Pihennék én, de itthon zajlottak az események. Kiraktam a teknőseimet enni (kis etetőtáljukba) amikor visszamentem, az egyik tekim meglógott.
Ezek szerint ideje nagyobb tálat keresni, nem gondoltam, hogy ki tud mászni. De szerencsére meglett, még az asztalon volt, elbújt valami mögé. Tulképp azon aggódtam, hogy a kis hülyéje leesett az asztalról. Alig mertem lenézni a földre. No, az egyik meglett, erre nézem a másikat, csukott szemmel úszkál az akvijában. No, ennek a fele sem tréfa. Már egy ideje észrevettük, hogy rengeteget alszik, de hogy csukott szemmel úszkáljon az már sok! Utána néztem a neten és kiderült számomra, hogy A vitamin hiánya van.
De nem tűnik súlyosnak, mert akkor nem enne. Állítólag, ha nem látja a kaját, akkor nem indul el a táplálkozási inger. Ő meg eszik rendesen. És ez is most jön elő, amikor holnap indulunk. Állítólag A vitamin szuri kéne neki, de felmentem a teknősfórumra megkérdezni, hogy nincs e valami otthon megoldható gyógymód. Semmi kedvem szegényt dokihoz cipelni.
Holnap elutazunk, remélem addig még válaszolnak, hogy mit tegyek. Ha tényleg igaz, hogy az a baj ilyenkor, hogy nem esznek és legyengülnek, el is pusztulhatnak, akkor ezzel most nincs gond, mert evett, és egy hétig kibírják kaja nélkül, szóval csak nem lesz addig semmi baja, míg elutazunk, mert amúgy is ennyit kellett volna kibírnia.