Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Henus!

Egyépként tényleg így van ahogy leírtad a konyhával kapcsolatban!Nálunk sem azért úgy van,hogy be sem jöhet,csak tudja,hogy amikor főzök(nincsen ott apa aki megfoghatná és nem tudok 5 percenként kezet mosni vagy éppen még +-ban arra is figyelni,hogy nehogy leessen a székről,mert felál rá és segítene ezerrel,de ugye azért nekem ott van még két gyerkőc akinek a kívánságát még főzés közben is teljesíteni kéne)nem szeretem ha "láb allatt"van!Az más kérdés,hogy amikor sütök valamit akkor ő is és a nagyobbak is segítenek!Zsani is tudja(már régóta),hogy a sütő meleg és nem szabad hozzányúlni!Én csak leírtam,hogy határozottnak kell lenni a konyhával kapcsolatban,mert nagyon sok gyerekbaleset van ott!Nekünk sincsen "nagy gondunk" egyépként a konyhában,egyszerűen amikor főzök nagy munkában vok akkor ők már be sem jönnek,vagy csak úgy mint nálatok néha néha be-be néznek,hogy éppen mit csinálok!olyankor egyépként mindég mesét néznek vagy együtt játszanak(a két lány).Régen pedig mindég akkor főztem amikor aludtak(akkor még nem volt gépünk,így nem volt az,hogy amíg a gyerkőc aludt én leűltem) :oops: :? Most azért igyekszem megcsinálni mindent délelőtt(nem mindég jön össze),hogy mire ebéd van addigra már csak a kajcsival keljen foglalkozni és utánna mehetünk aludni!Rolinál és Anettnál úgy működött,hogy délelőtt játszottunk bevásároltunk ebéd,alvás..majd alvás alatt főztem takarítottam stb.......!Ahogy időm engedte.most,hogy már három gyerkőc van,ezek a módszerek nem nagyon jönnek ám be és valjuk be nekünk is kel néha a kikapcsolódás! :oops: :? Na jól elkanyarodtam a témától! :lol: :lol: :lol: Bocsika! :oops:
mi a gond az éjszakákkal???????? :roll:
Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Anettnek boldog névnapot! :)

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus
Hatvanban vettük, a Borka cipőboltban. Nem tudom mennyire ismered Hatvant, ha érdekel leírom merre van! 2300ft volt, 21-es.

KépKép
tüccs

Nircee!
Elfelejtettem a múltkor írni, hogy mi nem vettünk Lilinek ajándékot Bulcsú születésekor hogy azt a tesó hozza neki. Bár hozzáteszem, Lili még akkor nagyon kicsi volt. Nem értette igazán, hogy mi van. Nálatok már lehet, hogy bejönne.

Kép
Kép
giga1

Tüccs, leírod, hol van a cipőbolt? Érdekel, mert tényleg nem látok semerre. Rózsaszín van? :oops: :oops: :lol: :lol: Nekünk is 21-es kéne.. :roll:

thenus

Sziasztok!

Tegnap jó nagy hülyeséget írtam. Természetesen nem a metszőfoga jön Zsófinak hanem a szemfoga! :lol: :oops:

Amúgy este még rákerestem a neten a homeos cuccra és meg is találtam az adagolást. :D

Tüccs
Dóri gyönyörű! Olyan édi ahogy ott áll a pocsojában! :D Mi még nem vettünk Zsófinak gumicsizmát de nem rossz ötlet!

A pocid is jó nagy már, ahhoz képest amennyi idősek a babók! Remélem most már túl vagy a nehézségeken és minden OK veletek!

Végezetül egy tegnap esti pucérkodós kép.
Szép estét
Márti
Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm lányok a sok rám gondolást!!!!Nagyon aranyosak vagytok, és nagyon jól esett! Sikerült az államvizsga, most már nincs több izgalom, tanulás, Sárika hanyagolása!!! :lol: :lol: Szegény lánykám már annyira ki volt rám éhezve, hogy egész hétvégén rajtam lógott, még pisilni sem mehettem el, hogy ne kiabált volna utánam :oops: :lol:

Henus, hát, nem volt igazán nudli a vizsga, de már túl vagyok rajta. Ha nem lenne itt a kis Pocaklakókám, biztos sokkal jobban paráztam volna, meg kikészültem volna az előtte való napokban, de most így ösztönösen nyugodtabb voltam, magamhoz képest nem parátam annyit, mint nélküle tudom, hogy tettem volna. De így is jutott neki a plusz adrenalinból :wink:

Pimpoka, sajnálom, hgy titeket ennyire szívattak anno.

