Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok pocakosokat keresek,nagyon szomórúan látom,hogy talán egyedül vagyok. :? igaz még az orvosom még nemigazolta vissza azt amit a tesztem mutatott.Korainak tartom és igy váró listára tettem magam.Nehéz......

Kép
veronak

Veronak!

Szia és gratulálok a pocaklakóhoz!
Ha van kedved Jánososokkal "dumcsizni", és nincs itt senki, sztem szívesen látunk az Anyukás topicban!

Zsu

Zsu
svs

Sziasztok!

Ismeri valaki dr. Lintner Ferencet?

Milyen tapasztalatotok van róla?
Én most készülök hozzá mióma-műtét ügyben, -lehet hogy a létük miatt nem esem teherbe.

Ha valaki tud, segítsen már nekem. Műtéti tarifa, hozzáállás stb. Köszi előre is.

Mocmo, aki már ikreket vár....
mocmo

Szia Mocmo!

Én a Lintnernél szültem, és csak jót tudok mondani róla! Nagyon kedves, emberséges, és megnyugtató kisugárzása van.
A műtéti tarifáit nem ismerem, de ilyenekről inkább priviben, és ha bármi kérdésed van azt is szívesen várom.

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!
Breeki!
Ugye emlékszel rám??! :) Tegnap voltam a Lintnernél! Hát mostmár ismerem egy pár éve, de mindíg megdöbbent. Tegnap volt a tarkóredő mérés (ami tökéletes lett) és az uh. után le kellett hozzá mennem. Mivel most vagyok 12 hetes sok minden változik nálam (lombik miatt) És vagy egy 15 percig gyötörtem a kérdéseimmel. Ez az ember meg mosolyogva, végtelenül kedvesen, viccesen minden töviről hegyire elmagyarázott. Pedíg annyira fáradt volt, hogy majdnem leesett a székről szegényke. Azt a nyugalmat amit áraszt magából... elmondani nem tudom. Komolyan mondom még csak meg sem fordult eddíg a fejembe, hogy féljek a szüléstől, meghogy bármi lesz, ne legyen urrá a helyzeten. Mindenkinek csak ilyen orvost kívánok!!!! :)
Mocmo!
Ezt most miattad is írtam le! Nagyon rendes Doki, úgyhogy bízz benne. Az összes meddőközpontos lányt Ő műti mindíg ha valami gáz van velük!
Na nem futtatom tovább!!!!! :lol: :lol:
Veronka!!
Én itt vagyok!!!!!!

Kép
kira76

Sziasztok!
Pár szót én is írnék a kórházról, hisz sokan vannak akik pocakosként, csak olvasóként ide jönnek, hogy információt, a vége felé legfőképpen bátorítást gyüjtsenek. Én is egészségügyben dolgozom, elfogultabb vagyok, de így is látom persze a hiányosságokat, pl. fürdő , wc állapota, látogatók ki-be járkálása, változó nővérek, stb... Ennek ellenére a szakmai és emberi hozzáállással nálam semmi gond nem volt. Én a beérkezéstől 4 óra alatt szültem meg a kislányomat, simán, problémamentesen, fel sem merült fájdalom csillapítás, nem azért , mert nem akartak adni, hanem két ujjnyi tágulással értem be, és már nem volt értelme, látható volt, hogy viszonylag gyorsan, gond nélkül halad a szülés. Hát igen , lehet segítséget kérni , hogy múlasszák el a fájdalmat, de együttérző mosolyon és a baba-mama állapotának, egészségének követésén kívül a vége felé már nem sokat tudnak tenni. Ha nálam elfelejtették volna a beöntést- és én akarok- azt gondolom csak szóltam volna. De, hogy plazma tv valóban minek van?! A csecsemősök szerintem is változóak, vannak kedvesek, segítőkészek és morózusak. Az előbbiektől kértem a tanácsokat.
Összességében én meg voltam elégedve, de nyilván az élmények szubjektívek. A.
cseresznyevirág

sziasztok,
nem tudom, hogy küldtem-e már a linket, de íme itt a szüléstörténetem:
http://snowflake.freeblog.hu/archives/2 ... _szemevel/

a kórházról: teljesen elégedett voltam, a szülőszobával mindenképp, az osztályon sem volt gáz, a dokimról és a szülénsznőről ódákat tudnék zengeni. tetszik a kórház lazasága, hogy szinte bármikor, bárki jöhet látogatni (nemcsak üvegfalon át láthatja pl a nagymama a gyerkőcöt, stb), hogy az osztályon a nagy melegben akár éjjel-nappal nyitva lehet az ablak, hogy a viziten kívül bármikor velünk lehetett a pici. ami furcsa volt, hogy én 5ágyasban voltam, 4en voltunk, két lánynak viszont koraszülött volt a babája, tehát nem tudtak babázni, szinte csak pár percet egy nap, közben meg próbáltak fejni, de az is nehezen ment... lelkileg nagyon rossz lehetett nekik, hogy nekünk meg egész nap velünk lehet a pici, és szépen kezd beindulni a szopi is. lehet, hogy én vagyok túl lelkis, de én tuti egész nap bőgtem volna a helyükben. szerintem külön szobába kellett volna tenni őket, vagy minket.

