Új privát üzeneted érkezett!

Mniki!

Basszus! Eddig mi a f...t csinált a vérellátó?
Ezen már két hónapja túl lehetnétek!
Nem értem én ezt az egészet!
Elszomorító!
De remélem mostmár tényleg sikerül nekik megtalálni a megfelelő embert!
Ciklus ügyben hogy álltok?

Megyek mosogatni.
Majd még jövök.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Monee!
Már többször kérdezted, de úgy tűnik nem kaptál választ rá!

Habermann! Mindenképpen! Semmi mást! Felejtsd el az Aventet és társait abban az esetben ha sokáig szeretnél szoptatni.
Én asszem abban a nagy kakiban vagyok Szilassal, hogy kényelmesebb a cumisüveg(mert a habermann mellett az Avent is használatban van, VOLT!), mint a cici. És pont a kritikus 3-ik hónap (erről írnak mindenhol, hogy 3-ik hónapban kattan be a gyereknek, hogy nem akar több cicit!, ha tápos is!)
Mi most ezzel küzdünk.
Sajnálom, hogy nem lehetett csak anyatejes. Most kezdek szembesülni vele, hogyha utánna engedek pikk pakk el fogja magát választani :?
Úgyhogy most "bekeményítettünk"!

Evvan! :?

Kéretik nem mondani, hogy én megmondtam! :roll:
Vendég

szió!

Mniki lehettek volna alaposabbak is a véresek.
Így megduplázzuk a drukkokat :wink:

Mona előfordul itt is sírás unalomból, mi a pelenkázón gagyogunk csupin, puszilom és eszegetem :lol: pihenőszékben viszem oda ahol vagyok és nézelődik,aztán a kezemben...tegnap ablakot pucoltunk jól elvolt, a konyhában csörömpölök neki és ezt azt mutogatok a nappaliban a virágokat nézi a hálóban a csillárra vigyorog nagyogat..
ez is érdekes egyébként mert azt olvastam,hogy arra kell szoktatni hogy egyedül játszon ne igényelje a jelenléted.... :roll: :?
idegesítőbb ez a sok elmélet mint maga a nevelés pedig ma is nyűgi volt,nem sokat aludt a babakocsiban is kipattan a szeme és akarja hogy felvegyem...ti alszotok sétánál,vagyis a gyerekek? :lol:
http://www.anyalettem.hu/hogyan-altassunk--cikk
Vendég

hali, azért ma már jobb volt a helyzet meleg ügyileg! nem? kicsit. talán. igaz zsuzsi ma is nyűgös volt elalvások előtt, és én nem vagyok hajlnadó altatni órákig. így a, nm aludt el, csak mikor már dög fáradt volt és "csak" 5-8 percet riszáltam. b, aludt a babakocsiban 20 percet (jó keévs volt így délutánra) c, este megs zenvedtünk fél órát egymás mellett feküdve, végül elaludt.

kavics, de furi!! ugyanez volt nálam is, ugyan ekkor kb. szopisztrájk. jobb cicin.....hát, fejtem. csak legalább annyit,hogy szopi helyett. vagy várj...nemis. akkor már nem fejtem azt hiszem. hanem amit írtam beiktattam bónusz szopikat, csak úgy, ingerlés végett:) próbálj meg pozitúrákat, hátha. és erőltesd!!!!!!!!!! kemény menet, én tudom.... :?
esetleg kézzel szopi előtt fejj, vagy masszírozd át!

mona: nálunk zsuzs elvolt. velem. vagy van "játszókeretünk". arra akasztgattam mindig vmit, és elgagyogott. de én is, csakúgy,mint csakegy hurcolásztam magammal már akkor is. és néztük a falon a karikákat, meg lógót az ablak mellett, ült a pihenőszékben a pult tetején és főztünk....stb....MA meg bepakolt a mosogépbe:) sajna ki is :D

niki, már beszéltünk sajnálom.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

mona, ha nincs olyan játszókeretetek oda tudom adni kőcsönbe kb. szeptemberig. annál tovább nem is kell!

Kép

dimet

Kincs!

Én szívesen aludnék séta közben! :lol:

Csajok!

Nem csodálom, h. a dedeknek most minden felborult, dögmeleg, vihar, hidegfront, melegfront. Furcsa lehet most nekik!

A mi első évünk eléggé rettenetes volt alvás szempontjából, úgyhogy én nem tudok tanácsot adni. Csak annyit, h. remélhetőleg ki fogják nőni!

Meg azt, h. arra számítsatok, h. vannak átmeneti időszakok, amikor az addig jól működő napirend egyszerre csak a feje tetejére áll, és a dedeknél eddig jól bevált dolgok hatástalanná válnak.
Ilyenkor nem érdemes erőltetni az addigi rendszert, mert nem fog működni! Inkább keressetek kompromisszumos megoldást!
(És a pasikat ne hagyjátok beledumálni a dologba! :twisted: )

Mi annó naplóztuk a dedet két hétig: 24 órás vízszintes táblázat, bejelölve kaja, kaki, alvás, sírás. (asszem az Aludj jól gyermekemből származik)
Megdöbbentő volt, h. a ded jó két órával kevesebbet aludt, mint az életkorának "előirányzott".
Aztán a 2. hétre kezdett kialakulni valamiféle rendszer a dologban. Azt igyekeztünk a saját igényeinkhez alakítani úgy, h. lényegében mi is alkalmazkodtunk az ő igényeihez.
Ezt talán érdemes megcsinálni.

rambóka

Mona ugyanazt csináltam mint Csakegy, nálunk is nagyon bejött, és nagyon kényelmes: én csinálom a dolgom, és Johannának az volt a szórakozása, hogy engem nézett. minden helyiségbe vittem magammal a pihenőszékében, mert azt nagyon igényelte, hogy engem lásson mindig.

