Új privát üzeneted érkezett!

Mi sajnos nem tudunk részt venni, mert Bécsbe megyünk, de nagyon kíváncsi leszek a fényképekre!!!Kép Kép Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Marcsi
Marha jó a képKépKépKépKépKépKépKép

Mi is ott leszünk!!!!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Marcsi!
Bocs, de a mézeskalácsban van tojás, ezért eddig azt nem csináltam, de majd most utánajárok. Ha van receptem, küldöm mailben.

Gabi
efgabi

mi is mennénk szívesen, nekem 23 hónapos fiaim vannak, egypetéjűek.
Olvasni szoktalak bennetekt, sajna időm nem jut írni.Kép(
mehetünk azért???
p.kinga

Szia Kinga!

Mindenkit szívesen látunk, gyertek el!Kép

Gabi
efgabi

Marcsi!
Köszi a mailes meghívást. Hogy megyünk-e, attól függ mennyi ideig bénáznak a cserépfedéssel az ácsok. Ha ügyesek, akkor 13-ig bőven befejezik. Szóval csak ennyire kiszámítható az életünk. Ezért semmit nem tudok ígérni, bár nagyon szivesen elmennénk. Gyakran csak a férjem ugrik haza ellenőrizni az építkezést, de ha ezen a hétvégén megy, mi is vele tartunk.
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, az ikrek jól érzik magukat az oviban. Ott is alszanak már, én 3-ra megyek értük.
Molnárka
molnárka

Sziasztok,
bár ez a találkozó szinte testet öltött már, a következőre lenne jó, olcsó ötletem, csak messze van kissé , de azt hiszem ennek ellenére megérné!!!!!!!!!
Mikka-makkka játéktár, minden felszereléssel és mindössze 400 ft./gyerkőc, szülőknek ingyenes.
Ez az olcsó hely Uriban van, az Örs vezér térről direktbe odavisz a busz és autóval sem lenne messzebb, mint pl. most nekünk lesz a Budaörs-i.
maglódon lakunk és hetente1* szoktam ott tartani játszóházat, tehát tudnék akár d.e. akár d.u.-ra helyet szerezni!!
Majd január végén, február elején visszatérünk rá, csak gondoltam elültetem a gondolatot a fületekbe.

Régebben törzsgyökeres babanetes voltam, de mióta meglettek az ikrek, alig jut időm magamra, nemhogy a szórakozásra:lsd. netezés.
az ikreknek van még 3 báttyuk+apa=6 pasas teszi boldoggá a hétköznapjaimat!

Nagyon jó olykor elolvasni benneteket, megnyugszom, hogy nem én vagyok a gyenge, öreg, stb....mást is kihoznak az ikrei a béketűrésből, másnak is elfogy a türelme és sokszor világgá futna--érzem én ezt gyakorta este 6 után...
eldugulok, majd írjatok, igyekszem mostanság gyakrabban jönni, hogy ne lógjak ki nagyon a csapatból 13-án.
Kinga
pkinga

Kinga!
Húú, ez a 6 pasi nem semmi!!!!
Az "úri" helyszín ára hétvégére is érvényes?
Mert akkor tényleg tutti!!!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Kinga!
Csatlakozom Marcsihoz, erre nincs jobb kifejezés, csak a HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!KépKépKépKépKép Kép
Három fiú után szerettetek volna még egy kislányt? Nálunk az első fiú után volt ez a felállás (mármint hogy szerettünk volna egy kislányt), amikor jöttek az ikersrácok. Mondtam a páromnak, hogy mit gondol, ha nálunk is így alakulna a negyedik. Azt mondta, minket az ikrek után már nem érhet nagy meglepetés, bár hármas lányoknál egy kicsit elakadna a szava.Kép
Az Uri Mikka-makkában mennyi időre 400 Ft? Óránként?

Gabi
efgabi

Kinga!

Bocs, eszembe jutott néhány kérdés: Mennyi idősek a nagyok? Hogy tartasz rendet ennyi pasi között? Nekem a három sráccal kiabálnom kell, ha valami eredményt akarok elérni. Mivel eteted őket? Na és mekkora mennyiségeket falnak fel? Minden nap nagybevásárlás? Olyan nincs, hogy csak leugrom egy kiló kenyérért meg egy liter tejért?!Kép

Gabi
efgabi

sziasztok,
-Úri:minden nap, ha nyitva van 400 pénz 3órára, vagy amíg nyitva tart, szombaton pl. 9-12-ig.
Gabi::a hármas iker lányok nálunk is visszatérő téma, a párom szerint ez következne, ha én még mindig erősködnék kislány ügyben!!--de már nem teszem, sokszor élni is alig van erőm, nemhogy újabb babát szülni:-((

Nem oljan vészes a 6 pasi, csak nagyon pontos beosztást igényel, időben meg sajna pénzben is--azt hiszem soha nem lesz annyi, hogy minden mindegy legyen!!--
a NAGYOK:
ÁBEL11, ZSOMBOR 9lesz, BARNABÁS 7, CSANÁD&KADOSA 8-án lesz 2 éves .
ennyi, én meg nagyon öregnek érzem olykor magam, gondolom akkor úgy is nézek ki...
a KIABÁLÁS SAJNA NÁLAM IS MINDENNAPOS, DE MEG KELL ELŐZZE VALAMI A POFFOKAT -ezek azért nem mindennaposak!!!

