Kedves kismamák és érdeklődők!
Ezúton szeretném megosztani a tapasztalataimat, amelyeket most szereztem a kistarcsai kórházzal kapcsolatosan. Úgy látom, hogy elég régen írtatok, amit megértek, mert akinek megszületik a babácska, és hazakerül vele, annak igencsak minden perce beosztódik a gyerek által. Én is ebben a cipőben járok, mert hétfőn (dec.22-én jöttünk haza a kisbabával
, de fontosnak tartom, hogy beszámoljak, mert aki még hezitál a kórházak között, vagy ott fog szülni annak a számára ez segítség a döntésben, illetve pozitív megerősítés, hogy jól döntött.
December 18-án 19:49h-kor szültem meg kisfiamat, aki szerencsére teljesen egészséges, stramm kiskölyök (3830gramm, 58cm) Surányi doktor úr, Bakosné Zita szülésznő és a férjem aktív közreműködésével. Már a várandósságom is teljesen problémamentes volt és ezt megkoronázta a szülés/születés páratlan élménye.
Szinte fájdalommentes 16órai vajúdás után bementünk a kórházba. Ezután 2óra még teljesen elviselhető fájdalommal járó szakaszt követően egy kb.2órás keményebb finis után azonnal a pocakomra rakták a kisfiút. A szülés során olyan valódi segítséget tapasztaltam a doktor úr és a szülésznő részéről is, amely könnyen átsegített a nehezebb szakaszokon. Viszonylag félhomályban jött világra a kisfiam, és közben az a zene szólt, amit én előre kiválasztottam, Zita alkalmazott illóolajos masszázst is, hogy könnyebb legyen és végig csak rám figyeltek. Nagyon jó volt, hogy a férjem –aki mindvégig azt mondta, hogy ő inkább kint maradna – teljesen magától értetődően velem volt végig és támogatott. A szülésznő választás nagyon jó ötlet volt a részemről, főleg, hogy már a szülést megelőzően 3héttel összeismerkedtünk és azonnal kölcsönös szimpátiát éreztem. Biztosan ez is nagyon fontos volt, mert nagyon-nagyon bíztam benne és kapaszkodtam belé a szülés során. A szülést végigkísérte egy nagyon támogató légkör, mely mindvégig arról szólt, hogy mi a legjobb a szülő nőnek és a babának.
Szóval minden nagyon flottul ment és sikerült a szülést pozitív élményként megélnem.
A megfigyelés 2órája után átkerültem a már előre előjegyzett alapítványi szobába (Tv, micro, saját fürdőszoba, légkondi, hűtöszekrény), ahol szerencsére egy nagyon aranyos szobatárssal tölthettem együtt a kórházi időszakot. A szoba tulajdonképpen egy 2ágyas hotelszobához hasonlít teljesen, úgyhogy minden kényelmünk megvolt.
A kórházban lehetséges, hogy a babák az anyukájukkal tölthessenek minden időt, úgyhogy én is megkaptam a kisfiam egy bevásárlókocsiban, hajnali 5-kor, és onnantól gyakorlatilag végig velem volt (2 alkalommal adtam be a babás szobába felügyeletre, egy rövid időre).
Szeretném a csecsemősökkel kapcsolatos élményeimet is közzé tenni, mert ezen a fórumon olvastam negatív tapasztalatokat, amelyekkel én egyáltalán nem találkoztam, sőt, tulajdonképpen ez alatt a rövid idő alatt melyet bent töltöttem, hála nekik, megismertem az újszülött gondozásának alapjait, megtanultam a szoptatással kapcsolatos nehézségeket kezelni és nekik köszönhetően, amikor hazajöttünk, semmi problémám nem volt a babácska ápolásával kapcsolatosan. Minden nap másik csecsemős volt bent és minden egyes nap valamelyikük átsegített egy problémán. Minden kérdésemre készségesen válaszoltak, pedig láttam, hogy nagyon leterheltek voltak, mert nagyon sok volt az újszülött. Soha nem felejtem el, amikor a tejbelövellés problémáján segítettek úgy, hogy a csecsemős nővér (sajnos a nevüket sem tudom) hajnali fél2-kor minitanfolyamot tartott a szobánkban és megtanította, hogyan kell a csomós mellett kimasszírozni, kézzel fejni, valamit személyesen ellenőrizte a technikámat, ahogyan a babát mellre helyezem. Egy másik csecsemőstől megtanultam a fürdés körüli teendőket, a köldök kezelését. Pontosan megmutatták, hogy hogyan kell fogni a babácskát, hogy biztonságba érezze magát (mind szárazon-mind vizen), hogyan kell öltöztetni, stb. Mindegyikük hozzátett ahhoz, hogy egyre biztosabb legyek magamban. Megfigyeltem, hogy nagy szeretettel foglalkoznak a babákkal, és ez számukra inkább hivatás mint munka úgyhogy teljesen a feladatra koncentrálnak végig.
A szülés pozitív élménye után egy olyan információtömeget kaptam Tőlük, amely létszükséglet egy első gyermekes anyukának ahhoz, hogy itthon boldoguljon, és kiegyensúlyozottan tölthesse a napjait.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dr. Surányi Tibornak, Bakosné Zita szülésznőnek, és valamennyi csecsemősnek, hogy profi és emberi ellátásban részesültem életem e legfontosabb élménye során. A következő kisbabámat is szeretném ugyanezzel a csapattal világra segíteni, mert ebben a kórházban tényleg minden az anya és a baba körül forog.
REMÉLEM KB.2 ÉV MÚLVA VELETEK UGYANITT!!!!
Elnézést, ha kissé hosszúra sikerült, de minél több infót szerettem volna átadni, és nagyon szívesen válaszolok a kérdéseitekre, ha lesznek esetleg, mert számomra is negy segítség volt minden előre tudott dolog.
Jó egészséget és babákban gazdag szép újévet kívánok, mind a kórház dolgozóinak, mind a fórumon szereplőknek!
Sziasztok
Melcsi
))))))))))))