Nircee, sajnálom, hogy neked ennyire negatív élmények maradtak a tanulással kapcsolatban. Egyszer hátha még megjön a kedved az iskolához :wink:

Andi, örülök, hogy Bogit felvették az oviba!!Tényleg, látta másik doki Bogi leletét, vagy nem voltatok? Roni babád hihetetlen ütemben fejlődik! Nagyon ügyi! Jól áll Boginak ez a rövidebb haj, ügyes fodrász vagy!:lol:

Tüccs, Tusi, édesek a lánykák! Tüccs, csini a pocakod, tényleg nagy az időhöz képest. Teljesen érthető, hogy fáradt vagy, meg hogy fizikálisan megterhelő, hiszen még alig lépted át a 2. trimesztert, és tudjuk mindannyian, hogy az elsőben mindenki csak aludna legszívesebben. Az ikrekkel meg biztos még nehezebb, meg most már ott van Dóri is, aki után rohangálnod kell. Én is fáradtabbnak érzem magam most, mind Sárikával, hiszen mellette nincs megállás.

Piroska, Didri hatalmasat nőtt, nemsokára ő is kis hölgy lesz, nem baba!

Giga, nagyon édesek lehetnek együtt a gyerkőcök, ahogy "játszanak", meg ahoogy Lili foglalkozik az öcsikéjével. Kíváncsi vagyok, Sára mit fog szólni a testvérkéhez. Sokszor elgondolom, hogy nemsokára ketten fognak rosszalkodni, meg rohangálni körülöttem :lol:

Szantre, jobban van már Márk popója?

Piroska, Szantre, hogy álltok a vizsgákkal? Sok van még hátra? Hogy bírjátok? És a gyerekek?

ANETTNEK utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Csajok, mennyire meccsesek az uraitok? Nálunk minden este meccs van, engem ugyan hidegen hagy, de Balázs nézi. Már a gyerekre is átragadt a foci láz, ezzel kapcsolatban két sztori:
Fürdenek fent a kádban, én lent vagyok. Hallom, hogy Sárika sír, megyek fel, hát nem sírás volt, hanem kiabáltak, dobálták a kislabdát a vízbe, "DÓL, DÓL" csatakiáltásokra hittem azt, hogy sír
:lol:
Tegnap meg kint voltunk a konyhában, mondom Sárikának, gyere, menjünk be a szobába játszani. Erre ő: "Nem, mettet néni" (meccset nézni) :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Kedden lesz az utolsó vizsgám, úgyhogy még tanulok, de ha letudtam ezt a félévet, akkor ígérem, mindenkinek írok!

Most lenne (még) egy kérdésem:
Mióta Márk nem szopizik, vacsira tejpépet adtam neki, meg is eszi, ezzel nincs gond, de nem nagy ő már ehhez? Mit lehetne neki vacsira adni ennyi idősen? Ti mit adtok a gyerekeknek?

Jó éjt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Katica GRATULA!!!! :):):)

Szantre: Szurkolok! :)

Nekem szombaton van az utolsó vizsgám, utána esteleg hátha lesz több időm ... :)
Lányok, a leány sokszor csak úgy hajlandó aludni, ha tolom babakocsiban, már nem bírom a kilómétereket, kész vagyok. Van, amikor van kedve és elalszik otthon, de van, hogy csak akkor, ha tologatom a hátsóját. Fog ez változni szerintetek?

Szép napot mindenkinek!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

szasztok!

