Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat, a szülés gyors volt és nagyon könnyű (most már én is abba a táborba tartozom, aki számára értelmezhető a könnyű szülés szókapcsolat
)
Paraméterek: Júlia, 06.27, 13.10, 3750 gr., 50 cm. A szülőszobán kicsit sokat mutat a mérleg, ne rémüljetek meg másnap, hogy mennyit mérnek a csecsemőosztályon, nálunk 20 dkg, de volt fél kiló mínusz is!
Egyéb infó: a Margit jobb, mint valaha! A szülés mondjuk eddig is jó volt (hálóing viszont tényleg nincs..., béna, mert szerintem praktikus volt, ráadásul nem kellett azon töprengeni, tönkretegyen-e az ember egy szépet, vagy égjen egy ócskában).
Én mindenkinek ajánlanám a választott szülésznőt, mert annyira le vannak terhelve (összesen egy szülésznő a 4 szobára +a császáros örző + CTG helység!!!)! Szóval az én könnyű és gyors szülésem pl. rémálom lett volna, ha a szülésznőt egy másik helységből kellett volna előkeresni! Tehát nem az a kérdés ki a jó (tényleg mindegyik), hanem az, hogy mennyi ideje lesz rád!
A szobák olyanok pont, mint régen, három ágy, talán mindenhol van pelenkázó, iszonyú kevés hely, de rend, tisztaság (mondjuk kézmosóra, papírra sehol ne számítsatok, még a szülőszobán sem!).
A csecsemőosztály lényegesen szimpatikusabb, mint régen, mert valószínüleg nincs idejük (műszakonként 1 nővér az akár 20 babára, nagyon durva ) a katonás és elavult módszerek behajtására. A kislányom a reggeli és esti 1-2 órát leszámítva végig velem volt, bár első éjszakára le kellett volna adnom, de mivel a nővér egyrészt közölte, hogy majd ő ad neki teát/tápszert sírástól függően - 13.10-kor született, vajon miért lenne tápszerre éhes első éjszaka??? - illetve rájöttem, hogy nem fog tudni kijönni érte annyi a dolga, ezért szépen magamnál tartottam...
A csecsemősök egyébként sokkal segítőkészebbek, mint régen, körbejönnek, lehet kérdezni, segítenek a szoptatásban (más kérdés, hogy milyen kaotikus, egymásnak ellentmondó, elavult dolgokat lehet hallani: csak 10 perc, csak egy mell, anyuka el ne kényeztesse, két szoptatás között tessék teáztatni, fejjen, előtte/ ne előtte, utána, ez még csak előtej, nem elég tápláló, stb.), de most az osztályos szülésznők is segítenek a szoptatásban. Én tényleg azt láttam, hogy most mellre raktak minden gyereket.
A gyerekorvos is minden reggel 9-10 között körbejött vizitre és részletesen beszámolt a baba állapotáról.
Én a gyereknek mindenképpen ajánlom, hogy vigyetek ruhát, ez az angolpólya-rékli párosítás iszonyú, szegénynek a nyakában az egész, miközben te öltözteted és tulajdonképpen hogy is kell rögzíteni ezt a két cuccot??
Andrea
Julcsi