a másik ami engem nagyon negatívan érintett: 1 azaz egyetlenegy csecsemős volt, aki tényleg segített, pozitívan állt hozzám/hozzánk, mindig kedves volt. a többiekről nem tudom, hogy mit is írhatnék, szapulni nem fogom őket, de okoztak jópár sírós órát. Milán besárgult, így 1 napot ráhúztunk, na hát volt olyan csecsemős, aki arra utalt hogy én nem szoptattam eleget/elég jól, és emiatt sárgult be, mindezt olyan stílusban, hogy bőgve jöttem ki tőlük. aztán amikor segítséget kértem a szopihoz (még ezek után, hogy akkor mutassák meg hogy csináljam jól), akkor azzal kedzte, hgoy "ilyen mellbimbóval hogy akar szoptatni???", nem tudtam mi baja, teljesen rendben van a bimbóm (nem fordul befelé, nem lapos, érdekes módon itthon már gond nélkül megy a szopi...), aztán meg hogy miért szoptatok 1 órán át... mondtam hogy azért mert az előbb azt mondták, nem szoptatom eleget, Milán meg állandóan elalszik (aluszékony volt a sárgulás miatt), erre ugy belemélyesztette a körmét szegény gyerekem sarkába, hogy az akkorát üvöltött, majdnem én is elsírtam magam. és mondta hogy nna, így kell ébresztgetni. na szóval ennyit a csecsemősökről, volt még pár kedves segítségnyújtásuk, de én mindennek ellenére azt mondom, legközelebb is a Jánosban szeretnék szülni. azt a 3-4 napot ki lehet bírni ilyen társaságban is, csak azt nem tudom, hgoy az ilyen minek megy csecsemősnek??? mind1... a védőnőm is azt mondta, hogy a jánosos csecsemősökről sajnos semmi jót nem tud mondani, de ne pityeregjek, 3-4 nap múlva itthon leszünk, és sokkal jobban telnek majd a napok. :)

mia_snow

Sziasztok!
Novemberben fogok szülni a Jánosban, és érdeklődnék, hogy milyen (pl. gyerekek hol vannak elhelyezve, látogatók vannak-e korlátozva, hányan vannak egy szobában, stb.). Első gyermekemet a Rókusban szültem, és mivel az megszűnt, azért kellett keresnem mást. Szakmailag jókat hallottam róla, inkább az emberi része érdekelne.

beszteri

Bocs! Még délután kezdtem el írni az üzenetet és nem frissítettem, most látom csak, hogy mia_snow pont ezekről írt.

beszteri

beszteri én is a jánosban szültem és 1000%ig elégedett voltam (mind a 2x) főleg az emberi részével.
sosem szülnék máshol.
kerekpocak

Én is a Jánosban szültem egy hónapja.
A szakmai részével meg voltam elégedve én is maximálisan, de sajnos az emberi részével az orvosomon és a szülésznőmön kívül abszolút nem.

Sőt némely dolgot felháborítónak tartok. Ezek közül a legfontosabb a higiénia az osztályon. Biztos annak akinek sikerül alapítványi szobába kerülnie (nekem sajnos nem sikerült, mert telt ház volt és én nem voltam elég protekciós ) nem ilyen a véleménye, mert ott más azért.
A közös zuhanyzó és wc kritikán aluli, de sajnos az anyukák egy része is hozzájárul ehhez sajnos. Én nem tudtam úgy bemenni a wc-re, hogy ne törölgessem minden egyes alkalommal teljesen át az egészet a domestos kendővel, hogy el tudjam végezni a dolgom, mert én sajnos a nagy baba miatt állni is alig tudtam, nem hogy föléguggolni...szóval pucoltam.
Egyszóval koszos! Mindenféle tisztító és fertőtlenítő cucc jól tud jönni!

Én kaptam EDA-t amivel nem is volt baj, úgy adták, hogy nem is éreztem, ami viszont nem volt olyan buli, hogy már feladtam, hogy másnap valaki kiveszi belőlem a tartozékokat, mert csak anesztes veheti ki, na ők nem értek rá... :-(
A nővérekkel különösebb kapcsolatom a lázmérésen kívül nem volt.
A csecsemősökről csak negatív véleményem volt, ha nem egy 5. babát szült anyucival vagyok egy szobában, akkor mellgyulladással és egy tápszeres babával jövök haza az fix...szóval első babásoknak nem ideális a hozzáállás, mert tőlük semmit nem tudsz meg ha csak nem jársz a nyakukra.
Némelyik meg valóban olyan stílust enged meg magának, hogy az csak na, szerintem nem igazán erre vágyunk ott az adott helyzetben.

mia_snow: nagyon igazad van a koraszülött dologgal, a mi szobánkban is volt egy ilyen lány és nekem is nagyon szar érzés volt, hogy ő nem lehet a babájával. Amit vele csináltak a koraszülött osztályon a csecsemősök az megint egy másik történet. Valahogy másképpen kéne megoldani ezt a dolgot, de kit érdekel a lelkiviláguk... :-(

