Mono!
Nekem is van egy hasonló korú (17 hó) és elég sok fogú (16) csemetém, aki szopik. Ahogy fentebb is irtam, önmagában a fog nem szabad, hogy fájdalmat okozzon szoptatás közben (kellemetlennek idönként az, de olyan fájdalmasnak nem szabadna lennie, amiröl te irtál). Az ekkora korú gyermekek már elég értelmesek, megpróbálhatnád megbeszélni vele, hogy ez anyunak fáj. Elvenni töle picit, ha rosszul csinálja (kedvesen elmagyarázva, hogy miért teszed), illetve mélyebbre dugni a cicit a szájába, hogy véletlenül se a mellbimbót érje a pici fogaival.
Mackoo!
Nálam még "csak" két gyerek van, de én pont az ellenkezöjét tapasztalom.
Ha fontos a gyereknek, hogy akkor szopjon és annyi ideig, ameddig szeretne, akkor fontos. Ez úgysem egy örökké tartó állapot, késöbb már azt szeretné az ember, ha egy kicsit odabújna mellé a gyerek, de akkor meg a gyereknek van jobb dolga
, és csak egy biztos pontnak kellesz.
A szopi nem csak étkezés, hanem anyaérzet.
Nem mindenki van igy a csak szoptatott babáknál sem, de pl. nálunk egyik gyereknek sem kellett cumi és ujjszopás sem, talán összefüggésben azzal, hogy annyi idöt tölthettek a szopival, amennyit szerettek volna.
És a renddel sincs bajunk, az is kialakult. Eleinte persze káosz volt, mert nem lehetett tudni, hogy mikor kell neki, de ez az alvással is igy van, még jó, hogy szoptatni ilyen egyszerü, mert nem okozott gondot!
Banyóci!
Örülök, hogy tudok segíteni!
Ugye tiszta a seb?
Beszti