Új privát üzeneted érkezett!

hoppááááááá!
laptető....
Ennek ti mindig örültök :D :D
mókica

mikor szoktak 3. napi nézni, és mikor 21. napit?

csak mert lehet, hogy nekem is inkább 3. napi kéne? mert ekkor sürgősen mennem kell.

nekem eddig csak 21. napit csináltak mindig.

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény!

Szerintem orvosa válogatja, hogy melyiket kéri. T. doki mindig 21. napit kér tôlem. A Kaáliban meg harmadik napit kérnek vagy ha 21. napit akkor csak progeszteront. Szerintem egy endokrinológus bármelyik napiból levonja a megfelelô következtetést.

Mókica4
Nagyon fura, hogy már két hete nem szeded és nem jön meg...

Most jöttem gyökérkezelésrôl, remélem nem lesz semmi gebasz késöbb sem. Egyenlôre nem fáj, de talán még hat a szuri? Úgy döntöttem, hogy tökéletes fogakkal ugrok neki a lombiknak. Ne babásan kelljen fogorvoshoz járnom.

Lona
lona1

Mókica!

Osztom Lona1 véleményét, az nem lehet, hogy már 2 hete nem szeded és még mindig nincs mensi. Az szerintem nem normális. Én nem bírnék tovább várni, elmennék dokihoz.

Csillagfény!
Én holnap megyek 3. napi vérvételre(igaz, hogy 4. nap), nekem a dokim úgy mondta, hogy az egy hormon labor. Aztán hogy a 21. napinál mit néznek, azt nem tudom. Dehát gondolom nem ugyanazt, mert nekem azt mondták, hogy ezt a 3.,4., vagy 5. napon kell levetetni.
ranita1979

Lona, Ranita!
megyek is dokihoz, mert nekem se tetszik....

Csillagfény!
pontosítom a met szedésem: 2007. jún.1-től 2*500
nov.22-től: 1hétig 1*500 és 1*850
2.héttől 1*500 és 2*850
4. héttől 3*850
itt januárig 33-35 napos ciklus volt most meg már megint közelíti a 40 -et.

Ja és a sors fintora: egy gyógyszertárt se találtam nyitva a környéken délután 4-kor.... így holnap nem lesz teszt.

üdv
mókica

Ah mit nem adnék egy 33 napos ciklusért!!! :D

Kép
Kép
zazzy

mókica, te mérsz hőt?

zazzy :D
és azért valami hőgörbém is volt. ha kicsit összezsugoratott, de akkor is. ma 36,6 voltam. az is magas cikluskezdő alaphőnek? mennyi a normál?

Kép

Kép
csillagfény

aha mérek hőt ! és ilyen

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 84000_.png

na mit szólsz hozzá milyen?
mókica

sziasztok

bocsi, hogy eltűntem, de most már itt vagyok...
nekem a dokim nem ajánlotta a metet, mert szerinte a diéta sokkal jobb...nem tudom ezen még gondolkozom és emésztem...
aztán második tesztem is negatív lett a hétvégén...mensi még mindig nincs...doki most akar vérvételt...holnap megyek szuratni...nem örülök neki!
aztán egy hete hőmérőzőm is, várom az ötleteket velem mi van....
26-én kellett volna pirinek jönnie...

itt a görbém:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c ... 84000_.png

remélem működik.....

üdv.
Aisha
Vendég

kedves aisha, bár én nem diétáztam soha keményen, de volt olyan időszak az életemben, amikor nem ettem csokit, nagyon kevés édeset ettem, és bizony a pattanásaim ugyanúgy ott virítottak at arcomon.

a met óta egyre szebb a bőröm, most pl. két hónapja már azt sem tudom mi az a pattanás.

innen gondolom, hogy diéta és met nem ugyanaz.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok !

Ilona, nagyon jól teszed, hogy még lombik előtt jársz fogorvoshoz. Anno én is szépen lerendeztem a fog-kérdést, nyugodtabb így az ember. Nyaralás lesz ??

