Új privát üzeneted érkezett!

húúúú...elég értelmetlen lett az előző hozzászólásomban az a mondat :oops: :oops: :oops: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Na ezt sikerült kétszer küldenem. Lehet, hogy fáradt vagyok??? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
petramama

Liocs, az én véleményem rota ügyben: én parás vagyok ez ügyben, mivel a férjem tesójának a kislánya, 1 éves korában rotás lett. Gyerekkórházban voltak valamilyen vizsgálaton, és ott kapta meg állítólag. Egy hetet kellett teljesen elkülönítve lennie a Picinek, magas láza volt és hasmenése. Beszéltem a sógornőmmel, akkor is mikor Viki a kórházban volt. Nagyon kivolt szegény, látva a gyerekét állandó infózióra kötve, folyamatosan lázasan. Hát én ezt nem szeretném. Mi beadattuk. Holnap kapja Zalán a harmadik adagot. Eddig nem volt semmi baja tőle, remélem az utolsó adagot is jól fogja viselni!!!!

Kép
kikó70

infózió=infúzió

Kép
kikó70

Linocs! Én is beadattam a rotát, de ugye nekem vannak nagyobb gyerekeim, akik mindent haza hozhatnak.
Na meg, hogyan lehet egy beteg szopós csecsemőt arra rávenni, hogy legalább mindig egy keveset egyen és ne száradjon ki... Az én gyerekemmel ezt nem lehetne megcsinálni. Még nagyobb korban is könyörögnöm kell nekik egy-egy hasmenéses-hányásos nyavajánál, hogy folyamatosan inni kell, pedig ők legalább már fel tudják fogni, hoyg miről van szó.

Kikó! Miért kap 3. oltást? Nekünk csak kettő kell!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!

Végéreértem az olvasásnak, juhéj! :)

Judit18,
nagyon tetszett az átfordulós videó, na meg a barackevés se kutya! :) Édi Eszter! :)
Jobbulás a köhögés miatt!!!

Kölyök,
én a kezdetektől hason altatom Dórit. Nem volt tudatos, egyszerűen máshogy nem hajlandó aludni. Van légzésfigyelőnk, azért vagyok nyugodt éjszaka. Bár a babakocsiban is csak hason van el, de ott szerintem a kocsimozgástól nem alszik be olyan mélyen, hogy baj legyen.

Márti,
na, pont ilyennek képzeltem el anyósodat. Milady kalapban. :twisted:

Szilvánusz,
édi Marci, ahogy átfordult. :)

Linocs,
jók a minitalis videók, így, hogy nézem, valamennyire én is ott vagyok. :)
Aranyos Fruzsi átforduláskor és fürcsi közben is! :)

Niki,
mi Nivea baby 50 faktoros naptejet használunk. Nem irritálja Dóri fehér, érzékeny bőrét.

Bosek,
csúcs Blanka szövegelése. :) Képzeld, amikor néztem a videót, Dóri éppen aludni próbált a másik szobában a kiságyban. Arra lettem figyelmes, hogy ő is hasonló hangokat ad, mint Blanka. :)
Sajnálom, hogy munka után kell nézned! :( Szorítok, hogy Tiéd legyen az, amelyiket kinézted!!!

Panni,
örülök, hogy kikapcsolódtál a moziban! :)
Drukkolok, hogy Olika ne kapja el a bárányhimlőt!!!

Pumperka,
anyai szereped elismerése, hogy az utcabeli gyerekek Nálatok játszanak. Ó, de költői voltam. :)

Pepike,
Nagy-nagy gratula a vizsgához! Ügyi vagy!!! :)

Jim,
nagyon gáz, amit a ker. igazgató a férjeddel művelt! :twisted: Szorítok, hogy minél előbb jó állást találj!!!

Eszterxx,
elképesztő főnököd hozzáállása, hogy már szeptembertől dolgoztatna. :(

Andi,
Dóri 3 hós fejkörfogata: 40 cm.

Édes minden baba!!! :)

Melinda

Kép
melinda80

Rólunk:
Szombaton délelőtt elmentünk Dórival és Apával megnézni a helyi babaúszást. Megkérdeztük, hogy a beszoktatáshoz miket kell csinálni. Végignéztük az úszás órát, Dóri végig tátott szájjal nézett, illetve beszélt, nagyon izgatott lett a sok baba és főleg a víz láttán. Itthon szombaton már el is kezdtük szoktatni a nagykádban való fürdéshez. 3 hét múlva megyünk majd először, azon a héten kapja meg Dóri a 2., befejező rota elleni oltást, utána nyomulunk úszni, addig van idő hozzászoknia a vízhez. Az első arclocsolást jól vette, csak picit lepődött meg, aranyos volt. 31 fokos vízhez kéne szoktatni, mi még csak 35 foknál járunk, fokozatosan kell lemennünk addig. A háton lebegést is szereti. :)

Tegnaptól csinálja, hogy a tükörben mosolyog önmagára, ezt majd levideózom valamikor. Ez már azt jelenti, hogy felismerte magát?

Dóri úgy vészeli át a meleget, hogy nagyokat alszik, van, hogy egyhuzamban 4 órát. :shock: Ebből kifolyólag kevesebbszer és kevesebbet is eszik. Be van szigetelve a házunk, így 26 fok van a lakásban, ami elviselhető.

