Új privát üzeneted érkezett!

Verna!
Nagyon tetszik!!!!!!!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Megsütöttük a sütit, fincsi lett :D Köszi Márti a receptet! :wink: Sárikám is segített, mint mindig, egyenként tette rá a cseresznyét, én előkaptam a fényképezőt, és amíg fotózkodtam, addig gondolt egyet, és puff, az egész tállal beleborította, majd jól meglapogatta :lol: :lol:

Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Bocs mindenkitől, de most csak ennyi telik tőlem:

BOLDOG NÉVNAPOT LAJÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Köszönjük szépen mindenkinek a köszöntést!

Névnaposom mamuszban:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Laurának én is minden jót kívánok névnapja alkalmából!

Katica
Örülök, hogy jól sikerült a süti. A Sárikáról készült képet pedig lehetne mellékelni a recepthez illusztrációként! Nagyon klassz! :lol:

Képzeljétek, ma olyan rosszul voltam egész nap. Mintha valaki a mellkasomra taposott volna. Úgy szorított vagy vmi ilyesmi. Remélem csak emiatt a fülledt idő miatt volt. Bár ilyenkor mindíg azon parázok, hogy nehogy valami bajom legyen. Anyukámnak ritmuszavara van, szóval eléggé parázok, hogy én is örökölni fogom. Megyek is mindjárt lefekszem pihizni.

Sziasztok
Márti
Vendég

BÓDOG NÉVNAPOT LAJA!!!
andibab

A barátság fogalma:

Nők között a barátság:
Egy napon a feleség nem jött haza este. A férje megkérdezte hol aludt, a feleség azt válaszolta, hogy az egyik barátnőjénél.
A férj felhívta a 10 legjobb barátnőt, de egyik sem igazolta ezt.

Férfiak között a barátság:
Egy napon a férj nem jött haza este. A felesége megkérdezte hol aludt, a férj azt válaszolta, hogy az egyik barátjánál.
A feleség felhívta a 10 legjobb barátját, ebből nyolcan igazolták, hogy ott aludt, ketten hogy még mindig ott van.

:lol:
andibab

Sziasztok!

Mi még mindig eltűnve, de azért próbálkozom nagyjából az olvasással.

Először is Laurának Boldog Névnapot kívánunk!

Sajnálom, h ilyen k messze lakunk, pedig nagyon szívesen mennénk a talira. Ha volna kocsim.... :(
Kár, hogy nem ma volt a tali, ma itthon hagyta a férjem az autót.

Annyira de annyira el vagyok hűlve, hogy mennyire nőnek a gyerkőcök!

Még csak most szült Piroska meg Andi is és tessék mekkorák a csajok. És akkor Bulcsú babáról még nem is beszéltem. Na a lényeg, hogy nem tudok mindenkit felsorolni, de nagyon durva milyen gyorsan telik az idő!

Nálunk minden rendben van, Lili is fejlődik ezerrel (azt nem írom, hogy nő mint a gomba, mert még mindig nem egy égimeszelő :D )
Egyre több mindent mond, egyfolytában mondókázik meg énekel, igaz ált. csak a ritmusról ismerem meg a dolgokat. Annyira aranyos mikor próbálja utánozni amit mondunk.
Holnap megyünk a 15 hós oltásra, eddig mindig elmaradt vmiért. Vagy Lili volt beteg, vagy a dokinénik volt szabin. Láttam korábban írtátok, hogy vmelyik baba beteg volt az oltás után. Nekünk azt mondta most a dokink, h jövőhét elejére várható a hatása, úgyhogy ne is menjünk sehova.

Viszont van egy nagy bánatom :cry: pénteken elértem azt a kort, amit szerettem volna nagyon elkerülni, 3-al kezdődő lettem :cry: Nem tudom miért, de tök rossz érzésem van miatta, egyszerűen nem tudom túltenni magam rajta. Na mindegy, nem sopánkodni akartam, csak vhogy nem tudok örülni neki.

Míg el nem felejtem: Katica gratula neked! Mostmár akkor végre van időd, a nembölcsis Sárikára :lol:

A cikkhez nem fűzök kommentárt, úgyis leírtátok már amit én is gondolok, szóval...
Nálunk is úgy néz ki, h Lili bölcsis lesz 2 éves korában, nekem is mennem kell dolgozni sajna :( Viszont Lili elég keveset van gyerekek között, így annyira nem bánom. Az lenne a legtutibb, ha találnék 4 órás munkát sok pénzért és Lilinek csak fél napot kéne ott lennie :lol: Hát igen álmodik a nyomor. A hülye lakáshitel meg lóg a fejünk fölött.

Na most gyors megpróbálok képet kicsinyíteni mert mindjárt vége a meccsnek és még fürödnöm is kéne.

pussz mindenkinek, és ezer bocs, hogy nem írtam külön!

Kata

Kép
murphyke

Pár kép:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép

Kép

Kép
murphyke

Murphyke:
az az igazság, hogy amikor betöltöttem a 30-at én is azt hittem, hogy vége a világnak, de tudd meg, hogy azóta az életem legszebb időszakát élem! :)

Katica:
Nem tudom, gratuláltam-e, de gratula az államvizsgára!

Szantre:
hogy sikerült? Vagy csak holnap mész?

Andi:
mi van a lakással:

Nircee:
hogy vagytok? hogy bírjátok? már nem sok van hátra... :)

Tiop:
Mi van veled, nem látlak, hogy vagytok?

Verna:
ritkán vagy te is meg én is, soha nem jutunk egymáshoz... :) Jó volt az idézet.

Pilla:
megpróbálok menni, nem tudom, hogy merjek-e olyan bátor lenni, hogy nekieredjek...

Tuti, hogy kihagytam valakit, de el kell dugulnom, mert tanulnom kell és délután próbálni az új zongoristával. Tegnap egész délután próbáltunk.

