: Az eddigi jelzések szerint a kendőzéses továbbképzésre (nekem az, mert voltam még Fruzska érkezése előtt, aztán mire használtam volna, jól elfelejtettem :) ) igény van.

Kép
linocs

Mni
Én nagyon szeretnék menni, de még ez olyan képlékeny, nem mondok inkább semmit előre. Addig intézzük a kisbuszt! :D

Linocs
Köszönjük a dicséretet!
Beírhatod az édes sütit és, hogy 28-tól jó az egész hét. A páromat most fűzöm! :) Ja a Nanó kertje nem jó egyedül sajnos.

Kép
Kép
tündérmanó27

[quote="nebula"]C írta:nebulasak villámírás, mert dolgoznom kéne, amíg Marci alszik (Flórát elvitte a férjem magával vizsgáztatni :D )

Juditk: ez a fütyifelrántás nagyon durva! Szegény Nimi! A mi dokinénink sem mai csirke, de követi szerencsére az orvostud. fejlődését, és nem jött ilyen hülyeséggel. A vesegondokat pedig rettentően sajnálom. Az unokatesómék kisfiánál februárban, egy rutin hasi uh-n derült ki, hogy kisebb az egyik veséje. A magyarul elég rosszul tudó doki úgy diagnosztizálta, hogy szegények teljesen kétségbe zuhantak. Aztán más orvos is látta, nem kellett műteni. Neki is katétereztek, kap 1 éves koráig antibiót (meg mellé bélflóra-rendbetevőt), akkor újra megvizsgálják. Nála is fennállt annak a veszélye, hogy esetleg visszafele folyik a pisi, de szerencsére ez nem igazolódott be. Nagyon szorítok!

Tali: én szerintem sütök minipizzákat (a másik topikomban tanultam, állati egyszerű és isteni) és esetleg vmi édeset is.

Mni: bekerülhetek én is a táblázatba? Hú, most nem tudom visszanézni, milyen adatok kellenek, de remélem, nem hagyok ki semmit.
Név: Nebula (igazi: Kriszta), gyerek: Márton Balázs, szül: 2008. 03. 06. István kórház, császár, tesója: Flóra Anna (szül: 2005. 03. 31. István)

Sziasztok!

Na néééééééééééééééé mááááááááááááááá!!!
Még egy monori! Betojok!!!

Szia!
Üdv itt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mesélj magadról, mert én kimaradtam, mikor csatlakoztál, söttörö, söttörö!!!!
Vendég

Bosek, aztaaa mennyi haj! nem fájt a szívetek amikor vágtátok?? :roll: naggyon aranyosak a fürdős képek! lehetett volna egy olyan is, amin a Te arcod is látszik ;)

Szöszke, várunk ám a külföldi topiba is ;)

Szilvánusz! tök szupi, hogy ilyen jó alvókája lett Marcinak :D

Tündérmanó! meghiszem azt hogy kevésbé alszik jól panelban, ilyenkora azért dög meleg lehet ott... :roll: képeket kérünk majd vasárnapról és köszi a mostanit is. az a farmer ruci :D tök édes :) meg ahogy a nagy cipeli a picit :D
Tök szupi, hogy jöössz a talira, télleg, hozhatnád Anitát, Boszit és Mártit is (ugye nem hagytam ki senkit? ;) )

Mni, oks ha nem felejtem el, írok holnap Zsunak! írtó szép képeket csináltok! az a pitypang... csodaszép!
vicces, mi már 68as ruhákat hordunk... :D de persze Máté nagy baba és fiú, (hogy megvédhesse Fruzsit :lol: /figyeled Linocs ugye, hogy mire nevelem ;) / ) Lilla meg aranyos kislány :D

Linocs, próféta szóljon belőled! nem bánnám, ha félórára rövidülne a szopi.... főleg holnapután útközben.... a maps.google szerint kb 9ésfélórásnak mondott útat legalább 3szor kell majd megszakítani evéssel ami ugye plussz 3 órát jelentene??? az rengeteg.... :roll:

És persze viszek majd valamit inni meg enni is, csak nem saját termés lesz... :roll:

Lusie, vajon mizujs az óriás bébinkkel? ;) tudsz jönni talizni?

na megyek, Máté alszik, pakolok egy kicsit ;)

Kép

Kép
kolyok28

Moncsáka!!! hellllooooo mizzzujss??
jössz talizni?
épp néztem, hogy bezzeg másik topikba irdogálsz Te is meg Aranykavics is, csak mink vagyunk ilyen mostohák nektek... :(

persze tudom, rengeteg minden más van, csak örülünk ha ide is betévedtek :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök
Holnapután már indultok! De jó! Máté szerintem jól fogja bírni, de azért jó hosszú lesz az út!
68-as rucikat hord!!! Mi is le vagyunk maradva, nemrég kezdtük a 62eseket. :)
Képeket mindenképpen hozunk vasárnapról.
Bosziról nem tudok semmit, mert a múltkor az e-mailemre sem válaszolt. Most, hogy zsúfoltak a napjaim sajna a többiekről sem.