Ma voltunk a barátnőmmel vásárolni, neki egy 9 hónapos kislánya van. Jól elvoltak a babák a kocsiban, tudtunk nézelődni, be is szereztem két tuti felsőt. :) Már csak nyári nacira van szükségem, mert a régiek közül csak egy halászgatya jön rám.

Remélem holnaptól megint többet tudok jönni.

Jó éjszakát!

Melinda

Kép
melinda80

Linocs, az én dokim szerint is kicsit üzleti fogás, számomra valahogy olyasmi, mint a köldökvér, kicsi az esély, hogy kelljen, de ha mégis, akkor sz@r hogy nincs meg... ha parázol, adasd be. Mi kihagyjuk, érdekes módon Gordonnak 5 és fél év alatt soha hasmenése-hányása nem volt, akkor se, ha járvány volt az oviban. :D Ellenben a létező összes köhögős vírust benyalja. :roll: Majd meglátom, a kicsi milyen lesz.

Pepike: VIVA PATAKI ATTILA!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mit nyomoztatok ki, ha nem titok?

Hát csajok, mellettetek nem kell meccset nézni. Elég, ha valaki olvassa a topikot, máris naprakész.... még jó, hogy csajos topik :lol: :lol:

Kvaszévi: ha olvassa, bebukom :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Petramama, nekem is ez a majrém a koncerttel. A cicit mégsem hagyhatom itthon és az uccsó esti szopi 9 körül van. Este senkivel nem áll szóba a kölök, csak velem. Elvihetem, csak tartok tőle, hogy a zaj és az ottani emberanyag nem egy 3 (4) hónaposnak való.... Ááááááááááá :evil: :evil: , lehet, hogy a végén inkább nem is megyek el. Basszuska. :evil: :evil: :evil:
Nincs valami előzenekar?
10-re simán leérek az autópályán :roll:

NAPI HORROR:
MA (is) helyettesítettem egy ismerős rendelőben 4-től 7-ig. Norton velem volt, már kezd belejönni... :roll: 7 előtt 2 perccel beállít egy csaj dobozzal a kezében.
(Köztudomásúlag a dobozzal a kezükben beállító páciensek sosem jelentenek jó óment, mert jobb esetben egy halálosan dühödt, harapós, döglékeny rágcsáló, rosszabb esetben egy moribund (haldokló), csatakos macska lapul a kartonban... A záráskor dobozzal érkezők pedig azt a fajt képviselik, amit jobb lenne külön bolygóra telepíteni......... :roll: 8) )
Naszóval dobozban 4 kiskutya, friss köldökcsonkkal, csajszi kutyasétáltatás közben lépett rá az egyikre, kidobták őket a fűbe meghalni :shock: :shock: :evil: :evil: Az emberi (?) méltánytalan gazemberség, lelketlenség és aljasság taglalásába most nem mennék bele. Lényeg, hogy a kicsiket gyorsan bekajáltattuk fescskendőből babakutyatápszerrel, és most dajkakutyát keres nekik a csaj, közben otthon 2 óránként eteti őket.
Ha tudtok ilyet, jelezzétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

csak gyors, mert Martin bömbizik.

linocs: adasd be, ha van rá lóvé, Milán kétszer volt rotás!!!! 2*1 hét kórház infúzión! Nem volt nagyob tesó, aki hazahozza!!!!! Állásügyben köszi, nagyon padlón vagyok. A férjem főiskolai + egyetemi HR diplomás+ most hétfőn lesz meg neki a közgazdász.

lépnem kell
Vendég

Patti, elég gáz a kutyás story....szóljatok a fókusznak, tegnap is volt vmi...

amúgy én is sajnálom az állatokat, de az embereket jobban. az a k...a cseh nőt is szarrá kínoztatnám.
Vendég

pepike:szépek vagytok. Nekem is van ekkora seggem, úgyhogy ne aggódj :wink: a gyerekeid csodaszépek!!!
A rendőrség már csak ilyen.... tudnék mesélni. Remélem, mihamarabb előkerülnek, el sem tudom képzelni, mi történhetett. Az álláskeresés borzalom, de ha összejön vmi, megírom
:wink: olyan szinten maga alatt van a férjem, hogy kihat mind4ünkre. túl naív volt, nem hallgatott rám, mindent a munka köré épített fel, nem szabadott volna ennyi hitelt sem bevállalni. Kiszámoltam, hitel, kocsi, rezsi, ovi...szóval a havi fix kiadás 350 ezer és még nem vettem magamnak egy zoknit sem. Az én gyedem szeptembertől + csp+ tartásdíj 116 rugó. Ezért kéne minimum nettó 250 ezres állás neki.
Vendég

sziasztok,

bocs hogy eltűntem, mégcsak nem is a parkettás miattvolt. Jelenleg a púpos parkettánk helyett lyukas parkettánk van, kedden csak terepszemlén voltak, állítólag ezen a héten jönnek megcsinálni. Éllítólag nem jár nagy kosszal. :roll:
szval kicsit sok program gyűlt össze a hétre.. ;) csak hogy nevethessetek rajtam, babakocsi ügyben már az n+1dik kört járom magamban... vettünk az egyik itteni kismamának chicci trio s3at és nem akart beférni a kocsimba... :shock: :shock: gondoltam akkor a kinézett cam ugrott, mert az még annál is vastagabb ami a szűk keresztmetszet volt... elkezdtem mást keresni... mire majdnem eldöntöttem,abc design rodeo, kiderült, hogy a chicco csalt, csak nagyon új még, és egyik részen mg lehet vékonyítani... akkor viszont valószínű a cam is befér... aaaaaa megőrülök már tőle, AKAROK babakocsit, MOST... jójó már csak 2 hét ;)

na ennyit magunkról, most jön a visszaolvasás! ;)

Beus köszi a falpenészre a tippet, megnézem itt lehet-e kapni...
tickerek: nem akarod egymás alá?