ültem a kanapén, hímeztem, ő nézte hogy hímzek, és bealudt rajta. konyhában fel az asztalra, vagy le a kőre, és nézte hogy dolgozom.

takarítás detto. bátyus tényleg nagyon sokat segít a puszta jelenlétével a szórakoztatásban. képzelheted ahgy Domi legózik vagy berreg az autóival...aztán játszószőnyegen adtuk elő ugyanezt.

sztem ne szoktasd hozzá hogy mindig szórakoztatva legyen, mert később beleőrülsz. és tényleg le kell tudnia kötni magát. nézegessen. csak történjen körülötte valami.

néha az sem jó, ha nem hagyod magában, néha attól nyűg.

Kavicska képek haláliak, mind így történt ma!egyetlen rossz dolog a napomban a fogorvos volt délután.... :cry: de vettem magamnak laza gatyót, puha fehér pólót.

Csillag kép majd lesz (amennyiben a házról gondoltad) ha a miénk lesz. de most nagyon csúnyácska szegény, teljesen felújítandó. lehet csak akkor kapsz majd képet, ha már kész lesz! nyaralásról ha hazajöttünk! :lol:

Nikikém nagyon drukkolok nektek!!!!

Dimet írj! kellenek még pontok? meddig lehet beváltani? Még összejött pár. ha kell elpőostázom, csak dobj egy címet.

Kép

Kép
rejo

Baszki! Az alkesz szomszéd éppen most csengetett be! Annyira be van b@szva, h. mellényúlt a villanykapcsolónak! :evil: :evil: :evil:

rambóka

Kincs: csináld úgy ahogy szerinted a legjobb:) Ha neked jó akkor mindenkinek jó... (ld. nem vagy feszült, jobban érzed magad a bőrödben, ami aztán mindenkire átragad a családban). Ne olvass annyit:) Szerintem csak ülj le, gondolkozzál el azon, hogy mi az ami neked és a babátoknak a legjobb... Mivel tudod úgy elfoglalni, hogy az neked is jó legyen. Írd össze aztán rá fogsz jönni, hogy fenébe a könyvekkel:) (és ebbe se anyós, se férj, se ismerősök se rokonok ne szóljanak már bele...)

Hidd el, hogy szuper anyai ösztöneid vannak, a könyvek csak bekavarnak... (azokat max vészhelyzetre tartogasd, egyes eseteknél)

(ld. hiába mondják, hogy nem szabad rintgatva altatni a gyereket ha az NEKED pl. jólesik... mert szereted rintgatni... és boldogan rintgatod akár az éjszaka közepén is... Vagy hiába teszed le, hogy hagy szokja ha közben üvölt te meg a másik szobában sírsz mert már nem bírod... csak hallgass a szívedre és az ösztöneidre.. ha már ott vagy a határon akkor úgyis le fogod szoktatni azokról a dolgokról amik nem jönnek be... az igazi nagybetűs gyereknevelés meg úgyis csak később jön:) (bevallom én már félve olvasom Rambóka sztorijait... néha elég elrettentőek arra vonatkozóan mi vár még ránk:)

Olyan nincs, hogy valaki mindent tökéletesen csinál... mert senki se tudja mi a tökéletes... Max. annyit, hogy egyes elméletek mit preferálnak. Szerintem aki mellett a baba jól érzi magát miután megszokta a földi létet az tökéletes anya... a gyereke szemében mindenképp... a többi meg nem mindegy?
Vendég

A nagy kedvenc: szilvalekváros tészta:)
Kép
Vendég

Kavicska: Nagyon szurkolok, hogy minden szépen rendben menjen... :)

(asszem azért ilyen pocsék Lilla bőre mert jönnek megint a fogai... én legalább 2-3 kidudorodó izét kitapogattam a felső fogsoron... 1-2 már a határon van, szerintem lesz még 1-2 üvöltős éjszakánk... Mondjuk én azt hittem, hogy most alul fognak jönni a fogak, ott még csak 2 van, felül viszont már 4...)

Ma egyébként nálunk se volt könnyű, Lilla délután nem akart aludni pedig majdnem összeesett... és olyankor ugye elkezdi vakarni magát... stb. stb. Mondjuk amíg pancsolt nem volt gond de jött egy zuhi (hála a jó égnek) és lehült a terasz úgyhogy ki kellett költöztetnem...

(ma megjött az AFP-m eredménye is, 0.99. A down kór kockázata lecsökkent 1:19.000-re, az összes többi mom-os is 1 körül van. Mondjuk tudtam, hogy minden OK lesz de nekem megért egy extra tizest a nyugalom... túl sok mindent xartak el nálam eddig Kistarcsán, már csak egy 2-es, sikeresen elmért AFP hiányzott volna...)
Vendég

csakegy, jó ez a kép!!!!!! :)

rejo, pontyokat még nemtom. összeszedem már őket!! de ha van más, akinek kell, akkor küldjed oda.
használj ki minden percet a hétvégéből!! milyen fehér póló? milyen naci? színe?

rami, felkelt gergő?

Kép

dimet

bónuszkép azoknak a merészeknek akik esetleg a baby led weaningen gondolkoznának hozzátáplálási irányzatként:))))))))
Kép
Vendég

Szaasztok!

Hunci, köszönöm a hiányolást! Vagyok, de RO, nincs energiám max. olvasni...
Hunci nagyon ügyike a vízben! Jó lenne majd talizni valamikor, olyan kíváncsi vagyok rá! :wink:

Bettica, szüléseden nagyon kiakadtam! Sajnálom, hogy így kellett Bencének világra jönnie és így kellett megélned az első napokat!
Remélem, hogy sikerül feldolgoznod ezt az egészet - beszélgessetek róla nagyon-nagyon sokat!
Bence nagyon szép baba, és annyira pasis! :)

Zsizsik, azért most már hidd el, lakik a pocidban egy dobogó szívű apróság!!! :lol:

Nikim, nagyon-nagyon remélem, hogy most már tényleg alakulnak a dolgok és nem kell már sokáig várnotok!