Mi a bátyámékhoz is mennénk akkor, így jól jönne ki a tali is. Ádámot vinnénk nyaralni egy kicsit. :)

Kép
Kép
tündérmanó27

[quote="potyka"]B írta:potykairibon, sztem óriási dolog, hogy így vállalod az anyatejes táplálást, a fehéres dolog nem lehet a fertőtlenítőtől? AMúgy szoptatási tanácsadó ebben is tud esetleg segíteni, nekem adtak már csodaszert (nem homeost :lol: ), és bejött!!! iboly.hu az egyik legjobb honlap, sztem keresd meg! (és legföljebb továbbirányít). Ha Luca igényli ezeket a kis tornákat, és az időde belefér, miért ne csinálhatnátok?

Juditk, tegnap éjszaka még filóztam Rajtatok, na meg az életen, mostanában nem alszom annyit valahogy, Twin Peaks meg nincs.... szóval azt hiszem, a gyerek boldogsága mindösszesen azon múlik, hogy képeske vagyunk őtr olyannak elfogadni, amilyen. Nem vagyok a mindent megengedés híve, nálunk sem lehet verekedni, szőnyegen enni, meg is bolondulnék azt hiszem nagytempóban, de arra trenírozom magam, hogy ő egyedi és megismételhetetlen, és ha a szomszédé négyévesen egyetemre megy, az a szomszéd baja, nekem ő a legtökéletesebb. Sztem a mi életünk tragédiája, na nem súlyos értelemben, hogy mindig elvártak tőlünk vmit, sosem voltunk elég jók, elég gyorsak, elég akármilyenek. És ettől kavarodnak össze bennünk dolgok. Itt a kezdetekre gondolok, amikor már át kellene aludni az éjszakát, már meg kellen fordulni, miért nincs foga, haja, stb. Mert aztán később iskolás korban igenis kell a gyereket kicsit nyesegetni, lehet én is agyoncsapom az egyiket, mert semmi sportot nem akar űzni, és hajlamos a hízásra... De nem viszem le a másikat úszni, mert eddig imádta, mindig maga kérte, heti egyszer-kétszer, és most hirtelen a tábort naponta soknak találja. És bár itt tényleg bizonytalan vagyok, de nem kis Darnyit nevelek.. Öt éves, és nyilván elfárad. Én is elfáradok, akkora mostanában az uszodában a tömeg. Hát remélem értehetően fogalmaztam, és háttal nem kedzek mondatod legközelebb ígérem. De olyna kedves csibész feje van Leventének, nem hsizem, hogy baj lenne vele. Egyszerűen csak még nincs itt az ideje. :lol:

Jujjjjj!
Ezt én hogy odaadnám anyósomnak................... Annyira igaz minden szava!!!!

Ma totál kiborított, megint T-men csapódott a felesleg!
Annyira elegem van, hogy komolyan megfordult a fejemben már nem egyszer a 3 hónap alatt, hogy összecuccolok, és megyek a világba a francba. Csak ilyenkor mindig eszembe jut az is, hogy ugyan hova, tán a híd alá??????????? Nekem nincs családom ahova elbújhatnék pár napra Nórival.

No, mindegy is!

Juditkecskemét!!Olvasom, hogy Nimróddal baj van, de még nem tudom, hogy mi!
Bármi is van, hidd el, hogy erős baba a fiad!!! MEg fog gyógyulni! És látod, Levi is milyen csodálatos kisgyerek, csak avnnak napok, mikor nehezebben viseled a butus dolgait!!! Gyógyuljatok hamar!!!
Vendég

[quote="kolyok28"]M írta:kolyok28oncsáka!!! hellllooooo mizzzujss??
jössz talizni?
épp néztem, hogy bezzeg másik topikba irdogálsz Te is meg Aranykavics is, csak mink vagyunk ilyen mostohák nektek... :(

persze tudom, rengeteg minden más van, csak örülünk ha ide is betévedtek :)

Szia drága!

Ottan kevesebben vannak, és tudok mindenkire reagálni....... És sajna sokszor egyszerűen nem tudom a két topikot együtt vinni........................ De látod, olcaosk vissza becsülettel, cska nagyon ritkán tudok az elmúlt dolgokra reagálni!!!

Vagyok látod????????????? :lol: :lol: :lol: Fejni meg majd megyek valamikor!

Talizni nem tudok menni. Sajnos úgy néztem, hogy a legtöbbőtöknek a 28-ai hétvége lesz jó, de mi akkor megyünk a Balscsira, és csak 2-án jövünk haza!!!! Megint lemaradunk.............. :(
Vendég

Linocs: nagyon buzog benned az energia! Mit mondtál, 4 gyereket akartok? :lol: :lol: :lol: És fogadjunk még mellettük is lenne szabad vegyértéked!!!

szilvánusz: nincs mese - úgy látom reagálsz is rendesen mindenkire. :lol: Ügyes kislány!!!!!
Egyébként Nimródom csak papíron "haldoklik"!!! :lol: Az életben semmi baja - ez a sziklaszilárd meggyöződésem. De azért már tele van a hócipőm, ezért holnapra én kértem egy másik laborba beutalót - még egyszer kiontatom a szép piros vérét a kölöknek (úgysem fog menstruálni, valahogy le kell csapoltatni a rossz vért is :lol: ), hadd tegyünk már pontot ennek az egész banzájnak a végére, és legyen már egy referenciaerdmény is a tévedések vagy mittudoménmicsodák :shock: mellett.

Mi van jányok!!!! Lassan átszivárgunk a 2009-es topikba??? (az a szöszi egyébként tényleg jófejnek tűnik)Kopogtatnak a tesók, csak nem valljuk be? vagy a 2008-at leuntátok? Rajtatok tartom a szömöm!!!

Kép Kép Kép
fanetta

monácska: ha világgá akarsz menni egy pár napra, gyere hozzánk! de most komolyan!!! És tudod miért pont ide? Mert én is ismerem ezt az érzést!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Szia Fanetta!!!

Megböketed a fiadat???????????? Hátha kiderül mi gáz van már végre! És a lényeg, hogy teljesen jól vagytok, és semmi baja, csak papíron!!! :lol: :lol: :lol:

Ja, Csujzi!!! Nekem sem jött még meg! Remélem sokára is fog!
Vendég

[quote="fanetta"][ írta:fanettab]monácska: ha világgá akarsz menni egy pár napra, gyere hozzánk! de most komolyan!!! És tudod miért pont ide? Mert én is ismerem ezt az érzést!!!!!

Ó hagyd el!!! Majd megoldódik, bár ma kínomban rá is gyújtottam (olvasgattama hsz-kat erről, a véleményem, hogy nem és nem szabad, és igenis meg kell állni, hogy ne gyújtson rá az ember szoptatós lánya!!!!), de egy slukk után el is törtem a cigit. Aztán ebzzeg azon mérgelődtem, hogy azt már nem, hogy még ezt is eléri, hogy visszaszokjak!!!!! Juszt se!!!

Pedagógus, baromira ráér...... És azt hiszi, hogy az ötödikes osztályába járok, és félek tőle!!! No, azt már nem!

Megoldom!!! Ennél sokkal nagyobbakat is megoldottam, de most kibuktam kicsit, nagyon összejöttek a dolgok.

Építkezés, pénz, a párom melóhelye, itt a nagy kölyköm is, és a kicsi is, háztartás, és a hőség, bár mind mind édes teher kellene legyen, de most kicsit sok lett......

Viszont tudd meg, hogy tündér vagy! És köszönöm!!!!
Vendég

Minden skizónkat, szorongásunkat gyerek korunkban szereztük be!

Nagyon vigyázzatok, hogy a gyerkőckék örökkön azt érezzék, hogy ők nagyon fontosak nektek, és soha ne kerülhessen eléjük senki és semmi.

Én érzem a súlyát az életemben, hogy anyám nem így gondolkodott anno, apám pláne nem. Féltékeny vagyok mindenkire, aki hozzá mer érni a lányomhoz megkérdezés nélkül, akire rá mosolyog, és nem nekem adja, tudnám még ragozni........

Egészségtelen.............. Érzem én! Tán keresnem kéne egy pszihomókust is! Vagy megoldom magam, kérdés addig kibírja-e mellettem a párom, hogy ennyire nem viselem az anyját!

Pfffffffffffffffffff A frnacba!

Megyek, elteszem magam holnapra drágáim!

