Új privát üzeneted érkezett!

Berni! Tesóm a 12. hét után kezdte a rókát! :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi: hú, ez tényleg nagyon jó ötlet, köszi! Apukám szokta mondani (és ez bók!): Hiába, a rutin, meg az évek... :D És tényleg!

Torna: akkor Rékuci felejtős, nem igazán vagyok egy tornászbajnok sajna. Azt hiszem, amíg dolgozom, marad a sok séta meg mellette a pihi, hogy ne legyen baj se (erőm sem lenne meló után még elmenni jógázni vagy tornázni valahova :( ), aztán majd ha már nem dolgozom, eljárok valahova. Addig meg figyelgetem a tippjeiteket. :)

Lbernuska: Az igen, nem semmi! Viszont azért valószínűleg van különbség aközött, ha vki minden nap vezet (esetleg) nagy távot, vagy ritkán, de akkor szintén nagy távolságon kell az öv mögött ülnie.
Nem azt mondom ezzel, hogy meg lehet szokni, de szerintem biztosan van a kettő szitu közt különbség.
bébic

Bébic! :oops:

Kép
zölddisznó

Torna:
Én a terhességem előtt kb. egy évig nem tornáztam (meg is lett az eredménye), de előtte heti 2 step aerobic, meg néha úszás az megvolt. És most attól tartok, hogy mivel a kondim nulla, így a szülés sokkal nehezebb lesz.

Bébic!
Vannak light-os terhestornák is. Nálunk Érden pl. van ingyenes is az SZTK keretein belül. De van vizi torna is, Aquanatal a neve. Én ezeket szeretném majd kipróbálni, állítólag utóbbi nagyon jó felkészítő a szülésre. De sajnos még el vagyok tiltva ilyenektől az első trimszeteres vérzéseim miatt... :-(

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Ha abbamaradt a vérzés, és teljesen zárt a méhszáj, nincsenek görcseid, akkor a 14. hét után tuti mehetsz majd vizitornára. Csak kérdezd meg a dokidat!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Most jöttünk vissza munkahelyre a kórházból, ahova mentő szállított be, rettenetes hasgörcsök miatt. Nem bírtam felegyenesedni, nyögtem és fetrengtem csak. Bent csináltak egy UH-t, amin az jött ki, hogy a baba él, jól van, mocorogok, CRL:50mm, nyaki redő oké, orrcsont van. UH után az orvost vártuk még mindig iszonyatos hasgörcsök mellett, mikor el kellett mennem a mellékhelyiségbe és akkor meg rámtört a hasmenés. :( Akár az is lehet, hogy bélgörcsöm volt. Bár ahhoz talán ez túlságosan erős volt és nagyon lent éreztem. Lent a baba táján.. Elég sokat vártunk az orvosra, mert épp műtött. Miután megjött, megvizsgált, megnézte a vakbelem is, azt mondta rendben talált mindent. Akkor már nem görcsölt annyira a hasam, így azt mondta menjek egyelőre haza és szedjek 3*2 MagneB6-ot, mert az izomlazító.
Hát ilyen volt a délután. :(

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Huh! Hála istennek a babával minden rendben. Gondolom, hogy megijedhettél szegénykém! Gyorsan menjen ki belőleg a hasgörcsöt okozó sietős barnamaci! :twisted: :wink:

Kép
zölddisznó

:) Barnamaci kiszabadult, a hasam sajnos még nincs teljesen rendben, de az erős alhasi görcs megszűnt, baba jól van és ez a lényeg!! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja és képzeljétek a mentősök először a szülőszobára toltak, én meg néztem nagyot a fájdalmak között, hogy mi, most szülni fogok 12 hetesen vagy mi van?! :) Aztán bent a nővérke kedvesen elutasította őket, hogy ők nem fogadnak 12 hetes kismamákat és vigyenek a szülészeti-nőgyógyászati ambulanciára. :) Hehe.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Basszus, ez nem semmi!!! Jól a frászt hozta rád a hasad!!! Nem lehet, hogy vmi jó kis vírus támadta meg az emésztőrendeszered? Tök jó, hogy a babával minden ok!!! És visszamentél a munkahelyedre? Miért nem inkább haza egy kis pihizésre? Jobbulást neked!!!

Kép
Kép
lbernuska

Zölddi!
Dokim azt mondta, hogy 3 hét vérzés nélkül és mehet mindenféle aktívkodás. Ez a 3 hét már szerencsére letelt és bízom benne, hogy most már így is marad. De azért még várok 1 hetet, jövő héten megyek dokihoz és akkor megkérdezem újból.

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi: ne pirulj, tessék élvezni a bókokat, azok azért vannak! :lol: :lol:

LBernuska: Köszi a tippet, majd utána fogok nézni, nincs-e vmi esetleg a Péterfyben is.

Hú, Aida, nagyon megijedtem, ahogy olvastam, amit írtál...szerintem ha vki látott volna, csak annyit lát, hogy kerekedik el a szemem...Jól rádijesztett a pocakod!
De nagyon örülök én is, hogy már jobban vagy.
Amúgy így nyári időszakban szerintem is simán lehet vmi enyhe vírusos izé, de tényleg az is lehet, hogy kakimanó gondolta úgy, hogy elsüti ezt a hülye viccet! :evil:

Amúgy most ennek kapcsán jutott eszembe, hogy ilyenkor nem lehet az is, hogy a szervezetünk....hm...nemtok jobb szót rá, "felerősíti" az efféle fájdalmakat....mondjuk míg egy ilyet átvészeltünk előtte két lábon, addig most valahogy sokkal jobban fáj...vagy nemtom, ez nagy hülyeség lehet? :oops:
Nekem a pukival volt így még az elején...
bébic

Sziasztok!

