Sziasztok!
Karmen!
Ha a kifőzős kérdésed a babacumikra és a többi babaholmira vonatkozik, akkor persze segít a védőnő, ha megkéred. Nekem volt sterilizáló tablettám, meg tartókám, egyszer használtam, aztán behajítottam a sarokba, mert bonyolultabb volt minta kifőzés. Venni kell egy edényt, amit csak arra használsz, hogy a baba cuccait főzd ki benne. A kifőzéshez Desztilláltvizet használj, mert attól nem fog bevízkövesedni az edény.
Tedd fel forrni a vizet, ha forr, dobáld bele a kifőzendő dolgokat (cumisüveg dirib darabokra szedve, cumik, mellszívó főzhető alkatrészei, stb.), és kb 4-5 percig főzd őket. Rendszeresíts egy műanyag edényt a szárításra, amibe tegyél mindig tiszta textilpelust (legyen ami felszívja a vizet). Ha valami nem tiszta kérdezz, szívesen segítek ha tudok.
Mariann!
babakocsiügyben, ha elfogadsz egy tanácsot, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy: legyen bolygósítható kerekű (lehessen vele normálisan kanyarodni), legyen átfordítható a tolókar (hisz a babákat nagyon zavarja ha a szemükbe süt a nap, valamint megnyugtatja, ha anyucit látja, de néha szükségük van arra is, hogy másfelé nézelődhessenek), A háttámla 3 ponton dönthető legyen (1 teljesen vízszintes, 1 teljesen ülő, és egy köztes pozíció).
A kerékről nekem az a véleményem, gyakorló anyaként, hogy a felfújható kerék egy kicsit gázos, mert és speciel a második héten rajzszögbe toltam a kocsit, és ha ezt egy felfújható kerekűvel tettem volna, akkor tuti vihettem volna foltoztatni. A tömöret ezér előnyben részesítem. A méretéről annyit, hogy a közepesen nagyot lehet jól tolni, és irányítani!
Más:
ha valaki esetleg úgy járna mint én: jól megfázik, vagy bacit ragasztanak rá: találtam egy jó kis homeopátiás gyógyszert, amit terhesek szedhetnek, és tényleg hatásos: a neve: Coryzalia. Nem szabad lenyelni, hanem el kell szopogatni, mert így tudnak felszívódni a hatóanyagok. Érdemes tartani a házipatikában.
Képzeljétek ma voltunk a kislányommal a vállalati Mikulásbulin, nagyon élvezte. Képek róla a
http://babanet.hu/album/main.php?album=1087 lapon.
Voltam az általatok emlegetett Vörösvári úti kismamaruhaboltban (átkocsikáztam a 18. kerületből), és nagyon megérte. Vettem egy szürke kordnacit, ami most is jó és a pocakbetét miatt kihúzom vele a 9. hónap végéig (4700.- Ft), egy ugyanolyan szürke kord melényt (2900.-), meg egy thermo sapita kislányomnak (1400.- ). Tényleg olcsó a bolt, és sok jó cucc volt. A végén már pánikszerűen menekültem ki, mert attól féltem, hogy kiszúrok még egy két dolgot aminek nem tudok ellenállni, és otthagyok egy rahedli manit.
A kordcuccról is teszek fel képet a már említett címre.
Azt hiszem ma egy kicsit grafomán voltam, bocsi ha valakit untattam.
üdv
Erika