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

hozzám rendszeresen bejöttek, h segíthetnek e valamiben?
megmutassanak valamit?
menjek be a fürdetést megnézni. ott az egyik csecsemős pedig részletesen mindent elmagyarázott.

amúgy meg sztem kérdezni kell. miért baj az?
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocakamúgy meg sztem kérdezni kell. miért baj az?

kérdeztem én... csak a válasz nem volt kielégítő.
pl:
amikor levitt az osztályra a szülésznő, akkor mondta hogy csöngessek a csecsemősöknek, amikor először pisilni, babázni szeretnék, vagy bármi gondom van, mert az első ágyból kilelés csak segítséggel mehet. oké. csöngettem is, pisilnem még nem kellett, modntam hogy szeretnék babázni.
- pisilni volt már?
- nem, nem kellett még.
- jó. akkor egyen valami szénhidrátot, aztán menjen pisilni. babázni csak akkor mehet ha egyedül tud érte menni.
na ettem vacsit, majd mondták a többiek hogy várjak, vissza fog jönni a nőci kikísér pisilni. hát a férjem előbb beért pilisvörösvárról a kórházba, minthogy visszajött volna értem a nő.

- nagyon rákattant Milán a cicimre, hogyan tudom meg, hogy tényleg van-e mit ennie?
- megnézhetem?
- persze.
megmutattam, erre úgy megnyomorgatta, hogy azthittem bepisilek. majd közölte: van.

- nem tudom hogy jól tartom-e, tudna segíteni?
- hátilyenmellbimbóval hogyakarszoptatni?
ezzel ott is hagyott.

volt egy csomó tejem, fejni is kellett, saját ,mellszívóval, saját üvegbe, csak megtelt az üveg, meg meg akartam őket kérni hogy sterilizálják már le a mellszívót, és hogy öntsék át legyenek szívesek valamibe az üvegemből a tejet, hogy tudjak fejni még.
- mit akar azzal a tejjel?
- hát mondom akár éjjel odaadni a babának, vagy valami.
- mérnem szoptatja???
- szoptatom én, csak kicsit több a kínálat, mint amennyit megeszik a lurkó.
- és akkor ők most mit csináljanak?
elmondtam mégegyszer, hogy mi a kívánság.
- és mit fog csinálni azzal a tejjel? öntse ki inkább.
- dehogy öntöm, hát aranyat ér... miért önteném? később is jó lehet, stb....
- mire?
és komolyan mondom kb 20perces vitámba került, míg a lefejt 1,5 deci tejemet hajlandóak voltak átönteni egy kurva üvegbe. 1,5 deci tejtől megszabadulni egy bedurrant mellből igen nagy élmény. és 1,5 deci tejet felhalmozni a szülés utáni 2. napon szerintem igen nagy teljesítmény, főleg látva hogy a koraszülöttes lányok 2 óránként 10-20 milliket tudnak csak lefejni. szívem szerint inkább odaadtam volna nekik, legalább kikerültem volna a csecsemősökkel való incidenst. :roll:

hogy szopi közben hogy ébresztgessem Milánt, arról már írtam, mit tanácsolnak... köszi, akkor inkább hagyom aludni és szopjon egy órán át, de én nem fogok neki fájdalmat okozni. :S

mia_snow

kira76
Bocsi de nemnézem-olvastam nagyon vissza :oops:

beszteri neked ki a Dokid?tudod már a nemét?
Gratula nektek!
jajj annyira várom már ,hogy elteljen ez a 1-2 hét......úgy mennék már....szeretném már látni.....

Kép
veronak

mia_snow

ugyanarról a kórházról beszélünk?
nekem annyira segítőkészek voltak! kihozták kérés nélkül jónást
segítettek mellretenni pedig császáros voltam !
a lefejt tejet kérés nélkül tették el nekünk! h nehogy kiöntsem mert aranyat ér! megdícsértek h milyen sok van!
minden nap más nővér/csecsemős jött be, h mit segíthetnek, menjek, kérdezzek stb!
amikor samut szültem, megtanítottak szoptatni, a védőlány (:)) megnézte van e előtejem, bátorítottak.
tudták h félek a mindennapos szurkálástól (a császár miatt) ezért mindig elterelték a figyelmemet.

én vhogy mindig úgy érzem, h sok múlik az egyén hozzáállásn is. h mit vonzol be. (pl amíg kismama voltam nekem majdnem mindig átadták a helyet, segítettek férfiak-nők egyaránt. és a mai napig mindenki segít a babakocsival)
kerekpocak

Én nem hiszem, hogy ezen múlik a dolog, mármint azon hogy rosszul álltam volna a helyzethez, hisz én azután, hogy lehoztak a szülőszobáról és nem is találkoztam a nővérrel még, kb. 3 óráig feszítő hólyaggal tébláboltam a szobában, mert nem mertem megkockáztatni, hogy egyedül nekivágjak az útnak a wc-ig ami nem volt közel.
Csörgettem én mint állat, de semmi, már egy a folyosón téblábolót is megkértem, hogy legyen szíves szólni valakinek, ő bejárt mindent szegény, majd végül beszólt a csecsemősöknek, hogy segítségre van szükségem, akik megígérték, hogy ok szólnak vagy ők segítenek.
Na ebből semmi nem lett, csak vártam, vártam, amíg a szobatársamat lehozták, akkor tudtam szólni, hogy jó lenne ha valaki már segítene rajtam és még akkor is kedves próbáltam lenni. Még jó, hogy gyorsan szült...:-) .

Nem tudom, hogy lehet ennyire különböző az ellátás, nem is értem. Szerintem mindenkinek szerencséje van, ha pozitív véleményt tud alkotni.
Nem tudom, ha alapítványi szobában lehettem volna más lett volna. A pisilés biztos, mert megoldottam volna magam a saját wc-n. :-)

Na mindegy, mások az élmények, ez van.

Nagyjából egyébként mintha a saját "élményeimet" olvastam volna mia_snow leírásában...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

kerekpocak: a mi szobánkba be se jött egy csecsemős sem, úgy kellett elkapni egyet ha véletlenül mégis arra járt, maguktól nem közeledtek, nemcsak hozzám nem, hanem senkihez, akikkel egy szobában voltam.

hogy mit vonzok be... nekem is mindig átadták a helyet, most is mindig mindenki előzékeny, alapvetően kedvesek szoktak lenni velem az emberek, nem azért hogy sztároljam magam, de ez kölcsönös. emberekkel foglalkoztam amíg dolgoztam, az volt a dolgom hogy molyolyogva oldjam meg a problémájukat, és ez évekig nagyon jól ment, nem is esett nehezemre.

. a kórházas védőnő (védőlány :D) és a gyerekorvos nő is kedves volt, a doki is, a szülésznő is, egyedül a csecsemősökről az a véleményem, ami. :roll:

mia_snow

[quote="mia_snow"] írta:mia_snowhogy a viziten kívül bármikor velünk lehetett a pici.

Ez azt jelenti, hogy akár éjszaka is? A Rókusban éjszaka benn voltak a babák a csecsemőosztályon, de utolsó éjszaka pl. olyan csecsemősök voltak, akik szóltak, amikor éhes lett a gyerkőc, és bemehettem szoptatni. (Hozzáteszem, azért nem ez volt az általános hozzáállás. Sajnos.) Ez a Jánosban hogy működik?

beszteri

Szia Mia :)

Nahát milyen kicsi a világ, jaj, mindjárt elolvasom a szüléstörténetet és írok egy privit, hogy miért is kicsi :)

Sajnálom, h a csecsemősökről ilyen negatív tapasztalat maradt benned. Mondjuk abban is lehet valami, amit silverlion írt, hogy az alapítványi szobát nem lehet összehasonlítani.

Én annó ott voltam totál egyedül, havajdizsi szuperül éreztem magam, abszolúte nem hiányzott senki, a csecsemősökkel csak hajnalban a fürdetésnél találkoztam, meg amikor hoztam-vittem az orvosi vizsgálatra a dedet. Velem tök kedvesek voltak végig, mondjuk kábé két kérdésem volt összesen, mert egy elképesztő mintababát fogtam ki az igaz :) Ezért nyilván nem is lehet rossz élményem, mert mindent ténylegesen szupernek éltem meg.
tündérkisfiú

Zsófi:
Neked választott szülésznőd volt? Ebben a kérdésben nincs nagyon tapasztalatom, nekem anno Benedekkel nem volt. Bár hozzáteszem, azért nem teljesen idegenként mentem be szülni, az anesztes nagyon jó barátunk volt, és amikor megtudta, hogy beindult a szülés, rögtön jött megnézni, szóval hamar kiderült.
Szilvi:
Hogy működik ez az alapítványi szoba (hogy lehet bekerülni, mennyibe kerül, hányan vannak egy szobában, a babák benn vannak-e éjszaka, stb.)?
Vero:
Dr. Kelemen Csaba a dokim (de ezt már írtam priviben is). Picitesó nemét még nem tudjuk, jövő héten megyünk genetikai uh-ra, hátha ott megmutatja. (Bár, ha Benedekből indulok ki, akkor nem fogja elkapkodni, ráadásul, ahogy megfigyeltem, Picitesó még annyira sem kedveli az uh-t, mint a bátyja...)

beszteri

Eszter: alapítványi van több is, egyágyas, kétágyas de csak akkor tudsz menni olyanba, ha épp szabad, mikor szülni mész. Van ezen kívül még saját mosdós nem alapítványi három ágyas is, illetve aki most szült, az még pontosabbakat is tud talán, én már alig emlékszem :)
Baba mindenhol veled lehet végig.