Aisha, a görbéd alapján akár 26-án is lehetett pé-d. Utána ugrott egyet a hőd és azóta is fent van. Kíváncsi leszek a folytatásra :lol:

Mókica, bevallom én még ilyen görbét nem láttam. Magas a hő, de nem vagy babás ?! Lehet, hogy még pár napot várat magára a + teszted !!!!

Csillagfény, gratula a 33 napos ciklushoz !

Most én is passzolom a hőgörbémet :?
A ciklus 3-14 napja között antibiotikum kúrán voltam, emiatt kicsit magasabb a hőm.

Szombaton volt egy icipici barna, aztóta semmi, ellenben a melleim szét akarnak durranni és már közel a 40-ik napon járok :x
Azt hittem, hogy volt pé, de hát most már ebben sem vagyok biztos. Ja és mai tesztem negatív. Kép
mniki

sziasztok!
voltam ma dokinál, és megerősített hogy nem vagyok babás... Holnap csapolás, aztán ha 2 hét múlva sincs mensi akkor valami összetettebb gyógyszert ad, mert nem elég az ösztrogén. szerinte nincs visszajelzés a petefészektől az agyba...
ma hőm lejjebb ment:36,7-re. és mondta fontos hogy most ne legyen mensi vérvételkor....

Aisha: neked mikor lesz eredmény?

Rejo: mettől nekem is szebb a bőrőm, igaz most néhány pattim, de kozmetikumjaim gyorssan leszárították.(igaz nekem alapban is zsíros a bőrőm.)

Mniki: lehet neked is újra kéne tesztelni?? nekem nem volt semi jel hogy babás lennék, se cici feszülés se hányinger....

üdv
mókica

Egy kérdés: tudtok valamit a leptin hormonról?
most bújom a netet ez ügyben...
mókica

Sziasztok!

Ha volna véleményetek, megköszönném:

Lányok, nektek volt problémátok a progeszteron szintetekkel?

Nekem a doki nem volt hajlandó megírni a beutalót a 21. napi hormon-vérvételhez. Mondván, hogy az semmire nem jó, a 3. napit kell megcsináltatni. És egyébként is én nem vagyok pcos, mert jó a 3. napi hormonértékem. :shock:

Szerintetek is hülyeség progit nézetnem a 21. napon?
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma dokinál, levették a hormon labort. Eredmény 2-3 hét. 21-én megyünk nyaralni, előtte héten úgyis megyek dokihoz, addigra talán meglesz. Vele nem tudtam beszélni, mert ma nem volt bennt a kórházban, de ami késik...
Félek, hogy itt is kiderül valami gubanc, akkor azt hiszem kész leszek.

Mókica!
Sajnálom, hogy nincs baba.De akkor mitöl van így fenn a hőd? Mit fognak nézni a laborból? A leptin hormonról én még sose hallottam.

Mniki!
Szerintem a hőd másik fele elég biztató. de a teszt lehetett korai is. Neked hány napos ciklusod szokott lenni?

Aisha!
Szerintem is 26-án lehetett a pé., 1-2 nap és kapsz olyan vonalat is. De akkor az jó késöi pé volt.
ranita1979

cherry!
Tudomásom szerint a 21.napi progimérésnek akkor van értelme, ha 14. napon volt pé.Ha később, akkor, arra 7 napra, kiderül, milyen a progiszint, eseleges teherbeesésnél kell-e pótlás.
Remélem, nem írtam hülyeségeket! :D

Kép
Kép
zazzy

Zazzy :D

Progipótlás szükségessége esetén monitorozás szükséges, hogy látni lehessen van-e pé, mert csak akkor adnak progit? Jól értem?
Vagy, ha egyszer bebizonyosodik az alacsonyprogiszint, utána már minden ciklusban adják?
Vendég

Ranita!
Hormonokat néznek nekem is. kb 1 hét mire eredmény lesz...

