Új privát üzeneted érkezett!

Ezek a fotók.. hát nem tudom.. :S

Erős görcs nincs, most az a bajom, hogy a hétfői görcs és hasmenés óta meg nem jön az a buta "barnamaci" és most meg már ezért fog fájni a hasam. Nem tudok már mit csinálni, főzeléket eszek, meleg cukros cappucinot iszok (ezek máskor mindig segítettek) de semmi. Barnamaci csak pihen. :( Attól félek, hogy így megint görcsök közepette fog távozni. Az meg nem hiányzik, rettenetes volt. Milyen biztos tanácsotok van ennek megoldására?? Esti lekvár sem segít.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Próbáld ki az aszalt szilvát, azt is ajánlják ilyenkor. :P

Ìme az én háj-báj pocifotóm.13+4
Kép
susy75

Aida!
Húúú... hétfő óta semmi barnamaci??? Ez durva! Nyers gyümölcsök? Én minden nap eszek cseresznyét, dinnyét, almát... ezek nekem beváltak.

Kép
Kép
lbernuska

Próbálok én már mindent. :( Igyekszem még az aszalt szilvát is kipróbálni. Bizony ám, barnamaci elbújt. Bár azóta kevesebbet is ettem, kedden ebédre csak egy leveskét, vacsira kis főzeléket, tegnap sem vittem túlzásba az evést, mert féltem a hasgörcstől. De most teletömöm magam gyümölccsel. Csak nehogy hasgörcsöt okozzon. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, én is kb. egy hete ettől szenvedek, pedig eddig minden rendben volt és az étkezésemen sem változtattam. Ma reggel már bőgve mondtam a páromnak, hogy befejeztem az evést, akkor legalább kifele sem várok semmit :cry:

Susy, nagyon szép pocakod van már! :lol: :lol: Miért lenne hájas, szerintem egyértelmű, hogy kismama pocak! :lol:

verzso

Bettike! Gratula a jó eredményhez!
Én az előzményeimre és a koromra való tekintettel mindenkiből kettőt "tartok" - két nőgyógyász, (privát és állami kuruzsló) két UH 12. és majd 18. héten, két védőnő...na jó, egyik a tesóm. DE egy apa és egy férj! :wink:

Berni! Annak a hasnak a külső rétege nálam is "tartalék tápanyag" :lol:

Mush! Szívesen megvarrom, de pontos méretek kellenek, és golyóval nem tudom tölteni, mert már írtam, miért.

Bébic!
[quote] írta:...mégiscsak valami gabonaféle, ha jól tudom, és ugye ott az allergia
Ááááááá! A tönköly az az anyag, amit a búzaszemekről lehántanak. ABSZOLUT nem allergizál!!! Ez BIZTOS!
[quote] írta:s nem volt szép ez a megtévesztés a súlyoddal!
...akkor most elárulom, csak most, csak neked :wink: 99 kg vagyok!!!

Verzsó! Neked már mocorognak? Vagy csak UH-n virgonckodtak?

Aida! Barack, aszalt szilva beáztatva, kefír, lenmag, glicerines kúp, Laevolac szirup. Nekem ezek. Ja, és napi 2-3 l víz!

Köszönöm a pocakdícséreteket!

Kép
zölddisznó

Rakok én is pocifotót. 16. hetemet taposom. Susy és Aida helyes pocitok van. Van egy kis felesleg is pluszba, de azért jó hogy már nől mert szépen eloszlik.
Kép

Kép

Kép
16. hét

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Azta, hogy nektek milyen gömbölyű pocitok van :)
Én nagyon hátul járok a hetekben hozzátok képest, remélem ezért hasonlítok leginkább egy kötözött sonkához.. :cry:

Zsiráf:
Brendon... Csak olyan helyre szabad menni, ahol képzett szonográfus nézi a babát, és orvosi leletet is ad róla. A Brendon nem ezek közé tartozik...