Bosek :evil: :evil: ez tök bosszantó. csak akkor jár gyed, ha épp munkahelyről mész el szülni?? :evil: :evil:
a Billért irigy irigy vagyok!!!! hajvágás??? wow!!! :shock: képet! képet!!!

Linocs
[quote]n írta:ekem már csak ilyen inci-finci hang jutott. Wink Na jó, egy kicsit mélyebb, csak ugye az ember lánya elveszti a fejét, és idétlenül beszél, ha a gyermekéhez szól, és átmegy fejhangba...

ez annyira ismerős :lol: :lol: :lol: :lol:
a rotát itt nem ajánlották fel mint lehetséges oltást csak a pneumokkokent. azt be is adatjuk majd állítólag hasznos.

tali helyszín nekünk mindegy, talán a közelsége miatt mégis inkább pest, de mindegy, ;)

Panni, annyira édesek a pasijaid!!! nagyon tetszenek!!!!!
remélem nem kapja el a bárányhimlőt.. mennyi a lappangási idő?

:evil: :evil: :evil: Eszterxx :evil: :evil: rohadtul szemét, azaz önző a főnököd... sajnááálom... remélem sikerül vmi mést kitalálnod...

Kacika, Petra tünemény, az ilyen kis aranyos rucik láttán ábrándozom a boltban a következőről ;)

Jim, vizuális tipus vagyok... elképzeltelek amint pocakosan fexel és lövöd magad vizipisztollyal... :lol: :lol: :lol:
mi volt a yardon?
komolyan ennyi vőlegényed vóóót??? azta.... és a gyűrűket ilyenkor megszokás tartani? azt hittem visszaadják... :roll:
ez a meló dolog, elég szomorúan hangzik... hát nagyon drukkolok ++++++ nem tud kivenni pár nap szabit az urad, hogy kicsit kifujja magát?

Tündérmnó, lementél végül a próbára? télleg hülyeség... de a helyedben lementem volna, remélem megtetted és túlélted a nagy meleget.

EDDA, engem annyira nem hoz lázba, főleg hogy aznap lesz a 10éves érettségi talink ;) De nektek jó mulatást!
azért megnéznélek Titeket ahogy rázzátok :lol: ajánlom a kendőbe a gyermeket mert akkor még élvezi is a rázkódást ;) füldugóval noproblem neki, szerintem ;)

Pumperka, gratula a kerek 7000ghoz :D madártejet végül ettél?
szuri?

Kmanna, megnéztem volna az urad egyedüli slagcsatáját ;)
ismerős az, hogy ébredés után rögtön csináljunk valamit amit kiakartunk próbálni... ;) mi egyszer kitaláltuk, hogy hát az ucsó 3 hónapban a pocakban fejjel lefelé volt, vajon most mit szólna hozzá? oks próbáljuk ki :lol: no nem úgy vettük ki a kiságyból ;) de nemsokkal utána.... hát lefelé, akarom mondani felfelé görbült a kicsi szája... :lol: :roll: de azóta kipróbáltuk rendesen, egész élvezte ;) de amit amúgy mostanában legjobban élvez, hogyha a lábszáramra teszem és úgy hintáztatom fel-le. nekem is jó kis gyakorlat ő meg kacag közben ;)

Judit18 nagggyon tuti a barack-pofi :lol: várjuk a képeket! meddig lesztek zánkán?
(egyszer ott voltunk osztálykirándulni... hihihii de rég volt ;) )

fNóra, látom Erik két cumival is be van biztosítva ;) jól néz ki a vacsittok is :lol: sikerült a nyaralást elintézni?

Lenyomat készítés:
én kétfélét is kipróbáltam,az egyik gipsz volt, azt sokkal nehezebb megcsinálni. A másik nem tudom milyen anyag.
pár tipp: a kezét úgy tudod jól belenyomni, hogy az ujjakkal kezded... de a legjobb, ha alvó gyerekkel csináljátok. Nekem szuper nyugodt volt Máté de az első akkor sem ment, mindig bele akart markolni ;) a másik, hogy olyan helyre tegyétek száradni, ahol ha húzódik össze akkor tud mozogni, mert különben kireped(het)
hajra! és majd kérünk képeket!!!

Pété, nemonjmáááá ilyet!!! irgumburgum. hogy sikerült a lenyomatkészítés?

télleg csajok döntsük már el az időpontot!!!
csak hogy úgy szervezhessem a többit.
mégegyszer, nekem a júli 14-18 közti hétköznapok vagy a júli 27-augutus1 közti hétköznapok lennének a legjobbak, de a júli 7-11 is szóba jöhet.