Csókok!
Vendég

Monácska! :) úúúgy örülök Neked, mégha depis is vagy! tényleg nem éri meg az anyósbanya a cigit! emlékszem születés után is mérgelődtél rajta eleget, vedd be a lesz@rom tablettát!
és amúgy tudom, itt kicsit néha túlságosan is pörög a topik...
(én is vagyok 1 másikban... ott kicsit nyugisabb... de mindkettőt másért szeretem :lol: )
sajnálom, hogy pont nem érsz rá a talira, pedig tuti jót tett volna Neked is és nekünk is ;)

Tündérmanó, bizony, holnapután indulunk.... ;) kicsit várom kicsit meg félek de jó lesz! tök jó, hogy pont akkor jösztök a bátyádékhoz :)

Fanetta, ez a beszéd, tutkó makkegészséges az a kiskölök! :)

na haladtam a pakolással, most már csak azt nem értem, hogy honnan szerzünk egy kisbuszt ;)
mentségemre legyen szólva 2 zsák ruhát viszek vissza, amiket kölcsönkaptuk... a nagy részét kinőttük :lol: amásik része meg a nővéremnek kell... ;)

megyek szunyni, Biribon, Bea, és a többi éjjeli fejőknek sok erőt! (és nem ér bújkálni, Eszterxx, tudom hogy ilyenkor szoktál fejni! ha nem jössz a talira ... nem is mondom mik jutottak eszembe, jobb ha nem tudod! ;) tessék ideírni hogy jövök!!! )

Kép

Kép
kolyok28

Most végeztem a visszaolvasással..., nem semmi a termés..., és látom, parázs vita alakult ki a topikban abból, hogy ki mennyi reakciót kap a hozzászólásaira, mennyire fontos, nyafogós, stb.
Ha Mindenki írna, ami nagyon-nagyon jó lenne, akkor 65!!! topiktag bánatát, örömét, félelmét, sikerét, stb. olvashatnánk. Így is mi vagyunk az egyik legnagyobb létszámmal működő és legpörgősebb topik. Lássuk be, néha tényleg képtelenség Mindenkire reagálni (Kölyöknek és Melinda80-nak kötelező! nem ám leszokni a jó szokásról!), főleg, ha valaki napokig nem jut a géphez (mint pl. én kedd óta), mégis úgy érzem, hogy nincsenek fontos és kevésbé fontos tagjai topiknak. Tény, hogy vagyunk jónéhányan, akik már többször találkoztunk személyesen is, ezért némileg közelebb állunk egymáshoz, jobban ismerjük egymást, de ez nem jelenti azt, hogy azok, akikkel nem tudunk találkozni, elhanyagoltabbak lennének. Hiszen ez a topik pont arra van, hogy elmondjunk egymásnak akár olyan dolgokat is, amelyeket néha még a legközelebbi hozzátartozóinkkal sem osztunk meg. Mikor a férjem egyszer-egyszer beleolvas az írásainkba meglepődik, hogy én is írok olyanokat, amiket Vele nem tudok úgy megosztani, mint Veletek. Azt hiszem, ezt a fajta kapcsolatot hívják Ismeretlen Ismerős viszonynak.

Fanetta és Juditk, nagyon remélem, hogy a Nimiknek semmi komoly bajuk nem lesz! Szorítok értük!

Jimmorison, az igazi rocker! Még a Pataky szülinapját is fejből vágja. :lol: Na ja, NOMEN EST OMEN! :wink: :lol: Naná, hogy érdekel a boszorkány! És írj minden nap, hogy van a férjed! Te pedig próbálj pihenni, mert előbb-utóbb Te is kidőlsz a sorból, ha így folytatod!

Linocs, hozzám is írhatod, hogy érdekel a kendőkötés, és mivel itallal még nincs ellátva a talis csapat, ezért én azt vinnék. :wink:

Fanetta, Te is hiányoztál nekünk! :wink: :D
[quote]E írta:gyébként Nimródom csak papíron "haldoklik"!!! Az életben semmi baja - ez a sziklaszilárd meggyöződésem. De azért már tele van a hócipőm, ezért holnapra én kértem egy másik laborba beutalót - még egyszer kiontatom a szép piros vérét a kölöknek (úgysem fog menstruálni, valahogy le kell csapoltatni a rossz vért is ),

Tényleg kipihente magát! :lol: :lol: :lol:

Beuska, Tündérmanó, de szupi, hogy egy napon, egymás után lesz a kicsik keresztelője! Ha megbeszéltétek volna sem sikerül így összehozni, az tuti! :D Kérünk képeket majd! :wink:

Szegedet sikeresen megjártam. Reggel 6.30-kor indultam és 11.05-kor már itthon voltam. Még jó, hogy nem volt trafi sehol. :shock: :oops: Aztán egy kicsit depisnek, szorongónak, nyugtalannak éreztem magam, ezért összepakoltam a gyereket és tegnap is, meg ma is egész nap csavarogtunk. (Ma még Potykának is elvittük a csomagot.)
Szóval, az Aput mindenképpen műteni kell. Baromi nagy műtétre kell készülni. Még kell csináltatni egy CT-t, illetve a nagy műtét előtt a doki még altatásban megvizsgálja mikroszkóppal jövő szerdán), hogy egyáltalán, hogyan álljon neki, meg kell-e előtte kemo vagy elegendő lesz a műtét, utána a sugárterápia. Szükség lesz gégemetszésre, de csak ideiglenesen, ami annyit tesz, hogy kb. 10-12 napig lesz nyitva a gége, amíg a seb be nem gyógyul. A nyelvgyök és a garat egy részét kell teljesen eltávolítani, amit mellkasi bőrlebennyel pótolnak vissza. Mindezt egy műtéten belül. Kb. 6-7 órás altatás lesz. A jövő szerdai betekintés után derül ki, hogy mikor lesz a nagy műtét. Addig is természetes szerekkel, rengeteg antioxdánssal tömjük az Aput. Ja, és jó lenne, ha nem dohányozna, de ezt egyelőre még nem képes megtenni. Remélem, előbb-utóbb sikerül rávennünk a leszokásra. Mindenesetre a doki szerint az is nagyon jó, hogy sehol nincs áttét a szervezetében. Bőven van okunk hinni a teljes gyógyulásban. Szerencsére.

Most elteszem magam, mert a családom többi tagja már javában húzza a lóbőrt.

Szép álmokat Minden babának, mamának, papának, nagyinak, dédinek.., és Mindenkinek, aki még olvassa az irományt. :wink:

Évi

KépKép
kvaszeva

ez ma délután készült, amíg itt sokat voltam online.... olyan aranyos...
Kép

Kép

Kép
kolyok28

Évi, ++++ apukádnak! ez nagyon komolyan hangzik...
jól teszed a furikázást, irigy vagyok, hogy már Potykát is ismered ;)
na megyek szunyni...
holnap pakolok egész nap nem tudom hogy leszek...

Kép

Kép
kolyok28

Évi, még egyszer köszi a cuccot, tisztára meghatottan pakolgatom azóta is (nekiálltam nagykomolyan vmi kórházi csomagfélének, mert anyám tisztára meg van zakkanva, hogy még az sincs, és mit hoznak majd utánam, ha nekiállok szülni vhol az uszoda, Solymár bermuda környékén, mondtam a lényeg, a gyerek nálam van :lol: :lol: :lol: ). És Botond nagyon ééédes, olyan komoylan vizslatta a borostyánunkat, hogy sztem növénybiológus lesz. És évi férje is állati szimpatikus.
Édesapádnak a legjobbakat (Kékgolyóban van ismerős, ha esetleg szükség lenne rá, szóljatok).

Kendős lányt akkor megkörnyékezem. Remélem 28án már én is kívülről kötöm magamra a batyumat. (rém nehéz kezd lenni, bár bevallom, éppen nem zavar a hasam, pláne nem ülve...)

Fanetta, ez már jó hozzáállás, igazából hogy kerültetek a vérszívókhoz?

Judit, másik topikban Olivér a kisfiú akinek hasonló vesegondja van, bondi a mama nickje, esetleg keresd meg... Amúgy épp kitisztult bennem, hogy szegény négyeskémet tíz napig vizslatták anno a pICen és egyedül egy minimális tágulatot talátak, azt mondta a gyerekorvosunk, hogy nem kell vele foglalkozni, csak ha úgy tűnik gondja van, és nem tudjuk mitől. Kölök tipikusan gyomor-hasfájós, vizeletet azóte sem néztek. Úgy tűnik, kinőtte, vagy egyszerűen nem okoz neki gondot. Fel a fejjel.

Na etetk.

Kölyök, jó utat, és várunk. :lol:

potyka

Kölyök, de aranyos kis mosolygós Máté, és tényleg hasonlít mindkettőtökre.
A Google-os body csúcs volt!

Évi, komoly műtét lesz az biztos, hatalmas erőt, kitartás, és jobbulást kívánok neki!

Bosek, de éédes lett levágott hajjal!!
És nagyon aranosak a fürcsis képek, hol készültek?

Tündérmanó Rékája is édes, de jó, hogy nálatok, már a tesó így tudja fogni a picurt.