Ginuska, Dorina gyönyörű kiscsajszi! Annyira édes a keresztelős rucijában! mint egy játékbaba! :)

Csakegy, nagyon jók a képek! :lol: :lol:

Rejoka, nagyon irigyellek a 3 nap miatt!!!! El nem tudom mondani, hogy mennyire! Nekem már egy nap is megváltás lenne, azt hiszem, amikor CSAK MAGAMMAL kell foglalkozni!

Imádom a gyerekemet, ölni tudnék érte, de most kb. ott tartok, hogy valaki csak egy napra vigye el olyan helyre, ahol tudom, hogy jó helyen van!
Olyan vagyok mint egy teljesen lemerült duracell nyuszi... Szeretnék egyetlen olyan napot, amikor nem az Ő napirendje szerint kell beosztanom a napomat, amikor nem azt kell néznem ,hogy időre legyen ebéd, amikor nem jön egész nap az ő kis igényeivel, amiket persze azonnal ki kell elégíteni, amikor jut egy kis időm magamra is...

Ugyanakkor lelkifurim van, mert türelmetlen vagyok Vele, úgy érzem, hogy folyton minden kis hülyeség miatt veszekszem vele, szidom...
Jövő vasárnap megyünk a Balcsira 4 napra, visszük Anyut is, nagyon várom már. Mehetnek amerre akarnak, én pedig csak PIHENNI fogok!

na, jól kipanaszkodtam magamat...

Voltam cukorterhelésen, éppen a határon billegek:
0'.es 3,8
120'-es 7,7
Jobban oda kell figyelnem, kicsit elengedtem magamat mostanában :oops:

Hgb alacsony még: 105, alsó határ 120... :? :roll: Eszem a vasat ezerrel...

Megyek alukálni, igyekszem többet jönni!

Kép

Kép
anyoooka

Anyó ilyenkor pedig sűrgősen kell csinálni egy laza napot, ha ilyenket érzel.

hétvégén apával reggel elmegy Dorka kirándulni, strandra, hajókázni...és csak este jöhetnek haza. te meg otthon pihi.

Dimet a fehér pólónak húzott az ujja, meg az alja, tudod ilyen buggyosra, de csak kicsit.

a gatyó nagyon állat, boka fölé ér, egyenes vonalú, alul egy pánttal lehet összegombolni, halványszürke, anyagában mintás, nagyon-nagyon hajszálvékony-halszálka csíkok vannak benne.

és a 40-es gatya már laza rám. hipp-hipp hurrá!szülés után 44-es méret voltam, döbbenet. na ja, terhesség előtt meg 38-as! :lol: :lol: sztem jövő nyáron már ismét régi önmagam leszek.

Lányok spar pontok valakinek?

Kép

Kép
rejo

én is vettem magamnak egy gatyit múlt héten! és 42es. és bőven jó rám. én meg ennek örülök:) olyan laza, oldalzsebes. férjem óhaja volt, neki az a dögös rajtam :)

jaj, 1 órás nyüszítés volt most reggel. a sírást bírom, azt meg lehet általában oldani. de a nyüszítést.....

Kép

dimet

Sziasztok!

Rambókának teljesen igaza van!
Vannak mérföldkövek a gyerek életében. (lehet ő is onnan tudja, hogy olvasta, illetve ő már bőszen megtapasztalta és mint mindent leírja!:)
)

Én azt látom, hogy megborult a napirendünk. Teljesen. Valószínüleg a meleg volt a bűnös, de pont a három hónapos fordulóra esett. Mostmár a szopiba is bekavar. Az a gyerek, aki történetesen az én fiam, és baromi ritkán sírt, azt is este és nem tartott tovább 5-15 percig, képes napközben többször, sokat sírni, ordítani!
De megjegyzem, hogy nem ordítással kezdi, hanem nyüszögéssel, majd sirdogálással és végül ordít. Vannak fokozatai. És nem mindegy, hogy mivel szerelem le!

És én is fogok ilyen napirendet írni, csinálni amit Rambóka mondott (suttógó is tanácsolja).
Nekem nagy mankó a Picik és kicsik! Abban nincsenek ötletek, vagyis nagyon kevés, inkább azt írja le, hogy korának megfelelően milyen igényei vannak egy babának, és kb mi várható tőle. Illetve mire kell figyelni.

Kb 6 hetes volt a fiam, amikor elovastam az első hat hónapot, de elfelejtettem és tegnap ma elővettem, hogy mi a túró ez!
Oszt kész, új napirend kell. És tudomásul kell venni, hogy lehet eddig "órákig elvolt" a pihenőszékében, most igenis igényli, hogy kézben legyen, hordozzam és mutogassam pl azt, hogy hogyan készítem a kávét. Mert az valamiért nagyon izgalmas! :?

És baromira nem mindegy, hogy hogyan fogom. Eddig szerette, ha pont szembe helyzetem az ölembe, most attól még jobban ordít!
:? Nem eccerű! :lol: :lol:

És az egész nem is magam miatt van! Mert úgy gondolom, hogy én nagyon elfogadó vagyok, de azt látom, hogy a páromat, a gyerek viselkedésbeli, hangulatbeli változása sokkal jobban megviseli, mert nem érti, hogy mi van! Így el kell neki magyarázni, hogy ez egy változás. Meleg, három hónap, stb.
Hogy igényei nőttek és változnak. És ha azt akarja, hogy ne legyen ideges mert sír a gyerek, akkor tenni kell. Ki kell találni, hogy mi a baja! Kész!