Cherry!
én is úgy tudom hogy a 21.napon peteérést néznek.
mókica

Cherry
A progiból is látják, hogy volt-e pé!!!Hogy utána hogy megy, sajnaos nem tudom, egyáltalán nem volt még benne részem, hogy esetleges terhességnél is, vagy csak tényleges terhességnél adnak progit, ezt nem tudom.De szerintem mindenképpen aktuális ciklustól függ.

Kép
Kép
zazzy

Köszönöm szépen a segítségeteket!
Vendég

Sziasztok!

hát elég későinek tűnik a 26-ai pé... de meglátjuk...a hőm még mindig fent. A doki péntekre ígért eredményt a tesztre. ha nem akkor meg kell hozatnom, mert 36 napon túl vagyok.

rejo: szerencsére sohasem voltam pattanásos, így ezt nem tapasztalom. nagyon furcsának tartom én is, hogy a doki teljesen tiltakozott, hogy felírjon nekem metet. ezért gondolkodom, hogy dokit váltok, de amit eddig hallottam róla, csupa jó, tehát dillemában vagyok.

mniki: ajánlom hogy olvasd el a teszetkről szóló internet cikkeket, nem tartják megbízhatónak őket, ne keseredj el...tesztelj később, még bármi lehet.

mókica: sajnálom, hogy nincs babó, de fel a fejjel, a következő hónapban...nekem a doki azt mondta hogy 3 hónap norethisterone (vagy hogy is hívják) teljesen rendbe tesz, csak közben nem lehet babó, mer fogigátló is.

cherry: szerintem fontos a 21. napi progiszint, nagyon javasolt megnézni. lépj a doki tyűkszemére...de nem vagyok túl tapasztalt ilyen ügyben.

ranita: ne aggódj, minden rendben lesz, kitartás.

üdv.
Aisha
Vendég

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam már ide csak eggyel fentebb.Hogy hogy mennyi új emberke van itt!Jó is meg nem is ez!!!! :wink: Értitek ugye!

Na azért jöttem mert az egyik topikban az egyik csaj ezt írta:
[quote]K írta:icsit takarítottam a gyógyszerek között és még a lombik idejéről kimaradt: 9 kis doboz Merional ( ebből 8 boboz 2008. 11. hóig jó, 1 meg 2008. 09. ), 2 boboz Bromocriptin- Richter (2009.05. jó), 1 ampulla Choragon 5000 NE injekció. Ha van olyan ismerősötök akinek szüksége lenne rá írjatok. Posta költség ellenében odaadom.

Mindenkienk gyors javulást és babásodást kívánok!

Kép

Kép
lecso

Ja azt elfelejtettem hogy ha valakit érdekli írjon privit!

Kép

Kép
lecso

Jó reggelt Mindenkinek!

Képzeljétek, ma vagyok az 5. napon, gondoltam elkezdek hőmérőzni. 36.75. Meg is lepődtem, olyan 36.5 körül szokott lenni nekem. A clostit még csak 2 napja szedem, igaz 3*1, lehet, hogy ez is megemeli kicsit? Nem értem én ezt, de egy kicsit nekikeseredtem, mert szerintem ez sok és ha már a hónap eleje így indul...
ranita1979

Sziasztok !

Mókica, remélem a dokid olyan gyógyszert ad, ami gyorsan meghozza a mensit, nem jó ilyen maratoni ciklusokat produkálni. A vérvétel eredménye mikor lesz kész ?

Cherry : abban az esetben hülyeség, ha nem 28 napos ciklusaid vannak. Egyébként én pártolom a progi ellenőrzést, arra kell csak figyelni, hogy pé után 1 héttel legyen a vérvétel. Nyilván, ha valakinek csak a 25-30 nap körül van pé-je, nem érdemes a 21-ik napon progit nézetni.

Sajnos orvostól függ, hogy automatikusan adnak-e progi pótlást. Épp tegnap olvastam az nlc-s pcos fórumban egy lányról, akinek a dokija azért nem adott progit, mert spontán terhességben hiába barnázik, akkor nem kell (doki szerint :evil: :x ) azt hittem lefordulok a székről ezt olvasván... :shock:

Nekem pl. bizonyított a progi elégtelenség és mivel erre a met sem hat, a próbálkozós hónapban majd szedek progit, nem csak a + teszt után.