Kép
Kép
Kép
mágnes

No most voltam ebédelni, erre pont volt a választékban aszaltszilvás csirkeragu. Gyorsan ki is néztem magamnak és betermeltem. Most kicsit félek, nehogy bélgörcs jöjjön rám, nem akarok megint a földön fetrengve kikötni. Viszont barnamaci görcsök nélkül jöhet.

zöldi: Glicerines kúpról én is olvastam. Azt hogyan kell kérni a gyógyszertárba? Van vmi neve vagy csak így? Köszi

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi, a virgonckodást az UH-ra értettem! :lol: DE már kb. 1,5 hete éreztem valami fura érzést, meg azóta is többször, sűrűbben, de nem tudom, hogy őket érzem-e, hisz ez az első terhességem. :roll: :lol: Az tuti, hogy előtte nem volt ilyen érzés. :roll:

Gabriell, mi pont egy idősek terhesek vagyunk, de a pocakunk teljesen más, vagyis lehet, hogy csak a formája más. :roll:

verzso

gabriell hegyes pocakkal tuti kisfiút vár, susy lapos pocival kiscsajszit. :D ez vmi babona, biztos ismeritek. Én amúgy nem hiszek benne. Édesanyámnak 3-szor volt nagyon hegyes pocija és 3 kislányt hozott a világra. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Igen azt én is látom, hogy más a formája. Nekem megint olyan "csúcsos" mint Dani fiamnál volt. Talán megint fiú lesz??? Hát erre még legalább 3 hetet várni kell! Gondolom akkor már Te is tudni fogod?!

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Aida Én is így gondolom! Már hogy melyikünknek mi lesz, de még kicsit bizakodom az ellenkezőjében.

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Aida!
Nálam annyira bevált a nyers gyümis módszer, hogy az előbb rohantam a mellékhelyisgbe, ma már másodszor... :-D Most egy kicsit várok, nem merek elindulni itthonról, nehogy útközben is rámjöjjön. Mondjuk azért tettem érte: reggelire meleg kakaó, natúr joghurt, majd még egy kis hideg tej, aztán egy kicsit később egy tál cseresznye... talán ezt nem szabadott volna. :oops:

De teljesen átérzem a problémátokat! Én amikor terhes lettem, rettegtem a barnamaci hiánytól. Szerencsére eddig elkerült! Sőt! De gondolom a vége felé mindenkire ez vár majd.

Na, kaki téma kivesézve! :-D

Zölddi!
99 kg??? Én is ilyesmi súlycsoport vagyok és a zsírpárnák még tök jól eltakarják a babát. Apa tréfásan azt mondta, hogy így legalább nem fázik a gyerek. :-D Na majd én is gyártok egy pocifotót és felrakom, ha nem lesz nagyon gáz.

Kép
Kép
lbernuska

Már megint elrontottam a vonalzót, de már nincs kedvem korrigálni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Aida: az aszaltszilva akkor a legjobb ha éjszakára beáztatod, reggel megiszod (éhgyomorra!) a levét és elrágcsálod hozzá a beáztatott szilvát. (esetleg iszol rá egy kis tejet is :twisted: )

Lehet egyébként aszaltszilvalét is kapni (gyógyszertár, gyógynövénybolt), esetleg azt is kipróbálhatnád.

Az is jó ha az ember a napot egy pohár sima langyos vízzel indítja, az is be tudja szépen indítani a bélműködést (de nem hajtja meg az embert úgyhogy ha napok óta gond van akkor jobb az aszaltszilvalé stb.).
Vendég

[quote="csakegy"]Aida: az aszaltszilva akkor a legjobb ha éjszakára beáztatod, reggel megiszod (éhgyomorra!) a levét és elrágcsálod hozzá a beáztatott szilvát. (esetleg iszol rá egy kis tejet is :twisted: ) quote]

Csakegy!
Hát ez belőlem inkább felfelé távozna, mint lefelé... :oops: Éhgyomorra aszaltszilvalé! Na ezt én nem bírnám. :-D De a cél érdekében mindent!

Kép
Kép
lbernuska

Aida! Úgy, hogy glicerines végbélkúp felnőtteknek való. Akár minden nap is lehet használni. Fontos, hogy minimum 10-15 percig benn tartsd, akkor is, ha előbb jön az inger. (Fekve könnyebb :wink: ) Azért is jó, mert "beolajozza" a végbelet, és aki aranyérre hajlamos, annek is segít megelőzni.
És igyál sokat az aszaltszilvára! (Bár azt tudnod kell, hogy nyersen jobban hat, főleg úgy, ha előtte beáztatod langyos vízbe)

Gabi! Csak így tovább! :lol:

Kép
zölddisznó

Zöldi: egggyáltalán nem látszik! Mázlista! :lol:

Csajok, nagyon szép formásak a pocik! :lol: :lol:

Akkor senki nem tud nekem segíteni pszichológus és pánikroham ügyben? :cry:

Sajna ma ájulás lett a vége a melóhelyen, főni haza is zavart, viszont félek, hogy így nem fogok tudni tovább dolgozni, ha nem járok ennek utána. :(
És amitől még jobban félek, hogy baja lesz tőle a babának...
bébic

zöldi: Azt olvastam, hogy túl sokáig azért nem érdemes a használata, mert "hozzászokáshoz" vezethet. Ebből mi igaz? Köszi

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]E írta:bből mi igaz?
Semmi!

Én nem tudok pszichomókust ajánlni, de szerintem ez orvosi probléma inkább! Dr. Csernus? :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

Hát, nemtom....nekem annyira nem vicces sajna... :( Nemtom, van-e vmi hatása a babára pl. annak hogy 10 percig az anyja nem kap levegőt... :? Vagy még ha csak úgy is érzi, hogy nem kap levegőt...

Fura, valaki meg pont a pszichodokit ajánlotta.
De már nem érdekes, másik topikban segített már valaki.
bébic

bébic: Kineziológust tudok ajánlani. Azzal szerintem többre mennél.
Vendég

Csakegy: köszi, átdobod nekem priviben az elérhetőségét?

Még ma konzultálok délután a védőnénivel, hogy ő hogyan látja a helyzetet és mit javasol. :roll:
bébic

[quote]F írta:ura, valaki meg pont a pszichodokit ajánlotta.
Én is épp azt ajánlottam!
A pszichológus nem orvos, az bölcsész!!! A "pszichodoki" = pszichiáter! Őt az orvosin képzik. Hatalmas különbség.

Kép
zölddisznó

Zöldi!

[quote] írta:n nem tudok pszichomókust ajánlni, de szerintem ez orvosi probléma inkább!

Bocsi, én ebből valamiért a házidokira gondoltam...hiába, ma nem vagyok topon, sorry...
Azt tudom én is, mi a különbség a két doki közt, de nem hinném, hogy nekem pszichiáter kell.
bébic

Zöldi!
Neked is cuki pocakod van! :P Nem hiszem el,hogy 99 kg vagy! :roll: :roll: Nem is látszik!

Verzso!
Köszi! :lol: Èn terhesség elött se voltam egy laposhas típus, már akkor is volt ott pici háj! :wink:

Gabriell!
Tényleg hegyes a pocid! :lol:

Èrdekes mert nekem otthon egy ismerös egyböl azt kérdezte, hogy kisfiút várok? Persze nem mondtam, hogy mit láttak az uh-n, mert hogy szerinte hegyes a pocim. :shock:

Bébic!
Nem lesz baja a babának, lényeg, hogy menj dokihoz. Elötte is volt pánikrohamod vagy csak a terhesség alatt jött elö?
Nekem kb 5 éve volt egy évig, akkor magánéleti problémál miatt. Az is lehet,hogy muszáj lesz rá valami bogyót szedned. :cry:
susy75

Susy: nem volt, nagyon ritkán, főleg vizsgaidőszakokban légszomj tört rám néha, az is csak az utóbbi néhány évben volt.
És most sem tudom, mi lehet az ok, mert úgy konkrétan nincs semmi, ami nyomasztana, vagy amitől félnék (legalább is nem tudok róla... :roll: )
Bízom benne, hogy dokival és bogyó szedése nélkül meg tudom majd oldani.
bébic

Sziasztok lanyok,

Remelem tudtok nekem segiteni..

Ma arra ebredtem, hogy a jobb oldalon a hasam aljaba neha allatira belenyilal.

Most nem fajt egy orat, erre megint kezdi.

Ez is nyulas novekedes? Erre jo a magne B6?

Elore is koszi mindenkinek :?
Kép
zsiraf8

[quote]A írta:zt tudom én is, mi a különbség a két doki közt
...az egyik doki, a másik nem. Szerintem ez dokitéma. A pánikroham és a pánikbetegség egy tőről fakad.

Susy! Dede! Csak jól álcázom. És előnyösen fényképezek :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi, és ezt a glicerinest csak úgy kell kérni a patikában, hogy "glicerines kúp"?

verzso

Zsiráf! Minden fájdalom "normális", ha nem erős és hosszan tartó görcs. Lehet az szúrás, feszülés, nyomás...A Magne B6 lófütyi, sokkal többet egyél. Akár 2-3 400 mg-ot naponta. De ne csak akkor, amikor féj! Megelőzésre is jó.

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Ügyi vagy! :lol: :lol:

Bébic!
Drukkolok, hogy gyógyszer nélkül sikerüljön. Nekem anno sajna nem ment. :cry: Esteleg kipróbálhatnál homeos nyugtatót(Sedatif) vagy valami természetes cuccot.

Dobok képet,mikor állítólag a kukiját mérte a doki! Édi nem? Párom erre csak annyit mondott, hogy reméli nöni fog!!!:lol: :oops:
Kép
susy75

Béres magnézium, az ha jól emlékszem 250mg-os... (én mostanában napi 2-n élek... MagneB6-ból meg volt, hogy 6-8 is lecsúszott anno, annyira nem ért semmit...)

Vagy (ez az olcsóbb megoldás) magnézium citrátot kell felíratni a dokival...
Vendég

Zsiráf, ilyen szurkálódás nekem is szokott lenni, hol itt, hol ott! Én most Panangint vettem, úgy tűnik, hogy beválik. De ha megyek legközelebb dokihoz kiíratom vele a magnézium citrátot.

Csakegy, nem csinálsz még vonalzót?

verzso

koszi csajok,

vegulis ez inkabb ilyen belenyilalas es csak jobb oldalon...

Zoldi, ugy erted, hogy tobb magneziumot egyek? akkor lehet hogy csaki javaslatara veszek is mindjart Beres Magneziumot...

Csaki, ezek szerint Neked is van/volt ilyesmi?

Kép
zsiraf8

zsiraf: jaja... hülye frontok... eléggé megviselik az ember méhét...

Magnéziumot a 36. hétig szabad szedni (szerintem ajánlott... megelőzésnek is jó... ) utána hagyni kell, hagy dolgozzon a méh, hagy készüljön a szülésre... (na onnan jönnek a gyógyteák és a homeós bogyók:)
Vendég

[quote]a írta:z egyik doki, a másik nem

De mindegyik Dr. xy.... :lol:

[quote]A írta: pánikroham és a pánikbetegség egy tőről fakad.

...csak pánikrohama a világon majdnem minden embernek van életében legalább 1-2szer (az más kérdés, hogy nem ismeri fel, vagy nem tudja, hogy az volt, stb.), pánikbeteg viszont annál kevesebb van azért. És a kezelésük is más.

Susy: Pont Sedatifot vettem múltkor, mert nehezen tudtam elaludni pár napig, de aztán végül is nem kellett szednem belőle, mert elmúlt.

