2008.06.24 22:25
Szerző: jardina
AZ ANYAGCSERE EHYENSÚLY-VESZTÉSÉNEK ELMÉLETE
TOXÉMIA - az anyagcsere egyensúlyának megbomlása vagy anyagcsere zavar.
Az emberi szervezet úgy működik, hogy a szöveteinek fölépítése / anabolizálás / és lebontása /katabolizálás / pontos egyensúlyba maradjon. Egyiknek a másik fölötti túlsúlyát nevezzük az anyagcsere egyensúly-vesztésének.
Miért hízunk? A toxémia miatt!
Az ideális testsúly elérése sokkal valószínűbb, ha a szervezetünket toxinoktól – belső mérgező anyagoktól – menetesen tartjuk, mivel a testben lévő túl sok toxin – többek között – az elhízás előfutára is.
Testünknek – mindenek előtt energiára, munkavégző képességre van szüksége a mérgező anyagok megszüntetéséhez. Amíg a szervezetnek elegendő mennyiségű energia áll rendelkezésére, addig ezeket a melléktermékeket rendesen el fogja távolítani.
A test két úton hoz létre toxémiát, minden nap: az emésztés, normális, rendes folyamata által, és a nem elég hatékonyan fölhasznált ételek maradékaiból. A józan ész is azt diktálja, hogy többlet fog felhalmozódni, ha több mérgező maradék termelődik, mint amennyi eltávolítódik. Ez a többlet magyarán a túlsúly.
A mérgező anyagok általában SAVAS jellegűek. Ha a testben savak gyűlnek föl, akkor a szervezet vizet tart vissza a semlegesítésükre, pontosabban felhígításukra – ami további súlyt és puffadást eredményez.
A mérgező maradékokat a szervezet nem a létfontosságú szervekben, hanem a zsírszövetekben r és az izmokban raktározza el. A fölhalmozódás a combokon, a tomporon, a hasi részek körül. A felkaron, az áll alatt tapasztalható.
Ha a baj korlátozás nélkül folytatódik, akkor annak végső kimenetele nem csupán az elhízás lesz, hanem általános rossz közérzet és kedvetlenség, letargia, mivel a szervezet energiáinak jó részét arra fordítja, hogy megszabadítsa magát a fölhalmozódott mérgező hulladéktól.
Úgy tűnhet, hogy a baj az egyén befolyásolásán kívül esik, de ez nem így van!
Egyszerű élettani jelenségről van szó, nincs benne semmi rejtély!
Bárki kezébe veheti helyzete irányítását, olyan mértékben amennyire csak kívánja!
Meg kell érteni a toxémia mibenlétét, és meg kell tenni mindazt, ami eltávolítja a szervezetből a már benne lévő mérgező anyagokat, továbbá törődni kell azzal, hogy ezek ne gyűlhessenek fel gyorsabb ütemben, mint ahogy kiválasztódnak és kiürülnek.
A TESTKONTROLL PROGRAM kínálja azt a lehetőséget, mellyel mindez elérhető és fenntartható.
Kifejleszthető az a kényelmes életstílus, életvitel, mely annak felismerésén alapszik, hogy mi módon tisztíthatjuk meg testünket folyamatosan saját mérgező anyagaitól, és hogyan akadályozhatjuk meg, hogy valaha is meg nem engedhető mértékben valaha is felhalmozzon ilyeneket. Az egész kifejezetten szórakoztató és NEM KORLÁTOZÓ jellegű!
Az evés megmarad élvezetnek, ínyenc szokásainktól nem kell megfosztani magunkat!
Hogyan tartsuk fenn az anyagcsere egyensúlyát, és hogyan érjük el a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből, miközben élvezzük étkezéseinket?
Három, könnyen felfogható és betartható elv vagy eszköz létezik, amelyek rendelkezésünkre állnak abban, hogy ezt megtehessük.
A cél a tartós súlyvesztés megvalósításában az első ilyen lényeges, alapvető eszköz:
A MAGAS VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK ELVE
Életünk fenntartásához testünk ösztönösen megköveteli a táplálékot, a levegőt és a vizet.
Földünk 70%-a víz, testünk 70%-a is a víz. Nem lehet véletlen, hogy a természet ezt így alkotta meg!
Ha jó erőben akarjuk tudni testünket, olyan étrenden kell élni, amelynek szintén a 7o%-a víz.
Erre nem alkalmas sem az ivóvíz, sem az ásvány víz! Élő víz szükségeltetik!