Még akartam írni, de most megyek és megnyírom az uram, amíg csendebn van a gyerek! :lol: :lol: :lol:

Második gyereknél óriási rutinunk lesz! Most gyakorlounk! :lol: :lol: :lol:

Jó a kedvem! :)
Igaz, ma is hatkor ÉBRESZTŐ Volt. Nem hajlandó tovább aludni! :? :shock:
Vendég

Lilla 6:30-kor úgy döntött, reggel van és fába szorult féregként üvöltött... Mi vagyunk a hibásak, nyitva volt az egyik ajtaja nálunk meg az ablak és majdnem nappali világosság volt... Szerencsére meggyőzhető (hála a jó égnek), miután kapott tápot, besötétítettem mindent, becsuktam az ajtaját tovább aludt 9:30-ig.... Csak én vagyok hulla... (régi szép szoptatós idők... akkor bezzeg 2mp. alatt vissza tudtam aludni.. most meg amire sikerült volna már kelhettem is megint...) (plusz férjrem is kivan tegnap azzar a ripacs xavérusz varánusszal dolgozott és ez teljesen kikészítette... aszonta, eddig csak előítéletei voltak... na most ennek vége, mostmár biztosan tudja...)
Vendég

Csakegy!
Mindkét kép nagyon jó, de a 2. nagyon tuti!
xavérusz varánusz... :lol: Eddig azt hitte, hogy előítéletei vannak, de nem azok voltak! :lol:

Rejo!
Ha senkinek nem kell, én szívesen veszem a spar pontyokat!Ha nincs más, szólj, és írok privit! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Kincs, ne haragudj, hogy megkérdezem, de milyen könyvben olvasod, hogy a gyereket arra szoktasd, hogy ne igényelje a jelenléted?
benjamin spock még azt is mondja, hogyha netán hányna este, hagyd benne a hányadékban. spockot kéne ott hagyni, nyakig benne a könyvével együtt.

szerintem ezt a könyvet sürgősen DOBD KI, és vegyél egy másik könyvet is, vagy mi még jobb dobd el az összeset, és halgass a Te teljes szívedből szerető, anyai ösztöneidre!!!!
a természeti népeknél ha egy gyerek sír, tuti odamegy az édesanyja, és megszoptatja. eszébe se jut könyvekben kutakodni, hogy most hány percig hagyja sírni. nem ettől függ az elkényeztetés. ettől a gyereked saját magáról alkotott képe, az önbizalma, és a világban való bizalma fog függeni. a műsírás később jön (marcinál 1 év után), amikor nincs nagy baja, azt egyértelműen meg fogod hallani, nem kell rajta gondolkodnod majd.

ott van egy kis magatehetetlen lény, akinek a szíve nemrég még a tiéddel együtt dobogott. Te vagy neki a kis világa, az étel, a tisztaság, a melegség, a szeretet. ő semmit sem tud, csak sírni, ha valami hiányzik.
és nemcsak éhes, meg kakis lehet, hanem fázhat, melege van, nyűgös, fáradt, szeretetre vágyik, akármi más. pont mint mi, csak ő nem tud magán segíteni. és tőled vár mindent. veled szeret lenni. te vagy az édesanyja, akin keresztül látja a világot, sőt még nem is tudja a különbséget közted, és önmaga közt. mindent tőled vár, és általad fejlődik testileg, lelkileg, érzelmileg. ennek a táptalaját adod most te neki. EGY ÉLETRE.

másrészt - én ezt anyukáink korosztályánál látom- hogy szerintem a ragaszkodás ebben a korban igenis nagyon fontos. nemcsak a gyerekeknek hozzánk, hanem nekünk is gyerekeinkhez. most kell kiélvezni minden percét ennek a 2 éves együttlétnek, és utána a kisgyerekkor együtt töltött óráinak. akik ezt régen nem tették meg, azok később képtelenek voltak elengedni a gyereket. ismerek olyat, aki 60 évesen szinte sírva mondta, hogy milyen jó a mostani anyukáknak, régen nem foglalkoztak a gyerekekkel, csak a járókába tették.
az anya-gyerek kapcsolat a legősibb ösztön. ezt nem lehet elnyomni egyik részről sem, mert károsodásokat szül.

Kép

Kép
csillagfény

Kavics jól csinálod a dolgokat.

annyi azért belefér ám, hogy néha igenis üvölt egy gyerek. mert nincs hat kezed, és enned kell, mert nem lesz tejed, vagy ne adj isten le kell zuhanyoznod. és ezt férjednek is el kell fogandi, egy kisbaba néha sír.

és teljesen egyetértek Csillagfénnyel.

de nem cél néma csöndben tartani a gyereket, néha fizikailag nem lehet kielégíteni minden igényét, és ezt nem is baj ha megtapasztalja. régen vagy a természeti népeknél lehet nincs ilyen gond, de ott van hat nő az anyán kívül, egy nagymama, két nagynéni, 3 idősebb nővér meg egy szomszédkunyhós aki segít.

itt és ma meg csak mi vagyunk, egy szál magunk.

Spockot én is utálom mint a szart. és anyósom azt erőltettemindig, hogy az milyen jó könyv, azt el kell olvasni.... :twisted: :twisted: :twisted:

és tényleg így volt, és anyósom még büszke is rá, hogy a fiát reggel 8-kor berakta a járókába, és délig ott milyen szépen elvolt az újságokkal, mert neki bizony pontban 12-kor két férfi jött ebédelni, és ott nem volt mese...valahol sajnálnám, de ő büszke rá, milyen ügyes asszony volt...férjemet jobban sajnálom, meg haragszom az egészre, mert most meg győzőm elhitetni a férjemmel hogy én bizony szeretem, higgye már el, merjen bízni, engedje már el magát...

szóval nem egyszerű. de az is igaz, munka lányok mindig volt. sokkal keményebb, mint amit mi el tudunk képzelni. és a társadalom 80 %-nak.

