Sziasztok!
Bocsi,de tegnap elaludtam a tv elött.
Nálunk kitört a nyár.Dani már 2 hete itthon van,és nagyon élvezem.Sok mindenbe segít,Laurával nagyon el tudnak játszani.Laura már a lakás minden pontját átnézte.Ezt értem azon,hogy most a legújabb sláger nála a kandalló védőrács megmászása.Mikor fenn van rajta nagyokat sikongat az Én örömömre.
Már nem is tudom hányszor szedtem le az üveg asztal/szétnyítható/tetejéről,hogy nem ott kell táncolni.
Voltunk gombászni erdőbe,ahol mind a két gyerek összeszedett 2-2 kullancsot.Laurába annyira aprók voltak,hogy alig vettük észre.Térdhajlatából csak úgy engedte kiszedni,hogy a hasamon hasalt,közbe meg szopizott.
Múlt hétvégén meg leugrottunk Balcsira 1 napra,amit nagyon élveztünk és sikerült házat kibérelnünk aug.elejére.
Laura egyre több mindent mond már.Új szavai:Dinnye,hangya,eper,alma,gyere,tessék,ott,add oda,motor,néha mondja köszi,labda,bicikli...most több nem jut eszembe hirtelen.Neveket is nagyon szereti mondogatni.Danit azt egyfolytába.De már összeköti ha nem látja,hogy Dani gyere/biztos tőlem hallotta/.Apjának mindig mondja"Zsoti",és olyan angolos kiejtéssel mondja a Gergőt.
Legjobban a dinnye szó megtanulása tetszett nagyon.Kereszapja mutogatta neki a dinnyéket és mondta neki mondja utána.Másnap mikor meglátta nyomba mondta neki,első szóra hogy dinnye.
Evés:Kezdi az üveges kajákat eltolni távolra.Darabos kajákat üvegesbe meg 1 kanál után kiköpdösi.Legnagyobb kedvencünk a töltött csirkecomb gombás rizzsel és csemege uborkával.Csak az uborkát desszertként adom,mivel ha meglátja mást nem hajlandó enni és egyszerre 4-5 darabot is.Főzelékeket nem nagyon eszegeti/bizti elege volt az első évbe belőle neki/.Próbál már egyedül enni több sikerrel,de még az asztalnál nem mertem ott hagyni mint Pann.Mi is haladunk az egyedül ivással.De tegnap rájött hogy milyen jó móka ha nem adja oda a maradék vízet,hanem kiönti és abba dagonyázik.
Gyümölcsökből már minden félét kipróbáltunk,de az eper, cseresznye és a meggy a favorit.Málnából csak csipeget,dinnye nem igazán jön be.Inkább nyomkodja bele az ujjait.
Kullancsról jut eszembe.Írjátok,hogy beoltatjátok a gyerköcöket.Nálunk a doki csak 2 éves kor után oltja be a gyerekeket.Ez akkor hogy van?
Köszi a bárányhimlős tanácsokat.Szerintem Én is be fogom őket oltatni.
Még megkérdezném,a ti dokitok,ha bárányhimlős lesz a gyerek akkor ír fel-e kenőcsőt,hintőport,vagy homeos bogyit viszketésre/állítólag nagyon jó/?Nálunk semmit se ír fel.
Kiságyból másik ágyba helyzést ősszre tervezem.De ahhoz Apának is időt kell szakítania,hogy megcsinálja Laurának az ágyat.Daninak is annyira jó ágyat készített fenyőből./Az egyik végére gombákat faragott ki/ami most a falon van,mivel Laura kiságya miatt nem fért volna be a falhoz/,a másik végére meg napot.A háttámlájárt meg úgy csinálta meg,hogy ha felkapcsolja a lámpát akkor csillagok világítanak.Persze az elejére védőtámlát rakott.Éjjelente Dani jól be is ütögeti magát.Állandóan a puffogást haljuk csak.
Nálatok,hogy köszönnek a gyerekek,Laura annyira édes ha jön valaki hozzánk,vagy megyünk akkor mondja,hogy szia,és ha megy el tőlünk valaki Pá-pát mond és integet.pedig sohase mondtunk,mit mondjon.
Ti adtok már fagyit nekik?Laura nagyon szereti a gyümölcs fagyikat,de főleg a citromot.
Voltunk méreszkedni.Laura 9110g.
Olvasgatok vissza,de látom azért nem unatkoztatok.
Játszótérre mi járunk,mivel Dani barátaival jól el tud játszani,de a pici kertünkbe is leviszem őket.
Olvastam a cikket.Hát aki írta,szerintem nincs tisztába a dolgokkal.
Orsi
De jó neked,hogy csak most jött meg.Nekem már Laura 4 hónapos korától rendszeres,kivéve,ha felszaporítja a tejet.
Babaprojekttel hogy álltok?Lakást még nézegettek?
Nanica
Küldtem privit.
Milyen volt németül beszélgetni?Linus nem tanult el pár szót?
Tejtermékek hatásával hogy állsz?
Mazsi
Alma fuldoklás: nem semmi a reakciód.
Szép kis balesetek esnek meg veled.
Timi
Gyere és mesélj.Ennél jobb dolog nincs.Próbáld kibeszélni.
Lillus hogy van?Gondolom sokat huncutkodik.
Lora
Aranyos lehet Brigi ahogy pelenkázza magát.Nálunk a szandál felvétel a divat.Ha ki akar menni akkor leül a szandijaihoz és próbálkozik,ha nem sikerül nekiáll nyögdécselni addig míg nem megyek oda hozzá.
Szőrnyű olvasni a családodba a targédiákat.Remélem azért probálsz talpon maradni.Hogy van Anyukád?Mi van nektek Gödöllön?
Lorca
Ez a baci átvitel nálatok nem valami jól hangzik.Most tünetmentes a család?
Kditke
Laurűának is 19-es még a lába.Igaz most 20-as szandit vettem,hogy 1 hónap múlva ne kelljen vennem megint.
Mikor a medencébe van Tomi ti is benne vagytok,Vagy csak a széléről nézitek?Mi is vettünk itthonra egy kisebb medencét,hogy a két gyerek el férjen benne.De Laura önnállóan mászkál bele.Apósom megmutatta neki,hogy ha benyomja a szélét/nem engedjük tele vízzel/,akkor bele tud mászni.
Jákon a családi medencébe meg sikongat,annyira élvezi.
Helga
Mikor mentek Balatongyörökre?Családiházat béreltek?Mi 2 faluval arrébb fogunk nyaralni.
GRATULA A menéshez.
Blin
Gratula a vizsgákhoz.
Bigsister
A festményről képet kérhetek?Te ilyen jól festesz?
Nem irigyellek ebben a melegbe terhesen.
Emőke
remélem azért nem hagy nyomot lilienbe a motor baleset.Azóta már felült rá?
Pann
Lehet nem olvastam,de hova utaztok?
Panka
KOrfura Én is valamikor el szeretnék jutni.Nagyon szép Emili a kék,nagy szemeivel.