0Bea0 velünk is volt már ilyen, hogy több mint 13 órája nem eevtt nyugi, túléli ;)

Márti, ügyi vagy hogy feladatokkal látod el, dolgozzon meg az ingyenkajáért, nem ;)

Rima, milyen volt a babajóga? mesélj! aranyosak a pasijaid!!!

énisénisénis akarok Ksimamát és benne Lillát!!!

KvaszÉvi, komolyan igy megy ha a gyerek még csak az egyik oldalra tud fordulni??? akkor kicsim, egyszerre tanuld meg lécci....

Andee, mi még nem vagyunk három hónaposak de 2 hósan 41 volt... szerintem ne aggódj, ha már megvizsgálták és nem találtak semmit. ;) sok észnek sok hely kell :lol:

JudikK már kezdetelk hiányolni, csak nem volt időm írni... kár hogy ritkábban vagy... :roll:
elképzeltem a Micimackós pasit :lol: :lol:

hamár idálról van szó, nekem nemigen volt ennyire típus, de hogy a leendő férjemnek hosszabb a haja mint nekem és könnyebb mint én... hát ezt nem gondoltam volna.. (jó, nehéz voltam, én mindig nehezebb mint az átlag pehelysúly, de nem voltam kövér. 62 körül lehettem mikor megismerkedtünk... ő 56... :roll: )

én speckó most a németeknek drukkoltam. Máté meg mindkét csapatnak, mindig mondta "hajrá egyik ne hagydd magad másik" és ilyenkor mindig gyorsan egyenlített a másik. csak a végén már nem volt idő az egyenlítésre... :roll: azért kicsit sajnálom a törököket, mert jól játszottak.

Pepike, remélem már eszik újra rendesen Alizka!! télleg, mit sikerült kideríteni?? aranyosak a lányaid!!!

engem is érdekelne, hogy hatnak a homeosok... :roll:

Ginger, tök irigy vagyok a Balatonfüredért!!! ott van most valami guinessrekordkisérletes zenélés. voltál???

Melinda, végre ;) tök jó ez a babaúszás, hajrá!!! szuper hogy tudtatok vásárolni!!! nekem is kéne... nincs térdnadrágom... a szoknyában meg összeérnek a combjaim és .... nemolyanjó... :roll:

Pati, hogy lehet valaki ennyire szívtelen
:evil: :evil:

jaj , elment az idő, mennem kell fürizni mert ma is egy csomó program van.

ja, jó hír, ma felhős az ég, hűvösebb az idő!!! ez valószínű pár napon belül odaér hozzátok ;) van remény ;)
vidám napot! majd estefelé jövök remélem :)

Kép

Kép
kolyok28

mamma mijjjaaa milyen hosszú lettem, bocsi :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Jó reggelt!

Pepike!
Szép a kis családod.
Igen általában ennyire lelkes a rendőrség. :cry: :cry:

Linocs!
Mi is oltás ellenesek vagyunk, pont amiket írtál amiatt én se adatok be semmi pluszt. De mivel ahányan vagyunk, szinte annyifélét írunk, így nehéz lesz döntened. :?

Jim!
A pannon honlapján kerestek HR-est két hete. Sógórnőm is beadta az önéletrajzát. Esetleg nézd meg. Hirdetve máshopl nincs állítólag. :wink:

Pati!
Szegény kutyusok. Milyen emberek vannak. Nehéz ilyen esetben dajkakutyát találni? Azonos fajú kell? És gondolom szintén kiskutyái legyenek? Jaj én annyira nem értek ehhez, de úgy sajnálom őket. :cry:
Edda pedig szerintem felejthető lesz, szóval helyette csináljunk egy Eddás talit. Ott lehet szoptatni, és szigorúan a régi jó albumokat hallgatnánk. Esetleg egy Edda poszter a falon. :lol: :lol: :lol:

Melinda!
Tündéri természete lehet Dórinak. Mindig megállapítom amikor írsz róla.

Panny!
Drukkolok, hogy semmi gond ne legyen Olikiával!+++++++

Megkaptuk az oltást.
Kocsival mentünk (Márti).
Súly 7100gramm
Hossz: 62 cm
Fej 42 cm
Mellkas: 46,5cm
Nem írtam le ezeket este??? Vagy csak álmodtam. Agyamra ment a meleg. :? :?

Na a mellkasmérésnél ájuldozott a két védőnéni. Ez olyan sok 3 hónaposan? Másnál mennyi volt???

Este 7-től fél 9-ig csak sírás volt. Persze tegnap jöttek át a férjem szülei köszönteni őt, így még vacsit is kellett prezentálnom. Fél 9kor mentek, akkor egy gyors föürcsi evés alvás... A mosogatni való meg itt figyel még a konyhában. :oops: :oops: Hosszú még a nap. :wink:

Viszont még az történt, hogy 1 órakkor még teljes erőbedobással szopizott Zsombor, viszont reggel 6- kor meg csak éppen és köpdöste ki folyamatosan a cicit. Most iszonyúan fáj a cicim és a hasam. Lehet, hogy...... :(
Pont hétvégén megyünk el, és sajnálnám, ha pont ott kellene vesződnöm a menzesszel, és főleg a szopival, kevés tejjel. Ráadásul többen megyünk, és elvileg én leszek a háziasszony, szóval lesz dolgom bőven. Na majd meglátjuk. Ember tervez, Zsombor végez....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Petramama, nekünk 3 adag rota elleni szérumot kell a babának orálisan beadni. Így kaptuk a dokitól, és én is úgy tudom, hogy ennyi az adag.