Ha megnézitek a néprajzi múzeumot, tele van "állókákkal". tudjátok mi az? olyan mint a komp, csak nincs kereke, és nem lehet vele menni. de ez még mindig jobb, mint amikor leássák a gyereket a sor végén a földbe derékig, hogy ne tudjon elkószálni, és anya megy markot szedni a sorban...apa kaszál...a nagyobb gyerekek is markot szednek...aztán ha megfordultak és visszaértek a másik soron, leássák eggyel arrébb...a 6 éves nagylány meg megfőzi az ebédet otthon...zselléréknél így volt.

csak egy gazdag parasztcsalád engedhette meg magának, hogy egy darab nő, azaz egy munkáskéz, az anyós általában otthon maradhatott vigyázni a gyerekekre...

szóval tényleg iszonyú jó dolgunk van. csak ezt sokszor elfelejtjük...

szoptatni a földekre vitték ki a babákat, anya megszoptatta a szekéren...és gondolom ott is keltek éjjel a babák...képzeljétek el, ha reggel meg indulni kell markot szedni...

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Rejoka, latom raersz :wink: ... orulok nagyon, hogy halad a haz ugye es drukkolok nektek, hogy minden rendben menjen, csak igy tovabb!!!

Kavicska, a piros kormos kepet a legyekkel elmeseltem az egyik volt pszihologus kollégamnak...messzemeno kovetkezteteseket vont le a lelkivilagomrol :roll: :lol: :lol: :lol: ...a vegen elkerte a kepet, hogy majd jo lesz a tesztjeihez :lol: :shock:

Csillagfennyel en is egyetertek!!! :lol:

Mostanaban keveset tudok jonni, nyar van, vendegek vannak Mo-rol...itt nalunk kellemes 20-22 fok, napsutes...a jo tengeri levego hatasara reggel ota alszanak :lol: ...igy a szep megteritett asztalnal kettecsken ebedeltunk a ferjemmel... :wink:

Mindenkinek jo hetveget!

Alice
alice27

Rejo, Csillagfény!
szivembő beszéltek!

folyik a nyála, csöpög. eddig ez nem tűnt fel, nyílván nem folyt!

na, el kell menni itthonról.

cuppp

ui.
ma fejtem ezzel a 77553311 módszerrel, mert reggel hattól, akkor utoljára volt hajlandó szopizni.
betojiok
és csak 120 mlt nyertem

aztan éhes volt es elfogadta a csocsot, ami uressss volt.

na szep az elet, nem panasz! Így teljes az életünk :)

folyik a nyála, akár a csap :shock:

most megyünk soppingolni nekem, mert nemsokára 10 éves érettségi találkozó. És bizony bizony, alig van valami ruhám Kép, amit kidobáltam az jogos volt!!! Komolyan! :roll:
Vendég

[quote="alice27"]
írta:
alice27Kavicska, a piros kormos kepet a legyekkel elmeseltem az egyik volt pszihologus kollégamnak...messzemeno kovetkezteteseket vont le a lelkivilagomrol :roll: :lol: :lol: :lol: ...a vegen elkerte a kepet, hogy majd jo lesz a tesztjeihez :lol: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fetrengtünk a férjemmel!

Na, tényleg mentem öltözni.
Apjuk körmöt vág a csöppnek! Én nem merem megcsinálni! :shock:
Köldökcsonkot, első fürdetéseket, tisztábatételt, is Ő csinálta! Ennyit rólam. :lol: :lol:
Vendég

Szasztok!

Anyósom T-m 6 hónapos korától visszament dolgozni és a sógornőmnél is ez volt a helyzet, a gyerekek mentek bölcsibe.
Meg lehet nézni, milyen társat választottak...... Bújós, cicás, mosolygós, ölelős, a szeretetét az arcán is hordót!

Szeressük oszt jóóóóvan! :)
Hordom magammal, és dumálok hozzá! Bevált!

Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat, jobb ez így mint egy könyv! Lehet hasonlítani, és nem csak egyféle van!

Ééééééééééés eljött az idegeneketnemszeretemnenyúljhozzám időszak! Anyósom egy hétig nem volt itthon, Nóri úgy sírt, mikor kivette a kezemből ahogy csak bírt! Ő meg nyugtatgatta, de sokra nem ment vele! Persze jött a látom elkapattad duma....... Annykínnya!!!! Az!

Megyek, húst sütögetek!

Csók
Dögség van!
Vendég

[quote="monácska"]
írta:
monácskaÉéééééééééés eljött az idegeneketnemszeretemnenyúljhozzám időszak! Anyósom egy hétig nem volt itthon, Nóri úgy sírt, mikor kivette a kezemből ahogy csak bírt! Ő meg nyugtatgatta, de sokra nem ment vele! Persze jött a látom elkapattad duma....... Annykínnya!!!! Az!

Monácska!Akkor probléma megoldva! :lol: :lol: :lol: Csak ennek az időnek is vége szakad egyszer! :? :roll:

Sopping megvolt, teleettük, ittuk magunkat!
Fürdés és remélem nem kell altatódal, hogy aludjak!

Rejoka!
Valld be őszintén, hogy rohadtul unatkozol! :lol: :lol:
Vendég

Kellemes vasárnapot Csajócák!!

Merre van a díszes társaság??? :roll:
Templom? Családi ebéd készítés? Balaton? Családi összejövetel? Csak nem :evil: döglődtök az ágyban??? :twisted:

Ma megint egyedül, de ez tesz igazi rutinos rókakomaanyucivá! :lol: :lol: És még hármat kell aludni!! Aztán buliiiiiiii :lol: :lol:

Kisfiam kezd meglepetés emberré válni! :lol: Nem baj az, elég unalmas volt, hogy ennyire kiszámítható! :lol: :lol:

Hehe, normális az, hogy tépi a ruháját? konkrétan belemarkol és cibálja! :shock: :lol: :lol: Épp csak egy féltégla hiányzik a kezéből és döngesse a mellkasát! :lol: :lol:

No, vidám a mai nap is! Tegnap az Ember elvitt bornapokat ünnepelni és szoptatás ide/oda, ittam bort, meg mustot is! Egész vidám hangulatban toltuk haza a babakocsit! :lol: :lol: És ma sikerült 3/4 8-ig aludni! Olyan pihent vagyooook.!