Ja, Verna: van szombatra programod? Ha bent leszel valahol a belvárosban, akkor este hattól a Trófea étteremben zenélünk a Margit hídnál.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Hát, lányok, nekünk ma egy elég elb.szott napunk volt eddig!!!!
Reggel, mikor indulnánk az oltásra, a férjem kérdezi, hogy hova tettem az óráját. Mondom sehova, nem szoktam én hozzá nyúlni. Na, hát keressük, sehol, 99%, hogy valamelyik munkás lopta el tegnap!!!!! Abban a szobában volt, ahol a szerszámaikat tárolták (2 napig szereltek nálunk). Igazából nem nagy érték, egy 20ezres Casio, de abban jártuk meg a fél világot, ott volt a nászutunkon, és hát elég sok emlék fűzte hozzá a férjemet. Nagyon sajnáltam, mert nem egy érzelgős fajta, igen kevés szívéhez kedves tárgya van, ez pont az egyik volt.
Ugyanakkor ez kihatott az egész délelőttre, mert bár a szívem vérzett a férjemért, amit velem művelt, azt nem kívánom senkinek. Az oltás alatt még majdnem minden ok volt, leszámítva, hogy állandóan kiabált velem meg nem válogatott szavakkal.
Utána azonban el kellett mennünk az Auchanba, mert elromlott az ott vásárolt turmixgép, de a számla a könyvelőnél volt, csak egy jegyzőkönyv volt nálunk, hogy a garanciajegyet postázzák (rajta a vásárlás összes adata, a számla sorszáma stb...). Gondoltuk már korábban, hogy kell a számla, de a könyvelőtől nehéz visszaszerezni, így megbeszéltük, hogy megpróbáljuk. Persze nem működött a dolog, erre a férjem úgy nekem esett, hogy mi a francnak mentünk akkor el, ha nincs szla (mondtam, mert korábban megbeszéltük, hgy hátha a jegyzőkönyv alapján tudnak másolatot adni), meg hogy b.szam meg, most ezzel a k.va drága benzinnel kijöttünk a semmiért, és különben is blablablabla........ Szegény Marci az ülésben csak csöndben kuksolt, mi meg szépen ordítoztunk a semmiért. Merthogy már én sem bírtam cérnával, és bizony leordítottam a fejét, hogy hagyjon engem békén, ha így folytatja, fogom magam, aztán elmegyek valahova, aztán ordíthat azzal, akivel akar, nem én loptam el az óráját, fékezze magát.
Persze az anyja is egyre csak cukkolja, mert már vagy 3x felhívta, hogy miért hagyta elől, és hogy miért oda tette, és hogy stb.stb.... Persze, ezt én is majdnem megkérdeztem, de ez már nem segít rajtunk, és ha előre tudnánk a dolgokat, akkor mindannyian milliárdosok lennénk már. A "mi lett volna, ha" mondatok csak parazsak a tűzre, a gondot nem oldják meg, így én direkt nem mondtam semmi olyat, hogy pl. "vigyázhattál volna rá jobban". Tudja ezt ő is.
Na mindegy, most már jobb a helyzet, lenyugodott, az eső is elállt, a számlát is sikerült a könyvelőtől elhozni (így legalább motorozhat, kiengedheti a gőzt), aztán majd dálután, ha Anyu itt lesz, elmegyünk a Media Markt-ba, és veszünk egy jobbat. A munkások főnökét is felhívta telefonon, megmondta neki is a magáét, úgyhogy a gőz kiment, de nagyon elegem lett már délelőtt.
Szegény Marci meg álandóan mondogatta, hogy "óa", "óa", és bebújt mindenhova, és az összes órát odahozta nekünk, de persze mi meg nem értékeltük kellőképpen, mert el voltunk foglalva a magunk bajával. Szegénykém ma még reggel óta nem evett, most meg alszik, ki tudja, mikor eszik végre valamit.
Ez is úgy aggaszt, mostanában alig eszik, mindent, amit bevesz a szájába, már ki is köp, ezzel az őrületbe kergetve minket. Kinder tejszeleten meg nem élhet!!!!!

Katica,
hát Neked aztán van segítséged a konyhában!!!! :wink: :D

Pilla,
Elalélok Laja mamuszától!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Piroska,
szerintem gyere holnap, nem olyan nagy út, a Csömör busz alacsony padlós, középen elég sok hely van babakocsinak, főleg napközben, alig vannak rajta. Jó volna találkozni!!!!!

Murphyke,
és még Te mondod, hogy sokat nőttek a gyerekek!!!! Csak ámulok és bámulok, hogy Lili mekkora!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :wink:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee,
sajnálom amit átéltetek, tényleg gáz a lopás... DE!!! Lécci-lécci-lécci, magyarázd meg az ütődött férjednek, hogy Marci előtt ne üvöltözzön (se veled, se mással)! Halálra rémítettétek a kissrácot. A nemkajálásban lehet olyan is, hogy feszültséget érez bennetek-köztetek már egy ideje, és azért nincs étvágya. Nyugi, a baba miatt is!

Piroska,
nagyon megnőtt Didri!!! Aztaaa!!! Köszi a kérdést, keressük a házikónkat(főleg a XVII-ben, meg Kistarcsa-Kerepes), de szerencsére most nem fenyeget a hajléktalanság, a tulajék rájöttek, hogy nincs annyi pénzük amennyiből beindíthatnák a "kastélyuk" megépítését, és őszintén szólva nem nagyon ugrálnak a vevők ezért a lakásért sem, amennyre tartják ezek az idióták... :twisted:
andibab

Sziasztok!

Először is, mivel tegnap nem voltam, Laurának Boldog névnapot utólag is!!!! :oops:

Tüccs, képzeld elmentem ma a cipőboltba. Volt egy darab 21-es. Kék. Amíg próbáltuk bejött egy nő a kisfiával (aki mellesleg odajött Szonjához és jól fejbe csűrte köszönés képpen :shock: :) ) meg a nagymamával. MEgnéztük, montam oké kérjük. (Kicsit zavart, hogy kék, de örültem, hogy van a méretünkben) Erre mondja az eladó, hogy odaadom a kisfiúnak, hogy megnézzék a méretet? mondom persze. Erre az anyuka, nagy taplón, rám bök: Mé, ők előbb vótak itt? Mondja az eladó, hogy ti elmentetek ők meg jöttek. "Jó van, de mondtam azé megyek, mer behozom a gyereket a kocsiból megnézzük a lábára." Az eladó csak mosolygott, hogy akkor döntsük el egymás közt kié legyen a csizma. A tapló anyu, csak csacsogott, hogy ő volt itt előbb, morgott az orra alatt. Na erre elszállt az agyam, és közöltem, hogy legyen az övé, úgyis olyan ronda. Aztán eljöttem. HA normális hangnemben elbeszélgetünk, hogy ők már voltak itt, meg az eladó is közli a frankót nem ágálltam volna, hiszen nem vagyok gyenge elméjű, megértem a szitut. De a stílus nagyon nem tetszett.
Szóval még mindig nincs gumicsizmánk. :? Viszont vettem egy esőkabit. Az egész városban abból is egy helyen volt a méretünkben. Sárga. De már leszartam. :?