Kép
kikó70

Sziasztok,

Rota: itt a házban van egy anyuka, 2 lánya (1,5 + 4 év) egyszerre lett beteg, kb.1 nap alatt kiszáradtak, 10 nap kórház jött utána.

ezt a wikipedián találtam:
[quote]I írta:n developing countries, around 611,000 children under five years of age die from rotavirus infection each year,[9] and almost two million more become severely ill.[7] In the United States, rotavirus causes about 2.7 million cases of severe gastroenteritis in children, almost 60,000 hospitalisations, and around 37 deaths each year.

[quote]R írta:otarix is a human, live attenuated rotavirus vaccine containing a rotavirus strain of G1P[8] specificity.

Ez azt jelenti, hogy a babák immunrendszerének dolgoznia kell, hogy meglegyen a védettség, nem pedig ellenanyaggal oltják be őket. Magyarul ahhoz hasonló, mintha átesne a betegség egy enyhébb formáján, tünetek nélkül. Ja és a Rotarixet szájon át kell beadni, szóval szuri sincs.
Én beadattam. Bár lehet, hogy én azért parázok ennyire, mert közegészségügyi-járványügyi szakon végeztem az eü. főiskolát. Nekünk azt tanították, h. a magyar oltási rend a világelsők között van, pl. nálunk kb. 20 éve nem volt kanyarójárvány, míg Ausztriában idén is volt.

Arra azért kiváncsi lennék, h akik ellenzik az oltásokat, azok miért ellenzik, mi az oka.

Kölyök,
itthon a Pneumococcus ingyenes lesz szeptembertől.

Homeo: én sem hiszek benne, de az a helyzet, hogy a szarvasmarhák sem hisznek és mégis nő a tejhozamuk tőle (pedig az esetükben nehezen lehet szó placebo hatásról). Szóval ezért használom Hannánál is, ártani biztosan nem árt.

Kép
marla singer

köszi csajok a megnyugatatást, csak mindig ájuldozok, hogy mindenkinek már 7-8 kg a kölke - mi meg amilyen nagy súlyról indultunk, olyan szépen be is lassultunk...

rota: én még mindig agyalok, addigaddig, amíg lekésünk róla. nagyon nemtom eldönteni, pont olyan okok miatt, amit Linocs is ír..

tegnap este fél9től reggel 7ig aludt manókám, sőt most is visszadurmolt :shock: :shock:

most rohanok (lángost enni :D :D :D ), mindenkinek szép napot!!!!

KépKép
kmanna

Kmanna!
Viszont neked meg jó hosszú Panka!
Ő inkább most hosszra gyúrt! :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kmanna! Boróka 3 hósan 6340 gr és 62 cm volt. (3700 gr-mal született). No para!!!!! És az első másfél hónapban hízott sokat, azóta csak alig-alig....

Kép
Kép
Kép
petramama

Potyka, gyüvök, ha vagyol :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

ginger!
Hát nem hangzik jól amit írtál. Előtte már 3 nap alatta, utána 3 nap kevesebb a tejed? :shock: :shock: :shock: :shock: Ez így a hónap harmada szinte. :?

Kölyök!
Ettem madártejet, de úgy néz ki nálunk még mindig gond atejtermék. Az első hónapban kisérleteztem vele, de nem volt jó neki. Két hónapot kihagytam, most 3 hónaposan újra megpróbáltam. Még várok egy kicsit és újra. Fáj a hasa, rángatózva eszik, bűzöset(bocsi) pukizik. Ez van.... :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="marla singer"]S írta:marla singerziasztok,

Rota: itt a házban van egy anyuka, 2 lánya (1,5 + 4 év) egyszerre lett beteg, kb.1 nap alatt kiszáradtak, 10 nap kórház jött utána.

ezt a wikipedián találtam:
[quote]I írta:n developing countries, around 611,000 children under five years of age die from rotavirus infection each year,[9] and almost two million more become severely ill.[7] In the United States, rotavirus causes about 2.7 million cases of severe gastroenteritis in children, almost 60,000 hospitalisations, and around 37 deaths each year.

[quote]R írta:otarix is a human, live attenuated rotavirus vaccine containing a rotavirus strain of G1P[8] specificity.

Ez azt jelenti, hogy a babák immunrendszerének dolgoznia kell, hogy meglegyen a védettség, nem pedig ellenanyaggal oltják be őket. Magyarul ahhoz hasonló, mintha átesne a betegség egy enyhébb formáján, tünetek nélkül. Ja és a Rotarixet szájon át kell beadni, szóval szuri sincs.
Én beadattam. Bár lehet, hogy én azért parázok ennyire, mert közegészségügyi-járványügyi szakon végeztem az eü. főiskolát. Nekünk azt tanították, h. a magyar oltási rend a világelsők között van, pl. nálunk kb. 20 éve nem volt kanyarójárvány, míg Ausztriában idén is volt.

Arra azért kiváncsi lennék, h akik ellenzik az oltásokat, azok miért ellenzik, mi az oka.

Kölyök,
itthon a Pneumococcus ingyenes lesz szeptembertől.

