Sziasztok!
Nem tudtam korabban jonni. Foztem, takaritottam (ami nalam mostanaban porszivozas nelkul tortenik, sepruvel, mivel Lolli magan kivul uvolt, ha bekapcsolom a porszivot). Meg jo, hogy alig van szonyegunk. Csak akkor tudok porszivozni, ha a ferjem kimegy vele a kertbe vagy elmennek setalni. Nem tudom, mit lehetnek csinalni, hogy ne feljen a porszivotol. Mar azt hiszem, mindent megprobaltam. Utanoztam a hangjat, amin meg nevetett is, de amikor beinditottam, magan kivul uvolt. A hajszariot, meg az iratmegsemmisitot meg egyenesen imadja.
Ma keso du. meg jott a baratnom es kint ucsorogtunk a kertben.
Ebedre sult zoldsegeket ettem (megirigyeltem Edithtol
), vacsira meg vegetarianus chilli con carne-t foztem. Holnap majd meg meglatom, hogyan alakul. Szeretnek kenyeret sutni, de lehet, hogy nem lesz ra idom. Szerencsere a szenhidratnap konnyen megoldhato, ha uton is van az ember. Azt tervezem, hogy boltokba megyunk. Most mar tenyleg le kene zarni ezt a fuggonyosdit. Meg mindig nincs a nappaliban fuggony. Illetve a regit kimostam es a felet visszatette a ferjem, de egy kicsit ossze is ment, meg mar el se lehet huzni konnyen, tornek le a muanyag bigyok. Szoval, most mar tenyleg kene venni uj fuggonyt.
Mazsuzs, Nandi meg altalaban 2-szer alszik napkozben? Lolli mar regota csak ebed utan 1 orat. Ezalatt gondolhatod, hogy szinte semmit sem tudok csinalni, de nem panaszkodom, mert ejjel meg min. 12 orat alszik. Ha nagy ritkan fel is ebred, nem sir, meg nem kovetel minket, hanem "valakivel elbeszelget" meg ugrandozik az agyban, aztan visszaalszik.
Ma annyit nevettunk rajta. Egyfolytaban magyarazott valamit a baratnomnek. Ha meg nem tetszik neki valami, akkor felemeli a hangjat es "vitatkozik". Pl. ma este, amig mi vacsiztunk, o az etetoszekeben ult es a tanyerkajaval es kanalaval jatszott, ugy csinlat, mintha o is enne.
Aztan egyszer csak leejtette a kanalat es utana akarta dobni a tanyert is, de az apja elkapta es elvette tole. Amugy is befejeztuk a vacsorat es vinni akartuk furdeni. Viszont neki mas elkepzelesei voltak. Odafordult hozzam es mutogatott a tanyerkaja fele es emelt hangon magyarazott. Gondolom panaszkodott nekem, hogy az apja elvette tole.
Zabalnivalo volt.
Ma este kimentunk az utcara, mert meglattuk a szomszed cicat, Lolli nagy kedvencet. Olyan izgatott tud lenni, ha kozel jon hozza a cica. Aztan meg a szomszed gyerekeket szorakoztatta. A kislany csak par honappal idosebb nala, a kisfiu meg azt hiszem masfel evvel. Nekik is egyfolytaban magyarazott, azok meg tagra nyilt szemmel figyeltek. Aztan Lolli elkezdett nevetni es a gyerkocok is nevettek vele.
Edith, az Eni-fele szezammagos krumplit szerinted lehet enni zoldsegnapon? Meg mindig nem probaltam ki, de most mar vegre szereztem be szezammagot, ugyhogy meg tudom csinalni.
Okrat mar lattam itt a boltokban, de meg sose probaltam. Annyira nem is vonz.
Kepzeljetek el, ma a szekembol vasaroltam! Lehet, most mar a neten is vasarolni es kiszallitjak! Eddig meg sose probaltuk, mert a ferjem amugy is szeret elelmiszert vasarolni, na meg kb. 1500 Ft-ert szallitjak ki. Most viszont egy reklamujsagban megadtak egy voucher szamot es azzal ingyenes a kiszallitas. Kivancsi vagyok nagyon, lehet, hogy aztan megis maradunk a hagyomanyos vasarlasnal. Csak gondoltam, hogy dolgozik eleget a ferjem, ne menjen mar munka utan meg boltba is. En meg nem tudok annyi mindent elcipelni, amennyire szuksegunk van. Ha minden nap mennek, akkor lehet, de azert minden nap nem tudok boltba menni en se. Kocsink meg csak egy van, ugyhogy nem tudok elmenni vasarolni addig, amig a ferjem dolgozik.
Rendeltem tk lisztet is meg zabot. Jovo heten ki szeretnem probalni az irek szodabikarbonas kenyeret. En nagyon szeretem, bar meg hazit sose ettem.
Lollinak meg rendeltem kecsketejet. Meg mindig tapszert kap, csak neha a kajajaba szoktam tenni egy kis tejet. Pl. a spenotot is azzal fozom. Gondoltam, hogy a kecsketej megis jobb lenne, mint a tehen. Irtak is a termekleirasanal, hogy a kecsketej konnyebben emesztheto es nem allergizalo. Szerintetek kokusztejet lehet mar adni neki?
Na, megyek, mert a vegen meg felkel a nap, mire agyba jutok.
Kellemes vasarnapot mindenkinek!
Olive