Mikor hazaértünk Szonja előadta a mindennapim magánszámát. Hisztériás rohamában a sárban fetrengett, közben úgy odított, hogy magam is megijedtem. Az ok az volt, hogy ő még nem akart volna kiszállni az autóból. 10 percig megállás nélkül nyomta. Közben én meg is ebédeltem. :oops: :?
Alig birt megnyugodni. Ilyenkor semmit nem lehet neki mondani, vagy hozzányúlni, úgyhogy most keresem ammegfelelő módszert. :roll:

Nircee, hát nektek is szép délelőttötök volt....Amúgy Andinak teljesen igaza van. Sokszor én sem birom fékezni magam és apával összeugrunk de olyankor látom Szonján a bizonytalanságot, és csak csöndben néz. Utólag mindig megsajnálom, és megfogadom, hogy soha többé...aztán persze... :? :(

Murphyke, azta....Lili tényleg nagyon nagyot nőtt!!!! :shock: És szerintem nagyon hasonlít rád, bár a férjednek nincs előttem az arca! :wink:

thenus

Másfél napja nem volt internetünk, lemaradtam kicsit..

Henus, sajnálom a csizmát, azért remélem még fogtok találni máshol. Azért az ilyen eladót is lapáttal kéne megkergetni. :evil:
Amúgy ahogy elnéztem nálunk, Dóri kék csizmája a legszebb a többi gyerekéhez képest. Láttam már citromsárgát, terepszínűt szóval itt nem a szépségre adnak. :lol:

Nircee
Tényleg az a lényeg, amit Andi is írt, ne Marci előtt hangoskodjatok. Nagyon nem értem én a férjedet, de ebbe inkább nem megyek bele. Ne haragudj!!!!

Murpyke
Lili jó nagyot nőtt!!! :shock:

Csajok , jó szorakozást a holnapi bulihoz, majd tegyetek fel képet!!
Most lépek, mert nagyon este van már nekem.

KépKép
tüccs

Tücccs, persze, hogy a gumicsizmák ilyen izé színüek. Csak azért mondtam nekik, hogy ronda, hogy érzékeltessem, szívesn lemondok róla, hogy övéké lehessen a csúf. Csakhogy mondjak valamit. :oops: :lol: Egyébként megvettem volna én is, mert örültem, hogy van.

thenus

Sziasztok!
Piroska!
Vagyok,de nem tudok sűrűn jönni! :wink:
Katica!
Mintha Zsanit látnám a konyhában! :wink: :lol: Gondolom még jól meg is nyomkodta a cserkókat mielőtt rátette a tésztára! :lol: :wink: Nagyon jók a képek,és nekem a haja nagyon tetszik a csajodnak! :wink: :D
Pilla!
Oltári a rózsaszín kis mamuszban Laja! :wink: :D Jó szórakozást nektek és persze mindenkinek mára,úgy volt,hogy majdnem eltudunk menni KATICAfelajánlotta,hogy szívesen elvisz minket is,de sajna nem tudunk mégsem elmenni!Majd legközelebb! :wink:
Murpyke!
Tényleg nagyot nőttetek! :wink: :D aranyosak vagytok nagyon! :wink:
Nircee!
Nem akarok semmi bántót mondani,de a férjed kicsit visszavehetne a tempóból(bocsi,de kiszaladt a számon)több okból is!Marcinak tényleg nagyon nem jó,hogy előtte veszekedtek(kiabáltok),ha már veszekedtek akkor halkan is ellehet a másikat küldeni a francba(tudom nem könnyű,én már próbáltam és néha sokkal hatásosabb).!A másik pedig,hogy neked és a picinek végképp nem hiányzik ez!szerintem!Valahogy tényleg próbáld már ezt neki elmagyarázni,mert ennek még rossz vége is lehet!Nem akartam belepofázni,bocsika,csak egyszerűen ezt érzem és ki kellett írnom magamból!Tudom,hogy néha milyen taplók tudnak lenni a férfiak,de tekintettel lehetne igazán rátok,és valjuk be nem ér semmi annyit,hogy tönkre menjen idegileg Marci vagy te a picivel!Még egyszer bocsika nem akartalak bántani vagy megsérteni,de én így reagáltam! :oops: :? :( :wink:
Henus!
Jól tetted,hogy odamondtál neki!!!Menjen a fenébe az ilyen "nő"! :evil:
Hiszti-.............. :lol: :lol: :lol: bocsika! :wink: :?
Mindenkinek nagyon szép napot!
Jó szórakozást a babatalihoz!Képeket kérünk ám, de sokat! :wink:
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Pilla:
olyan nyuszi vagyok, nem mertem nekiindulni. :(
Esetleg ha képeket tennétek fel, olyan jó lett volna ott lenni :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nircee!
Megkaptad a suskát? Már elutaltuk a hétvégén, csak most jutott eszembe, hogy rákérdezzek. :roll:

A vitával kapcsolatban én nem értek egyet a többséggel itt (bár lehet, hogy félreértettem valamit). Szerintem nem jó, ha a gyerek elől elvonulva vitáznak a szülők. És itt kihangsúlyoznám a VITA szót. Nem az ordibálásról beszélek, mert azt alapból el kell kerülni. De ha van nézeteltérés két felnőtt ember között, akkor azt miért ne láthatná a gyerek? Mondom mégegyszer, hogy nem a tányértörős, minden mondatban 20 káromkodós szó, üvöltős hangvételű veszekedésről beszélek. Szerintem itt is meg kell találni az aranyközéputat. Az sem jó, ha látja, de az sem ha nem, aztán egyszercsak (ne legyen ilyen!) a szülők beadják a válókeresetet, a gyerek meg totál nem érti, hogy miért.
Szerencsére nálunk ritkán van veszekedés, de ha van az is csak lájtosabb. Megemeljük a hangunkat, de egyáltalán nem ülöltözünk, szerintem ezt nem kell elrejeni a gyerek elől.

Lenne egy kérdésem.
Aki jár csiribiri tornára, tudna nekem egy kis infót adni, hogy milyen, mennyi idő, mennyi pénz, stb... Köszi!

Kép
Kép
giga1

Bocsi a csúnya szavakért, de szerintem nagggyon király! ;-)

6-12 hónap között

- Ha a gyerek elalszik végre, akkor a k…a postás csenget. De kétszer!
- A törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- Bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- A főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes félüvegnyit visszahányni, és még háromszor lebukni magát napközben.
- Napi négyszer átöltöztetni nem is sok.
- Az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- A hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- Egy óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- A legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- Az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- Mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- Minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- Ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- Amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- Térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- Egy fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- Ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- A baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- A baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- Amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- A körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni…
- A tépőzáras cipő 3 másodpercig van a lábán.
- Miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- A baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- Fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- Van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- Rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40 másodperc után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- Az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- Elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal - na ez innentől csak ábránd marad.
- Ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- Ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből – na, akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- Ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- Bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- Többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- Nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- A nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- Lehet égnek álló seggel aludni!
- Vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- Nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- Igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4,5 perc alatt.
- Csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- Vetkőzni öröm, öltözni kín.
- A köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- A " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat.
- Ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- A spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

- Még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- Már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- A gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de „csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- Eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
- Eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- Az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a huszadik kör után is érdekes elfoglaltság.
- Nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- Eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat.
- Megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- Az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- A kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- Az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- Mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- A homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- A Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. (Még jó, hogy kivehető az elem a játékból)
- Rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
-A melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- Úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- Ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- A lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- A nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- Ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- Nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- A gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- Mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- A legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- Mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
- A leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- A kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- Ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- Minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére

A későbbiek folyamán

- A tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad.
- Ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg…! Mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- Csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- Le lehet dobni a csillárt egy párnával.
- A legjobb móka a sütőbe bemászni.
- Márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- Egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- Aa parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- Mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- Két gyerek a kosárban olyan, mint két polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- Eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve sz.rni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- Nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
- Két év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

Kép
Kép
giga1

Giga, ez jó... :lol: NEkem is megvan az egész. Sokáig kint díszelgett a slózin, és olvasgtott aki ott volt. :D
Az az igazság, hogy kicsit egyet kell, hogy értsek azzal amit mondasz. Szerintem sem baj, ha egy gyerek lát vitát a szülei közt, és megtapasztalja, hogy ilyen is van...Szerintem itt nagyrészt nem a vitákról, vitatkozásokról beszéltünk- mert nyilván azoknak más a hangvétele, a gyerek is érzi, hogy abban nincs ott a harag, és düh- de a veszekedések, indulatoskodások azok amikre itt mi gondoltunk, és azzal szerintem sokszor megijesztjük a kicsiket.
De úgy látom egyről beszélünk. :)

De jó a babatalisoknak!!! :(
Utólag jutott eszembe, hogy mi Tusival összefoghattunk volna, és mehettünk volna együtt, de ez csak most ugrott be. Na nem baj, majd legközelebb. :roll: :wink:

Viszont vettem ma Szonjának gumicsizmát. Annyira tetszett neki, hogy abban slattyogott egész délelőtt. Kicsit mondjuk még nagy, de az legyen a legkevesebb. És olcsó is volt. 1990.- :wink:
Ja, egész Aszódon ez az egy 22-es volt.

Kép Kép

thenus

Henus, na látod, ez sokkal jobb kis csizma! :) Még jól is jártál a tapló nőcivel! :)

Csajok, jó volt a tali, majd tegyetek fel képeket!!! Lolo még itthon is homokozott kicsit, utána mentünk ebédelni és aludni. Jól éreztük magunkat, nagyon! :)

Piroska: kérdezted a hétvégét, de nem leszek itthon, elutazunk két napra vidékre.
Vendég

Sziasztok!

Csajok! Köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk! Nagyon jól éreztük magunkat Lajurával.
Sajnálom, hogy többen nem tudtunk összejönni, de majd egy következő alkalommal.

Legközelebb medencés bulit tarunk. :wink:

Képeket majd dobok, de picóka eltűntette a fényképező kábelét, a kártya olvasót meg pár napja földhöz vágta és széthullott...

Ichtus, Nircee, rendben hazaértetek?
Vendég

Henus, nagyon vagány Szonja gumicsellója. :wink:

Este még jövök és írok bővebben.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, köszi a lehetőséget, jól éreztük mi is magunkat nagyon! Sára még délután is mondogatta, hogy "Lalula" :lol: Meg elmesélte az apjának, mit csinált. Hazafelé elaludt az autóban, én csak letettem az ágyra itthon, és rohantam a védőnőhöz. Mikor hazajöttem, kérdezte apa, hogy csúszdáztak is? Meg lányokkal volt? Mondom, igen :wink:

Mali, Danit is emlegette itthon :lol: Tetszik neki a fiad 8)

Henus, szép kis csizmát találtál.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Pilla,
szuper volt Nálatok, nagyon jól éreztük mi is magunkat!!!! Sok ilyen buli kellene!!!!! :D :D :D
Én nagyon irigylem a teraszotokat, meséltem a férjemnek, hogy milyen jó!!!! :wink:

Képeket majd teszek fel, csak fel kell tölteni, meg át kell méretezni.

Verna, Pilla,
tudtok tömörített fájlt kicsomagolni? Mert akkor a múltkori bulival együtt az összes képet átküldeném nektek, ha érdekel.

Katica,
jó volt élőben is megismerkedni!!!!! Ha Téged is érdekelnek a képek, szívesen átküldöd, ha megadod az e-mailedet!

Marci azóta sem aludt, most délután már annyira hisztis volt szegénykém, hogy már üvöltött végig. Hülye anyós meg mikor jön???? Naná, hgy ilyenkor..... És míg a férjemet elküldte sajtért, mert azt otthon felejtette, kiment Marcival az utcára sétálni. Ahonnan Marcit köztudottan nem lehet elráncigálni, csak nagy hiszti árán. Így mikor a férjem hazajött, és bejöttünk a kertbe, onnantól Marcival nem lehetett bírni, teljesen kezelhetetlenné vált, már szinte őrjöngött. Persze anyós ekkor már lelépett. :evil: :evil: :evil: Végül előrehoztuk a fürdést, és most aludt el. Ez már a 2. alkalom, hogy egész nap nem alszik semmit. :?

Lányok, Vernának már meséltem ma, a tegnapi napnak még volt folytatása. Anyukám jött délután szokás szerint, és - bár már ezerszer kértük, hgy ne tegye - odaadta a kocsikulcsát Marcinak. Mikor ment volna el este, keresi, hát sehol nem találja, Marci már aludt, így az emeleten már nem engedtem keresni, lent is csak finoman, így is felébresztettük szegénykémet egyszer. Na, 3/4 óra után sem lett meg a kulcs, így nem volt mit tenni, felhívta a nevelőapámat, hogy hozza el a pótkulcsot. Az meg ne tudjátok meg, hogy kikelt magából (persze, meccs volt!), azzal rontott be a házba, hogy Anyu mi a francnak adta oda a kulcsát, és hogy tudja-e, hogy ez minimum 60ezerbe fog neki kerülni, és elkezdte szétszedni a lakást, felforgatni mindent, pedig mi már mindent átnéztünk, még a szemetest is. Persze közben jó nagy zajt csapott, a Chicco asztal lába kiesett stb... Mindeközben éreztem, hogy megy fel bennem a pumpa, és a lábkiesésnél fogyott el végleg a türelmem, és mondtam, hogy ebből elég, most mindenki nyugodjon le, majd holnap megkeressük a kulcsot, meglesz. Persze már nem tudtam higgadtan beszélni, erre megkaptam, hogy milyen rondán viselkedek, és hogy ahelyett, hogy segítenék (fájós kemény hassal, görcsös köhögésrohamokkal a fél lakást végigkúsztam, szemetet néztem át, bútort húztam el, de mindegy), csak ocsmány hangnemben beszélek velük. A férjem nem volt itthon, mert tutira kiosztotta volna őket!
Na, végül elmentek, de mikor mentek ki az ajtón, megnéztük, hogy mi van a pótkulcson, így csak a kertkapu irányítóját és magát a kulcsot kellett volna pótolni, szerencsére a kocsiriasztó távirányítója megvolt. Erre én mondtam, hogy ez azért nem akkora gond, 1 kulccsal is adtunk már el autót, na erre a nevelőapám őrjöngve úgy elviharzott, hogy csak néztem!!!!!
Na mindegy, ez egy ilyen nap volt, én azóta nem beszéltem velük, és nem is fogom őket keresni, nem hiszem, hogy én lennék itt a hibás. Egy nap 2x kicsit sok, hogy rajtam csattan az ostor. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mondanom sem kell, ma reggel megvolt a kulcs, Cica betette a taxijának csomagtartójába.

Bocs csajok, nem akartam hosszú lenni, de én olyan igazságtalannak éreztem a tegnapot!

Sokan írtátok, hogy ne veszekedjünk Marci előtt. Nem szoktunk így ordítani, most ezt sem úgy kell érteni, hogy torkunk szakadtából üvöltöttünk, de a klasszikus "kicsit emelt hangnál" azért hangosabbak voltunk. Vagy talán az "indulatos" szó jobban megfelelne. Én is osztom Giga és Henus nézetét, a gyereknek igenis tudnia kell, hogy vannak viták, mert így azt is látja, hogyan kell őket megoldani. Hozzáteszem, nem szoktunk éjjel-nappal veszekedni, csak mindketten nagyon hirtelen természetűek vagyunk, és néha felcsattanunk, amit Marci is lát, de azt is látja, hogy utána gyorsan megnyugszunk, összebújunk, és továbbra is minden rendben van. A tegnap kivétel volt, tényleg nagyon sajnáltam a férjemet, és úgy összejött minden neki is, de az is tény, hogy ez nem menti fel az igazságtalanság alól.
Én meg semmi másra nem vágyom jobban, mint a nyugira.

Mindegy, vége van, én kiírtam magamból, és a mai nap mindenért kárpótolt!!!!!! Köszi Pilla!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D :D :D

Henus,
jól megmondtad annak a hülye p...nak!!!! :twisted: :twisted: :twisted: A csizma nagyon szép, szerintem végül jobban jártál! :wink:

Tiop,
nem bántottál meg, én mindenki véleményére kíváncsi vagyok, ha nem lennék, nem írnék ide. Sokszor észre sem veszi magát az ember, és ilyenkor jó, ha egy kívülálló elmondja a véleményét!

Giga,
én meg akartam írni, hogy igen, köszi szépen!
Ez az idézet nekem is a kedvencem!!!! :lol:

Kép
Kép
nircee

jaj, de irigylem a mai napotokat!!!!
Mindenki csak írja, milyen jó volt, de képet is tegyetek!!!!! :wink:

thenus

Nagyon bénán szoktam fényképezni, de azért felteszek pár képet...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Nircee: persze, küljed csak, nagyon várjuk! :)

Szerintem a vitánál a hangnem a lényeg, nem a hangerő: ha a gyerek azt látja, hogy bármelyik szülője tiszteletlenül beszél a másikkal, az egész életére meghatározó lesz (saját nemi szerepének kialakításakor, párkapcsolataiban, stb.). Ezért én konkrétan szembesíteni szoktam a férjem azzal, amikor esetleg durván beszél velem, hogy biztos, hogy azt szeretné, ha a lánya számára ilyen lenne a férfi-modell, és esetleg majd olyan párt keresne, aki így beszél vele?! Na, ilyenkor abbahagyja: azt el nem tudja képzelni, hogy az imádott lányával majd valaki egyszer durva legyen...
Vendég

Katica, itt hagytátok Sára kis hajbavalóját.