Még silverlionhoz eszembe jutott, hogy első pisilésnél alapítványi szobában is meg kell várni a nővért. Mondjuk én annó olyan harmatgyenge voltam, hogy el akartam ugyan indulni egyedül, mivel két lépés volt csak a mosdó, de majdnem elájultam, úgyhogy inkább megvártam a nővért, úgy emlékszem egy perc alatt ott volt, persze lehet, h több is volt, nem voltam teljesen magamnál szülés után a gyengeségtől és a boldogságtól :)
tündérkisfiú

Eszter-én alapítványi szobában voltam 2 ágyasban,ott a szülészeten kértem,hogy ha egy mód van rá oda tegyenek.6000 forintot kellett fizetni éjszakánként,bent volt mosdó,tv,hütőszekrény meg minden.A kicsi végig velem lehetett,igaz első éjszaka lepasszoltam,mivel annyira fáradt voltam,hogy gondoltam kihasználom az éjszakát és pihenek,de azután végig velem volt.
Első pisilés-én annyira ráparáztam,hogy meg fognak katéterezni,hogy ittam mint állat,és a férjem segített eljutni a mosdóig,és az ő segítségével sikerült.Én egyáltalán nem hívtam nővért.Amúgy csatlakozom Zsófihoz,illetve Anitához én is maximálisan megvoltam elégedve mindennel,akivel érintkeztem az a pár nap során mind kedves volt velem.Igaz sok kérdéssel én sem zaklattam őket,mert minden ment simán,szopi,tisztába tevés stb.
Volt választott szülésznőm,és ő ha valami gondom volt mindig ott termett azonnal,így kaptam jeget,hogy jegeljem magam,több székletlágyítót,meg bármit amire szükségem volt.

macarella

Kapodom a fejem amiket olvasok.Akkor én is megírom az én élményemet igaz több mint 2éve szültem....
A szülésznöm Efike aki nem fogadott volt egy földreszált angyal!!
Teljesen profi ,mindenben segitett,10000000%ott volt mellettünk,a páromnak is adott tanácsot mikor mit segitsen.Amikor megszületett a rakéta csaj /igy hivták a lányomat /akkor elhivta magával az apukát ,hogy nézze meg a kisasszony első kozmetikai élményét ,részt vehetett a fürdetésben ,öltöztetésben ,mérésben, még engem a Doktorom ellátott.
A Doki is 10000000000000%os volt ,amint telefonáltak neki szerintem nemvolt 15perc és ott volt velünk.
Mindketten nyugalmat árasztottak magukból,jó volt igy a szülőszóbán.
Amikor megkaptam az ágyamat az osztályon akkor senki rám se nézett,egyedül mentem ki pisilni,tusolni,10 kor mentem a gyerekért.Az első éjszakát minden babának kötelező bentölteni megfigyelés miatt,legalábbis akkor igy volt!
De utánna csak a kötelező csecsemmő vizitre és a füredésre kellett, bevinni .Jahh az volt a kérésük a csecsemösöknek első nap,hogy 1 üvegnyi cukros vízet itassuk meg a babóval mert igy nemsárgulnak be!De ennyi ,nekem azért könnyebb volt mert nem az első gyerek,igy volt fogalmam 1-2 dologról.Ha kérdeztem akkor válaszoltak.Az bántott,hogy akik az első babájukkal voltak szegények szenvedtek,mert amit írtatok a védőnönek nincs saját tapasztalata és nemsok hasznos tanáccsal tudta öket ellátni.
Száz szónak is 1 a vége ,van oldala ami nagyon szép és van ami kevésbé!!DE ezt is embere válogatja!!
De mondjatok 1 helyet ahol ez nem igy van!!
Jaa igen a maszek korház ahol befizetsz 6-700ezret persze ,hogy tövig nyalják a fenekedet!!!!
Kérdezem én akiknek nagyon de nagyon rossz élménye volt az is fizetett ennyit itt??

Kép
veronak

Akkor mesélek én is még egy kicsit: alapítványi szobában voltam, kétágyasban (asszem 12-es), és nem volt nővérhívó!!!, a telefon töltötte be ezt a funkciót, de mivel este szültem, a telefon a szobatárs éjjeliszekrényén figyelt...(este negyed 9-kor szültem, éjfélkor már majd megdöglöttem a fájdalomtól, csengő ugye sehol, kénytelen voltam szólni a csajnak, hívjon már vkit, mert a császár utáni érzéstelenítő igencsak nem hatott már....akkor derült ki az is, hogy a katéterem eldugult...ezek után reggel 3/4 6-kor néztek felém legközelebb...Tudnék még mesélni... :D Amúgy nem hagyott annyira mély nyomot bennem az egész, tudtam, hogy nem szállodába megyek, 3 és fél nap múlva meg már jöttem is haza a picikkel. (Tomit is ott szültem 12 éve, ha lesz következő, Ő is a Jánosban fog születni...)