Nircee!
Én is akartam írni,hogy nem rossz ötlet az ajándék,én mindég úgy tértem haza a korházból,hogy ezt a tesókád hozta neked onnan ahonnan jött!Nem nagy ajándék,Roli annak ideén könyvet kapott meg egy kifestőt!most amikor Zsanival jöttünk haza akkor Anett egy kifestőt és kockákat,Roli pedig egy autós könyvet kapott,bár ő már tudja,hogy mi a hejzet így ő csak azért kapott,hogy ne érezze kirekesztetve magát!Ne legyen sértődös!Mindenféleképpen jó ötlet az ajándék!!!!! :wink: :D
tusi!
Milyen kis vigyori a csajod!Édes! :wink: :D
Katica!
GRATULÁLOK!!!!!!!
Meccset együtt nézzük apával,mert én nagyon szeretem,de csak ezt a fajtát!A magyarokat kinem állom!Amit most látunk az foci,látványos pörgös és izgi!Nekem bejön! :oops: :lol: :wink: Zsani is nézi velünk,ő is mondja,hogy góóóóóól,góóóóóóóóól!Mutatja,hogy labda dúúúúr bácsi!Nevet nagyokat szokta azt is mondani,hogy gurul labda góóóóóól!Olyankor mindég felteszi a kezét és kiabál! :lol: :wink:
Aztán mikor fél idő van (a 6-os meccseknél volt ez)már megy a fürdőbe és vetkőzik,mondja,hogy Zani pancsi jó-jó!? :lol: Amiikor meg elálmosodik akkor mindég hozza a takaróját(okorá)meg a kispárnáját(párna) a nappaliba,felmászik a díványra és hív engem,hogy anya cicike Zani tente! :D arany pofa egy csaj,megtudnám zabálni néha.Tudnék még jó pár dolgot mondani,de nem csak az enyém a topic,meghát lassan majd ti is megtapasztaljátok a saját gyerkőceiteken,a nagy fejlődéseket!Úgy mint VERNA! :wink: :D
Szantre!
Én sokat adtam annak ideén,májkrémes kenyeret,virslit,krémtúrót joghurtot,de szerintem nyugodtan adhatod neki a tejpépet!Úgy is észreveszed,hogy ha kevés lenne,mert akkor követelni fog még! :wink: :D
Megy a drukk neked is!

sziasztok!szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így kutyafuttában, de jelenleg azt sem tudom fiú vagyok -e, vagy lány, annyi dolgom van.

TALI-BABABULI NÁLUNK LESZ, CSÜTÖRTÖKÖN! 10 órától lehet jönni. Kérlek jelezzétek, hogy ki az aki jön (tud jönni). Priviben küldök elérhetőséget, ha olyan is jelentkezne aki még nem volt nálunk. Ha sokaknak nem jó a csütörtök, akkor áttehetjük péntekre.
A babókat nagyon ne öltöztessétek ki, mert kerti bulizást tervezek, ugrálóvárral, játszótérrel, medencével (remélem jó idő lesz). Így játszóruhában gyertek.
Vendég

Ja... Az elmaradt, hogy mindenkit szeretettel várunk!
Vendég

hi!
ha érdekel valakit, olvassátok el, de aztán a mérgeteket ne a gyerkőcön töltsétek ki. nekem kedvem lenne a kedves cikkíró pasast jól péppé verni... :evil:

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

lehet, hogy a téma bizonyos részeiben van igazsága, de akkor sem kellene ilyen lekezelően és gusztustalanul fogalmaznia...
andibab

Hú, az ilyen bunkó parasztnak legszívesebben letépném a fejét!!!!Hogy lehet valaki ekkora arrogáns állat????Ráadásul apa az ilyen? Még hogy akkor lesz valaki antiszociális, meg kommunikáció képtelen, ha az édesanyja mellett van!!!Szüksége van annak a gyereknek arra! Nem, az jobb, ha már pár hónaposan bölcsibe dugjuk a gyereket, csak este lát, jó a dadus, majd ő megtanítja beszélni, biztos nem lesz akkor antiszociális, hiszen a bölcsi majd felneveli :twisted: :twisted: Nem tudom milyen karrierista lehet ennek a kis mocsoknak a felesége, ha ilyen cikket tudott írni.....
Na, jól kimérgelődtem magam, most megyek játszani a nem bölcsis kislányommal!!!!!

Köszi a gratulációkat, lányok! :wink:

Pilla, mi úgy néz ki, tudunk menni, nagyon örülök a lehetőségnek :D Küld légyszi privit.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szantre!
Mi tápszert eszünk estére. Dóri még képtelen végigülni egy májkrémes kenyér elfogyasztását. Sajnos.

Én is nézek focit, szeretem a jó meccseket és most azok vannak leginkább. :D

KépKép
tüccs

Jaaa, de tirpák vagyok, Katica nagy GRATULA!!!!!

Henus, írtam privit a csizmaboltról!!

KépKép
tüccs

Katica, gratulálok!!!! :lol:
És nagyon tetszik a hozzászólásod a cikkhez!!! :lol: Ki sem néztem belőled az ilyen szavakat, hogy "mocsok" :lol: :lol:
Én sem fűzök hozzá többet, csakhogy bekaphatja. Szerintem nálánál 1000x elismertebb gyermekpszichológusok bebizonyították már az ellenkezőjét annak amit ír. :lol:

Tüccs, kössz a privit, a héten mindenképpen megnézem, mert van más dolgom is Hatvanban! :wink:

thenus

Hát én is elolvastam a cikket, de az az igazság, hogy ez az ember, meg még sokan olyan országokkal hasonlítja össze Magyarországot, ahol a férj fizetéséből kényelmesen meg lehet élni és az anyuka otthon maradhat. Amúgy meg egy csomó anyuka ilyenkor tanul és nem savanyodik be. úgyhogy nem tudja, miről beszél ez az ember.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nekünk jó a csütörtök vagy a péntek is, címet nem kérek, szerintem odatalálunk! ;)
Játszós ruha természetes! Köszönjük a meghívást!

A cikket én is olvastam, véleményem hasonló... Aki akar, menjen dolgozni (jó, ne rögtön), de ne legyen már kötelező!!! (A gyerekeknek amúgy 3 éves kortól van szükségük kortárs-közösségre, addig bőven elég, ha a játszótéren haverkodnak).

Vizsgázóknak megy a drukk, aki meg már túl van rajta, annak gratula! :) (Ja, igen, besavanyodás ellen jó (lenne) a tanulás, de mintha pont mostanság törölték volna el a gyed alatti tanulás ingyenességét... :roll: )
Vendég

Sziasztok próbálkozok aí képekkel mert nem sikerül, bocsi ha zavarlak titeketKép
tappancs28

ok ő a fiam 6 éves és a szülinapi sütit eszi , próbálom a többit is össze szerkeszteni majd szakaszosan döcögve felkerülnak a képek, de pocifotó nincs mert elrontottam a gépet :oops: de igyekszem előbb utóbb hozni.

A 3 év korköülönbség nálunk bevált jó ennél kevesebbet idegilag nem bírnék :lol: .A páromék közt 4 év van Ő azt mondja az már sok, megpróbálom a többi képet egy lány egy anya képet feltenni minden jó puszi
tappancs28

Kép
Kép
Kép
Kép
tappancs28

Bocsi sok helyet elfoglaltunk de most jöttem rá mit kell tenni , hogy látható legyen közel egy hónapig tartott míg találtam progit, nem vagyok valami őstehetség a gépezésben :wink:
tappancs28

-sziasztok!
Húúúúúúúúúú Andibab!
Véleményem megeggyezik Katicájéval! :twisted: :twisted: Én 10 éve vagyok ithon(élek az "állam"pénzéből.amivel kitörölhetem a seggemet)Nem savanyodtam be,én igen is nőnek érzem magam,ja és nem dugom a gyerekemet bölcsödébe ,csak,hogy nehogy lemaradjak valamiről!Nem a szomszéd és nem a nagyszülő neveli fel a gyerekeimet,hanem én és erre büszke is vagyok!Igaz,hogy nem vet fel a pénz,de nem is szorongunk.a gyereknek igen is az annya mellett a helye ,amikor pedig eléri az ovis kort mehet szépen a saját kortársai mellé ismerkedni,tanúlni,játszani stb....!ÁÁÁÁ mindegy ez az ember nem normális!Bocsika ha esetleg valakit megsértettem nem állt szándékomban! :!: :oops: :? :evil:
Pilla!
Nagyon szivesen mennénk,de nem jön nekünk össze,hiszen 3-om gyerkőccel nem indulok el egyedűl. :oops: :? :( Jó szorakozást nektek és készítsetek sok-sok képet! :wink: :D
Tüccs!
Bizony nagyon jó meccsek vannak mostanában!a tegnapi is nagyon jó volt.Török-Cseh!Jó csattanós volt a vége! :lol: :wink:

Mára köszönök!mindjárt kezd a meccs! :lol: :wink:
Jó éjt mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tappancs!
Szép családod van! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

"Európa fejlettebb részén évtizedek óta jóval rövidebb időre jár pénz, mert a nőnek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, hanem az alkotó munka. "

Nnnna. Pont emiatt a felfogás miatt ilyen a világ, amilyen. Pont amiatt vadultak el a gyerekek, mert mindenki más nevelte, csak a saját anyja nem.... Egy nőnek IGENIS a játszótér és a cumisüveg a természetes közege, talán a "kedves" úrnak többször kellett volna biológiaórára járnia. Ááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Régen, mikor a gyerekek az anya szoknyája körül futkároztak egész nap, nem volt ennyi elvadult, antiszociális, neveletlen gyerek, mert ha kezdett elkanászodni, bizony kapott egy jó nagy pofont. Akkor még tisztességre, udvariasságra NEVELTÉK az anyák a gyerekeket. A bölcsiben csak azt tanulja meg minél hamarabb, hogy csak az erőszakosabb és az erősebb érvényesül, a gyengébb vesszen csak. És ezek mennek tovább oviba, iskolába.
A legnagyobb baj szerintem az, hogy nagyon sok jelenlegi anya is bölcsiben nőtt fel, így természetesen már a fent említett értékeket sem tudja átadni, csak a farkastörvényeket.

Félreértés ne essék, vannak helyzetek, mikor az anyának nincs választása, mert vissza kell mennie dolgozni, vagy tényleg fontos a karrier. De - és ez az én véleményem, nem kell velem egyetérteni - én 1-1,5 éves kor előtt nem tenném lehetővé a bölcsődei elhelyezést. Ha egy anya ennyit nem bír ki a gyerekével otthon, akkor ne szüljön. Persze az állam részéről ezt viszont támogatni kellene.

Hű, bocs, sokat írtam, és nem is hiszem, hogy kíváncsiak voltatok a véleményemre, de ki kellett írnom magamból.

Tusi, Tappancs,
édesek a gyerekeitek!!!!!!

Tüccs,
igenis nagy a pocid a korodhoz képest!!!!!! Lesz még Neked is akkora, mint az enyém, ne aggódj! :wink: :lol:

Pilla,
köszi, mi 98%, hogy ott leszünk!!!!! Én addigra már rendbejövök remélem, az egyetlen, ami az utunkba állhat, ha Marci a szerdai oltás után belázasodik.

Foci,
szerencsére a férjem ki nem állhatja, csak 1-1 meccset néz, ha nincs jobb a tévében, de kizárólag EB-t vagy VB-t. Magyart ő sem hajlandó megnézni egyáltalán. Így Marci is kimarad a buliból, de azt vettem észre, hogy a labdát sem szereti, belerúg 1-2-t, majd eldobja 1x és kész. :D :D :D :D

Szantre,
én reggel-este junior tejet adok, ami olyan, mint a tej, de dúsítva van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint a tápszer (én annak is hívom). Elvileg 3 éves korig ezt ajánlják pl. tej helyett. Úgyhogy nem történik semmi, ha tejpépet adsz Márknak.
Az az igazság, hogy én meg pont azon parázok, hogy ha nem kap napi 4-5deci ilyen tápot/tejet, akkor a rendes kajából nem tudom neki a növekedéséhez szükséges összes fontos anyagot biztosítani. Nagyon össze-vissza eszik Marci, sokszor annyira keveset, hogy alig várom, hogy legalább az esti tápiját megigya, hogy kellő vitamint kapjon.
Ja, az igaz, hogy az esti tápi előtt 1 órával kap vacsit is, ami vagy egy szendvics (ől. májkrémes, sajtos, sok-sok paradicsommal) vagy egy krémtúró, attól függ, napközben mit és mennyit evett.

Katica,
GRATULA!!!!!!! Most már csak pihenj!!!!!!!!

Piroskának és Szantrénak meg mennek a drukkok, mint eddig is!

Na, eldugulok mára. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Tiop!
Megírnád nekem mennyi "sok" pénzzel jár a főállású anyaság??? Mitől függ az összeg, ha egyáltalán függ valamitől. :roll:
Csak mert gondolkodom én is rajta.
Jöhet priviben is. Köszi!!!

KépKép
tüccs

És még valami, aztán tényleg megyek:
nem tartom magam ősanyának, és igenis fontos nekem is a karrier. Mindig is éles eszű, pörgős, multikulturális embernek neveltek, és mások is ezt tartották rólam.
De most nem ennek van itt az ideje, most a gyerekeim a fontosabbak, a munka és a karrier még várhat. Persze nem túl sokat, ezt régebben már kiveséztük, de azért 3-4 év kihagyás még pótolható.
Na mindegy, érdekes, hogy mindig a férfiak nyilatkoznak e témáról. (Kivéve Dobrev Klára, de róla inkább nem mondanék semmit)

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszi a csajszit dicsérő szavakat! :D

Katica
Gratulálok a vizsgához!!!

Hú lányok! Úgy látom rendesen kihozott a sodrotokból titeket is ez a cikk. Nekem is hasonló érzéseim vannak! Teljesen egyetértek veletek!
Szívem szerint én is itthon maradnék míg Zsófi oviba mehet, de sajnos abból a huszonezer forintos GYES-ből már tényleg nem tudnánk kijönni. Sajnos a házvásárlás miatt nekem muszáj dolgoznom ha letelik a GYED így Zsófi pedig bölcsis lesz.
Már most félek tőle! Meg fog szakadni a szívem ha majd ott kell hagynom sírva, de sajnos nincs más megoldás. :cry:

Tök jó, hogy így összejöttök lányok! Sajnos az én vezetési rutinommal nem merek Zsófival kettesben elindulni Csömörre, apa pedig nem lesz itthon, szóval nekünk is maradnak a képek.

Azért jó bulizást! Szurkolok, hogy jóidő legyen, mert egész hétre esőt jósoltak. Bár mai is tök jó idő volt.

Szép estét
Márti
Vendég

Sziasztok!

Nircee, pontosan ezeket gondoltam én is amiket leírtál a cikkhez, csak nem volt erőm kifejteni. És azzal is egyetértek amit a bölcsiről mondtál. Én sem engedném. Én azt szoktam mondani, hogy ha az állam olyan társadalmat akar amiben az emberek normális értékeket képviselnek, ott kell elkezdenie a reformációt, hogy abból a pénzből amiből bölcsödéket épít, és tart fenn, inkább megemelné a GYEST. :roll: :x De ezeket az összefüggéseket szerintem már túl magas megérteni a politikában.

Pilla, egész nap agyaltam ezen a babatalin. Nagyon mennék. Már tök jó volna találkozni. De nekem az a gond, hogy nem merek Csömörig elindulni ketten Szonjával. Ugyanis ő max Gödöllőig birja ki a gyerekülésben. Ciki vagy sem, ez van. :oops: Szóval kettesben nem túl messzire szoktunk autókázni... :oops:

Tappancs, nagyon helyesek a gyerekeid!
:wink:

thenus

sziasztok!
Tüccs!
Elküldtem a privit! :wink:
Bölcsöde!
nos én még,ha akarnám sem tudnám bölcsibe járatni Zsanit!Mogyoródon van ugyan,de telt ház van állandóan és már hónapokra előre levan fikszálva minden hely!ahogy 1 gyerkőc "kiöregszik",úgy megy egy másik gyerkőc a helyére!Állást három gyerek mellett meg k.......a nehéz találni!Valahol még az 1 gyerek is hátrány,szóval csak hallgasson el a cikk írója!Persze akinak van nagyszülő(aki bármikor tud "ugrani")sokkal jobb hejzetben van!Semelyik munkahely nem szereti ha pl minden hónapban 1x2x othon marad az anyuka mert lebetegedett a gyerkőc!Namármost az ovis kor kezdetén majd minden gyerkőc így kezdi!Legalábbis ez a tapasztalatom,és nem csak saját magamon hanem máshol is ezt láttam!Nekem nincsen mindennapos segítségem anyuék Fóton laknak (nem is várom el tőle,hogy szaladgáljon)kocsi nincsen,törlesztő részlet van a házra,nyaralni utoljára (hosszabb ideig)akkor voltunk amikor roli 2,5 éves volt, stb........,de van 3-om szép gyerkőcöm akiket én nevelek és nem az "állam"!!!!!!!!!!! :!: :wink:
Persze megértem a kivételes eseteket,amikor nagyon muszály bölcsibe vinni a gyerkőcöt! :wink: :!:

Sziasztok!Szép napot mindenkinek! :wink:
Ja és megint csak leírom,hogy nem megsérteni akartam senkit,ha esetleg sikerűlt volna! :oops: :? :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop

Nem írom a helyesírási hibáimat,mert úgy is tudjátok,hogy sok van! :oops: :? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla:
A csütörtök nekem is jó, de nem tudom, hogy menjek oda, mert én csak azzal a busszal tudok menni. Meg kellene néznem, mikor jár. Hol lehet azt megnézni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Henus, Nircee, tökéletesen kiegészítettétek az én véleményemet is, amiket tegnap nem írtam le, csak dühöngtem :oops: :oops: :wink: Ugyan ezeket gondolom én is. Meg lehet nézni Amerikát, ahol bölcsibe dugják a pici babákat is, és hány iskolai lövöldözés van, mert a gyerek kicsi korában nem kapta meg az anyai gondoskodást.....na, itt témát lezártam.

Tiop, írok mindjárt privit neked.

Szép napot mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jóreggelt!!!!

Laurának boldog névnapot kívánunk!!!!

KépKép
tüccs

Lányok, tud valaki valami fini cseresznyés süti receptet? Kaptunk egy csomó cseresznyét, és sütnék valamit.

Tiop, az előbb elfelejtettem írni, hogy a te hozzászólásoddal is megegyezik a véleményem :wink:

Tappancs, nagyon szépek a gyerekeid!!! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica
Cseresznyés rétes?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát, szerintem a szocializáció szempontjából a legideálisabb a nagycsalád lenne: több generáció együtt, sok gyerek, stb. - végül is ez a természetes állapot...
Nagyanyáink, dédnanyáink korában sem törődtek a szülőt többet a gyerekekkel, sőt! Állandóan velük volt ugyan a gyerek, de külön nem játszottak velük, hanem vitték magukkal a mezőre kapálni, stb. A testvérek egymást "nevelték" - én pl. apukáméknál látom, hogy milyen jó is az!
Jelenleg ilyen családmodell már nem nagyon van, azt meg kevés család engedheti meg magának, hogy az anyuka otthon legyen 3 évig, minimális jövedelemmel...
Szóval bölcsire igenis szükség van: nálunk a tágabb családban 2 évesen már be szoktak kerülni a gyerekek, ha nincs kistesó. Nálunk is csak azért nem megy Lolo bölcsibe, mert tervezünk tesót max. 3 év korkülönbséggel.
Lolo másodunokatesója bölcsis, de azt kell mondjam, Lolo sokkal határozottabb, erőszakosabb, jobban tudja érvényesíteni az akaratát, szóval ez gyerekfüggő is.

A legideálisabb az lenne, ha az anyák otthon tudnának dolgozni, esetleg részmunkaidőben - erre van pillanatnyilag a legkevésbé lehetőség.... :(
Vendég

Sziasztok!
Ezt a paraszt f.szt! Nagyon egyetértek az előttem szólókkal. A bölcsiről meg annyit, hogy Lili nem lesz bölcsis, de Bulcsú már igen. Sajnos mi sem engedhetjük meg magunknak, hogy itthon maradjak a gyes alatt. Így Bulcsú 2 éves koráig lesz itthon sajnos. De én nem hinném, hogy ezzel rosszat teszek neki, mivel ő addig is gyerektársaságban lesz. Megtanulja, hogy mi az osztozkodni, elkérni, elvenni, alkalmazkodni, hiszen van egy nővére, aki a nap 24 órájában vele van.

Tappancs!
Tényleg szépek a gyerekeid! Biztosan büszke vagy rájuk. :wink:

Pilla!
Én is úgy mennék a babatalira, de még nem lesz itthon a kocsi, mert Attila még 1 hónapig azzal kénytelen járni, mert a motorra meg akarja csinálni a rendszámtáblát, és az sajnos ennyi ideig tart. :? Remélem lesz még majd ilyen, és akkor elmegyünk!

Szantre!
Nagyon szorítunk ma neked!!!

Laurának mi is sok-sok boldog névnapot kívánunk!!!

Kép
Kép
giga1

Most kaptam, passzol a témához! ;)

Csak egy Anya?

Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei
hivatalban a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása.
A nő hezitált, nem igazán tudta, hogyan határozza meg a munkáját.
"Úgy értem" - magyarázta a hivatalnok - ''van munkája, vagy csak egy...?"
''Persze, hogy van munkám,"- csattant fel a nő, - ''Anya vagyok."
''Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő
szó!"- hangsúlyozta a hivatalnok.
Egészen addig a napig nem is jutott eszembe a történet, amíg egyszer
csak ugyan ebbe a szituációba nem kerültem a polgármesteri hivatalban.
A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott,
hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint:
"Hivatali Vallató" vagy ''Városi Nyilvántartó".
''Mi a foglalkozása?" - kérdezte.
Mi késztetett rá, hogy ezt válaszoljam, nem tudom. Csak úgy kibuktak
belőlem a szavak:
''Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok
területén.''
A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében és úgy nézett
rám, mint aki rosszul hall.
Megismételtem lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat. Majd
csodálattal néztem, amint a kijelentésemet fekete nyomtatott betűkkel
a hivatalos nyomtatványra írta.
''Megkérdezhetem," - kezdte a hivatalnok érdeklődéssel - "Pontosan mit
csinál ezen a területen?"
Hűvösen, minden izgatottság nélkül a hangomban, hallottam magam válaszolni:
"Továbbképző kutatómunkát végzek, (amit az anyák nem), laboratóriumban
és terepen, (általában úgy mondom: a házban és a házon kívül).
A főnökömnek dolgozom, (az Úrnak elsősorban, aztán az egész családnak)
szereztem már négy elismerést (mind lány).
Természetesen ez a munka az egyik legelhivatottabb a földön, (akar
valaki ellentmondani?) és gyakran napi 14 órát dolgozom (a 24 közelebb
áll a valósághoz).
De a munkám több kihívást tartogat, mint a legtöbb átlagos karrier és
az elismerés sokkal kielégítőbb, mint pusztán a pénz.''
A hivatalnok egyre növekvő elismeréssel töltötte ki a nyomtatványomat,
felállt, és személyesen kísért az ajtóhoz.
Amint ráhajtottam a kocsifelhajtónkra, a csodálatos új karrieremben
elmerülve, szaladtak elém a laborasszisztenseim--13, 7 és 3 évesek.
Az emeletről hallottam a gyermekfejlődési programunk új kísérleti
modelljét (egy 6 hónapos kisbabát), amint egy új hangmintát tesztelt.
Úgy éreztem, csapást mértem a bürokráciára! Úgy tűntem fel előttük,
mint aki sokkal előkelőbb és nélkülözhetetlenebb az emberiség számára,
mint "csak egy másik Anya''.
Anyaság!
Micsoda nagyszerű karrier! Különösen, ha egy cím is van az ajtón.
Akkor a Nagymamák "Vezető tudományos munkatársak a gyermekfejlődés és
emberi kapcsolatok területén '', és a Dédnagymamák
''Ügyvezető tudományos munkatársak"?
Szerintem igen!!!
És hiszem, hogy a nagynénik "Tudományos munkatárs helyettesek".
Vendég