Homeo: én sem hiszek benne, de az a helyzet, hogy a szarvasmarhák sem hisznek és mégis nő a tejhozamuk tőle (pedig az esetükben nehezen lehet szó placebo hatásról). Szóval ezért használom Hannánál is, ártani biztosan nem árt.

Homeóval totálisan egyetértek!

A Rotarixet adattad be?????? És simán felírta a dokinéni? Mert holnap mennénk Nórival, és jó lenne többe ttudni erről!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, nem nem a mammut gyomrában vagyunk :lol: :lol: , hanem, a Balatonon Szántódon. Nagyon jó itt, Marci tök jól viseli és nagyon kis vidámság mostanság.
Visszaolvasni csak nagyjából tudtam, de majd elolvasom részletesen a hétvégén, mert akkor megyünk haza Vnaményba, ott jobban lesz időm. Mondjuk kicsit félek, hogy hogy fogja viselni a kb. 400 km-es utat....

Pusszantás

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

[quote="kmanna"]k írta:kmannaöszi csajok a megnyugatatást, csak mindig ájuldozok, hogy mindenkinek már 7-8 kg a kölke - mi meg amilyen nagy súlyról indultunk, olyan szépen be is lassultunk...

rota: én még mindig agyalok, addigaddig, amíg lekésünk róla. nagyon nemtom eldönteni, pont olyan okok miatt, amit Linocs is ír..

tegnap este fél9től reggel 7ig aludt manókám, sőt most is visszadurmolt :shock: :shock:

most rohanok (lángost enni :D :D :D ), mindenkinek szép napot!!!!

Nóri kb. 6 kiló ha van, de szerintem még annyi sincs!
Ne aggódj kérlek!
Vendég

Monácska,
igen Rotarixet írt fel a doki. Miért? Vmi baj van vele?

Kép
marla singer

Mi is rotarixet kaptunk. Van egy összeállításom az oltásokról és abban az van, hogy a Rotarixből 2 db-ot, a Rota Teq-ből 3-at kell beadni.
A rotarix-nél még azt írják, hogy lehetőleg 16 hetes kor előtt el kell kezdeni az oltási sort.

Nekünk ma extra nyűgös napunk van. :( :( :( Alig alszik, és sokat sír, most már kézben is... Lehet, hogy a keddi oltások utóhatásai ezek????

Kép
Kép
Kép
petramama

Kép
Kép
Kép
petramama

Szerintem ez egy nagyon jó cikk, a homeopátia kritikája, de nem az elvakultabb féléből.

http://www.termeszetvilaga.hu/kulonsz/k001/rak.html

Kép
marla singer

Kölyök: Ne irigykedj, hanem gyertek le a családdal. Tudok kiadó szobákat 5000Ft/éj áron egy régi parasztházban az óvárosban. Garantáltan bababarát, mert mi is itt töltjük a nyarat, úgyhogy gyereksíráshoz már hozzászokott mindenki :-)

Pumperka: Ja jó szar. Gyakorlatilag egy hónapból 10 napot küzdök a tejcsiért. 20 nap nincs gond. :-(

Kép
ginger1

Linocs, én sem adatok be a kötelezőkön kívül más oltást, pedig van 1 tesó. Úgy voltam vele, hogy 3 hónapig majdcsak kihúzzuk, és utána a nyári szünet alatt meg nem jár Peti közösségbe, majdcsak nem hoz haza semmit. MIre ismét indul az ovi, addigra fél éves lesz, persze akkor sem lenne jó, de akkor már nem újszülött, meg lassan nem is csecsemő.

Jim, kívánom, hogy találj jó melót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pati, hú de gáz a kiskutyusos sztori.. :(

Basszus megint felkelt a kicsi, pedig vagy 8 szor kiesett a szájából a cumi, ugyanennyiszer rohantam visszatenni, nehogy felébressze a nagyot.....kidobom mingyááááá azt a rohadt cumit
Vendég

ginger!
Hová invitálod Kölyköt, ahol szoba kiadó és klassz hely!
Olyan mehetnékem van új helyekre.
Nekem is mindig beüt, hogy kevés a a tej, nekem még nem jött meg. Egyszer volt egy nagyon pici egy napig. Viszont többször volt olyan, hogy mintha megjönne, és olyankor nekem is kevesebb. Küzdök is rendesen.Minthagondolkodna a szervezetem, hogy legyen, ne legyen.
pl ma is úgy keltem reggel, de semmi.... :?
Zazi éjszaka is eszik?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Füreden az óvárosban vagy egy parasztház. A parttól messze van, igazából ahhoz kell már kocsi is. Egyébként meg nálunk vannak a kiadó szobák. Meg van egy pancsoló medence a kertben a gyerekeknek. Ha érdekel küldök róla fényképeket.

Kölyök: A Guiness kísérletről hallottam, de sajna nem jutottunk le a partra. A kocsim még nincs lent, mert elromlott benne a klíma és csak júli 18-án csinálják meg :-(. Apa dolgozik fent pesten. Én meg egyedül Zazival nyomom itt lent. Így azért nem vagyunk annyira mobilak.