Rólunk, tegnap voltam dokinál, nem vagyok terhes szerencsére, de van 2 nagy frankó petém, úgyhogy marhára vigyázni kell.
Eszközt majd csak akkor rakja fel amikor megjön, kb 2 hét.
Gyerekek javulnak torokilag.
Minden betegeskedőnek jobbulást!
Vendég

évibaba: sokat gondolok rád, minden rendben lesz! Apukádnak nagyon erősnek kell lennie, a pozitív gondolkodás a legnagyobb gyógyszer :wink: Férjem kicsit jobban, a tegnapi doki jófej volt, kedden kell visszamennie. Igen erős gyógyszereket kap, emiatt van magábafordulva :cry:

szilvánusz: ha erre jársz, ugorj be lécciiiii, nem kell semmi, csak magadat hozd!

kicsit visszavonulok, ma siesta napot szeretnék tartani, olyan a fejem, mint egy zombinak :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Monácska, ne már, hogy megint nem érsz rá eljönni a talira... :( :cry: Pedig jöhettetek volna együtt Nebulával.
Kölyök, remélem sikerül mindent berakni majd a kocsiba és még Ti is be fogtok férni. :lol: Tényleg, Te fogsz vezetni? Merre jöttök, gondolom végig autópályán...
Fanetta, melyik laborba mentek és melyikben voltatok? Nagyon drukkolok Nektek és persze Juditkecskemét, Nektek is drukkolok!
Kvaszevi, Apukádnak is nagyon szorítunk, hogy sikeres legyen a műtét! Mivel mentél rakétával??? Gondolom Botondot nem vitted magaddal... ha már Potykánál jártál ide is jöhettél volna. Sőt, Minden topiktagot körbejárhatnál, örülnénk Neked! :)

KépKép
KépKép
mni

Jim, jó pihenést Neked, ezek szerint már otthon van a férjed? Vigyázzatok egymásra!

KépKép
KépKép
mni

Monácska: nahát, szia földi :) bár én még elég rövid ideje vagyok csak monori: 2005-ben készült el a házunk, de igaziból csak tavaly nyár óta lakunk itt véglegesen (közben két évig az usában voltunk). te tősgyökeres vagy? merre fele laktok? tényleg kár, hogy nem tudsz a talira jönni, de legfeljebb majd csinálhatunk minitalit mifelénk :wink: amúgy szeretek itt lakni, bár sok hiányossága van a városnak, ami miatt dühöngök nagyokat. különösen, ha összevetem a környező olyan településekkel, mint gyömrő, maglód... na mindegy, ez egy másik topik témája.

nekem is van ám egy "anyatopikom" (2005.márciusi babák), ami itt indult a babaneten, de aztán babafalvás lett. na ott aztán nincs nagy pörgés mostanában (sokan újra dolgoznak, lett azóta második gyerek, azért nem írnak annyit stb.)

Fanetta: remélem, hogy az újabb csapolás végre egyértelmű és megnyugtató eredményt fog hozni!

Potyka: lemaradtam erről a kendőzés témáról, de engem is érdekel. most fogok kapni amúgy egy barátnőmtől egy 30 oldalas kendőmegkötős füzetet, elhozzam? vagy még jobb, ha tényleg klasz, akkor beszkennelem, és szívesen elküldöm, aki csak kéri.

Kölyök: Máté csuda édes!

Kvaszevi: szorítok apukádnak! Tényleg nem semmi tempót diktálhattál szegedre meg vissza.

Jim: nagyon sajnálom a férjedet, nektek is sok erőt!

Réka és Blanka is nagyon cuki!

Marci tegnap és ma délelőtt is azt csinálja, hogy álmosnak tettei magát, egykettőre elalszik, majd 2 perc múlva felébred nagy szemekkel, és utána képtelenség visszaaltatni vagy egy óráig. Miért, ó miért?

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!
Felhívtam az orvost. Rossz hírt kaptam. Hosszú (kb. 2 hónapos) antibiotikumkúra vár ránk, folyamatos vizeletellenőrzéssel (katéterezéssel), utána Szegeden hólyagfeltöltés, a többit még nem tudom. Ha nem stimmel vmi, akkor kisebb műtét. :cry: :cry:
Levi végig üvöltötte a beszélgetést :evil:
Balatoni nyaralásnak lőttek...