Nircee, köszönöm, elfogadom a képeket. Küldök én is, ha gondoljátok, bár amint látszik nagyon ügyetlen fényképész vagyok...
Vendég

Pilla: jók a képek! Nekem a három csaj a homokozóban a kedvencem! :) Át tudnád küldeni esetleg te is a képeket?
Vendég

Persze. :wink:
Vendég

Verna,
ez nagyon jó taktika a férjeddel! Csakhogy nekem fiam van, és hát én nem tudok ezzel hatni életem párjára. :? :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee, Pilla, akartam is írni, hogy ha nem gond nektek, küldjétek át a képeket, de megelőztetek :wink:
katalen@freemail.hu címre, köszönöm előre is!!

Pilla, hiányérzetem is volt, mikor eljöttünk, most már tudom miért :oops: :lol: Nem tudom, mikor járok felétek, jövő héten nyaralni megyünk, de majd csak hazakerül egyszer. Jók lettek a képek, nekem is nagyon tetszik a homokozós három grácia :D

Nircee, Verna,Pilla, Mali, én is örülök, hogy személyesen is megismertelek titeket, és a gyerkőceiteket. :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Megvolt az utolsó vizsgám is :) már csak 30-án kell bemennem, beíratni néhány jegyet és leadni az indexet. Úgy néz ki, Márkot is viszem az egyetemre (Piliscsabára), már előre félek tőle, mert elég hosszúnak ígérkezik az a nap, remélem bírni fogja (és én is).

Egy csomót írtatok, tartok tőle, nem fogok tudni mindenre reagálni, de azért megpróbálom.

Lányok! Nagyon klassz lehetett ez a babatali, én is szívesen csatlakoznék legközelebb, talán akkor Piroska is felbátorodna, mert mehetnénk együtt az Örstől. Márkra nagyon ráfér a gyerektársaság, mert kissé félénk, rám pedig egy kis társasági élet ;)

Nircee, neked tényleg jól kijutott a 'jóból' tegnap.. Bocs, hogy ezt mondom, de a családod nem nagyon van rád tekintettel, pedig igazán becsülhetnének, hiszen te mindent megteszel értük. Ne legyen bűntudatod, amiért kiosztottad őket! Vegyék már észre magukat, hogy neked most kímélned kéne magad.
Nem akartalak megbántani azzal amit írtam, csak téged sajnállak nagyon, nincs könnyű helyzeted.

Katica, Sára tündéri, ahogy a konyhában serénykedik!

Pilla, Laura nagyon édi a névnapos szerelésében (Óóó, és kissé megkésve, de boldog névnapot a kiscsajnak!)
Szerintem jók lettek a képek, csak annyira lekicsinyítetted, hogy alig látszotok rajta!

Márti, remélem elmúlt a rosszullét, és most már rendben vagy!! Zsófi édes kis vigyorgós! Mindig ilyen nevetős?

Murphyke, Lili gyönyörű szép, jó hogy jelentekztél, gyere gyakrabban, ha tudsz!

Tüccs, Dóri annyira szép, a kis hullámos hajával, és a kerek pofijával! Jól áll neki a csizmi!

Henus, cuki a gumicsizma, és tök jó, hogy így tetszik Szonjának! Hogyhogy nem bírja Szonja az autózást??

Giga, jó ez az idézet!

Tiop, tényleg ritkán írsz mostanában! Lefoglalnak a gyerekek, most hogy elkezdődött a szünet? Anett is otthon van ilyenkor?

Nálunk is hamar kidőlt ma Márk, mert napközben csak 1x aludt (ált. 2x szokott). Olyan édi volt a játszótéren, odajött hozzám (a homokozó szélén ültem), ő meg a vállamra hajtotta a fejét, úgyhogy hazajöttünk és negyed 9-kor már el is aludt!

Piroska az alvásról jutott eszembe, hogy te még jól jártál Didrivel, hogy a babakocsiban tologatva kell elaltatnod, én még mindig ölben altatom Márkot, sétálok vele, ringatom, és van, hogy fél-egy óra is beletelik, míg elalszik. És kb. 10 kiló a fiatalúr! Meg is látszik a karomon ;)

Még a 'gyerek a konyhában' témához akartam írni, hogy Márk imád az edényekkel játszani, kipakol, bepakol, fakanállal keverget a lábasokban, a hűtőmágnesekkel játszik, általában nincs gond, de néha belébújik a kisördög és elkezdi tekergetni a gáztűzhely gombjait. Persze ha rászólok, csak kajánul vigyorog, ha rácsapok a kezére, azt hiszi játszom, és még jobban vigyorog, vagy elkedt tapsolni. Hát tegnap már úgy voltam vele, meg kell értenie, hogy nem szabad a tűzhellyel játszani, úgyhogy egy kicsit nagyobbat ütöttem a kezére, de nagyobb sikeredett, mint szerettem volna, és ottmaradak az ujjaim nyomai a kezén. Márk vette is az adást, kicsit pityergett, de nem rázta meg a dolog, nekem viszont annyira lelkiismeretfurdalásom volt (van). Úgy sajnáltam szegényt!!!

Na, hogy ne ezzel a szomorú történettel fejezzem be, leírom, milyen ügyes már a törpöm:
Ha mondom neki, hogy ezt-vagy-azt dobja ki, akkor célirányosan elindul vele a konyhába és bedobja a kukába. (Sajnos aztán mindig megkísérli visszaszerezni a kukából azt a bizonyos valamit, de azért általában sikerül meggyőznöm, hogy ne nyúljon bele.)
Egyik nap kereste a kekszesdobozát a babakocsiban (mert általában ott van), és mondatam neki, hogy nincs ott, nézze meg a babaszobában. Erre bement a szobájába és kihogyta onnan a dobozt.

Na, még egy kérdés: a ti gyerekeitek gond nélkül felveszik a szandit zokni nélkül? Mert Márk csak toporzékol, ha mezítlábra adom rá a szandit, pedig puha belül, és tutira nem homokszemcsés vagy ilynenek..

Rengeteget írtam :oops: úgyhogy mostmár elköszönök!
Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Pilla! Nagyon jó volt nálatok! Köszi a lehetőséget!

Katica! Verna! Nircee! Jó volt találkozni! Aranyosak voltak a gyerekek!

Megköszönném, ha küldenétek nekem is képet, priviben küldöm a címem.