Kép
ginger1

Ja és Pumperka. Zazi már régen nem eszik éjszakánként. Este 8-tól hajnal 5-ig a hangját sem hallom. Akkor van egy nagy kajcsi és utána még alszik 7-8-ig. A gyerek két dolgot szeret: aludni és enni. Vajon kitől örökölte ? :oops: Mellesleg meg úgy néz ki mint döbrögi a nagy pocójával :-)

Kép
ginger1

Olika is ma nagyon nyügi :( marha nehezen akudt el és folxton kiesik a cumi a szájából és azonnal sír...
Délelőtt is annyit sírt...vagy van valami a levegőben,front,vagy a meleg..vagy már fúr benne a bárányhímló vírus??? :?

Marla Singer!

Bocsi hogy megjegyzem ,de a cikk amit belinkeltél enyhén szólva sem időszerű...2008-at írunk,az a cikk meg 2000-es :shock:
Természetesen aki ellenzi nagyon sok ellenvéleményt és adatot tud felhozni ha akar...ugyanígy tudnék neked belinkelni cikket aki meg ódákat zeng a homeopátiáról(adatokkal)Szal ezen ne vesszünk össze :wink:
Én nagyon hiszek benne,már sokszor segített a családom minden tagján,és el tudtuk kerülni az antibiotikumokat amik tönkre teszi, a bélflórát..

És hogy miért vok oltásellenes??
Egyrészt amiket a Linocs is írt...nem akarom terhelni a gyerek egészséges és természetes immunrendszerét,kimondottan riasztanak az oltások mellékhatásai.....sajnos itt Gödöllőn már több esetről tudok h oltás miatt nagy baj történt(nem írom le h mi)A legjobb barinőm a Glasko Smith Kline HR-es és ő maga nem adatott be semmilyen plusz oltást(ők gyártják a Rota ellenit is)......sajna neki is vannak sztoriaji...és ahogy Pati is írta nagy benne az üzlet :?
Én is úgy vélekedem mint Kacika...most úgy sincs ovi,őszre meg már nagyobb lesz Olika is :wink:

És régen is volt Rota sajna...csak manapság egy kicsit fel lett fújva sztem ,ahogy írtam, kicsit az üzleti szempontok miatt...De ez az én véleményem csak :wink:

Egyébként az hogy M.o.-on van a legtöbb kötelező oltás????Ez se biztos h jó....ezzel is tudnék vitatkozni ....
Anno indult is ezért aláírásgyűjtés...én aláírtam!
Olvastam a kötelező oltások lehetséges mellékhatásait...hát mit mondjak...elég gáz...és nagyon körültekintő orvos kell mert ha egy lappangó vírus bujkál a babában,már megvan a tragédia...
Természetesen mindenkinek szíve-joga dönteni a választható oltásokról,nem ítélem el azt aki beadatja,sőt,meg is értem ha így lesz nyugodt...csak te kérdezted h miért ellenzem... :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

hi, Martin csávó alvás közben megitta a rota ellenit és megkapta a bökit is combiba. Fel sem ébredt :D azt mondta doki csaj, hogy nem gáz, hogy nem adok neki inni (víz, tea), mert ilyenkor tudja a szervezetünk, hogy szomjasabb a bébi és hígabb a tejcsi is. Milán is alszik, hawaii van. Vajon meddig?

oltás: én csak a rota ellenit meg a pneomococcust adatom be. Utóbbit, mikor ingyen lesz. Szerencsére nekem a rota is ingyen volt. Amúgy én is oltás ellenes vagyok, de a rota majdnem hazavágta a nagyobbik fiam, nem kívánom senkinek!
Vendég

ha már az üzletről beszélünk, találjunk fel vmit. Én a fürdőkádban nézegettem magam, járt az agyam....kéne vmi zsírzabáló enzim, vagy olyan anyag, mely a kötőszövetemet rendberakja....
Vendég

Jim!

Pont ezt írtam h aki ettől nyugodtabb lesz(mert mindjuk már van egy rossz tapasztalata mint neked) az adassa be sztem is :wink:
Mindenki más... :wink:
Az én srácaim itthon átvészelték szerencsére...

Ügyes Martin baba :wink:

Mi meg húzhatjuk az időt a rohadt oltásokkal a fránya barihímlő miatt :evil: :evil: :evil: Jobb lett volna túl lenni rajta...Evvan...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jim!

Zsírzabáló??Az nekem is kéne...... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny: sajnálom a barihimlő miatti csúszást. Jobb túllenni rajta én is azt vallom.

tényleg fel kéne találni vmit, a bioszosok-eü-sök biztos ismerik a PCR reakciót, hogy találta fel Mullis. Csak beugrott neki vezetés közben és Nobel díjat kapott. Hihetetlen egyszerű dolgot talált fel amúgy! Vmi ilyesmit kéne, sokat agyalok, de szerintem jobban járnék, ha inkább neki állnék vasalni. 8)
Vendég

Sziasztok!

Pati,
szegény kutyuk. :( De legalább most már jó kezekben vannak, remélem hamar sikerül anyát találni nekik!!!

Kölyök,
egy szoknya jön rám, nekem is összeérnek a combjaim, barátnőm tanácsára Secret deoval bekenem, ahol össze szokott érni és így jó. :)

Pumperka,
igen, jól látod, tényleg békés baba Dóri. De azért vannak hisztis pillanatok is, de nem baj. :wink: :)
Dorka 3 hós mellkasmérete: 41 cm. Zsombinak biztos azért nagyobb, mert kisfiú.
Nekem is múltkor ilyen tüneteim voltak, mintha meg akarna jönni, de nem jött meg azóta sem. Szerintem peteérésem volt.

Petramama,
Dóri is múltkor nyűgös volt oltás után. Meg jön az eső, biztos azt érzi Boróka.

Jim,
Ez tök jó, hogy Martin aludt oltás közben! :D Jó alvókája van!

Melinda

Kép
melinda80

Pumperka,
miért ez a nick neved? Hogy találtad ki? Ezt már annyiszor meg akartam kérdezni, de mindig elmaradt...

Melinda

Kép
melinda80

Panny, a cikk melyik részénél zavart, hogy nem időszerű?
Ma talán nem úgy higítják az oldatokat?

Részemről ezzel az üzivel lezártam a homeo témát, ez is olyan dolog, mint a "teremtés kontra evolúció": senki nem győz meg senkit, csak vég nélkül vitatkoznak róla az emberek tök feleslegesen:)

(Bár a cikkre kiváncsi lennék.)

Kép
marla singer

Melinda,
ezen a nyáron (a plusz 15 kilómmal) nekem is összeérnek a combjaim, halál szar érzés. Nekem hintőport javasoltak, hogy azt hintsek rá.

Kép
marla singer

Ja, az oltásokkal kapcsolatban nem nyilatkoztam.
Én is beadatom a rota ellenit, leginkább Jim győzött meg az írásaival, hogy mennyire szenvedett Milus. Meg aztán kikértem a védőnő, meg a gyerekdoki véleményét is, és ők is javasolták.

A pneumococcust én is akkor tervezem beadatni, ha ingyenes lesz.

Melinda

Kép
melinda80

na lányok, engem meg most anyós húzott fel :x hétfőn védi a diplomát a férjem....a tanár, akinél "írta", elkészített egy prezentációt. Szerintem szar, mert 10 diából áll, tele infókkal....10 perce lesz rá, ráadásul ő nem lesz benne a bizottságban. Anyósom meg lehordott, hogy nehogy már felülbíráljam a tanárt, mit képzelek. De akkor is szar, még a férjem nem látta, de neki sem fog tetszeni. Mindjárt le sem megyek Pécsre holnap!

Gyermekeim még alszanak, de lélegeznek, megnéztem :oops: néha én ezen parázok, amikor túl sokat tentiznek.

meli: pumperka nick nekem is tecc :wink:
Vendég

Eljött az idő, hogy felfedjem a pumperkaeredetét! :lol:

Egyszer helyettesítettem egyik kollégámat egy irodalom órán. Előző nap megkérdeztem, hogy mégis mit csináljunk. Ő azt mondta, fogalmazást kellene írni ezzel a címmel: pumperka. Ki mit gondol. Én másnapig ízlelgettem a szót, hogy mégis, ha felirom a táblára ne érezzem magam idétlenül. De valahogy semmire nem jutottam, én miről írnék (legalább tényleg önálló munkavolt). Valahogy beugrott amikor nick nevet választottam. Gondoltam ilyen nem lesz még. Hát ennyi a történet. :wink:

Ginger!
Nagyon szeretem füredet. Volt, hogy ott nyaraltunk. Vitorláshajón aludtunk. Pl. Áron amikor 11 hónapos volt. Olyan jól aludt éjszak, kellemesen ringatta a hajó. Az más kérdés, ha hajónaludtunk akkor a csobogástól ekem megpisilni kellett mindig. Bár, ha jól emlékszem amikor ez az állandó Wc-re járásom volt akkor terhes voltam a Csengével, úgy meg nem meglepő. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

extrán egybeírtamaszavakat :oops: :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

http://www.zimonyi.hu/?cat=19

A blog szerzője ORVOS, és sztem nagyon korrektül elemzi az oltásügyet.

Linocs, kb. ezért nem adatok be semmi extrát, bűr minket megtréfált a bárányhimlő, és nem vihogtunk, és akkor feszt hittem, hogy A kicsi már kapni fog, de végül nem adattam be neki. Mondjuk nem is fogok az utcán tiltakozni az oltások ellen, de pl. felháborít, hogy a bcg gyakorlatilag amit adnak már nem aktuális...

És túl nagy üzlet, minden irányban, és én ugye úgyis itthon vagyok, ergo tudom őket ápolni, de átérzem, hogy aki egy multinál nyög nap mint nap a megszerzett hely megtartásáért, az másként látja.

Viszont a kutyám már jóloltott hála Pati mesternőnek. Remélem a macsak is gyorsan a jobbulás útjára lép(de miért beleszúrta a doktornéni?????)

potyka

Panny!

Olika hogy van? Ugye elmúlt a sírósága?
Olyan ross amikor semmi nem vigasztalja őket. A legrosszabb, ha már kézben is csak sír. Tegnap úgy lefáradtam azalatt a másfél óra alatt. Hiába tudtam, hogy az oltás miatt van. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok,

Megpróbáltam visszaolvasni, de az előző oldal közepén belefulladtam a röhögésbe Kvaszévi-Pati-Márti triónkon és addig rö5högtem, mig felébredt a süvölvény... :cry:

Most kinn vagyunk az új jházban, ahol csak a gyerekek szobájában van net, úgyhogy nem tudok hajnalban meg éjjel jönni, de majd holnap mindenképp fellógok!!!!

Jó meccsnézést mára! és Kölyök, irj, ha kész a Rubik kocka!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?