Testünk kenőanyaga a víz, ez szükségeltetik a tápláléktovábbításhoz és a szervezet kitisztításához. Ezt a fajta vizet a természet állítja elő számunkra, megtalálhatók a gyümölcsösökben és a zöldséges kertekben.
Az emberi szervezet valamennyi táplálkozási szükséglete – az összes létfontosságú vitamin, ásvány, fehérje, aminosav, enzim, szénhidrát és zsírsav, egyszóval bármi, ami csak kellhet az emberi élet fenntartására – mind fellelhető a gyümölcsökben és zöldségekben.
A mesterségesen előállított vitaminokat ás ásványi anyagokat – amit pl. a patikákban árulnak –
az emberi test nem tudja hasznosítani.
A tápanyagok testen belüli szállítása mellett az élő víz végzi el a szervezet melléktermékektől való megtisztításának és méregtelenítésének alapvető fontosságú feladatát. A testsúly csökkenés szempontjából minden mást megelőző fontosságú a tisztítás vagy méregtelenítés.
Mi az amit nem mosunk és tisztítunk rendszeresen életünk során? A testünk belsejét !
Úgy élünk és eszünk, hogy soha nem tesszük lehetővé testünk számára a kellő megtisztítást!
Ez az oka, hogy négy ember közül három az élete folyamán megbetegszik valamilyenfajta szívbetegségben, vagy rákban!
Testünk kimosására az egyetlen mód, a magas víztartalmú ételek fogyasztása. Erre egyedül az élő víz alkalmas, melyet a gyümölcsök és a zöldségek tartalmaznak
TESTÜNK MINDHÁROM TERMÉSZETES CIKLUSA AKKOR MŰKÖDIK LEGKÖNNYEBBEN HA EZT A FAJTA VIZET RENDSZERESEN, MEGKAPJA.
A hagyományos étkek túl tömörek így ezek eldugítják, eltömítik szervezetünket. Minél jobban eldugulunk, annál inkább szaporodik a súlyunk.
Az étkezéseinket úgy kell összeállítani, hogy legalább 70%-a magas víztartalmú legyen.
Kizárólag így biztosíthatjuk azt, hogy szervezetünk megtisztíthassa önmagát.
Ízlelő bimbóink rabjai vagyunk, testünk többi részét pedig mellőzzük, hol ott az a nagyobb hányad!
A testkontroll program segítségével úgy állíthatjuk össze étkezéseinket, hogy a kedvelt ízekről nem kell lemondanunk, és éheztetni sem kell magunkat.
HA A LEHETŐ LEGJOBB ALAK MELLETTI ÉLETVITEL A CÉLUNK, AKKOR ÉTELÜNK IS LEGYEN ELEVEN! Életerős testet csak élettel teli étellel lehet fenntartani. Az eleven eledel nagy víztartalmú. Ha nincs magas víztartalma, akkor az az étel nem élő!
Hasonlítsuk össze magunkat a vadon élő állatokkal! Hordanak-e szemüveget, netán szív -,
tüdő -, vese – vagy cukorbetegek ? Nem! A természetben élő állatok csodálatra méltóan egészségesek! És nem túlsúlyosak! Miért? A természetben élő emlősök nagyon magas víztartalmú táplálékot esznek. A ragadozók is, akik a növényevő állatokat fogyasztanak, és mindig a belsőségekkel kezdik. A ragadozó állatok nagy része növényevő állatokat fogyaszt.
Saját testünk egyensúlyának visszaállítása érdekében megfelelő mennyiségben, nagy víztartalmú, élő táplálékot fogyasszunk rendszeresen. A napi ételbevitelben a magas víztartalmú étel 70%, a sűrített 30% legyen.
Dr. Norman Walker 1985-ben 116 éves korában is saját maga termesztette zöldségeken élt, könyveket írt, és nem szorult senki ápolására! Ő írta „Természetes súlyszabályozás” című könyvében:
„Minden növény, zöldség, gyümölcs, mag – és dióféleség saját természetes állapotában atomokból és molekulákból áll. Ezekben benne vannak azok az életfontosságú anyagok is, amiket enzimként ismerünk manapság. Az enzimek nem kivonatok vagy különálló dolgok! Minden élő sejt atomjai és molekulái közt az enzimek életfontosságúak.