Most játszóházba viszem az ikreket Pécelre, délben jövök még, meg este. Apa most elutazott, szombat reggelig magunk vagyunk, így este 8 után többet tudok a gép előtt ülni!!
Ja:tej,napi3-4 liter, a kenyeret nem tudom, zsemle a menő, de kb. egy csomag szeletelt kenyér elmegy vacsira, ha melegszendvicset eszünk.
Jobbra el, eldugulok, bocs a hosszért.
Kinga
pkinga

Sziasztok!

OFF:Kinga, megkaptad a mailemet??? Mostanában elárasztanak egy rakás fotóval és néha bedugul a freemailem, de ma kipucoltam!!

Lányok, most került kezembe egy újság, (kb. egy hónapos), amiben olvastam egy török asszonyról, aki hatodszorra vár hármas ikreket!!!! 6 terhesség, 18 gyerek. Isztambuli nőgyógyi szerint nincs párja az esetnek.
Elég hihetetlen.

Sziasztok:
Ildi (aki maga is ikres, 8 éves ikrekkel, és régen még irogatott ide, de aztán úgy érezte, túl vén az itteni babákhoz képest, és apránként elmaradt)

Ildi
pildi

Sziasztok!

Marcsi!

Nagyon cukik a kis krampuszok!Kép Kép Kép

Éva!

Dejó, hogy megint lesznek kis Kutya-babáitok!KépKép
Remélem nem lesz semmi baj, kívánok probléma mentes terhességet Zsebikének!!Kép Kép Kép

Kinga!

Olvastam a régi hsz-okat, nagyon szép nevük van a fiúknak!Kép

Ma dolgozatot írtunk művészet történetből, nekem 22 pontos lett, 3-as. A tesómnak 20 pontos, 2-es. Mutatott egy 1870-ben készült képet a tanár, és plussz 2 pontért megkérdezte az osztálytól, hogy melyik, ma is álló épület látható rajta. Senki nem tudta, csak énKép, hogy a Mátyás templom, megsúgtam a tesómnak, ő meg bemondta. Így megkapta a 3-ast.
Ez egy tipikus (és gyakori) előny az "együtt járás"-nak.Kép
Az már más dolog, hogy nekem pont az a két pont hiányzott volna a 4-eshez... Kép Kép
zsuzsi

Sziasztok

Éva
Légyszíves rendszeresen tájékoztass minket Zsebi terhességéről. Na jó, azért 3D-s ultrahangra nem kell elvinni őt.

Zsuzsi
Gratula, én is most írtam műv. töriből, 7-est kaptam 78 ponttal. Merthogy 50 volt a max. Csak picit dicsekedtem, ugye nem baj???KépKépKép

Kinga
Én sem maradok le: HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!
Le a kalappal. Se baj, mi itt mindannyian kiabálunk néha, ha épp táncolnak a csibészek az idegeinken. Gyere velünk, biztos van még hely a Lipóton.

Erika
Megléptél, vagy ülsz az üszkös romokon???

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Vikics talált mikulást az apósa személyében! Azt kérte, írjon mindenki a gyerkőceiről pár mondatot, amit majd elmond a miku a talin!

PIldi!
Szerintem ti is eljöhetnétek, a nagyok is élveznék az ugrálós játszóházat, mi meg kifaggathatnánk téged, mint "öreg" ikrest!Kép Mellesleg megcsodálhatnánk a picurt is!Kép

Zsuzsi!
Csodálatos ez az önzetlenség, ez persze csak egypetéjüeknél van, az én fiaim inkább harapják egymást!Kép

Kinga!
Jó hely az a játszóház, szerintem a következő talit szervezhetnénk oda! Majd 13-án kifaggatlak a szervezés részleteiről, mert abból még van mit tanulnom. Meg másból is (matek, közgáz, ...Kép).

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Kinga!
Soraid olvasása óta "sokkos" állapotban vagyok:
HOGY BÍROD???KépKép
Minden elismerésem!Kép

Andi!
Szavaid találóak, bár még nem üszkös (de bármelyik pillanatban az is megtörténhet nálunkKépKép) - de romok, azok vannak. Kvázi, lassan csak az...Kép

Nálatok nincs felfokozott dili reggel este??
Vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés" helyzetben?
Este elalvás nuku, tejet futkározva isszák, ágyban sikítozás, sírás. 10-kor még bicikliznének, ha bírnák még az idegeim. Hajnalban kelés, ugyanilyen feltételekkel!Kép
Pokoli!!!
Remélem csak a front miatt, s ha jön az igazi tél, ennek vége, mert ha nem hamarosan bedobom a kulcsot...KépKép

Vikics!
Szupi, hogy megdumáltad Apósodat Télapónak!Kép
De mit írjunk a skacokról? Mert azontúl, hogy imádom Őket, a rosszcsontkodásuk az uralkodó. S mint tudjuk, az olyan kisfickóknak csak virgács jár...Kép De nem venném a lelkemre, ha a mások előtt tündér gézengúzoknak ilyen megkülönböztetében lenne részük...KépKép

Gabi!
Ez a harapás téma szerinted visszatérő? Vagy aki már "átesett" egy ilyen korszakon, az nem kezdi újra? Mert régebben a Riki, mostanság a Ricsi harapja a másikat.Kép De keményen... Hihetetlen, mikor növik már ki?????