Verna

Ez nagyon jó, komolyan mondom :wink: .

Bocsi a többi témában osztom a véleményt de nem fogom feszegetni mert újat nemtudnék írni.

Köszönöm a család dícséretét, büszkék vagyunk rájuk apával, aki szintén a csaslá büszkesége mert nagyon jó társ, családfentartó és apa.Akiért csak hálát adhatok ömlengés nélkül őszintén.

Szantre++++++

Bocs rohannom kell tovább minden jót sziasztok
tappancs28

Sziasztok!

Nem akartam ennyire felkorbácsolni az indulatokat, bocsi! De annyira leszállt a vörös köd, hogy inkább nem írtam le semmit, rátok hagytam a vélemények kinyilvánítását, mert azt talán az enyémet a moderátorok ki is szedték volna... lényeg, hogy úgy derékszíj alatt egy kicsivel megkurtítanám az ilyen pasast... :evil: :twisted:

Verna,
ez igen!!!!!
kábé ezt vágta egy kolléganőm a főnöke fejéhez, aki lazán közölte, hogy a kedves "babavakációzó" ingyenélő kolléganők ne ugráljanak, ha rosszabb beosztásba kerülnek, miután méltóztatnak visszajönni dolgozni... :evil:

Pilla,
sajna mi sem fogunk tudni menni, de a képeket nagyon várom!!

Tiop,
utólag boldog névnapot... :oops:
a helyesírásoddal meg ne foglalkozz, én már nem is élvezném a hozzászólásaidat, ha nem ilyenek lennének! igazi egyéniség! és szerintem bájos... :wink: :D
andibab

Sziasztok!

Millió bocsi, de egyszerűen nincs időm, semmire. Nemsokára jönnek anyuék és még az ebéd sehol sincs. Még joghurt tortát is szeretnék készíteni Lajura névnapjára.

Köszi a köszöntéseket!

Piroska, a csömöri busz menetrendjét a www.csomor.hu oldalon tudod megnézni. Mondanám, hogy elmgyek értetek, de holnaptól megint nincs autóm. Priviben küldöm a címet.

Puszi!
Vendég

Pilla
megnéztem a menetrendet, csak még erőt kell gyűjtenem, hogy el merjek indulni :). De szerintem menni fog, van egy busz, ami 10,10-kor indul az Örsről. Hol kell leszállni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Olvastam, már tudom. Köszi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Boldog névnapot Lajunak :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Boldog névnapot kívánok Laurának!
Kép
Andibab!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna!
Nagyon jó ez az idézet! :wink:

Kép
Kép
giga1

Katica!

Meggyes pite (cseresznyével is jó)
20dkg liszt
4 tojás
25dkg cukor
20dkg margarin
Kevés sütport is szoktunk beletenni, úgy jobban feljön a tészta.
Vajat megolvasztani, tojássárgájával és a cukor felével kikeverni.
Beleönteni a lisztet. A tojásfehérjét a cukor másik felével kikeverni. Majd az egészet összekeverni. Sütűpapírral kibélelt tepsibe önteni, belepotyogtatni a cukrozott (mi szoktunk fahéjat, kakaót is tenni) gyümölcsöt. 30-40 percig sütni.

Nagyon finom! :wink:

Bocsi az összevissza mondatokért de Zsófi itt ül az ölembe. Csak gyorsan leakartam neked írni a receptet, ha esetleg még nem sütöttél.

Sziasztok
Vendég

Köszi Tusi, a receptet, még nem jutottam odáig, de mindjárt neki is állok :lol:

LAURA, NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?