Az emberi testben fellelhető atom és molekula mindegyike megfelel a növényekben is fellelhető atomoknak és molekuláknak. Ha szükségünk van a pótlásukra, testünkön belül az ilyen sejtekhez odavonzza az atomi építőanyagokat, az általunk elfogyasztott nyers táplálékból pontosan a megkívánt fajtát. A csendes élettel átitatott enzimek csakis élő molekulákban lelhetők fel! Az enzimek nagyon érzékenyek, 54,4 C-fok fölött elpusztulnak. A hevített étel elveszíti élő tápértékét. Amíg ilyen étel tartja és tarthatja fenn az életet az emberi szervezetben, addig ennek ára az egyre jobban elfajuló egészség, csökkenő energia szint és lanyhuló életerő lesz.”
1980-ban Kínában egy 142 éves férfit kerékpározás közben fényképeztek le / a Los Angeles Times-ben jelent meg a cikk /, amikor az étrendje felöl érdeklődtek elmondta, hogy kukoricát, rizst, édesburgonyát, zöldségeket és gyümölcsöket eszik.
1973-ban Dr. Alexander Leaf a világ legöregebb embereinek felkutatásába vágott bele.
Oroszország abbázait, Ecuador vilkambanjait és Pakisztán hunzukutjait találta a leghosszabb életűeknek. Nem tapasztalt náluk elhízottságot, felfedezte, hogy ezek az emberek bámulatos módon mentesek voltak mindenféle betegségtől. Nem voltak rákosak, sem szívbetegek! Többségük száz évnél tovább élt és megmaradt testileg tevékenynek. Az abbázoknál 70%, a másik két népnél 80% felett van a nagy víztartamú ételek fogyasztása.
A SIKER IGAZOLJA AZ ELMÉLETET!
Mi a helyzet az ivóvízzel? Akik sok vizet isznak, azért teszik ezt, mert nem jutnak elegendő vízhez az elfogyasztott táplálékból. Megfigyelhetjük majd magunkon – ahogy több, sok vizet tartalmazó ételt eszünk, mindjárt nem lesz olyan nagy az ivóvíz iránti vágy illetve szükséglet.
Ha valaki vizet szeretne inni, akkor lehetőleg tisztított /desztillált – vigyázat –nem ioncserélt!/ vizet igyon.
A csapvíz, az ásványvizek, a hegyi forrásvíz emberi fogyasztásra nem eszményi, mivel olyan szervetlen ásványokat tartalmaznak, amelyeket az emberi szervezet sem fölhasználni, sem kicsapatni nem tud. Sőt! Ezek a szervetlen ásványok a koleszterinhez – vérzsírokhoz kötődve vastag bevonatot hoznak létre a verőerek belső felületén. A desztillált víznek nincsen ilyen hatása. Sőt! A desztillált víz kilúgozza, kioldja testünkből azokat az ásványokat, amelyeknek a szervezet nem látja hasznát – tehát a szervetlen ásványokat. A desztillált víz nem képes kioldani azokat a szerves ásványokat, amelyek már beépültek a sejtrendszer szerkezetébe. Ha egy ásvány a sejtrendszer részévé vált, akkor azt már nem lehet onnan vízzel kioldani.
Még egy nagyon fontos dolog! Étkezés közben ne igyunk vizet, mert az felhígítja az emésztőnedveket, ami által megakadályozzuk az étel rendes megemésztődését. Ez nagyban hátráltatja a felvétel, a beépülés ciklusát és ennek következtében kedvezőtlenül hat a legfontosabb, a kiválasztási ciklusra.
Összefoglalva: nagy víztartalmú táplálékot fogyasztva tényleg hatásosan ki tudjuk mosni a testből a mérgező maradékokat, ezáltal csökkenthetjük a súlyunkat. A magas víztartalmú ételek folyamatos fogyasztásával lehetetlenné tesszük a mérgező maradékanyagok testen belüli felhalmozódását, tehát nem fogunk visszahízni! Már rámutattunk, hogy mennyire fontos a kiválasztás ciklusa a súlyvesztés, a fogyás szempontjából.SEMMI SEM TÁMOGATJA JOBBAN A KIVÁLASZTÁS CIKLUSÁT, MINT A NAGY VÍZTARTALMÚ TÁPLÁLÉK MEGFELELŐ ARÁNYBAN VALÓ, RENDSZERES FOGYASZTÁSA.
Ez a világ legegyszerűbben igazolható dolga, és mindenki pontosan ezt fogja tapasztalni, ha elkezdi követni a programot, a menetrendet.
Fenti két idézet Harvey és Marilynd Diamond: Testkontroll 1. című könyvéből származik.