Valaki jelentkezzen be, mert megcsap itthon az unalom, ha nem írtok!

Most átgondolom teendőimet és csinálok valami hasznosat! :roll: Pl. porszívózás, orrot is! :lol:
Vendég

Szia Kavics!
Nekem is annyi teendőm lenne, de aaaaaaaaaaaannyira nincs kedvem semmihez fogni. Mitől van ez? Nemrég még úgy örültem, hogy nem is telik olyan gyorsan a nyári szünet, mennyi hasznos dolgot csináltam már, de most már napok óta semmi. Délelőtt főzök valamit, délután döglök, mert meleg van(jó kifogás), aztán meg este van... :roll: Így ment már el vagy 4-5 napom. Észhez kéne már térni. :lol:

A többieknek biztos valami klassz elfoglaltságuk van! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Kavicska én ma 11-ig aludtam... :lol:

pont azt állapítottam meg ma reggel, hogy nekem egy ilyen hét is kevés lenne...most behoztam az alváslemaradásomat, elintéztem egy csomó dolgot, lazultam, pihentem, elég volt, és most tudnék nekiállni az eltervezett szöszmötölős dolgoknak, pl. hímzéscuccok fonalak rendberakása...de mindjárt jön a család...mindenesetre felhívtam őket telefonon ha jól érzik magukat jöhetnek este is! :lol:

Fő a családcentrikusság.

Zazzy nem tudsz mit csinálni, kellenek néha ilyen napok. az komoly fizikai munka ha megfőzől! :lol: te is hajtottál egész évben, egy suliban tanítani az nem szanatórium, jár neked a döglés és a semmittevés!

Kép

Kép
rejo

Szió!

Most van időm benézni..úggy telnek a napok kiskincs lakás főzés ...

Rejo dejódógodvan :P

Kavicséknál vidámkodás pihenés aztán buli

Csakek képek aranyosak

Lányok egy szál könyvem nincs gyereknevelésről a neten olvasonk mindenfélét :roll: :? hát igen az internet hátránya....
Napirendhez mi is próbálunk ragaszkodni 8előtt nincs napsütés :lol: két hete itt körül kel és 30percig még nézelődik ha a hátára fordítom (5kor szopik), kajálásokat viszonylag betartja, és az elalvásunk is alakul. A nyálát folyatja, ruhát még nem tép csak az enyémet ha megmarkolja, visítás ordítás naggyon jól megy :shock: :lol: . A kiságyban tegnap reggel a fejrésznél keresztben a fejvédőhöz lapulva feküdt kezét kidugta a fejvédő alatt..ma reggel a kiságy másik végét célozta meg keze ismét lógatva, de mennyit munkálkodhatott,hogy 180fokot forduljon :shock: remélem azért a kiságybol nem mászik ki :lol:
ahogy Rambóka írta a férjeket nem hagyni beleszólni :lol:

megyek mert jelez
Vendég

Sziasztok!

Húú, Ti aztán írtatok :D

Csakegy: Fotók nagyon bejönnek :D

Pihizőket irigylem ;) De hát erre számítottunk, mondhatni én választottam :) Nem baj, egyszer eljön majd a mi időnk is :)

Monee: Téged is irigyellek a fini dinnye miatt... Hát most én is le tudnék nyomni egy jó nagy adagot... :roll:

Bence is nyűgős. Ez az idő őt is megviseli. Tegnap egészen jót aludt anyuméknál a kertben (napernyő alá bedugtuk a kiságyat)... Most szivaccsal törölgetjük szegénykét időnként, de így is csak max fél órát alszik. Panel :? Ez van...

Megyek, mert megint kezd nyűgi lenni...

Ja egy kérdés: Mennyi idő alatt esnek ki a varratok? Nem felszívódó, hanem sima :( Kezdenek nagyon idegesíteni... El kellene mennem egy nődokihoz, de ha még max 1 hét, akkor inkább tűrök ;)

Csók

Kép

Kép
bettica

Bettica!
Após pajtás hogy "viseli " (szándékosan kérdeztem így) Bence jelenlétét? Kíváncsi vagyok.
Egyébként könnyen lehet, majd a morcos öregembert megszelíditi a kisbaba! :) Hátha! :)

Rejo!
Én mostmár eldöntöttem fejben, hogy ne reménykedjek. Alvásról, igazi mély, hosszú ideig tartó (déli 11 is akár) éjszaka pisilés, gyereketetés, spontán ébredés aáltal meg nem szakított alvásra egyelőre ne is álmodozzak!
Kész!
:lol: :lol: :lol:
Ezzel jár és ezt el kell tudni fogadni! Gondolom mire a fiam első oszályba megy lesz nyugodt éjszaka. :lol:

Kincs! :)
Kiskincs laza fazon. Haha:) Most képzeld el, ha nem lenne ott a rács?! :shock: :?

Lilla szeme igéző! Hihetetlenül szép arca van! :)

Csillagfény!
Kisfiad nagyon helyes! :)

Hunci!
Gratulálok a merülésekhez és úszáshoz! Mi csak augusztustól kezdjük. Ha kezdjük egyáltalán.... :roll:

Vajon miért olyan jó, annyira benyomni az ujjat a szájba, hogy öklendezés, köhögés legyen a vége?! :shock:

Rambóka, Norka!
Merre vagytok? :roll:

Ma nincs ebédem, ígyhát gyakorlatilag össze vissza zabáltam egész nap! :roll: Úgy utálom ilyenkor magam! :lol:

Cuppantás! Vár az erkély takarítás. :?
Vendég

Itt vagyok megint alszik, én mosogattam a porszívót meg nem kapcsolom be..
Férj bográcsolni készülődik..nem tudom eszünk e (van olyan év,hogy nem főzünk/sütünk semmit a szabadban :cry: )

Bettica én nem emlékszem időileg mikor esett ki... egy fürdés után lettem figyelmes,hogy vmi fehér hosszú lóg belőlem :shock: dokinőm nem mondta hogy ilyenem is van :lol: lehet volt3hét is..