Erika

KépKép
herika

Hallihó,
kedvezményes bérlet esetén örökös tag leszek a Lipóton!!!

Ambrosia::Gratula!!!Mekkorák a gyerkőceid???

Vikics::ügyes vagy, az én apósom a saját unokáitól is tisztes távolságot tart, nemhogy másét elviselje?!!!

-de a skacokról nincs mit mondanom, amit a fejükre lehetne olvasni, talán csak annyit-remélem ugyanennyire szeretni is fogják tudni egymást, mint most utálni,pedig egypetéjűek.
__
Erika::a harapás nálunk is téma, most annyiban jobb a helyzet, hogy vastag ruhán keresztül nem olyan vészes, mint nyáron volt, de keresik a szabad felületeket(arc, kézfej, nyakszirt...stb.)és mindig találnak is:-((

Marcsi, akkor mi a végső döntés, kapjanak csak gyümölcsöt, vagy játékot is, esetleg elég a Happy-meales játék, hogy legyen???Szerintem a kisvirgács dukál mindenkinek!!!
Bocs, ha mindenki tudja a választ, biztos figyelmetlen voltam!

Kinga
pkinga

Kinga!
Volt itt egy beszólás - a lelkiismeretünket megbirizgáló fajta - és abban maradtunk, hogy mindenki olyan nassolni valót rak a csomagba, amit egészségesnek gondol! Játék tényleg lesz a mcdonalds-tól... valami halféle.

Nálunk egyelőre a fejen dobolás és kopogás a menő (szemétlapáttól a kanálig, mindennel). Most kezdik megtapasztalni, hogy milyen klassz rosszalkodni: csinálok valami marha érdekeset, anya meg mondja, hogy nem szabad és én továbbcsinálom, he he...
Andi!
Hívtam a mikulás bulinkra egy koraszülött-osztály-társ ikerpárt (17 hónaposak), vegyesek ők is (Dani és Kincső).

Többiek!
Nem baj?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit újra a topikon!

Kinga
Az én fiaim egy nappal idősebbek a tiéidnél! Ők január 7én lesznek két évesek és ők is egypetéjűeknek néznek ki. Majd a talin összehasonlíthatjuk őket, szinte akár négyesikrek is lehetnének egy nap híján!

Andi, Zsuszi

Jelentem Zsebi tegnap majdnem megszült, de még korai lett volna még egy pár napot bent kéne maradniuk a babáinak, ezért kapott valami hormonokat szuriban, amitől még bentmaradnak egy picit. Hétvégéig ki kéne még bírniuk! Szorítsatok, mert náluk ezek a napok a tüdejük miatt nagyon fontosak!Vikics

Örülök, hogy az apósod elvállalta a Mikulás szerepét! Majd írunke gypár sort, hogy megkönnyítsük a solgát.
Éva
p.éva

Marcsi

Ne viccelj! Mindenkit szeretettel várunk!!!!!!
Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Jajj, szegény Zsebike!Kép Kép Kép
Remélem a szuritól kitart a hétvégéig, és probléma mentesen világra jönnek a Picik! Kitartás!Kép

Gabi!

Igen, ez csak az érem egyik oldala, a ritkábbikKép...még mindig marjuk egymást, veszekszünk akár hülyeségeken is, ha visszanéznénk egy ilyen veszekedést videón, komolyan elszégyellnénk magunk...szegény anyukánk már 16 éve folyamatosan tűri. Legutóbb nyelvvizsga napján derült ki, hogy ugyanazt a szótárat akarjuk vinni mindketten, és vérremenő vitát vívtunk, csúnya szavakkal, stb.., hogy kié legyen (persze volt még 3 másik szótár, de nekünk ugyanaz kellett), végül anyukám megunta, és elment gyorsan venni még egy ugyanolyant. Utána meg azon veszekedtünk, hogy a két teljesen egyforma szótár közül kié melyik legyen...KépKép

Erika!

Anyukám is mesélt jó néhány harapós sztorit, a legdurvább 3 éves korunkban volt, szóval kitartás!Kép

Andi!

Kétszer is elolvastam, hogy jól láttam-e, hogy 7-est kaptál!KépKép Nem semmi, gratulálok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!
A szótár sztorit olvasva elképzeltem magam, amint tizenév múlva, ősz hajjal, járókerettel a Lipót kertjében sétálva, az engem látogató két kamasz fiam még mindig vérre menő csatát vív, talán éppen azért, ki adja be a gyógyszereimet...KépKép
Jó kilátások!!!!
Ha a harapás még 3 éves korig eltart, akkor még van kb.15 kemény hónapja a Rikinek.Kép Hacsak nem veszi újra kezébe sorsát és ragadja vissza a kezdeményezést...Kép

Éva!
Drága kicsi Zsebi!Kép
Remélem ez a pár nap gyorsan elmegy, s gyönyörű, egészséges pöttömök jönnek a világra, ha eljön az idő...KépKépKépKép
Tényleg! Náluk van UH? Nem is tudni hány pici várható?
(Majd kérünk fotókat...Kép)

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Egy kicsit elkiabáltam azt a dolgot a bölcsivel.Kép Bence minden reggel kiabál, hogy nem akar bölibe menni. Odamegyünk, ott is levágja a hisztijét. Mivel nem rohanok sehova, bemegyek vele, mintha most kezdenénk a beszoktatást. Leülök, nézem ahogy játszanak, aztán fél óra múlva már rám se néz. Akkor eljövök. Marci meg olyan örömmel megy be, mintha mindig odajárt volna. Ebből is látszik, hogy csak a genetika számít, a nevelésnek alig van hatása a srácokra.Kép

Erika!
A harapás sajnos egy elég hatékony fegyver, ami mindig kéznél van. Nálunk mostanában ritkábban fordul elő, de még nem szoktak le róla a srácok teljesen. Úgy emlékszem, én 14 éves voltam, amikor elég csúnyán megharaptam a két éves féltestvér öcsémet féltékenységből. Ennek tudatában mit várjak el a fiaimtól?Kép

Marcsi! Lányok!
A bölcsibe is jár egy fiú-lány ikerpár, szóltam az anyukájuknak, hogy ha van kedvük, jöjjenek el. Ugye, nem baj?

Éva!
Bocs, de már nem emlékszem, milyen fajta a ti Zsebitek? Mit fogtok csinálni a picurokkal? Azért érdeklődöm, mert anyukám elköltözik, és szeretne egy kiskutyát.Kép

Gabi
efgabi

sziasztok,

p.éva egy nap+1 hónap, decemberiek az ikrek, igaz 2 hónappal hamarabb jöttek...tehát fogantatástól számítva 1 hónappal fiatalabbak.:-()

Tegnap nagyon jót játszottunk a játéktárban, magam voltam 6 gyerekkel--4 saját+ 2 kölcsön--.
Ma meg régi babnetes kedves mamatárs vendégünk volt 7 hónapos kiscsajszival --hát égtem, mint a győzelmi lobogó!!

A fiúk összevesztek, ordítottak, hisztiztek--minden negatívumot bemutattak, ami a repertoárban szerepel, még jó hogy az anyuka tapasztalt, ikres is, meg amúgy sem olyan, aki ennyiből ítél....dehát akkor is!!

Végre alusznak, kezdek regenerálódni, simulnak az ideggócaim.
Remélem mindenki sokat tudott kint lenni ebben a novemberi tavaszban, gyönyörűen süt a nap errefele!!

Mindenkinek mosolygós hétvégét!

Kinga
pkinga

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat! Zsebi már jobban van, ma is viszem orvoshoz, remélem a hét végéig kihúzza.

Gabi
A Zsebi egy yorkshire terrier, tudod az az ezüst színű pici kutya. Már négynek van gazdija és egyet meg megtartunk. Törzskönyveztetjük őket és eladjuk.

Kinga

Bocsi, félreértettem valamit. De teljesen mindegy mekkorák! Biztosan nagyon édesek a fiaid, remélem jöttök a talira!
Nem lehetet semmi hat gyerekkel! Le a kalappal!
Éva
p.éva

Erika

Jót nevettem a soraidon, elképzeltelek ősz hajjal, járókerettel a veszekedő fiaid mellett.
Nem csodálom, hogy kivagy! Az én fiaim kezdenek megjavulni! Este olyan szépen eljátszanak egymással, hogy egy hangjuk sincs, 8-9 körül maguktól elalszanak az ágyukban és reggel 8 körül kelnek! Ez nálunk már csoda a Lorena után, aki még most is köztünk alszik, mert nem lehet levakarni rólunk.

Éva
p

Marcsi

Édesek a krampuszaid!

Andi

Hogy álltok az evéssel? MOstanában nálunk sem divat az ebédelés. 10 körül esznek szépen, aztán csak alvás után kettő felé hajlandóak ebédelni egy keveset. Ti hogy vagytok ezzel?
p.éva