Kép
babyteve2

Hú, mindenkinek köszönöm a sok-sok infót! Persze nem számítok én sem királyi ellátásra, minden helynek megvannak a maga előnyei-hátrányai. Szerencsére - második babával - már viszonylag nagy biztonsággal fog menni a szopi-tisztábatevés, stb. (Annak idején nekem is nagyon nagy segítség volt, hogy volt egy oylan kismama a szobában, akinek már második csemetéje volt, mert egy-két csecsemős hozzáállása hagyott kívánnivalót maga után. De sztem ez mindenhol így lehet. Most majd hátha én tudok segíteni másnak.)
Olyanok véleményére is nagyon kíváncsi lennék, akik nem alapítványi szobában voltak, mennyire rosszak a zuhanyzó - wc körülmények.
Ja, és még szülésznőkről írjatok, légy szíves!

beszteri

nekem most volt szülésznőm, samuval nem. sztem nagyon jó, h volt! rengeteget számított (foglalt nekem alapítványi szobát, törődött velem, segített szoptatni- császár után !- stb)
alapítványi szoba: nagyon tiszta kultúrált volt, minden tekintetben. (samuval normál 2 ágyasban voltam.) valójában ha 3. fogok szülni, akkor nem fogok megint alapítványi szobát kérni, mert amennyivel drágább, annyival nekem nem volt fontosabb. tehát az fog dönteni h van e hely 2 ágyas normálban. ha van akkor azt választom, ha nincs de van fizetős 1 ágyas, akkor azt.
kerekpocak

Zsófi:
Megkérdezhetem a szülésznőd nevét? Mikor érdemes vele felvenni a kapcsolatot és hogyan? Azt nem tudod véletlenül, hogy a homeopátiához hogy áll? Én most voltam egy homeopátiás dokinál, mert Benedekkel előjött a terhesség végén a cukrom, és nagyon magas volt a vérnyomásom (kétfajta gyógyszert is szedtem már a végén, elég durva adagban). Szóval úgy voltam vele, hogy kipróbálom, hátha segít (ártani biztosan nem árt).
Alapítványi szoba: nagy segítség volt, amit írtál, mert pont azon rágódtam, hogy nekem vajon ér-e ennyit az alapítványi. Mintha valaki azt írta volna, hogy a 2ágyas normálban van wc-zuhanyzó, jól emlékszem? Egyedül azért nem szívesen lennék, sztem bele fogok kicsit betegedni, hogy távol vagyok Benedektől (eddig nem nagyon voltunk, max. pár órára), jó lesz valakivel néha beszélgetni...)

beszteri

az én szülésznőm annamari volt. a dokiddal beszéj, ő segíthet felvenni vele a kapcsolatot. hogy mikor? azonnal! -mert biz. szülésszám felett nem vállalnak!én asszem 8 hetes voltam. de ált. a többi szülésznő is szuper! kérdezd meg a dokidat, h ő kivel szeret/szokott együttdolgozni.
a 2 ágyashoz nincs fürdőszoba + wc. de pl van egy hátsó wc, amiről nem nagyon szoktak tudni én mindig azt használtam amikor samual voltam bent. teljesen totál tiszta volt és kb csak én használtam. :)
kerekpocak

Köszi a tippeket! Beszélek majd a dokimmal, remélem, vannak már tapasztalatai a szülésznőkkel kapcsolatban, mert csak nemrég ment át a Jánosba dolgozni. Majd meglátjuk...
Neked mindkettő hüvelyi szülés volt? Nálunk Beni császárral született, mert rá volt tekeredve a köldökzsinór kétszer a nyakára, és így nem volt elég hosszú ahhoz, hogy normál úton szülessen. Szerencsére a Rókusban a császárnál is bent lehetett az apuka. Nem tudod véletlenül, a Jánosban hogy van? (Bár azért nagyon reménykedem benne, hogy most nem lesz császár.)

beszteri

nekem samu császár volt, és 2esélyes volt jónás, de végül rajta is köldökzsinór volt körbetekeredve így nem tágultam és ezért majdnem azonnal császár lett.
nem bántam a lényeg h egészségesek lettek.
sajnos a jánosban nem lehet bent az apa. :(
kerekpocak

Szia Kira örülök hogy itt vagy! 1000%-ban egyet értek veled a Lintnerrel kapcsolatban! Vigyázz nagyon magatokra, és oszd meg velünk az esményeket.

Tényleg érdekes, hogy ennyire mást írunk.
Én pl. nem hallottam arról, hogy szülés után segítséggel kell pisilni. Nekem hoztak a szülőszobán egy ágytálat, mondtm hogy ebbe nem fog menni, majd miután kitoltak a szobába (alapítványi 2 ágyas) elmentem egyedül pisilni. Senki nem is mondta, hogy nem mehetek.
Aztán kb. 2-3 óra múlva behozták a kislányomat, itt van Szonja felkiáltással, és ennyi. Azt sem tudtam mit csináljak vele. Próbáljam szoptatni, itassam, vagy mit? A szobatársamat faggattam, majd végül visszamentem vele a csecsemősökhöz, és megkérdeztem mit csináljak. Mondták hogy próbáljam szoptatni (senki nem mutatta meg hogy kell, csak az utolsó nap volt egy csecsemős aki segített) agyjak neki sok cukros vizet, 1 üveggel naponta, hogy ne sárguljon be. Ja és nővért alig láttunk, dokik nézetek be reggel-este, hogy minden rendben van-e. A Lintner a szülésem másnapján elutazott, de a helyettese ugyan olyan lelkiismeretesen figyelt rám, mintha ő lett volna.