Aisha, nekem a tesztek eddig mindig mutatták amikor terhes voltam, teljesen megbízok az erdményben. Sőt, még a 8-as hcg-t is kimutatta a 10-es érzékenységű Acon, tehát emiatt biztos vagyok abban, most nincs baba, egyszerűen megboldondult a ciklusom. :?

Ranita, teljesen normális, hogy a closti megemeli a hőt, emiatt nem aggódj !

Niki
mniki

Szia Mniki!

Valamelyik nap szerintem te válaszoltál a clostisba nekem az aspirines kérdésemre. De arra nem válaszoltál, hogy hogyan kell szedni, mennyit, mitől meddig. Ha ezt is tudod, akkor megírnád nekem? Köszi.
ranita1979

Anita, nem néztem vissza a clostiba ..

A dokim azt mondta, hogy napi 1 tabletta 1 hónapon keresztül, mensi idején nem kell szedni. Nekem 1 havi kúrát írt elő, ciklus első napjától.

Nem tudom, hogy folyamatosan lehet-e szedni.

Niki
mniki

sziasztok lányok! akkor lehet, hogy nekem is 3. napi kellene. 3-4-5. napon le lehet vetetni még? csak mert akkor holnap kellene. segítsetek lszi!
egy másik dokihoz viszem, aki kíváncsi a hormonértékeimre. (nem endokrin)

Kép

Kép
csillagfény

Csillagfény!
A dokim azt mondta, hogy 3.,4. vagy 5. nap jó. Nekem is a 4. napon volt.
ranita1979

sziasztok!

Mniki! ma voltam vérvételen és egy hét múlva lesz eredmény. szerintem nem lesz szükségem másik gyogyira, mert szépen esik a hőm...ennek is lehet örülni? :D

Csillagfény! nekem is azt mondták a 3.cn vérvételre hogy a 4-5 nap is,ha ne talán a 3. nap hétvége vagy ünnep lenne és nincs rendelési idő...

Mókica
mókica

Basszus Lányok, én olyan mérges vagyok :x

A diabetológusom javaslatára kértem időpontot a Sote II-re az endokrin ambulanciára. Örültem, hogy 2 héten belül bekerülök.
1/4-re volt időpontom, 3-kor már ott voltam, egy csomót kellett várni a regisztrációra, 3 óra 20-kor rögzítettek.
5 óráig bírtam a várakozást úgy, hogy 3 ember volt előttem, de a doki ki-be járkált, dumált és röhögcsélt a kolléganőjével, kiment az udvarra, stb.
A betegtárs szerint ez rendszeres, van, hogy 3 órát is kell várni rá, pedig általában mindenki csak gyógyszerre, vagy beutalóra vár.
Na, ezen úgy kiakadtam, hogy eljöttem.

Nem az a baj, ha várni kell. Az a baj, hogy látszódott, a doki le sem szarja, hogy van még 3 ember, akit nagyjából 40 perc alatt lezavart volna, ehelyett szépen, kényelmesen jött-ment.

Nekem erre nincs idegrendszerem, ráadásul elment fél nap szabim.. és még a parkolójegy miatt is ki kellett rohangálnom, mert a max. parkolási idő ugye csak 2 óra :evil:

A diabos doki egy csomó vizsgálatot kiírt, nem fogom ezt senkivel megkonzultálni, ha valami nem stimmel, majd vissza megyek a Mensbe.

na, próbálok lehiggadni.