Kavics igen jó hogy ott a rács :D azt hiszem a pelenkázón már nem lehet a szememet levenni őfelségéről.

2.5 órát alig bírt ki ma az evések között,hogy lehet úgy sírni mint aki nem evett 1hete?? és az öklét evés után képes szopizni :shock: (mérem eszik eleget, 120-180között és már 6.25kg)
Vendég

kavics, majd hívj vagy írj,hogyan alakulnak a dógok.....jót dumcsiztunk:)

bettica, nekem 3 hét múlva potyogott ki!

nézzük a meccset. nekem engedélyezve lett egy kis fórumozás :D

a lányom, a kedvencem ma elaltatta magát!persze este, napközben még mindig gáz.vagyis gázosabb,mint este:) de ma:)
olyan aranoys volt. a következőket tette meg az alvásérdekében:

a, csapkodta a fejét a kezével
b, tapsolt
c, húzkodta a haját
d, nyomkodta a szemét
e, húzgálta a szempilláját :lol:

ja, és ma rájött,hogy le tud mászni az ágyról. hasra vágja magát és letolat. nem semmi, mi? :lol:

rejo, 11iiiiiiiiiiiig?????????? ááááá, de jó neked!!! irigyirigyzsuzsi.

rájöttem a lányom bármit mgeszik, ha cukkini is van benne. ez egyre nyilvánvalóbb, hogy az a kedvence. mint az anyjának :D

tényleg, bettica. após?

monaaaaaaaaaaaa, írtam privit. megkaptad???

Kép

dimet

Helló lánykák!

Szép hetet nektek jövőhétre, legyetek jók és ne dógozzatok. :D Én a héten megintcsak nem leszek, mert holnap kora reggel megyünk a házhoz takarítani, hogy július 13.-án tudjunk költözni. És szombaton meg ott lent keresztelőre vagyunk hivatalosak. Istenem ez a sok ünneplés...... :oops: 8)
Ja, és pénteken megrendeltük a telefont és a netet is, biztos ami tuti alapon. Nehogymá net nélkül legyünk ha már ott lakunk. :roll: :lol:

Monee!
Kézzeld meggyütt az eonos bigyó amit vártunk, de azt nem értem hogy az 5 melléklet helyett hogy lett csak 3 a borítékban.... na
mindegy is mert holnap oda is megyünk és rácsapunk az asztalra. :wink:

Pusszantás mindenkinek!!!

Hajni vótam (még Budaörsről, de már nem sokáig...vágom a centit..)

hajni...
Budaörs

Hajni!
Egész héten nem leszel??? :shock: :cry: :cry: :cry:
Ügyeskedjetek!Gondolok rátok!
Én szerdán megyek MM-be!Már úgy várom!Kíváncsi vagyok nagyon az eredményekre!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!
Sajna nem, csak vasárnap valamikor mert akkor gyüvünk haza, merthát szombaton meg hivatalosak vagyunk egy keresztelőre. Jajj, olyan sok mostanában az ünnepelgetés hogy ihajcsuhaj....lassan nem lesz időnk kijózanodni. :lol: :lol: aztán meg ugye a házavató........ :roll:

Szerdán gondolok Rád!

Huhhh ma annnyira fini dinnyét ettem anyuéknál, szuperül le is volt hűtve, bakker alig bírtam abbahagyni. mostmeg aztán csúcsra járatom a budit :lol: :lol:

hajni...
Budaörs

ja a pé-s kérdésedre a válaszom: éreztem én valamit de nemcsak egy nap hanem 2-3 nap is, volt olyan hogy alig bírtam menni, de hogy melyik nap vót aztat mán nem tudom. :oops: :roll:

hajni...
Budaörs

Az jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!! :wink: Drukk megy!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Közben én itten kérem tanulnivalót állítok össze egy édes-kedves tanítványomnak a pótvizsgára! :evil: Annyira rendes vagyok... Na nem azért, mert megbuktattam, hanem mert gyakorlatilag szájába rágom a tanulnivalót!
Elárulok egy titkot, de csak nektek:Igazán szívesen megszabadulnék tőle, mert az osztályomba jár, és hadjáratot kellett állandóan folytatni az igazolások begyűjtéséért. 221 óra hiányzás... No comment.

Kép
Kép
zazzy

Ja!És mindez 6.osztályban!!!
Na jó, elteszem magam, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Szasztok... "kissé" önző leszek, vissza se olvasok...

Tegnap óta dögrováson vagyok, jól megfáztam...

Ehhez jött, hogy ma este úgy bezabáltam, hogy szó szerint rosszul voltam, hányingerem volt de nagyon... mérem ezért egyet... 60 perces cukrom 8.4 lett, 90 percesem 7.4. Szóval pocsék :((( (lenyomtam 25 deka szőlőt és rá egy tányér újkrumplit... ) (mindjárt nézek 120 percest)

Még mindig xarul vagyok pedig ez már majdnem 2 órája volt...

Asszem a jövőben kihagyom a szőlőt és a társait... (fú... még a számban az íze... rosszul vagyok a gondolatától is... iszonyú émelygős volt... nem is tudom miért nyomtam le...)
Vendég

(gáz... néztem egy 120-ast, az 10,3!!!! lett... na SOS néztem mégegyet az meg 8,4... franc... elxaródott a mérőm???)
Vendég

Sziasztok!

Hétfő? Ez csak a munkás embereket érinti! :lol:

Csakegy!
A mérőben az elem nincs merülőfélben?
Vigyázz csajszi, azért ezek magas értékek!
De legalább megundorodtál tisztességgel a szőlőtől és többet nem eszel! Kép

Hajni!
Jó bulizást kívánok Neked! :) Nektek! :)
És annyira jó, hogy házba költöztök! :)

Olyan éhes vagyok, szó szerint lyukad ki a gyomrom. :roll:

jók legyetek! :D
Vendég

Helloka csajok!

Én is vagyok, bár igazából semmi nem történt velem a hétvégén, ezért nem is voltam. :)

Kavicska!

Köszi hogy válaszoltál a Habermanos kérdésemre!
Már csak egy kérdés lenne: nem tudod esetleg, egészségpénztáras kártyára el lehet ezt számolni?

Én is éhezési gondokkal küzdök, végülis jobb ez így, mint kimenni a konyhába, nem?! :lol:

Csakegy!

Hát ez így sz@r. Elem, kalibrálás?

6 millió dolgot el kéne intéznem, de valahogy most annyira passzív lettem. Utálom ilyenkor magam. :roll:

Betöltött 30. hét! Jipppijéé! :lol:

Nah, vadászok valami reggelit. :D

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Csakegy!

Nem lehet, h. elállítódott? A körzetinél be tudják kalibrálni? Vagy csak diabetológusnál?

"Egyedülhagyás":
Szerintem Kincs nem arra gondolt, h. magára hagyja, hanem arra, h. lehetőséget kell teremteni a gyereknek arra, h. megtanuljon egyedül is eljátszani.
Mert az sem jó, ha szétüvölti a fejét, ha kimégy a szobából mondjuk mosogatni.
Nálunk bevált a dolog.
Így mostanra, amikor játszik, akkor van, h. fél órákat elvan, építi a legókat, tologatja a kisautóit, nézegeti a könyveit, aztán jön és húzza a kezemet, h. nézzem meg, mit épített v. olvassam el neki az általa kiválasztott részt. És ez akkor is fennáll, ha ott vagyok a szobában!
Időnként én kellek, időnként önállóan akarja megcsinálni.
Olyan jó nézni, ahogy belemerül egy-egy probléma önálló megoldásába, ahogy megpróbál még egy legokockát feltenni az általa épített lego-felhőkarcoló tetejére, pedig már nem éri fel. A múltkor megmutattam, h. ha behozza a sámliját, akkor még akár hármat is rá tud pakolni. Hát olyan boldog volt! :D
Persze meg kell tanulnia a kudarcokat is elviselni. Van is néha (nem néha :twisted: ) dühöngés, dolgok földhöz csapdosása. Ilyenkor jó, ha ott van vki, aki tud alternatívát mutatni.
De szerintem nem nekünk kell mindent megoldani helyette, néha kell, h. egyedül jöjjön rá a megoldásra! Olyankor hihetetlenül büszke tud lenni! :D
Csípem az okos búráját, na! :D :D :D

Tegnap sógornőméknél festettünk és én elkövettem azt a hibát, h. szomjoltóként kólát ittam. Kb. 3/4 litert! :oops:
Na ettől aztán Kistesó rettenetesen fellelkesült és még az EB döntő lezajlását követően is rúgta a gólokat a húgyhólyagomba. Isteni volt! :twisted:
Meg persze én sem tudtam aludni a koffeintől (nem iszom egyébként kólát egyáltalán, így nem vagyok hozzászokva), szóval hajnalig paníroztam magam az ágyban. Ma erősen mosottszar állapotban leledzem! :(

(És felháborító, h. a meccsek legjobb részét (meccs utáni mezcserék) elcsalják a közvetítők! :evil: )

Akinek bármi kétsége lenne az Avonos 50 faktoros gyerek naptejet illetően, vegye meg nyugodtan!
A párom tegnap a legrekkenőbb, leg UV-ban gazdagabb időszakban festette a legnaposabb falat órákon keresztül, ezzel a naptejjel lekenve, és nem égett le! Szóval tud valamit a cucc! :shock:

rambóka

Épp most néztem meg, jól állok! :D :D :D
Gergővel 19 hetesen már 63 kiló voltam, most meg még csak 60!!!!
Pedig akkor is 57 ről indultam, meg most is! És akkor még az első trimeszterben nem is tudtam enni semmit!
Most bezzeg!!!!!! :oops:
(Rejo! NEM diétázok! Sőt egyáltalán nem. Sőt.... :oops: )
Éppen azért aggódtam egy kicsit súly ügyben, mert erősen elszaladt velem a paci az utóbbi időben. Meg lassan itt a terheléses cukor is. Ajajj! :shock:

rambóka

Én 47 kilónál járok... 2,5 - 3 kiló plusz eddig...

(rohadt szőlő... egész éjjel a számban éreztem azt a rohadt émelygős ízét... tutira nem volt 100-as, ilyet szőlőnél eddig még nem tapasztaltam.... A maradékot meg akarom etetni a férjemmel aztán őt is megszúrni:))))))))

(Közben rájöttem mi volt a mérőmmel... sötétben mértem a cukrot úgy, hogy a mérőt ráraktam a laptop billentyűzetére így hátulról kapta a fényt valami hülye szögben ez meg valszeg bekavart a mérésnél az optikájának... csak azért ugye érdekelt volna, hogy kb. 40-45g szőlőcukor (plusz egy zsák keményítő a krumpliból) után mennyi a 120 percesem... így meg elbuktam)
Vendég

(ja... nekem a súlyom majd a 3. trimeszterben ugrik egy nagyot... előtte nem valószínű...)
Vendég

(ja... nekem a súlyom majd a 3. trimeszterben ugrik egy nagyot... előtte nem valószínű...)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?