Felindulásomban felhívtam a gyerekdokinkat és beolvastam neki, hogy nem örült a doki a fütyifelrántásnak. Mindezt azután, hogy előtte megnyugtatásért esedeztem bőgve. Feri szerint nem kellett volna ilyen lelki állapotban megbántanom a háziorvosunkat. Ő erre azt mondta, hogy a 15 évesen elkövetett műtét jobban tetszene a doktornak :?: :!: :?: :!: A fene sem tud kiigazodni ezeken a dolgokon....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja, és mni: köszi a választ a babakötvénnyel kapcsolatban. Majd akkor rákérdezek itt a monori önkormányzatnál. Amúgy mi is úgy voltunk vele, hogy ha nem is óriási összeget, de valamennyit csak össze lehet rajta gyűjtögetni a gyerekeknek az életkezdéshez (mondjuk évi 125 ezer, az 18 év alatt két milla felett van -- persze, hogy az mit fog érni akkor, a fene se tudja)

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Nálunk mint mindig, bonyodalommal teli napok......
Most vettünk házat és már adhatjuk is el, össze költözünk anyuval, és ez ahhoz kicsi.Bele sem gondolok hogy megint mi vár ránk, ház árulás ami rühellek hogy átjáróház a lakásom, és költözés.Na mindegy már megszoktam.
Hosszú lenne leírni de megint sok van rajtam, érzem gyenge vagyok már én is.......
először is
JUDIT KMÉT !

Teljesen megértelek az embernek kell ha ki van borulva valaki aki csak legalább annyit ír drukkolok neked, mert ügye segíteni úgy sem tud...
Nagyon sok van rajatd azért is vagy ilyen érzékeny(mint ha magamat látnám)sok mindenben hasonlítunk nekem is sok gondom volt Pepikével, ő is nagyon hasfájós volt mint Levi, a suli gondok, szóval én aztán tudom mit élsz át! Ilyenkor végig gondolja az ember nekem miért nem megy könnyen mint másoknak??Mert mi nem olyanok vagyunk...nehéz ezt megérteni de úgy látszik nekünk mindig van valami ami miatt semmi sem megy egyszerűen!
KITARTÁS!!!!!!!!!!!
A szobatisztaságról annyit hogy szerintem ne erőltesd! A Pepinek is nehezenm ment és utána egyik napról a másikra elhagyta. Lehet cuki leszoktató nadrág pelusokat kapni amik édes kis figurásak nekünk azzal ment hogy told le ha kell,mert eláznak szegény micimackóék stb... próbáld ki nem veszítesz semmi!
Nimit nagyon sajnálom, írj ha vannak fejlemények!!!!!

Judt18!
Nagyon aranyosak a képek, olyan édi a medencébe! Sikerült már kilábalni a baciból?

Melinda80!

Nekem is rosszul szopott Alizka amikor megjött kitartás, hamarosan megszokja, de igaz hogy ilyenkor más izű a tejcsi és ezt neki is meg kell szokni!

Jimm!

Jobbulást az uradnak legalább 10 oldalt kellett visszaolvasnom és úgy izgultam mi lesz vele hogy először csak a hozzászólásaid néztem át! de remélem már jobban van. Nálunk is volt egy ilyen, a férjem nagyon sokat dolgozott, sokat stresszelt és az egyik este rosszul lett.(már 2 éve) pánik betegséget állapítottak meg nála, és ő is azóta vérnyomi gyogyót szed.

Kmanna!

Panka is nagyon szép kislánmy, és milyen jó dolga van, cserélnék vele! :wink:

Biribon!
szép ki családod van csak a légyszámon kéne hamarosan növelni!? :wink: :lol: :lol:

Bosek!

Én mindig rácsodálkozok a lánykádra hát most is sikerült meglepni, Alizka még olyan kicsinek tünik melette!

Kölyök!

Mátén egyáltalán nem látszik anyukája internet függősége?! :shock: :lol:
Extra az a bady!

na megyek mert felébredt az aranyom!!

TALI ÉN IS ÉN IS ÉN IS !!!!!!!!
Egy szavazat a városligetre, de bárhová elmegyek!
puszi

pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Judit kmét!