Nelly

Kép
breeki

Esetleg tud valaki nekem olyan szülésznőt ajánlani, aki nem utasítja el a homeopátiát. Most mentem el egy dokihoz, szóval ő biztos meg fogja mondani, hogy mit és mikor vegyek be, csak nem vagyunk még benne biztosak, hogy férjem benn tud lenni a szülésnél. Előre is köszi!

beszteri

annamari homeopátiás!
kerekpocak

De jó! Esetleg elérhetőséget nem tudnál adni (akár priviben is)?
És milyen volt a második császár? Ilyenkor hol vágnak? És mennyire gyorsan épültél fel belőle? (Bár gondolom, két gyerkőc mellett nem nagyon volt időd ezzel foglalkozni... :D )

beszteri

Zsófi, igen, a hátsó WC totál tiszta, szerencsére kevesen tudják az első folyósón lévők közül :D Naaaa, a 12-es szoba pont amellett van, így aki mégis tudta, annak végighallgathattam a dolgát éjszaka is, így még ez is egy plusz pont annak a szobának! :D (Akkor soknak tűnt a forgalma, nappal viszont szinte senkit sem láttam arra :D )

Annamari tényleg favorit, Tomi nála született 12 éve, és már akkor is le voltam döbbenve a profiságán! Most Effi volt, meg egy tanulólány, ugye két kölökhöz ketten jöttek császár után...Apuka sajna tényleg nincs bent, de Ő legalább rögtön babázhat :D

Kép
babyteve2

Császár után is rögtön babázhat? A Rókusban Benit épp csak megmutatták és már vitték is inkubátorba 3 órahosszára, így csak utána láthattuk. Persze lehet, hogy a korai burokrepedés miatt volt (erre már nem emlékszem): hajnal 4-kor elfolyt a magzatvíz, ő meg csak 12:46-kor született meg... :?:

beszteri

Sziasztok lányok!

Csecsemős témához szólnék hozzá:
A nagyobbik csemetémet a Péterfy-ben szültem, és ott én is ki voltam készülve a csecsemősökön :D Pontosan ugyanez volt a panaszom, mint nektek, úgyhogy attól tartok, ez mindenhol így van :D A Jánosban teljesen pozitív benyomásaim voltak, bár így jobban végig gondolva, nem is volt kérdésem hozzájuk...

Alapítványi egyágyasban voltam, ide folyamatosan mindenki bejárt kérdezni, hogy jól vagyok-e stb. Galád módon minden éjjel leadtam Borit, mert a Péterfy-ben 24 órás roomingban voltunk és az nagyon hazavágott, császár után 6 órával szó szerint a hasamra vágták a közel 4 és fél kilós gyereket, hogy lehet babázni... A Jánosban én 24 órát a másodikon, egy egyágyas szobában, az "örző"-ben töltöttem, nem tudom, ezek léteznek-e még. Ott kb. óránként jötek, vérnyomást, lázat mértek, katétert, folyást ellenőríztek. Bár az ételhordó ledobta a kajás tálcát az asztalra (a fejemet sem volt szabad mozgatnom, nem hogy felkelni), így ha nem jött volna a férjem etetni, alighanem null kalórián lettem volna egy napig . Szóval 24 óra után kivették a katétert, végre felkelhettem, rendbe tettem magamat felügyelettel, és saját tappancson leballagtam az elsőre. Nekem sem mondta senki a pisi dolgot, márminthogy csak kísérettel lehet, hát nekem nem volt díszkíséret.

Szóval összességében nekem tetszett a János kórház, sokkal pozitívabb élmányeim voltak, mint 3 évvel azelőtt, a Péterfy-ben.

KépKép
KépKép
nyuszi04

Sziasztok lányok!

Csecsemős témához szólnék hozzá:
A nagyobbik csemetémet a Péterfy-ben szültem, és ott én is ki voltam készülve a csecsemősökön :D Pontosan ugyanez volt a panaszom, mint nektek, úgyhogy attól tartok, ez mindenhol így van :D A Jánosban teljesen pozitív benyomásaim voltak, bár így jobban végig gondolva, nem is volt kérdésem hozzájuk...

Alapítványi egyágyasban voltam, ide folyamatosan mindenki bejárt kérdezni, hogy jól vagyok-e stb. Galád módon minden éjjel leadtam Borit, mert a Péterfy-ben 24 órás roomingban voltunk és az nagyon hazavágott, császár után 6 órával szó szerint a hasamra vágták a közel 4 és fél kilós gyereket, hogy lehet babázni... A Jánosban én 24 órát a másodikon, egy egyágyas szobában, az "örző"-ben töltöttem, nem tudom, ezek léteznek-e még. Ott kb. óránként jötek, vérnyomást, lázat mértek, katétert, folyást ellenőríztek. Bár az ételhordó ledobta a kajás tálcát az asztalra (a fejemet sem volt szabad mozgatnom, nem hogy felkelni), így ha nem jött volna a férjem etetni, alighanem null kalórián lettem volna egy napig . Szóval 24 óra után kivették a katétert, végre felkelhettem, rendbe tettem magamat felügyelettel, és saját tappancson leballagtam az elsőre. Nekem sem mondta senki a pisi dolgot, márminthogy csak kísérettel lehet, hát nekem nem volt díszkíséret.

