Sziasztok!
Panndi: Mi nagyon sűrűn találkozunk anyósékkal. Gyakorlatilag a csajok három hetes korától jövünk-megyünk, főleg hozzájuk. Általában minden hétvégén egy nap átmegyünk oda, de max. kéthetente biztos. Van, hogy hétköznap is, még ha csak egy-két órára is. Ez mondjuk általában akkor van, ha valami dolgunk is van arrafele.
Eperke: Az ágy kérdés szerintem gyerekfüggő is. Vivinek kb. egyéves kora után napközben kivettük a kiságyából a kivehető rácsokat, és nem mászkált el alvás helyett
Néha hallottuk, hogy kotorászik a játékai között, de aztán kiderült, hogy ilyenkor keresett magának valami tárgyat, és azt bevitte magával
:D Aztán május végén megérkezett az új ágya (ekkor volt nemegész 19 hónapos), egy körbetámlás heverő. Kb. két-három hétig csak játszott rajta, majd napközben elkezdett ott aludni. Kb. egy hét után megpróbálkozott az éjszakával is, és azóta ott alszik. Kb. 3-4 hónapja volt néhány nap, amikor önállósította magát és reggel kijött a szobájából hozzánk
, de mostanában megint inkább szól nekünk
Mi azért döntöttünk ez a fajta ágy mellett, mert két kiságyat nem szerettünk volna, ezt a heverőt pedig néhány évig biztos, hogy tudja használni, főleg, hogy az első oldalán lévő támlákat le lehet csavarni, amikor már várhatóan nem esik le alvás közben
Teszek fel egy képet, ami aznap készült, amikor meghozták a szállítók az ágyat
Szóval összességében az én véleményem, hogy két kiságy már felesleges, Zsófi is egyre "idősebb", ügyesebb. Én mindenképpen leesésgátlós, körbetámlás ágyat vennék, szóval, hogy ne tudjon leesni, viszont hosszabb távon is tudja használni.
Pelus: Én még nem hallottam, hogy a gumisderekútól nehezebben szokna át a gyerkőc a bilire. Szerintem csak fazonban más, mint a hagyományos, ill. vannak ún. bilire szoktatós pelusok, de azokra ez rá is van írva. Szerintem azok sem érnek semmit leszoktatás szempontjából, Vivinél legalábbis semmi hatás
Én azt gondolom, hogy a szobatisztaság nem pelenka kérdése, hanem agyi érettségé. Ahogy a felállás, elindulás, stb. is. Éppen ezért siettetni nem szabad, mert max. betanulja a gyerek, de érteni még nem fogja tudni, így zavar is kialakulhat. Én ezt az agyi érettség dolgot vélem Vivin is felfedezni, ugyanis kb. két hete a pisi szinte mindig a bilibe megy, viszont a kakival még mindig gondok vannak. Nem szeretne sem bilibe, sem pelusba kakilni, de a bugyiba, szőnyegre sem (egyszer véletlenül így sikerült, és tiszta lelkibeteg lett tőle, napokig emlegette, pedig egy hangyányi szidást sem kapott!!!). Így pedig ördögi kör alakult ki, mert így semmi más nem maradt, hát bent tartotta..... Ez már nem először jön elő az elmúlt fél évben. Olvastam, hogy ebben a korban ragaszkodhatnak is a kakihoz, mondván, hogy az az övék, nem engedik ki, mintegy játszanak a birtokolni tudásukkal.
Amúgy
Tücsivel egyetértek, ez a fajta pelus ebben az átmeneti időszakban azért hasznos, mert könnyű levenni, felvenni, hasonlít a nagyok bugyijához, alsó gatyájához.
Kutyfül: Szép súlyban van Barna!!!
Tücsi: De aranyosak a srácok!!! Milyen ügyesen görkoriznak!!! Gábor meg nagyon vagány a volán mögött
Nyaralás: Mi is Balatonra megyünk, vagy mennénk barátokhoz, de kicsit macerás a dolog, úgyhogy valószínűleg az lesz, hogy maradunk itthon és rengeteg programot szervezünk. Majd jövőre pótoljuk az ideit
Még meggondoljuk, hogy mit is csináljunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.01.09 20:56-kor.