Jó, hogy írtátok, hogy még az 5-ik nap is belefér a vérvételbe. Szerintem már tényleg csak 1-2 nap és megjön (lehet ezért is vagyok ennyire feszült :lol: ) és utána lecsapoltatom magam.

uffff
mniki

Nikikém!
Én a Jánosba mentem...telefonon kértem időpontot...kocsival be lehet állni közvetlenül az épülethez(amit telefonon mondott el nekem a hölgy aki az időpontot adta...500.-/nap-drága,de mégsem az utcán áll a kocsi)!
5percel elöbb be is hívtak...fél óra múlva mentem....
Vérvételt Ők csinálják,fél 7-re oda mentem haza...levették a véreket,megittam a lötyit és kiültem-feküdtem a kocsiba....majd 2óra múlva be kellett mennem,hívás nélkül.Lepukkant hely,de az kit érdekel....10.-én megyek kontrollra....sajna pont szabin volt a doki...ezért csak ekkorra kaptam időpontot!
Szerintem érdemes megpróbálnod itt!
Ja és maximálisan met párti!
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

akkor pénteken megyek vérszívásra. majd feldobom az eredményt megkonzultálni!
igazából hétfő délután jött meg, úgyhogy négy és feledik nap a hétfő reggel. :D vki irta, hogy ha 6 után jön meg, az másnapnak számít, vagy hogy van ez? az előrózsaszínelés (kb egy fél nap, nagyon minimális) az hová számít?

Niki sajnálom. sztem ilyen dokihoz ne is járj, mert úgyse érdekled. az meg régen rossz.
velem is csinálta ezt egy doki. 1 papírra vártam, kb 3 órát. csak mert ő meg volt róla győződve, hogy nincs semmi bajom. na mindegy, de én mindig megpróbáltam rá higgadtam mosolyogni, amikor fél óránként elment mellettem, és mondta, hogy majd jön. sztem rájött, hogy nem tud idegesíteni, és ha kell vűárok estig is. de csak a papírja kellet. mondjuk járni nem járnék hozzá, és vissza se kívánkozom.

Kép

Kép
csillagfény

sziasztok

feltettem az adataimat a fertillity-re, és ott adott egy piros keresztet 26-ára...köszönöm a biztítást, és nagyon tetszett a kereszt is, igaz elég későn a 31. napon...de egyszerűen nem tudtam ide betenni, nem tudom miért...
a ciklus.hu még mindig nem mutatja, miért?

a dokik egyébként már csak ilyenek, ezért gondolkodom az orvosváltáson, mert az enyém úgy tűnik elég rendes, és szívén viseli a gondjaim, és velem ilyen várakozási diő nem fordult elő...

a tesztekről nem mondtam, hogy nem megbízhatóak, csak annyit mondtam, hogy nem mindegyik 100 %-os megbízhatóságú és érdekes volt olvasni statisztikát róluk...ez olyan, hogy kinek hogyan működik...

még egyszer megpróbálom feltölteni a görbém, remélem működik, ha nem akkor már nincs ötletem

üdv.
Aisha

Kép
Vendég

Szasztok:)

Nem tudom mikor jártam erre utoljára... na majd elkezdek visszaolvasgatni. Addigis szurkolok mindenkinek!

Ja. Plusz van 14 LH (2008 decemberig jó!) és 2 HCG (2008 november!) tesztem eladó... nem tudom mennyi, kajajegyre is elcserélem vagy bármi értelmesre:)))) Sajnálnám ha rám rohadnának...
Vendég

(ja... és légyszi privit küldjön akinek kéne)
Vendég

Csakegy!
:lol: Hihetetlen üzleti érzéked van!Hajrá!
Nekem is van vagy 20 hcg-m, csak tudnám, minek :roll:

Kép
Kép
zazzy

sziasztok...

szépen felvittem minden adatot, és most már nem szaggatott kereszt van, hanem szép folyamatos vaonalas...
ma úgy örülök magamnak, mint majom a farkának...csak nem tudom mire...
mert eddig csak azt tudom, hogy talán volt peteérésem...

babszika mi van veled? túlélted a vizsgálatot????