Aida! Jaj, az első sorok olvasásakor megijedtem, hogy valami nagyon nagy baj lesz, de megnyugodtam, hogy "csak" valami heveny bélműködés a ludas. Pihizz és diétázz.

Mi ma voltunk 12 hetes uh-n :D ! Nagyon édes volt az Angyalkánk, sokat kalimpált-integetett is talán :lol: -, meg forgolódott. Közel 7 cm, minden rendben a helyén és 12 hét és egy naposra datáltak. Szóval egy héttel kevesebbnek, mint a vonalzós kalkulátorom :) . Sebaj, jó volt látni.

A tesóknak is nagyon tetszett, bár Dorka oviban volt, így "csak" a hírt és a képet tudtuk neki megmutatni, de annyira örült a kis Drága :D :lol:
Tisztára odavolt, hogy 3 kistesója lesz! :D De megígérte, hogy titokban tartja, amíg mi azt nem mondjuk, hogy szabad a gazda. :D
Vendég

Sziasztok.
Sajnos nem jó lett az AFp eredményem. Alacsony lett így holnap megyek a dokimhoz uhura és ad beutalót a barossba is genetikaira. Aki esetleg volt ott azoktól kérdezem hogy kell időpont? És ha kell akkor menniy idő múlva adnak? Már ha volt már ott valaki az előzőekkel?

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera képzeld egyik ismimnek is alacsony lett az afp-je és tudod mit mondott erre a védőnénink?:hogy valószinűleg kislánya lesz annál szokott alacsony lenni!!!Remélem hogy nálad is csak ennyi a baj...vagyis a te esetedben nem is lenne olyan nagy baj egy kiscsaj!

A szelek engem is folyamatosan nagyon bántanak,de nekem ez a császárom óta létezik,utána olvastam és valószínüleg összenőhetett a bél fala a heggel a hasfal sebével,és ez irtózatos fájdalmakat okoz.Én kerüök is mindenféle babot,káposztát,vagy csak nagyon keveset eszem belőle egy Renneé kíséretében.Aida vigyázz magadra,ha ilyen hasgörcsös vagy nagyon figyelj oda az étkezésre,igyás rostos gyümi vagy zöldségleveket sokat.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Olvasgattam, hogy 12+1 idős várandósan már 60 mm-es a CRL. Nekem miért csak 50 mm?? Miért lett ő ilyen csepp? Vmit nem jól csinálok? Mit kéne ennem, hogy a baba jól fejlődjön?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja, azért nem mentem haza a kórház után, mert az nagyon sok idő lett volna, rettentő messze lakunk:( és így jobbnak láttam a 10 percre lévő munkahelyemre visszamenni, ott úgyis engedték, hogy pihengessek.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!
Vera:
Mennyi lett az AFP-d? Tényleg kislányoknál alacsonyabb, Annámmal 0.8 volt, még éppen jó...

Övterelő:
Nekem Annával is volt, most is lesz. A Minimanóban Pesten lehet bérelni 6 ezerért övterelőt, amit, mikor visszaviszel, levásárolható az összeg egy az egyben. Mi most is így csináljuk majd, így gyakorlatilag ingyen van :wink:

Bernus:
Eddig nem hánytam egyáltalán, igazság szerint kicsit meg is örültem, hogy mégis van tünetem.. :)
Nem viselt meg gyáltlán, olyan jóízűt ettem utána, ráadásul több is fért :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida: Húha... ez durva volt :((( A lényeg, hogy minden OK. Gondolom most szeded a magnéziumot. (A no-spa is mehet ha nagyon görcsölsz). Sajna a napokban betett nekünk az időjárás, 3 napig marékszámra szedtem a magnéziumot úgy keményedtem... volt, hogy alig tudtam felállni... és mindez a hülye idő miatt.

Harivera: Szerintem ne parázz semmi miatt viszont ha nem csináltattát integrált vagy hasonló tesztet (bocsi, nem emlékszem) lehet, hogy rá kénne szánnod azt a 25e-t és megcsináltatni a négyest... (azt pont az AFP körül szokták levenni... amikor legutóbb voltunk az Istenhegyin, pont ott volt egy kismama aki a rossz AFP miatt rohant el levetetni... de Bolgárkerékben is SOS megcsinálják!!!). Egyébként tök nagy kamu ez az AFP, már az is megbirizgálja ha reggelizel... vagy ha nem... vagy akármi... Tényleg csak feleslegesen ijesztgetik ezzel a kismamákat :((((

(na asszem ezért fogom megduplázni a vérvételes tesztet és csináltatom meg a 16. héten a négyest az AFP helyett... nehogy az legyen, hogy rossz az AFP én meg ott izgulok, hogy most meg mi van...)
Vendég

Nekem 0.7 lett és a többinél 1 felett volt jócskán és ugye fiúk lettek . Lányról afp értékem nicnsen ugyebár. Remélem hogy ez van csak mert ugye a 4d-n semmit nem láttunk. Minden rendben volt. Mindenét láttuk.
Háát megpróbálok a söfibe kérni. Ha még lehet.

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera! Milyen genetikára adnak beutalót? Az alacsonyabb AFP úgy tudom, nem genetikai rendellenességre utalhat. És tényleg lányoknál alacsonyabb!

Kép
zölddisznó

az alacsonyabb a downra a magasabb meg a velőcsőzáródásra utal... vagy fordítva... bevallom nem is foglalkoztam ezzel mert akkora kamu ez az AFP, csak azért van, hogy lehessen vele riogatni a kismamákat... mondjuk ha nem lenne akkor mást találnának ki:)))))
Vendég

Hú, nem, eltévesztettem. De úgy tudom, 0,7-2,5-ig jó! Gyönyörű kislány lesz!!!

Kép
zölddisznó

Csaki! