Szia Csilla, elolvastam, amit régebben írtál (nem kérdezem újra, nehogy megszóljanak az öreg motorosok
).
Nagyon hülye vagyok, hogy a természetalkotta módszert nem asszociáltam azonnal a természetes családtervezéssel, mert mi is így "védekeztünk".
Sajna a következő tapasztalatokkal:
1.) fél év "gyakorlást" követö első éles bevetés után 9 hónappal megszületett Hanna lányom
2.) az együttlét maga (a csúcspontja) kiválthat spontán ovulációt
3.) a spermák 72 óráig életképesek, tehát önmagában az, hogy ma nem vagyok termékeny, nálam sajna semmit nem jelentett.
Ezzel együtt mint a Te példád is mutatja, van akinek ez a módszer bejön.
Én viszont ennek a módszernek köszönhetem, hogy a kisbabám nem a tervezett időpontban - három év múlva - jött, aminek utólag borzasztóan örülök, mert szerintem egy kisbaba nélkül minden perc elvesztegetett idő!!!
Azért ha majd megjön, megint ezzel fogok kisérletezni, mostmár úgysincs igazán tétje és nekem sajna semmilyen más módszer nem felel meg különböző okokból. (Tablettától rosszul vagyok, gumi undorít, spirál lelkiismereti okokból - a már megtermékenyült petesejt beágyazódását gátolja -, a sokak által ajánlott Pharmatex sem jött be, ahogy már arról írtam.)
Azért majd ha nem akarunk már több babát, akkor valamilyen biztosabb módszer után kellene nézni...
Üdv
Tejbemami