üdv.: Aisha
Vendég

zazzy: azért nézd meddig tart a szavatosságuk... :) (20 HCG... fuh... én hála a jó égnek nem rendeltem olyan sokat, az LH teszteket meg fogamzásgátlásra akartam használni de amire megint aktuális lesz már lejárnak :twisted: )
Vendég

(mármint amíg gátlásra kellett volna addig nem volt mit nézni mert PÉ-m max. az álmaimban volt, így nem fogytak a tesztek, amikor meg élesben ment a dolog akkor elsőre beletrafáltunk úgyhogy a 15 LH tesztből 14 megmaradt és a HCG-t se lövöldöztem el:) Igazi szerencsetesztek:)

(egy érdeklődő már van rájuk... vagyis a HCG tesztekre de én egyben szeretném postázni őket, értékük meg úgysincs max. jelképes)
Vendég

Jó reggelt !

Aisha :lol: Na, akkor jól láttam, hogy 26-a körül volt pé-d.

Csakegy, írtam pü-t :wink:

Kandika, egyelőre levetetem a vért a diabon, rengeteg vizsgálatot kiírt a doki, így ha bármi eltérés van, majd lépek egy másik endokrinológus felé...
Már lehiggadtam :lol:

Csillagfény, én is úgy tudom, ha este 6 után jön meg, akkor másnap az első nap.

Ma-holnap meg fog jönni, a hőm reggelre leesett és tegnap akció után :oops: jött egy kis véres nyák. Úgyhogy hamarosan indul a closti :wink:
mniki

Niki!

örülök hogy lehiggadtál, engem is dühített volna az ilyen hozzá állás a doki részéről...

piri nálam is erőlködik...rásegítek egy kis cickafark teával...

Aisha! hajrá!!!! :D
mókica

Babszika! Minden rendben? ma sokat gondoltam rád...
mókica

Sziasztok Lányok!

Tudom, hogy csak egy hete mérem a hőm, de az ilyen az normális a görbében?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 29600_.png

Nem igazán tudom mit jelent.
ariaden

Siasztok!

Ariaden!
Most jól látom, hogy az 57. ciklusnapnál tartasz? A lányok biztos jobban értenek hozzá, de jó alacsony a hőd. Nem tudom melyik lehet a jobb, ez e vagy amikor magasabb. Mert nekem viszont sokkal magasabb.
Én nem hinném, hogy lett volna peteérés, bár 3 napja kicsit feljebb ment. De aztán ki tudja. Ha nem jól gondolom, majd a lányok kijavítanak.

Én is mindjárt felrakom a hőm, azt is szakértsétek meg légyszi. Igaz még csak 3 napja mérem, de elég érdekesen alakul. Ilyen nekem még sose volt, se ilyen magas, se ilyen sokáig egyhelyben nem topogott. Most ilyenkor mi van?
ranita1979

ranita1979

Ranita, amennyiben az 57 az még ciklusnak nevezhető, akkor igen, ott tartok. Most már komolyan kétségbe vagyo kesve, hogy minden összevissza van bennem... :(
ariaden

Ariaden!

Kicsit megpróbáltam visszaolvasni, bár még nem olyan sok sikerrel. Látom, hogy volt 3. és 21. napi vv. És mit mond azokra az értékekre a doki vagy egyáltalán miért nem hozták még meg gyógyszerrel a mensit? Ennyi napig szerintem nem szabadna várni, max. 40 nap.
ranita1979

Mert jövő hét vasárnapra van időpontom a dokimhoz, mert alig leeht bejutni hozzá, azért nem. Én mindig várok a dokimra. Meg nem is diagnosztizálta még hivatalosan a PCOS-t. Csak a gyanúra csináltatta két hormonvizsgálatot.
ariaden

Sziasztok!

Mókica!
Köszi, minden a legnagyobb rendben!

Átjárható vagyok, nem fájt, szóval csúcs!
(ma viszont nem túl jó :? )

Apának kell szednie antibiotikumot, mert összeszedett vmit, bár a doki szerint nem lenne gond, ha terhes lennék így sem, csak nekik dokumentálniuk kell a neg. leletet.
2 hét múlva vissza és megbeszéljük az inszemet. :wink:

babszika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?