Sziasztok!
Most hogy már voltam minden előadáson, itt az utolsó beszámolóm a szülésfelkészítőről.
Tegnapi téma: az újszülöttek. Ez volt a leghosszabb előadás, fél 5-től este 7-ig ott voltunk. Nekem most is szimpatikus volt az előadó. Látszott a doktornőn, hogy nagyon régen ott dolgozik, tapasztalt orvos, és nagyon sok mindenről beszélt: pl. az újszülött ellátása, elhelyezés a szobákban, vizsgálatok, oltás, szoptatás stb.
Sajnos sok negatív tapasztalata volt kismamákkal, ezért említette is, hogy már belefáradt néha abba, hogy ő vitatkozzon kismamákkal, hogy mi lenne a gyerek érdeke. Senkinek nem tart hegyibeszédet, ha az illető úgy áll hozzá. Viszont bárkinek nagyon szívesen segít, csak kérdezni kell, mert anélkül nem tudják mit szeretnénk.
Ez vonatkozik a csecsemősnővérekre is. Nagyon túl vannak terhelve, nincsenek megbecsülve (sokan csak úgy szólnak hozzájuk, hogy "hé, te"
), de ha szépen megkérjük őket, mindenben segítenek, amint az idejük engedi.
Ezenkívül ott volt egy néni az anyatejgyűjtőből is, mindenkit biztatott, hogy menjünk majd le, ők is segítenek mindenben. Lehet, hogy nem kellemes, fájni fog, de ha begyullad a mell, az sokkal fájdalmasabb lesz. Egyébként lehet kapni a kórházban is mellszívót, kézit és elektromosat is. Talán érdemesebb ott vásárolni, mert addigra derül ki, hogy kinek mire van szüksége, és valamivel olcsóbb is, mint a boltban.
Szóval összegezve, nekem nagyon tetszett, megérte elmenni, sok hasznos infót hallottam.
Vic, Ági, nektek hogy tetszett?
Ági, örülök, hogy sikerült találkoznunk tegnap.
Milyen volt a könyvbemutató?
Vic, mikor mész ma UH-ra? Délután? Szorítok, hogy minden rendben legyen.
Zsizsa, annyi infót sikerült még megtudni Kisbuksiékról, hogy a babák igazából 1,4 és 1,5 kilósak. De nagyon jó az Apgarjuk, a körülményekhez képest jól vannak. Mindezek ellenére főleg az elkövetkező pár napban minden drukk elkel!
Pusza mindenkinek,
Tünde