Giga! Mi járunk Csiribirire. Kb 45 perc az időtartama. Budapesten 1200Ft, vidéken azt hiszem 900Ft (ez nem biztos). Dani nagyon szereti. Az első egy pár alkalommal nem csinált semmit, csak vigyorgott. Azután folyamatosan utánozta a gyakorlatokat, most már mindent mutogat. Két olyan dolog van, amit nem akar csinálni. Ezek forgatós, hempergetős gyakorlatok, amik az egyensúlyérzéket javítják. Van kb 10 perc szabad játék mindenféle eszközökkel (libikóka, nagy labda, stb). A többi végig ének és torna/mutogatás az ének szövegére. Hát röviden ennyi. Egyszer el kell menni és megnézni, mert nehéz leírni.

Henus! Jó a csizma! Nálunk nagyon bejött, Dani egy fél napot képes a pocsolyákba ugrabugrálni.

Murphyke! Édes nagyon Lili! A felmosós az ismerős nekem is.

Na elteszem magam holnapra.

Jó éjszakát!

Mali
Kép
Kép
mali

Jaja, Csiribirire én elfelejtettem reagálni.
Itt vannak képek is, meg video, hogy miket szoktunk csinálni: http://www.csiri-biri.hu/
Lolo is pár alkalom után megtanulta, hogy melyik mondókára miket kell mutogatni, elképesztő memóriájuk van ezeknek a kölköknek! (Ráadásul már elég rég voltunk, de még most is emlékszik - pont ma játszottuk el a "kis tornászunk vagyunk mi"-t - esküszöm, ő jobban tudja, mint én.)
A különbség annyi Maliékhoz képest, hogy Lolo viszont imádja a forgatós-dobálós játékokat - különösen a zsipzsuppolást. ;)
Vendég

Mali,
hát hogyne, szívesen elküldöm Neked, is, csak annyira nem szoktál jönni a fórumra, hogy el is felejtettem Neked is írni. :oops:
Jöhetnél ám gyakrabban is!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Lányok, én nem mertem nekiindulni, de most már látom, hogy jobban tettem, Didri még nem tud menni, se állni, ő mit csinált volna ott szegényém? :oops:
Na, majd ha már nagyobb lesz, akkor elmegyünk, de azért jó lett volna veletek talizni... :oops:
Pedig úgy imád gyerekek között lenni, lehet, hogy azért akar annyira állni? :)

Suantre:
alvás: mi most úgy alszunk, hogy reggel nyolckor leviszem sétálni, hazajövünk 10 körül és eszik egy kis gyümit :), legalábbis tegnap megette :), aztán ketten lefekszünk, szopi, aztán alvás, cumit a szájába rakom és alszik. Addig én tudom tenni a dolgomat.
Ha csak az öledben alszik el, akkor az nem egyszerűbb, ha leülsz az ágyra és úgy veszed az öledbe? Én úgy csináltam, amikor fájt a foga és nem bírt elaludni.

Lányok, segítsetek nekem, legyetek szívesek! Szerintetek az normális, hogy mindig fel akar állni? Ülni nem akar, most már azért tud, kúszni tud, de nem akar, utál hason lenni, egyfolytában állni akar és még lépeget is a cél felé, ha valamit kinéz magának, annyira menne már. Nálatok ez hogy volt?

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroka: miért ne állna fel Didri? Az a dolga. :) De ne segítsétek, csak ha ő talál valami kapaszkodót, akkor dolgozzon meg érte. :) Lépegetni meg főleg ne - ne vezetgességetek, az nem tesz jót a gerincének, lábának - majd eljön annak is az ideje, nem is olyan sokára. :)

Én annakidején úgy csináltam, miután Lolo először felállt, hogy odapakoltam valami kapaszkodó mellé (pl. kiságy rácsa), aztán jól körbepárnáztam, hogy ha esik, akkor se koppanjon nagyot a fejecskéje. Aztán a játékasztal volt az, ahol nagyon szerette gyakorolni a felállást és el is indult úgy, hogy tolta a játékasztalt.

Még pár hónap, és szaladni fog Didri! :)
Vendég

Piroska,
csatlakozom Vernához, miért ne akarna felállni Didri??
Roni annyival nem idősebb nála, és ő már nagyon régen áll. Mostmár kapaszkodva körbesétál a járókában, nem mondom, hogy nem szokott pofáraesni, ha megakad valamiben a lába, de ez van... a kisgyerekkel együttjár az esés is. Nincs cukorból, nem fog eltörni! :wink: Olyankor meglepődik persze, de aztán vigyorog egyet és felkapaszkodik újra. Nemrég kezdte próbálgatni, hogy milyen is lenne, ha kapaszkodás nélkül állna... persze nem sikerül még, de nagyon lelkes. Sokszor már úgy álldigál, hogy ujjheggyel támaszkodik csak. És a bútorok mellett is próbálgatja már a lépegetést.
Tudod ebben a korban már tornádószerű sebességgel fejlődnek. Minden napra van valami újdonság.

Olyan szuper lehetett a tali.... legközelebb megyek én is a csibékkel... legfeljebb másnap megyek fodrászhoz festetni az új ősz hajszálaimat... :? :lol:
andibab

Verna, Andi:
az a baj, hogy ő nem úgy akar állni, hogy ő áll, hanem amikor megfogom a kezét, akkor felhúzza magát és én fogjam. De ez így nem jó. Az ágy oldalán van keresztbe egy deszka, abba bele tudna kapaszkodni, meg van egy könyvespolc, azon is fel tudja magát húzni, tanítsam arra, hogy így próbálkozzon?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Hát én csak irigykedni tudok! Olyan jó lehetett ez a babatali...
Ha kb. egy hónap múlva szerveztek megint, mi is biztosan elmegyünk. Addigra már lesz kocsim. :D

Mali, Verna!
Köszi a csiribiris infókat!

Kép
Kép
giga1

Egy álom, amikor a két gyerek egyszerre alszik... :D :wink:

Kép
Kép
giga1

Piroska: tanítani nem kell, megtanulja ő azt magától! :) De segítséggel tényleg ne álljon, az nem tesz jót a gerincének - na jó, ha mondjuk napi 5 percet áll, az biztos nem árt túlságosan, de nem állandóan! Eleinte Lolo is álldogált keveset segítséggel, így tudta megtapasztalni, milyen is ez az új perspektíva!
Jaj, de régen volt!!!! Most meg már a medence létrájára mászik fel egyedül. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Boldog Névnapot Lajának!!
Sajna csak ma jöttem fel és most láttam, hogy csütörtökön volt a baba tali, Így lemaradtunk róla, bár Kristóf kicsit taknyos úgyhogy valószínű egyébként se mentünk volna, nehogy megfertőzzön valakit!

