Sziasztok!
Judit,végülis van valami igazság a kiságyas érvelésedben
Én ugyanazon okok miatt nem veszem még ki,mint az Anita
Pedig már kezdi nagyon-nagyon kinőni
A Gergő addig mászik az ágyában amig nem ér rácsot,utánna már lenyugszik és alszik.Félő,hogy ha ez nem lenne ,akkor egész éjjel "mászkálna" benne-vagy ki.
Kata,jó utat,és /remélhetőleg/ sok pihit nektek.Kicsit irigyellek titeket,hogy ilyen szép helyre mentek,de a hosszú utazást azt nem.Azért a 12 óra az rengeteg,még egy felnöttnek is sok,nemhogy egy gyereknek.
Katus,mi ujság Ancsival?Volt a dokinéni?Még az jutott az eszembe,hogy lehet,hogy azért van a lágyabb széklet,mert nem eszik semmi szilárdat.
Gyöngyi,haragszol rám ??????????Nem vagyok hozzászokva,hogy ilyen hsz-okat irsz
Én ugy gondolom ,hogy az Encsi azért nem élvezi már a szigetet,mert nekünk már ez a harmadik év hogy kijárunk.Tavaly-tavalyelött szinte minden hétvégén kint voltunk,összeségében kb.10x .És a gyerek szemével nézve a szinvonal évról-évre romlik.Természetes,hogy aki most megy majd ki először,vagy másodszor annak nagyon jó és élvezetes,rengeteg játék van kint.Csak éppen mi,aki már 2 éve is voltunk,tudjuk,hogy mik azok a nagyoknak való játék, ami már nincs.És általában ezek nincsenek kint.Hiába van ott pl.a T-Com-os mászófal,ha az Encsi már megmászta kb.35 x,vagy a trambulint,vagy a nestlé játékait.Mindent annyiszor használt már az évek alatt,hogy ő már valami újra vágyott.Rengeteg apró ajándékokat „megvontak” a gyerekektől.Pl.2 éve osztogattak polókat / jó hogy t-com-os feliratú,és a gyerek be nem menne a suliban benne,de aludni imádja/,vagy adtak egy csomó labdát,a nestlé sátornál a feladatok teljesítése után lehetett kakaót inni ,kisebb feladatokért nesté műzlit vagy csokiszeletek kapni.Osztogattak verdás zsebkendőket, innivalókat, kávékat.....stb.Szóval a rengeteg kis „élmény” hiányzik.Aki most megy ki először ,az ezeket a dolgokat nem tudja igy nem is hiányzik a gyereknek.Vagy ott van a pöttyös rudi hajó-ami sajnos már nincs ott.Ez volt a legelső amit az Encsi keresett .Mert itt már komolyabb feladatokat is lehetett végezni értékesebb ajándékokért.Szóval neki ezért volt csalódás,és nem azért,mert ő már nem gyerek.Az Encsit pl.a hercegnős sátor sem kötötte volna le 2 éve 8 évesen.Ő már ezekből kinőtt,ő már nem babázik nagyon régóta.
És attól,hogy valakinek kitűnő a bizonyitványa,még nem jelenti azt autómatikusan,hogy mini felnött.Én örülök annak,hogy még most kitűnő és mindezt a saját erejéből érte el.Tudom,hogy még 1-2 év , és beköszönt nála a kamaszkor és már romlani fog a bizije.Én azt gondolom,hogy ha egy gyereknek már első osztályban sem sikerült felkelteni az érdeklődését a tanulást iránt,akkor azért ott már nagy baj van.És akkor ez évről évre csak rosszabb és rosszabb bizit fog maga után vonni,és egyre nagyobb utálatot az iskola iránt.
De ez csak az én véleményem,lehet hogy nincs igazam,de nálunk ez a tapasztalat.Azt lehet,hogy 2-3 év múlva itt fogok sirni nektek,hogy az én jó tanuló lányom bukdácsol,vagy cigizik,iszik,ne adj isten drogozik.
Ja,és még a szigethez és a gyerek korához annyit: hogy a Szandra is irta,hogy a Tami sem élvezte még tavaly ,de ott volt a Viktor is,aki akkor már a 3-at is betöltötte,de egy játék nem érdekelte,nem ült fel semmire -csak a Gergővel fogócskázott az árnyékban.Szóval ez szerintem nem életkor függő,hanem megint csak gyerekfüggő.
A lázcsilapításról meg nekem azt mondták ,hogy 4 órán belül adható más hatóanyagú,DE ha a gyerek nem fogyaszt semmi szilárd ételt csak folyadékot,akkor ha lehet kerüljük az ujabb gyógyszer adást,mert nagyon kikészíti az üres gyomrot.Többek között hasmenést is okoz.És ezért javasoltam a Katusnak,hogy túl sűrűn ne adjon,hisz Ancsi sem eszik semmit.
Ja,Judit,Geri is csak egy badyban alszik és egy vékony pléddel takarom-amit persze lerug magáról.Mikor éjjel megébredek,akkor betakarom,de csak ezért nem kelek fel.Már próbáltam polóban is altatni,de éjjel többször nyekereg álmában,azt gondolom,hogy fázik ,mert ha bady van rajta,akkor ez nincs.
Ildi,imádlak!!És örülök,hogy néha az eszedbe jutok.
Anita,nagyon jó lehetett ez a kerty party-s medencés pancsi.És Boti csak igy sima úszógumiban nyomja???Gerit még a beleülősbe sem lehet/ lehetett,mert tavaly nyáron próbáltuk utoljára / beletenni.
31 fok az emeleten??? Az tényleg már jó szaunázni.És fogyókurának sem utolsó.
Olyan régóta irom már ezt a hsz-t, / ½ 2 körül kezdtem,de azóta milliószor abba kellett hagynom /hogy többen is irtatok azóta.
Sajnos a Katus is ir egy sms-t,hogy korházba kellett menniük.Gondoltam,majd késöbb felhívom őket,de. is nagyon maga alatt volt szegénykém.
na most már elküldöm,mert ha most nem,akkor soha.