Csürci:nálunk is attól függ minden, hogy Anna mikor ébred.1-2 órás eltérések is adódnak ebből.
Tündéri szép kék szeme van Linának.
Amíg volt iskola, alapból korábban keltem/keltünk, hétvégén később, ő alkalmazkodott. Most, hogy szünet van, később kelünk, általában Geri ébreszt.
Tehát akkor szüléstörténet.
Mindkét gyerekem császárral jött világra. Annak idején Gerivel nagyon készültem a rendes szülésre, kismamatorna, gátmasszázs meg egyebek, de hát faros volt a drága és 3850 gramm, 38-as fejkörfogattal (ő is „nagyfejű” volt, mint Kolos)
Tudom, az Istvánban megfordítják ilyenkor a babókat, de a SOTe I-en nem, így császároztak, de megvárták, hogy beinduljon a szülés, így aztán éjszaka 2.10 lett belőle.
Ezek után nem is volt kérdés, hogy Anna is császáros lesz, főleg a súlya, méretei miatt, habár a feje kisebb volt, mint a Gerié, 36 centi és nem volt faros.
A dokim kiírt programcsászárra, január 28-ra. Ez okozott nekem lelki gondokat, hogy csak úgy kikapják belőlem, holott még nem is akar esetleg megszületni, de nem tudtam, mit tehetnék, 43 km-re Budapesttől, bármikor jöhet havazás, ki tudja, hogy érünk be stb. Próbáltam vele beszélgetni, hogy jelezze, hogy jönni akar…
27-én, vasárnap bevittek a fiúk a Klinikára 5 körül. Estefelé, már pizsamában lefeküdtem olvasni és beszélgettem a lányokkal a szobában. Egyszer csak azt éreztem, mintha bepisiltem volna, elsőre azt is hittem, hogy belerúgott a hólyagomba, mert rugdosott rendesen a hasamban a drága, de aztán folyt tovább, a nyákdugó is elment. Ez volt kb. f10-kor. Szóltam a nővérkének, jött a doki, megvizsgált, és levittek a szülőszobára.
Ja közben a fájások is rendesen elkezdődtek, 7 percesek voltak.
Elég gyorsan zajlott minden, mert nekem nagyon erős fájásaim voltak, azt a bizonyos székelési ingert is éreztem. Hívták a dokimat, be is jött és 23.15-kor megszületett Anna, 4500 grammal és 58 centivel.
Ennek örültem a legjobban, hogy meg akart már születni.
A párom nem tudott már visszajönni, nem is nagyon ért volna be, Geri már aludt, és akkor éjjel volt az a nagy szélvihar, aggódtam is volna. A nappali születésekhez nem is engedtek be apukát.
Spinális érzéstelenítőt kaptam, reggel 6-kor már felkeltem és 11-kor lementem a gyerekágyas osztályra és attól kezdve együtt voltunk.
Amikor kivették, megmutatták, miután megfürdették és felöltöztették, kis időre mellém tették.
Gerivel altatást kértem, mert akkoriban még 24 órát kellett feküdni a spinális után, amit nem akartam. Mivel ő is éjjel született, délelőtt már lemehettem a gyerekágyas osztályra. De akkor ott volt az apja és ő kapta meg helyettem, ő tehette magára magzatmázasan.
Annánál másképp alakult, de így is jó volt. Ami rossz volt, a látogatási tilalom. Nem is látták, csak febr. 1-én, amikor hazaengedtek. Nem sárgult be, hazamenésünk napján a fülét is kiszúrták.