Nagyon sajnálom, remélem minden rendben lesz.
Megértem az elkeseredetségedet, egy igazi anyának ezek a reakciói!!!
KITARTÁS VELED VAGYUNK!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Tündérmanó: tényleg hozhatnál magaddal egy-két Miskolcit!!! Ha jól emléxem: b.márti77, boszi30, gy.anita még miskolci. (logisztikailag, az az egy-két gondolom, csak egy lehet, hisz csak úgy férnének el a kocsiban a babók is) Ááááá, most látom, hogy a nagyfiú jön nyaralni Budapestre, akkor a felvetésem tárgytalan...
Monácska: jó, hogy előkerültél. Hm, már megint nem tudsz jönni a találkozóra... Pedig jöhettetek volna együtt Nebulával
Ügyes vagy a cigit illetően!!! Anyós ennyit nem ér! A legjobb ellenszer (ami a legnehezebb is, de apámmal is ezt próbálom játszani): azt mutatni, hogy nem érdekel, hogy nincs rám hatással, és ezzel ki is van húzva a dolog méregfoga (apám egyszer elkezdett velem kötözködni, ahogy szokott, én meg villámgyorsan elkezdtem vele beszélgetni az időjárásról – kiesett a szerepéből úgy, hogy észre se vette, hogy megint kötözködni akart)
És (most próbálok óvatos lenni) ne vidd túlzásba a féltékenykedést a lányodat illetően. Neki meg kell ismernie a világot, és annak az egyik formája a mosolygás másokra – hogy kap-e viszontválaszt (de hát ezt Te jól tudod)
Kölyök: Fruzska a szombathelyi hazautat (kb. 3 óra) végig szokta aludni. És a szüleim háza előtt ébred, arra, hogy nem mozog a négykerekű ágy ;) hátha szerencsétek lesz, és Máté is többet alszik a mozgó autóban. El bírom képzelni, hogy járhat az agyad, mit hozzatok. Csak, ha belegondolok, mit jár az enyém egy hétvége előtt... Pedig rutinos pakoló vagyok (a munkám miatt hetente egyszer-kétszer kellett ki-bepakolnom 12 éven keresztül)
Azért abba az érzésbe kicsit beleborzongtam, hogy a rokonság nagy része nálatok most látja először a kis Mátét. Húúú, nagy izgalom lehet idehaza, és gondolom Bennetek is!
Ez a Máté fiú! Nagyon helyes vigyori! Kiváncsi vagyok már rá! Aztán majd összeeresztjük Fruzskával! Kiváncsi vagyok, hogy reagálnak egymásra (tudom, hogy ilyenkor nincs tudatos reakció, de hát Fruzsó nagyon örült a Rómain Eszternek, hátha Mátéval is ilyen a „rezgés”...)
Fanetta: szülnék én akár négyet is... csak hát későn nőtt be a fejem lágya, meg az istenek is így akarták, no meg a sors stb, stb., szóval sajnos úgy tűnik, hogy ha mindenki (az előbb említettek) úgy akarja (mert mi igen), akkor mielőbb lesz egy kistesó (vagy kettő, ha meghallgatják az előbbiek, hogy következőre ikrek legyenek – amire nincs esély, mert se közel se távol nincs a rokonságban iker – csak én horoszkópilag ;) ). Energiám meg van, dögivel. Mondjuk sok dolgom sincs... A kisasszony egy tündér, egészsége rendben, szeret önállóan is játszani, alszik (általában) napközben is, boldog, kiegyensúlyozott lányka – szóval...
A 2009-eseket Patit nézni mentem, aztán visszaidéztem az első hónapokat (és a többit), hogy mennyi, mennyi kérdésem volt – így aztán ajándékoztam
Mi ez a világgá menés???????????? Világgámenéskor gondolhatsz a Victor Hugo utcára is. Itt lakom, meg Fruzska, meg a Kedves (de ő dolgozik), szóval gyere!
És Fanetta! Ezt bírom Benned nagyon: a pozitív gondolkodás, no kétségbeesés!
Kvaszeva: jól megfogalmaztad a topic lényegét! Úgy látom, hogy Te is a bizakodóbb „fajtából” vagy! Örülök, hogy úgy tűnik, van remény a gyógyulásra!
(jó az elköszönő mondatod)
Potyka: igen, ezen én is gondolkodtam, vajon 28-án hol lesz a babód... mert az a dátum mindenféle számítás szerint közeli a nagy naphoz...
Kacika: azta! Két pete! És érnek? Hm, aztán vigyázni, ha nem akartok ilyen gyorsan tesót! Azt akartam írni, hogy előfordulhat az is, hogy már nem szoptat az ember lánya, és csak hónapokkal később jön meg a menzesze. Rendeződnie kell azoknak a fránya hormonoknak... Jól bekavar a terhesség, és a szoptatás a hormonháztartásba!
Jim: jó pihenést Nektek!
Nebula: Potyka felajánlotta, hogy hoz egy kendős csajszit a találkozóra, megtanítani hogy is használjuk a kendőt hordozásra.
Juditkecskemet: jaj, pedig gondoltam Rátok, hogy hátha mégsem... Sok erőt Nektek!
Pepike: de jó, hogy előkerültél! Már megint költöztök???? Jó, hogy tudsz jönni a találkozóra!
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?