Bölcsi: sok mindenben igazatok van, hogy ellenzitek a bölcsit, de sajna az állam rákényszerít! Kristófot felvették és januártól megy bölcsibe. ( Egy éves előjegyzés van, és így is csak protekcióval jutottunk be)Mondjuk eszembe nem jutott volna a GYED lejárta előtt beadni. De ebből a p......nyi összegből nem tudunk megélni!
Meg én igazából osztom azt a véleményt, hogy gyereknek gyerek a társa, persze szüksége van a szüleire is, de látom A manón, hogy ha egy kisgyerekkel találkozik, akkor onnantól kezdve én le vagyok ejtve. Kicsit ugyan tartok attól, hogy hogy fogja érezni magát a bölcsibe (Olyan kis mimóza lett), de nem tudok mit csinálni.
Ráadásul kimondottan fejlesztő bölcsibe megy, úgyhogy remélem, hogy a sok hátrány mellett haszna is lesz belőle.
Nekem sok ismerősöm van akinek bölcsis volt a gyereke én úgy látom, hogy közvetlenebbek , mint a nem bölcsisek, (bár ez lehet hogy alapon gyerek függő), és hát ha kimondjuk ha nem az ovikba is előbbséget élveznek a bölcsis gyerekek( ők elméletileg már megszoknak egy rendet és nincs velük "annyi" gond), főleg mióta nem kötelező a felvétel az oviba.

Kép
tami2900

Sziasztok!
Egyenlőre új vagyok köztetek, de remélem nem sokáig :-))
Van egy 7 éve lánykám, és pár napja derült ki, hogy jön a második baba.

Rögtön lenne egy kérésem. Olvastam már a fórumon sok jót a Surányi és a Szabó doktorról, de nagyon hálás lennék, ha priviben leírná valaki, aki hozzájuk jár a pozitív és a negatív dolgokat is, hogy kicsit többet tudjak.
Előre is köszönöm :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Andus,
üdv köztünk! Nekem egyik sem a dokim, de a többiek biztosan írnak majd! Mindkettőről jót hallottam, de főleg a Surányiról! Egyszer voltam én is nála, mert a dokim szabin volt, és nagyon meg voltam vele elégedve!
Gyönyörű a lányod neve!!!!!

Tami,
én is azt írtam, hogy sajnos van, hogy kell, de sok anyuka a karrierje érdekében adja be a gyerekét, és ezzel nem értek egyet. Azt is írtam, hogy 1-1,5 éves korig nem engedném, szerintem egy 2 éves gyerek már jobban tud alkalmazkodni a benti körülményekhez, na de pl, egy 6-7-8 hónapos!!!! Annak CSAK a családjára van szüksége (lehet az az anya, vagy az Apa, vagy valamelyik Nagyi, ebből a szempontból szerintem mindegy). Én is csak Simi 1,5-2 éves koráig tudok itthon maradni, mondjuk addigra Marci már ovis lesz, de mi nem adjuk Simit bölcsibe, mert a férjem lesz vele itthon. Ráadásul Csömörön nincs is állami bölcsi, csak magán, az havi 50ezer forint!!!! De ha a férjem nem tudna itthon maradni, akkor én is bölcsibe adnám, de csakis 2 éves kora után! Biztos, hogy könnyebben szocializálódik, és a szülőnek is könnyebb, ha a nevelés "terhét" leveszik a válláról (bent megtanul rendesen enni, wc-zni, öltözködni stb), de akkor is azt vallom, hogy egy átlagos gyerek 3 éves kora körül lesz "társaságérett", ráér akkor gyerektársaságba menni. Én azzal sem értek egyet, mikor nem adják oviba, és csak iskolaelőkészítőre jár a gyerek, mert az meg már késő. Akkor tényleg nagyon nehéz szocializálódni.
Ja, és az állam a bölcsiépítés helyett pont azt segíthetné, hogy ne legyen kényszer bölcsibe adni a gyereket, hanem 3 éves korig otthon lehessen a szülővel.

Nemrégiben volt egy felmérés Németországban, és arra jutottak, hogy azokban a családokban, ahol a nőnek nem kell visszamennie dolgozni a szülés után, ott több gyereket vállalnak, mint ahol vissza kell. Mi a jobb az államnak????

És még valami, aztán végleg lezárom ezt a témát: a szomszédunkban van egy kislány, 2 éves és bölcsis. Na, hát ha rossz, akaratos és elvadult gyereket láttatok!!!!! Állandóan verekszik a bátyjával, és az anyjával is sokkal hidegebb, mint pl. a másik szomszédban, ahol az anyuka még otthon van a 3 éves fiával. Valahogy meg lehet mondani egy gyerekről, melyik a bölcsis, és melyik nem.

De ez az én véleményem, nem akarok senkit bántani, vagy pálcát törni valaki felett is, mondom, a kényszer egy másik dolog, azzal nem lehet mit tenni, de ott meg az állam felelősségét lehet firtatni.

Kép
Kép
nircee

Jaj, tudtam, hogy elfelejtettem valamit:

Pilla,
Neked nem tudom átküldeni a fotókat, mert a leveleződ nem tud ekkora méretet fogadni, majd elküldöm mindenképpen, de több részletben és lassabban, de csak miután a többiekkel végeztem, nehogy összekeverjem, kinek mit küldtem.

Kép
Kép
nircee

Nircee!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.23 05:26-kor.
Vendég

Pilla, arra küldtem! Most küldöm az első 2 adagok, szétszedtem több részletbe, nem tudom, így átmegy-e. Átlag 5-7Mb 1-1 mail, nem sok levelező program szereti. Mindegy, megoldom, csak kicsit lassabb lesz. :wink:

Senki nem marad fotó nélkül! :wink:

Pilla, Verna, Mali, Katica,
nem válogattam semmit, az összeset elküldöm, aztán majd Ti kitörlitek, ami nem kell.

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?