2000.06.19 18:00
Szerző: Anonymous
Sziasztok,
AnyaMami-nak: Dehogy ítélem el az olvasást, én is szeretek olvasni, de sajna nincs annyi időm rá, mint amennyit szeretnék. Szóval a piszmogás tényleg nem volt szerencsés szó, inkább azt szerettem volna kifejezni, hogy felgyorsult a világ és tényleg eltolódott a vizuális és virtuális aktivitás felé.
Én elfogadom ezt a tényt és alkalmazkodni próbálok úgy-ahogy hozzá.
Mi is internetezünk, nem? A gyerek mit lát? Azt, hogy ülünk a gép előtt. Ő is ezt szeretné csinálni, szerintem eltiltani nem kell, sőt butaság. Meg fogja találni a módját előbb-utóbb, hogy kijátssza a tilalmat. Pl. vendégségben, ahogy írta is valaki. Sokkal jobban felkelti az érdeklődését a "tiltott gyümölcs". Ez tipikus emberi tulajdonság.
Aki totál kiiktatja pl. a tv-t az életéből, az nem ezen a világon él.
Csak kordában kell tartani, nem mindegy, hogy mit néz, mennyit, stb. Ezt mindenki tudja szabályozni ugyanúgy, mint azt, hogy nem engedjük a késekkel játszani a kisgyereket stb.
Szia Timi!
A diktatórikus olvastatás számomra egyenesen rémes megfogalmazás. Hogyan lehet ezt véghezvinni?
Véleményem szerint így inkább megutáltatod szegény gyerekkel az egészet. Nem is biztos, hogy a Te kedvenceid neki is annyira fognak tetszeni.
Addig oké, hogy a kezükbe adjuk, de kényszeríteni, hogy igenis azt olvassa? Tuti, hogy nem fogja, ha nem tetszik neki. Persze, lehet, hogy a Te gyermekednél beválik, kívánom, hogy sikerüljön.
Jól elkanyarodtunk a televízió-témától, egy szó mint száz, szerintem tényleg zsarnokság a tiltás,
aki nem szereti, ne nézze, aki igen, az nézze, a gyermekeinket pedig felügyelni kell, a lényeg a mértékletesség, az okos odafigyelés, mint az életre való nevelés egyéb más területein is, nem?
...és a gyerekeink hamar meg fognak nőni, internetezni fognak, sokkal több veszélyt látok ezzel kapcsolatban, mint a tv-ügyben. Hiszen ez a közeg sokkal szabadabb, tele van MÁR MOST sok szeméttel és megbízhatatlan dolgokkal, a veszélyes témákhoz villámgyorsan eljuthat bárki. Itt is érvényes lesz a tilos dolgok vonzalma!
Nekik pedig már teljesen természetes dolog lesz, mert a mamitól mit lát éppen most is?
Na sziasztok, üdv. mindenkinek,
Edina