Folytatom...
Zuhanyozni is szoktam napközben, pl. reggel ha tele a pelus és viszem popsit mosni (én most már nem törölgetem, hanem megmosom neki), akkor egyben le is zuhanyzom, lemosom a kis arcát, nyakát, nagyon bírja
Ja, és kellemesen meleg vizet teszek a kádjába, nem tudom hány fokos, sose mérem, az alkarommal nézem.
Geri táborba jár (persze nem ottalvós), sport tábor. Labdajátékok, ma strand volt, minden napra kitalálnak valamit. Jól lefárad legalább. Úszóedzések is vannak még június végéig az egyesületben. Aztán utána az edzések a strandon lesznek. Igaz mi csak aug. közepétől leszünk ismét.
Ma itt szinte vihar volt, de elmaradt...az esőt viszont sajnálom.
Orsi nagyon jó lehet nektek szüleidnél. Ha ilyen úszómedencés kertem lenne, ki sem dugnám az orrom semerre. Nagyon aranyos a kalapos Kolibaba.
Én a kajával nem variálok sokat, megkínálom valamivel, aztán ha nem kéri, nem kap. Azt tudom, a sütőtök nem jön be, látszott az arcán, a többitől csak elsőre fintorog, aztán ízlik neki. Leginkább az alma-krumpli. Estére viszont tejpépet adok neki, gyümölcsöset vettem (olyan, amit 4 hótól lehet adni), de még teszek hozzá valamilyen gyümit, amit épp aznap evett (őszibarack, körte, alma miegymás).
Orsi, én is úgy gondolom, ahogy te írod, hogy a gyerek érzi, hogy az anyja biztos-e a dolgában és akkor minden oké. Látod, abszolút bölcs dolgaid vannak. Az allergia nem évek múlva jön ki, ha valaki hajlamos rá, hanem azonnal jelzi a szervezet, hogy nem jó. Gerinél én is csináltam olyasmit, amitől volt aki fogta a fejét, de nekünk bejött.
A dokinénink is annyira jófej volt, sosem ijedezett, amikor elmondtam neki, inkább ellátott tanácsokkal. Egész mostanig megvolt nekünk, pedig a Battyányi téren rendel és mi 2001 ősze óta Dabason lakunk.
De a picinek már itt választottam dokit és akkor Gerit is áthoztam.
9 hónapos volt Geri, kevesebb lett este a tejem és egy darabig rendes tejet adtam neki, higítva. Mondom a dokinéninek, erre ő: de legalább ne higítsa, menni fog a hasa tőle. Aztán amikor megint rendeződött, csak szoptattam. 15 hónaposan hagyta(m) abba.
A tojást is elég hamar megkóstolta, mert egyik este apja tojásrántottát evett, olyan módon, hogy a gyerek odafért. Hirtelen belemarkolt és eszeveszet módon elkezdte tömni magába. Kezét annyira összeszorította, hogy nem tudtam szétfeszíteni, hogy kiszedjem belőle és üvöltött is, hogy kell neki. Nem emlékszem pontosan, de valamikor a 8-10 hónap környékén volt, mert mászni tudott, de menni még nem. Ha annyira kellett neki, hát hagytuk.. Semmi baja nem lett tőle. Attól kezdve aztán minden nap tettem egy tojássárgáját a főzelékébe, nyersen. Persze ez biotojás volt, kapirgálós. Az ötlet az írektől jött, ők adnak a babáknak napi 1 nyers tojássárgáját.
Egyik anyuka, amikor ezt elmeséltem neki, elrohant a dokijához, hogy nem vagyok normális stb. stb. Én nem azt mondom, hogy bárki is kövessen, de nálunk bejött. Geri alig volt beteg és azóta sem. Legelőször 3 évesen. Hogy Annánál hogy lesz, még nem tudjuk, mindig kialakul, nem tervezem előre.
Én a babahordozóban etetem és Ikeás székre gondoltam én is, hogy venni fogok majd, ha már jól ül.
Annának is ki van kopva hátul a haja
Momoska boldog 5 és fél évet Aliznak. Nagyon jók a képek!
Réka, irigylem ám a tengert. Imádom a nagy vizeket!!!
Tévénk azért nincs, mert nem fér bele az életünkbe. Elvi kérdés. Volt egy rövid ideig, de elromlott és rájöttünk, hogy nagyon jó nélküle, sokkal több idő jut egymásra. Akkor még nem volt gyerek.
A svédeknél láttam, hogy nem a fő helyen van a lakásban a tv, kvázi házi oltárként, hanem van egy tv szoba. Mivel erre nekünk nem lenne lehetőségünk, mert nem akkora a lakásunk, hogy még erre is jusson egy szoba, inkább nem kell. Amúgy is megy a néphülyítés ezerrel. És mi imádunk beszélgetni a párommal. Számítógépünk meg már 16 éve van és beszereztünk filmeket először cd-n, majd dvd-n. Most meg már ugye a net... Ja, és számítógépből már kettő van...
A nagy melegek miatt sokat hagyom Annababát meztelenül napközben. Arra lettem figyelmes, hogy már emelgeti a popsiját, húzza felfele. Szerintem hamarosan rájön, hogy ha így ügyeskedik, haladni is tud
Szép álmokat nektek!