Szóval összességében nekem tetszett a János kórház, sokkal pozitívabb élmányeim voltak, mint 3 évvel azelőtt, a Péterfy-ben.

KépKép
KépKép
nyuszi04

sziasztok!Kérdésem az lenne ,hogy ha kedden vagy szerdán mennék dokihoz akkor már látna szivverést?
Nemtudom de úgy bevagyok sózva :oops: .

Kép
veronak

naszóval.
már nincs örző. császár után az apuka AZONNAL megkapja a babát szó sincs inkubátorról. (ha nem indokolt, ugye)
az anyukát leviszik azonnal a szobájába, ide utánahozza a szülésznője (vagy az apuka) a babát és ő is szoptathat (!) babázhat. aztán 24 óra helyett már csak 12 óra mozdulatlanság, majd katétert kiveszik és minden megy tovább ugyanúgy, mintha normál szülés lett volna (kivéve az injekciókat).

2. császárnál az előző sebet vágják fel. a méhösszehúzódások eszetlen fájdalmasak voltak (de ez a császártól független). ez vszerencsére csak 2 nap.
felépülésről annyit, h pénteken jöttünk haza, én hétfőn már a 2 gyerekkel egyedül a játszón voltam... (kicsit jobban fájt, mert túlemeltem magamat, de összességében semmi gáz).

elérhetőséget nem tudom, h ki lehet e adni. bocsánat, csak nemtom mennyire örülne neki? szívesen adnám, de lehet h nem szabadna. én annak idején bementem a kórházba, h beszéljek vele. ill. a szülőszobán hívd fel v a kórházat h mikor lehet vele beszélni, h mikor lesz bent.
kerekpocak

6. héten már kellene szívverést látnia. ha tényleg 6 hetes. nem?
kerekpocak

Sziasztok Lányok!

Én nem alapítványi 6-ágyas szobába kerültem,bár a dokim ragaszkodott,hogy menjek át egy 'nyugísabb' szobába.Nem mentem,mert ugy voltam vele,ezt a néhány napot ki lehet bírni.Aztán rájöttem,hogy milyen szuper volt a társaság és nem bántam meg,hogy ott maradtam! :D

Engem is császároztak+s.o.s. altattak,így én csak annyit tudnék nyilatkozni,hogy a babát 2 óra múlva hozhatta oda a férjem. :(

Amúgy én mind a nővérekkel+a csecsemősökkel meg voltam elégedve.Tényleg kérdezni kell.

Üdv:Kinga
Vendég

Vero:
Az informeden utánakerestem, hogy mi történik a 6. héten, és aszerint már működik a vérkeringés. Szóval sztem most már nyugodtan elmehetsz, lesz mit látni. Én azt hiszem, hogy Picitesóval most a 7. héten voltam, de mire időpontot kapsz, már lehet, hogy te is ott jársz. Szorítunk!

6. hét - várandósság

beszteri

Tényleg Zsófi, téged hogy császároztak - mármint altatás, EDA, stb.?

beszteri

Én este negyed 9-kor szültem császárral, még ott megmutatták mindkét picurt, apuka ment velük a szülőszobába, aztán engem is levittek a szobámba, és a babákat reggel 9-kor hozta a férjem, mert már kivoltam, hogy még igazából meg sem szorongathattam őket :twisted: Felkelést megint Ő intézte, elküldtem nővérért, hogy mivanmááááááár :twisted: Katétert kihúzta, rámsegítette a ruháimat, aztán csak ebédnél láttam...vérnyomásomat csak a műtét alatt mérték, ott viszont folyamatosan, mert annyira alacsony lett, hogy beparázott az egész bagázs...de utána le sem cartak :( És ugye, két babóval voltam, egy csepp segítség jól jött volna az elején...

Kép
babyteve2

Babyteve:
Hú, el se tudom képzelni, milyen lehet két babócával. Még anno, amikor tervezgettük a közös életünket - de régen is volt! -, mi is beszéltünk arról, hogy milyen jó lenne, ha ikreink lennének. Aztán Beni egyedül jött. És megállapítottuk, hogy milyen jó, hogy egyedül van. (Igaz, nekünk egy hónapos korában közbeszólt egy műtét is, azt az időszakot nem is tudom, hogy oldottuk volna meg két babával...) Embert próbáló lehet két kis apróság, bár gondolom, neked meg ez a természetes. Irtó édesek lehetnek együtt! Nagyfiad mit szólt a kicsikhez?

beszteri

engem spinálissal császároztak.
nem nagyon tudok erről mit írni, azon kívül, h én nagyon de nagyon szerettem a jánosban babázni, és legközelebb is ott fogok. :)
kerekpocak

Zsófi!
Nem akarok indiszkrét lenni, szóval nem kell válaszolnod, ha nem akarsz. De kíváncsivá tettél: hány gyerkőcöt terveztek?

beszteri

hihi, nem vagy indiszkrét.
én szeretnék még egyet! mindegy, h fiú v lány, bármelyik jöhet!!!!
ideálisan akkor, ha ovisok lesznek mindketten, de majd meglátjuk!
kerekpocak

benedek mit szól h lesz tesó? felfogja már? ti meséltek neki róla? nevek?
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?