Zsiraf: megjött a privi, igyekszem válaszolni.
Nekem is pont jobb oldalon lent szokott nagyon erősen belenyilallni, de én eddig azt hittem, a beleim vacakolnak... :oops:
bébic

Szia Bebic,

Es Neked ez mennyi ideig szokott tartani? Most bevettekm 2 db Magneziumot 250 mg-ost

Kép
zsiraf8

Zsiraf: hasonlóan, ahogy Te is leírtad, néha belenyilall, akár fekvés közben is, van hogy éppen akkor amikor felülök....minden nap legalább egyszer.
bébic

[quote]D írta:e mindegyik Dr. xy....

Esetleg egy jogász? Azt tudok ajánlani! :wink:

Bébic! Ha a pánikroham az olyan, ami minden embernek van/volt már egy-kétszer, azt szerintem nem kell kezelni. (Bár én azt sima izgalomnak, idegességnek, kétségbeesésnek hívnám) Ha meg sokszor ismétlődik, akkor az már tényleg lehet a pánikbetegségnek nevezett nyavaja enyhébb változata, előjele, és meg kell előzni a kialakulását. Irány a doki!

Kép
zölddisznó

Zöldi: jóóó, jöhet, beperelem az összes nyavalyámat! :lol: Hogy merészelnek itten piszkálni engem! :wink:

4-kor tud fogadni a védőnő, neki elnyavalygom, hogy mi van, aztán gondolom úgyis mondja majd, hova forduljak ezzel. (Ha nem hát rákérdezek.) Kép első pocifotóm
Én is mindenképp dokival is meg szeretném ezt beszélni és megelőzni az esetleges negyobb bajt....

Van már pocifotóm nekem is (igaz, csak hendméd, de már végre sikerült), de nem tudom, hogy kell ide betenni.... :(
megpróbálom, talán...

Kép első pocifotóm
bébic

na, eddig egy sem sikerült, most meg rögtön kétszer is...pffff.....bocsika :oops:
ezt még gyakorolnom kell...
de legalább már sikerült :lol:
bébic

Hihi! Egy valódi zebra! :lol:

Vera! UH-ra?

Kép
zölddisznó

lanyok! nagyon szupik es csinosak a poci fotok!:))) csak igy tovabb!

aida. ha nekem ilyen problemam van, akkor reggelire csak friss gyumit eszek delig. ez nekem masnapra mar hozza is az eredmenyt, gorcsok nelkul.

bebic. remelem a vedo neni ad jo tanacsot, hogy hova menj, es hamar lekuzdod ezt!

kerdes: mas is nagyon almos delutanonkent (en vegig alszom az ejszakat, 8-9 orat) vagy csak en? esetleg alacsony a vasam?
koszike

KépKép
KépKép
mush589

ja nekem is volt ilyen nyilalas, peldaul, amikor tusszogok vagy fujom az ormanyom. de en mindig letudom, hogy a meh vagy a mehszallagok nyulnak.

KépKép
KépKép
mush589

hihetelen!!! :evil:
az almossag miatt felhivtam a korhazat, hogy meg van-e mar a vervetel eredmenye(amit 10.-en vettek), es hogy jo-e a vas. erre szegeny kiscsaj azt mondta, hogy a ver nem felelt meg a kriteriumoknak, es ujra le kell venni.
erre kerdezem en, hogy es miert nem hivott senki??? :evil:
azt mondta nem tudja, altalaban levelet kuldnek. hogy oda ne rohanjak meg vissza. :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
a vedo nenim meg nem veszi fel a telefont.
holnap oda is el kell mennem. akkor hamarabb lelepek melobol:))) he-he -he

KépKép
KépKép
mush589

Mush! Aranyosak! :twisted:

Kép
zölddisznó

visszahivott a vedo neni es azt mondta, hogy csak jovo heten menjek. es akkor egybe leveszi a down korra meg a nyitott gerincre is. meg a tobbire is. nem kell ketszer szurkalni.
na de ha nem olyan surgos az a teszt, akkor miert nem nezik egyszerre amugy is. meg azt is mondta, hogy nem a verrel van ilyenkor a baj, hanem nem irnak eleg adatot az ampullakra. na majd legkozelebb magam ellenorzom, hogy mit irnak az ampullakra.:)

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?