Éva!
Örülök, hogy Nálatok alakul a dolog!Kép
Nálunk kb 2 hete az alvás este maga a pokol.Kép((
Régen a tejjel tettük Őket aludni, s mire elfogyott a tej, lemerült a "zenélő", kidobták az üres "üvegeket" és ment a szunya. Most már az ágy felé közelítve kezdi a műsort a Ricsi, sikít, sír, eldobja a tejét, stb... Persze a Riki se tud így elaludni, s Ő is rákezdi. Irány vissza a "dühöngő", s a tejet biciklizve, játszva, Tv-t nézve kb. bő fél!! óra alatt isszák meg.Kép Utána még 9-10-11(tegnap pl.)-ig megy a móka.
De még késő este, a "következő" fektetésnél is megismétli magánszámát, igaz ilyenkor kb. fél perc múlva kidől és alszik. De hajnalban ugyanígy kel.Kép
Nem értem mi ez a változás, mindent ugyanúgy csinálunk, nem is mernénk változtatni. Járt utat a járatlanért? Kizárt!Kép
Fogtam én már fogra, frontra, stb. De ettől még nem oldodott meg a probléma...
Gondoltam kipróbálom, hogy én is ott maradok velük, kis mese, altatódal... Bele se tudtam kezdeni, mert végig a kezüket nyújtogatva sírtak, hogy vegyem ki Őket! A szívem szakadt meg.Kép
Na eldugulok, mert kicsit hosszúra nyúltam.
Úgyis mindjárt kelnek az én gengsztereim!KépKép

Változatlanul IMÁDOM ŐKET!!!!!!!KépKép

Mindenkinek szép, napos hétvégét!!!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

"Ma meg régi babnetes kedves mamatárs vendégünk volt 7 hónapos kiscsajszival --hát égtem, mint a győzelmi lobogó!!"
Ez itten én lennék....
Szerintem meg jól prezentálta Kinga, hogy most én nagyon el vagyok kényeztetve, hogy Ancsi egyedül kicsi, meg hogy rég voltak az én ikreim ekkorák!!!Kép
(Kinga: Ancsi meg itthon rendezett 2 órás matrica-műsort, ha nem a kezemben volt -márpedig ebédeltem volna- akkor üvöltött)

Gabi: köszi az invitálást, de mint kitűnik, már nagggyon messze vagyok a pici ikres kortól, ugyan enyémek is püfölik egymást, de már elég nagyok. És ma rájöttem, az idő mindent megszépit, mert nem emlékszem mégis miként ment ez nálunk anno....
Azért ha győzöm, próbálok majd olvasgatni benneteket, aztán majd alakulKép

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Este hatalmas lépést tettünk a szobatisztasághoz vezető úton!
A Riki fürdés előtt egy picit belepisilt a BILIBE!Kép
Azért csak picit, mert megrettent a dologtól, s ahogy elkezdett pisilni felugrott a biliről.Kép
De már ez is haladás 21 hónaposan, nem igaz???
Na megyek, nem örvendezek tovább, megkísérlem a lefektetést...KépKép
Jó éjt!

KépKép
herika

Sziasztok

Erika
Itt röhögök a monitor előtt mint egy idióta (a soraidon), előttem az idilli kép a jól ismert, öreg "sárga ház" előtti hangulatos, rozsdás, őszi levelekkel takart plázs, az egyik padon épp beszélgetünk letűnt, boldog anyaként átélt éveinkről, amit bearanyoztak csillogó szemű, tündéri leszármazottaink.

Kinga
Köszi. Mi is januárban leszük kettő.

Zsuzsi
Köszi, Te sem panaszkodhatsz a jegyeidreKép

Éva
Miku talin lehetne mutiba kérni egy mini kutyust? Pl. beletehetnénk a Happymeal menü dobozábaKépKépKép
A méltóságos hangulatuk szerint alakul az aznapi evés. Változatos a menü, tészta/leves/tészta/leves/tészta/leves....., na jó, egy kis házi meggyes pite is. Eszti jól megállná a helyét egy "német" filmben, mint táborlakó.

Marcsi
Jó hogy hívtad őket. A korukból ítélve akkor már ők is belecsaptak a levesbeKép

Vikics
Hogy állsz digifotó ügyben, van kilátás a karit illetően? Nálunk apa beintett. Azt mondta, ő régen azt akart venni de én rábeszéltem a kamerára. Akkor meg most miért kell nekem a digigép? Erre nem tudtam mit mondani, merthogy azzal is lehet készíteni képet. A fenébe...

Lyányok, nem baj ha hívtok más ikres családot, jöjjenek csak. Hihi..., a végén mozgalommá egyesülünk.

Éljenek a kölkök!!! (meg Mi)KépKépKép

Apa nagyon rákapott a netezésre így este nyolc után, hmm..., tennem kell valamit!

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Én is itt vagyok bár egy kicsit holdkorossan. Szerda óta szinte alig alszom valamit. Kb. 3 éve a terhességem előtt megcsináltattam egy lyukas fogamat. Fél évig győkérkezelték mire végre sikerült úgy betenni a végleges tömést, hogy nem fájt utána. Ez a tömés pár hét múlva kiesett, mikor már terhes voltam. Persze veszélyeztetett terhessen az ember nem igen jár fogászatra gondoltam majd ha megszületnek betömettem. Na azóta nem jutottam el a fogdokihoz, persze azért is mert nem fájt, csak éppen egy lyuk tátongott rajta. Most a héten elkezdett fájni, de úgy anyásan. Elmentem, hogy huzzák ki, nincs fél évem egy gyökérkezelt fogra, hogy újból gyökérkezeljék. Nem is értem, hogy maradhatott még benne bárminemű idegvégződés. Szóval kihúzták, örömparti otthon, mig a zsibbasztó ki nem ment. Azóta csak szemvedek az egész hétvégét az ügyeleten töltöttem. Teljesen be van gyulladva a fogam helye, tiszta genny. Hétvégén háromszor tisztittoták ki a krátert, de semmi javulás. Kezdem elveszteni a türelmemet. Nem tudom mitévő legyek, de már nagyon jó volna egyet aludni fogfájás nélkül. Napközben is ingerült vagyok a lányokkat, mert nem tudom magam kipihenni. Bocs a panaszkodásért.

