Sziasztok!
Ez az előzőt még reggel kezdtem írni, de csak most tudom folytatni. Próba képpen elküldtem, mert tartottam tőle, hogy esetleg kiléptetett a rendszer.
Andi - jő neked, hogy Te még hiszel az orvosoknak! Én már nem bízom bennük...
Azért némi szkeptikussággal fogadd a dolgokat, hiszen ők sem tudhatnak mindent. Érdemes utánanézni máshol is...
Aztán vannak olyan orvosok is, akik bizonyos dolgokat figyelmen kívül hagynak, mert ők személy szerint nem értenek egyet vele.
Például: kértem a háziorvosomat, hogy írjon beutalót a rendes, állami, hivatalos Természetgyógyászatra Kispestre, ahol akkupunktúrával segítenek lefogyni. Visszautasította, mert ő nem hisz benne! Aranyos?
Legfőképpen az a tapasztalatom, hogy felületesek, nem figyelnek oda arra amit csinálnak, tehát a betegre. (Tisztelet a kivételnek!).
Ezen sokszor az sem változtat, hogyha pénzt adsz nekik...
Az biztos, hogy próbáld ki a javaslatát - bár ez a keresztallergia dolog valószínűleg, minden embernél más és más. Nagyon kivi vagyok, javulnak-e a tüneteid, ha nem eszel dinnyét?...
Szegénykém, ebben a melegben a jó hideg dinnyéről le kell mondanod...
A tej nyálkásító hatás nem riaszt? Engem nagyon...
Majd írd meg a fejleményeket a tapasztalataidról...
12. napi menü: (vasárnap) - 9h görögdinnye, 12 h görögdinnye
15h sült csibe pikáns mártásban, a mártásba főztem azokat a zöldségeket, amelyeket már nem volt kedvem előző nap bepanírozni. Köret fokhagymás sárga hüvelyű zöldbab volt, nyerseket is rágtam hozzá. Ez volt 19.30-kor a vacsorám is.
Valójában nem ízlett igazán...
Az eredeti receptet az előző üzenetben elküldött linkből nyíló oldalon vadásztam.
Sült csibe pikáns mártásban
Mézet, szójaszószt, sót, borsot, fokhagymát, 1 citrom és egy narancs levét össze kellett keverni. Piros ropogósra sütni a húst, majd ráönteni ezt a lötyit, és ezzel párolni még 5 percig. Hát nagyon furi íze volt.
Ezek a hozzávaló dolgok nagyon jók, és finomnak kellett volna lennie. Rájöttem, hogy legközelebb tepsiben és sütőben csinálom, és együtt sütöm a húst a lötyivel. Úgy tuti finom lesz. Hasonló fűszerezéssel készítettem már kaját a sütőben, annyira finom lett, hogy nem lehetett abba hagyni a kajálást...
Nem szabadna nekem recepteket olvasni...
Tegnap 13. napon gyümölcsnap volt végre! Azt elmismásoltam a múlthéten, úgyhogy nagyon is időszerű volt. Ebben a melegben, pedig egyenesen maga az áldás, és tökéletes üdítő. Izzadós típus vagyok, de a tegnapi nap ebből a szempontból is kellemes volt.
Délelőtt sárgadinnye volt a menü, aztán kihaladtam a piacra egy kis görögdinnyusért is. Őszibarackot sem bírtam ott hagyni, egy kiló hazajött velem, 6 db pöttyös banán kíséretében. Délután 15h-ra a barack ehetőre hűlt, és nagyon fini volt. Estefelé kezdtem piszok éhes lenni, 17.30h beküldtem 3 banánt és egy adag görögdinnyét - bár a sorrend fordítva volt, így legalább nem voltam olyan szomjas. 19.30- kor ismét görög, aztán 21.30- kor még egy adag görög, mert piszok éhes lettem. Nem mertem úgy lefeküdni, mert tuti fel kellett volna kelnem enni.
Vasárnap készítettem Anyámnak 3 színű rizst, nagyon jól nézett ki és még van a hűtőben, valószínű az lesz a ma esti vacsim.
3 vagy 4 színű rizs (saját találmány): kevés olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, és kurkumával színezhetjük, ha akarjuk. Mirelit kukoricát dobunk rá, majd kicsit azzal is pirítjuk összeforgatjuk. Felengedjük kellő mennyiségű vízzel,, majd megfőzzük. Amikor kész, megvárjuk még kihűl ehető hőmérsékletűre apróra vágott petrezselymet és reszelt sárgarépát szórunk rá. Óvatosan összekeverjük, s a párában még pár percig "érlelődni" hagyjuk. 3 színű lesz, ha kurkumát is dobunk rá, ha nem akkor négy színű. Nagyon jól néz ki és finom is. Így a petrezselyem és a sárgarépa vitaminjai nem sérülnek, használni tudja a szervezetünk.
Visszatérve a tojás helyettesítő lötyire - ki kéne találni neki valami frappáns nevet - Lányok?
Sokkal könnyebb volt így megemészteni a bundát, nem nehezültem el tőle.
Ha tojással bundázok valamit, még 8 óra múlva is záptojás szagút büfögök fel, amit nagyon utálok! Ebből is látszik, hogy így a kaja még 8 óra múlva is a gyomorban van, és ott romlik, bomlik. Ráadásul a múltkor felfedeztem, hogy a zsemlemorzsában mennyi minden van a zsemlemorzsán kívül...
Olive - a tököt én sem csípem - különösen főzeléknek meg nem enném... A cukkini az határeset, de a csillagtökbe most totál beleszerettem, állati finom így elkészítve, picit édeskés az íze. A sárgarépát hosszában 3-4 darabba vágtam (ha kicsi, akkor csak félbe kell), kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre szeltem. A fehérrépát, és zellert is. Karfiollal és brokkolival is príma lehet. Ebben az esetben a rózsákat félbe kell vágni. Mindent be lehet bundázni így, amit szeretsz, és alkalmas erre. Krumplit is...
Célszerű a szűrőbe tenni a bebundázott zöldségeket, s lerázni róla a nagyja lisztet, hogy ne égjen meg az olajban. Mire színes lesz a bunda, belül kész a zöldség. Jó étvágyat mindenkinek aki kedvet kapott hozzá.
A paszternákot én is szeretném megkóstolni, de itt csak sima fehérrépa van a piacon. A padlizsán az, amit szeretnék kipróbálni, de eddig még nem mertem...
Azon a tengerész oldalon olvastam, a nyers céklasaláta receptjét, és esz a fene érte. Miért is nem jutott ez nekem az eszembe, amikor még lehetett céklát kapni. Bár nem tudom miért nem ültetnek úgy, hogy nyáron is legyen. Ki kell nyomoznom valami közeli biogazdaságot. Judit (hol vagy?) küldött linket, majd azzal próbálkozom.
Ezt a gatyamódszert nyáron én is alkalmazom. Ahogy izzadok a bugyi gumija kidörzsöl a combhajlatban úgy is, ha nadrágot veszek. Ha jól bedeózom, akkor nem dörzsöl ki, ha ruhában vagyok, akkor sem. De milyen áron?
Muszáj lesz terveznem, valami olyan bugyit, aminek nincs gumija, azon a bizonyos részen.
Most, hogy ilyen az idő, egy nyári lepel és kész. Had szellőzzön, amíg lehet.
Az angliai időjárás miatt nagyon írigyellek. Ki nem állhatom a meleget! Bár most, hogy így eszem nem szenvedek tőle annyira...
Húúúúúúúúúú! Ez állatkínzás.... Tök fini sülthús illat csapkod be az ablakon a szomszéd felől...
Mazsuzs
Holnap megyek mázsálni, majd barna maci után... Azt nem akarnám belemérni...
Ma még nem is voltam, úgy felszívta a tegnapi gyümölcsöket a szervezetem, hogy nem maradt belőle semmi...???
- 4 kg jósolok magamnak holnapra...
Hát ez állati, már majdnem este van, mire végre be tudom fejezni reggel óta ezt az üzenetet....
Vettem tegnap Alverde deot, egy féle illatú van, hát... szokni kell... Viszont körömvirág is van benne, ez pozitív...
Valamint vettem egy tusfürdőt Aloe-sat, és egy testradíros kókuszillatút - kísérlet képen. Nem szeretem azokat az illatokat, amiket meg is lehet enni... Így a gyümölcsillatú cuccok nálam kizárva, beleértve a csokit és vanilíát is. Legfőképpen aromaterápiás növényi szappant használok, nem szárítja a bőrt, így nincs szükség testápolóra, amit amúgy sem szeretek, mert eltömíti a bőr pólusait, így nem tud rendesen hőszabályozni, lélegezni, stb. Mármint a bőrünk...
Közben áttanulmányoztam, a dolgokat- azt hiszem fogkrém ügyben maradok az FLP Aloe fogzselénél. Abba legalább nincs fluor. Külön ajánlja a fluoridos szájvízzel való öblítést. Kösz nem... Viszont 26 féle tápanyag van benne... Mivel jó fogíny - vérzésre, -gyulladásra is, így ez jónak tűnik.
Na, jó sokat írtam. ...És jó sokáig...
Megpróbálok idemásolni egy kis érdekességet, a TK egyből!
Remélem sikerrel járok!
Jó pihenést mindenkinek!