Már én is nagyon várom a Mikutlit.

Éva
Remélem még mindig egyben vannak a kutyusok a mamájukkal. Olyan jó érzés nekik is szurkolni, hogy ne legyen semmi baj.

Dorisékról még mindig nincs friss info?

Erika
Képzeld, nálunk a napközbeni alvással lettek nagyon nagy problémák. Leteszem őket a megszokott időben, a megszokott rutinnal, semmi változás híve vagyok én is. Eperke szépen elalszik, Szederke viszont még egy óramúlva is kiabál, hogy Ajja, Mnyáu, Aba meg ami épp az eszébe jut, de közben már hulla fáradt. Eperke szépen kialussza magát, persze 1 óránál többre nem képes. Szóval mire Szederke elaludna Eperke már túl is van rajta, úgyhogy szegény kis bolond az elmúlt héten minden nap lecsúszott az alvásról. Mert ha már Eperke fennt van, akkor már őt sem lehet az ágyban tartani egy fél percre sem. Remélem, hogy csak az időjárás bolondította meg, és nemsokára helyreáll a megszokott rend. Este viszont szerencsére mind a kettő kidől. Engem is képzeljetek oda Andival A lipótra, veletek szeretnék egy piros padon ülve, teljes nyugalmi állapotban várakozni a diliotthon parkjában, várva a két felnőtt, boldog, kiegyensúlyozott, ráncoktól és ösz hajszálaktól mentes gyümölcseimet, akik éppen azon civakodnak felém tartva, hogy kinek a kezében legyen az autó kulcsa. Hosszúra sikerült ez az írás, egy kicsit elkalandoztam.

Üdv. mindenkinek
Böbe
böbe

Sziasztok!

Zsebi tegnap este óta vajúdik, alig aludtam valamit az éjjel. Szerintem estére már meglesznek a kicsik! Ő mindannyiunkat leköröz, akár hatosikrei is lehetnek! Szorítsatok nagyon, mert nagyon félek, hogy nehogy valami baj legyen.
Most megyek, mert minden pillanatát lesem, végre a férjem is itthon van, így legalább el tudok menni a Loráért az oviba.

Majd jelentkezem, ha megszülettek a kicsik!

Éva
p.éva

Éva!

Drukkolok nagyon!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsebike!
Én is SZORÍTOK!!!!!!Kép

Éva!
Egészséges picurokat és Zsebi mamit kívánok estére!KépKépKépKépKépKép (Elég ennyi, vagy többen lesznek??)
Ha megszülettek, jelentkezz!!!

És a mi Pocakosaink?
És Doris??

Böbe!
Átérzem a fájdalmad, egy bölcsesség fogamat 70!!! percig húzták, utána napokig jártam a Szentkirályiba...Kép
No comment!
Jobbulást!!!!Kép

Jövő szombat Miku!!!!!!
Mindenki írt már pár sort?
Segítsetek, Ti mit írtatok????

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Böbe, jobbulást!!! Közben sikerült kiskonyhát nézned a lányoknak?

Erika!
Nálunk a munkahelyre is kellett pár sor. Semmi vicceset nem bírtam szülni, végül a gyerkőcök szókincsét fűztem fel verssorokra (tütü, baba, illag, mmm-bam, tikk-takk és társait).
Remélem Vikics se gondolta komolyan...
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Még mindig sehol semmi Zsebikénél. Már teljesen kivagyok, elvittem az orvoshoz is, hogy mi tart már ilyen sokáig, megvizsgálta és még teljesen zárt a méhszája és ma sem lesznek meg még a kicsik az orvos szerint. De szegény már annyira kivan, csak liheg és össze-vissza járkál. Olyan rossz. Annyira nem szenved az orvos szerint, csak inkább ideges.
Ma megint virrasztani fogok szerintem, úgyhogy most megyek egy kicsit pihenek.

Erika

Hát nem irigyellek a fiúk új alvási rendszere miatt. Reméljük ez csak átmeneti állapot és lassan visszatérnek a régi kerékvágásba.

Jó éjt mindenkinek!

Éva
p.éva

Sziasztok!
Mi az, hogy nem jut eszetekbe semmi???? Ezt nem értem! Folyamatosan zúdítjátok a rémtörténeteket. Lehet belőlük idézni! Én is így fogom kezdetni:
Levike és Nándika! Szóval Ti nem kakiltok a bilibe? Hát nem szép dolog stb... Vagy Riki és Ricsi! Mit hallok? Nem akartok aludni rendesen?? Vagy Eszti! Hallom nem eszel rendesen. Éssatöbbi.
Elég ha csak írtok két fejlécet egy jót és egy rosszat és alá pár ismérvet. Amikért aztán a Miku vagy megdícséri vagy megígérteti vele, hogy nem fordul elő többet. Nem önéletrajz kell. Kép
Éva!
Mi van Zsebivel??
Erika!
Nálunk már a pisi mindíg bilibe megy. Nagyon ügyesek a fiaid, hogy már most próbálgatják!
Andi!
Nem erőltetem a kamera ügyet, mert nagyobb terveim vannak. Akarok egy teljesen saját motort és most az lesz a legfontosabb. Mindenkitől pénzt fogok kérni. Vagy motort. Kép Kép Kép
Tényleg én nem kaptam még meg a listánkat!! Hol tünt el?
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!
Ez aztán a telepátia!Kép
Most este érdeklődtem Csillánál, hogy kinek küldte tovább? Andinak, de szerintem rossz lehetett a címe.Kép
Kértem, hogy dobja át Neked!Kép
Pisit elkiabáltam, azóta 1 csepp sem pottyant a bilibe...Kép
De nem csüggedek!!!!!!!!
Egyébként ma nem is bántam, hogy nem biliznek még - mindkettőnek hasmenése volt!KépKép
Oda se értünk volna a bilihez, a termés már becsúszott volna.KépKép
Ez az ismérv lista jó ötlet, azt fel tudom sorolni, csak győzze a Miku kiválogatni...Kép

Csajszik!
Virgácsot visztek?????
Én valszeg viszek (egy seprűnyi cirok mennyiség is kevés lenneKép), bár Ők még úgysem értik a célzást...

Mindenkinek jó iccakát!!!!!!!!
Erika

KépKép
herika

p.éva--mi a helyzet kutyus fronton??sikerül pihenned éjjel, holnap is nap lesz, ne feledd!!

szorítok én is!!
kinga
pkinga

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérzést!
Ötösikreink születtek!!!!! Két kislány és három fiú!! Este tízkor született meg az első és fél öt körül lett meg az utolsó. Ötre végre ágyba is kerültem, a gyerekek meg hétkor már ébresztettek is. Jó sokat aludtam ismét! De megérte! Olyan édesek a kiskutyusok. Nagyon kis picurkák. És az utolsó nagyon nehezen lett meg, már nem volt ereje nyomni és se ki, se be nem ment, beszorult. Úgy húztam ki belőle, majdnem megfulladt. Olyan jó, hogy már túlvagyunk az egészen. MÉgegyszer köszönöm mindenkinek a szorítást, hatott!
A Lora akkora izgalomban volt, hogy egyig virrasztot velem, ő volt a nővérke. Ma ennek örömére nem bírt oviba menni.

Mikulással kapcsolatban, én nem akarom, hogy a Mikulás is letolja őket a hiányosságaik miatt, mert a Zolika már így is fél a Mikulástól és ha még le is szídja, akkor csak jobban fog félni tőle és én azt szeretném, ha örömmel várnák a Mikulást és nem félelemmel. Meghát tőlem ezerszer megkapják már a letolásokat, most inkább ezeket otthonhagyjuk.
De ez csak az én véleményem.

Most megyek, mert hulla vagyok és ma nem csinálok semmit, délben én is alszok a gyerekekkel egy jó nagyot.

Az Auchanban láttunk akkumlátoros motort 10.990Ft-ért, ma megnézi a férjem, ha jó vesz a fiúknak egyet, mert ők motormániások.
Sajnos most csak egyet tudunk venni belőle, de majd csak megosztoznak rajta valahogy.

Na mostmár tényleg eldugulok.

Éva
p.éva

Éva!
Gratula kiskutyusokhoz!
Én is osztom nézeteidet a Mikulással kapcsolatban!

Csilla!
Jöttök 13-án?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Éva!!!

Dejó, gratulálok!!!!!KépKépKépKépKépKép Tündéri lehet az öt kicsi baba!KépKépKépKépKép Tudjátok már, hogy kit tartotok meg?Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Újra itt vagyok, sikerült helyrehozni a számítógépet! Kép)

Éva! Gratula a kiskutyusokhoz, biztos nagyon édesek!!! Kép)

Kinga! Jó, hogy írtál, végre nem nekem van a "legtöbb" gyerekem... Kép)
Nálunk csak négy van, és egy kislány is "becsúszott" Kép

Egyenlőre még mindig úgy néz ki, hogy tudunk menni 13-án, de hát a férjemnél sose lehet tudni, csak akkor lesz biztos, ha odaértünk. Az ikrek még sokat nem fognak élvezni a dologból, de a nagyobbak már talán igen.
Ha megyünk, én is csak dicséreteket fogok írni, szerintem a letolást is lehet dicséretként tálalni nem? (Pl. Eszti, hallottam, hogy a múltkor milyen szépen ettél, remélem máskor is így fogsz...stb.)

Böbe! Találtatok már valami jó kis konyhát? Mi Zsófinak szeretnénk venni egy kisebb fajtát, a gyerekszobába ugyan nem fér el nálunk sem, de azt hiszem kitesszük a konyhába, és akkor tud majd velem együtt főzni. Kép

Erika! Azt hiszem Te kérdezted, hogy hol vettük a lépcsős vécé-ülőkét, ugye? Mi a Corában vettük, de láttam a Kikában is.

Zsuzsa! Gabi! Andi! Gratula a jó vizsgákhoz!
Kb másfél éve diplomáztam le, és most már kezd hiányozni a tanulás... Lehet, hogy a 7 év gyes alatt még belefogok valamibe. _Leginkább valamilyen közgazdasági dolog kellene.. Majd meglátjuk.

Tegnap végre én is megkaptam a pénzt, mehetünk bevásárolni karácsonyra! Kép)

Zizi
debyand

Sziasztok!

Most halllottam azt a rémhírt, hogy 13.-a munkanap. Hát az nagyon szomorú lenne! Ti mit tudtok erről??
Éva!
Gratulálok a kutyusokhoz!!!
Az én fiaim is tartanak egy kicsit a Mikulástól, de az benne a jó. Én aztán papolhatok álló napig akkor sem érdekli őket, de jön a Mikulás és egy szavába kerül, hogy minden gyerek legalább átgondolja a rosszakat és büszke legyen a jóra amit tett. Egy évben egyszer kibírják és miután elmodta a Miku a magáét úgyis ajándékot fognak kapni aminek öröm lesz a vége. Szerintem a gyerekek tartanak a Mikulástól, de ugyanakkor nagyon várják, hogy mit kapnak tőle. Nem baj az, ha megtanulják, hogy azért be kell vállalni bizonyos dolgokat, hogy kapjak valamit érte.
Erika ne aggódj!
Én a helyedben most el itenném talán és nyáron venném elő a meglepetés ereje hátha hatni fog. Bár a fene sem tudja, minden gyerek más.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Éva!
Gratulaaaaaaa! Zsebikének, s persze az "asszisztenciának"!KépKép
Kérünk képeket. Könyörögve kérünk...Kép
Miért fél a fiad a Mikulástól? Talán emlékszik a tavalyira??? És történt akkor vmi kellemetlen?Kép
Szerintem vigyázzatok az 1! motor vásárlásával.
Bár lehet, hogy nálatok megy az 1 db/játék, nálunk sajnos NEM! 2 bicajt kaptak, s mondhatom, még azon is össze tudnak veszni.Kép Mert persze nem egyformát...
Kiváncsi leszek a karácsonyra, anyuéktól hintalovat kap mindkettő. De egyik fekete, a másik meg barna... Már látom lelki szemeimmel...Kép

Zizi!
Köszi az infót!Kép
Ha megyünk karácsony előtt a Corába, megnézem.
Te mikor vetted?
Tök jó nektek csajok, hogy megjött a pénzetek, s főleg így ünnepek előtt!Kép
Sajna nekünk nem jön sehonnan (ez sem jártKép), pedig én is el tudnám viselni, különösen mostanság...

Tavaly óta újra olyan jó várni az ünnepeket!!!!Kép
Mint gyerekkoromban...
Kiváncsi leszek a fiúk arcára, remélem idén már a fát is értékelik, nemcsak a csomagolópapírokat...Kép

Na vége az álmodozásnak, megyek mosogatni, mert mindjárt kelnek az angyalkáim!KépKép

Erika

KépKép
herika

Vikics!
Köszi az ötletet! Elteszem.
De csak rövid időre...Kép

KépKép
herika

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat! Olyan kis édesek, majd megpróbálom lefényképezni, csak a Zsebi annyira félti őket, hogy nem nagyon enged a közelükbe sem és eldugja előlem őket. De majd próbálkozom.

Vikics

Én még nem hallottam arról, hogy munkanap a 13. , de mi akkor is el tudunk menni, ha munkanap.

Erika

Megvettük a motort, nagyon jó, én is félek a veszekedéstől, de sajnos most nem tudunk kettőt venni és egyszer el kell kezdenzi azt is , hogy megtanulják, hogy meg kell osztozniuk a játékokon. Nem tudom mi lesz a vége, de ketten is elférnek rajta, majd motoroznak együtt.

Éva
p.éva

Zsuzsi

A két lány közül azt választom ki, amelyik a hátán hordja kunkorban a farkát, mert a Fruzsi is úgy hordta.
A Lora már el is nevezte Szimonak. Furcsa egy név, de majd meglátjuk.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Nálunk már régóta nincs vita ha két külömböző játékot kapnak. Néha előfordul, de nem jellemző. Általában külömbözöt is választanak ha rájuk van bízva és ha utána mégis jobban tetszik valamelyiknek a másiké akor is meg lehet beszélni a továbbiakat. Szóval van remény!! Kép Kép Kezdetben nálunk is ölték egymást mindenért, lehet, hogy benőtt a fejük lágya. Kép Lépcsős ülőkét mi a Kikából vettünk 5e ft környékén. Pont most vettünk új wc-támlát és mivel nem marad a helyén felemelt állapotban most gondolkodok hogy oldom meg. Kép Mivel a lépcsős félét a wc csészére kell tenni.
Vikics

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?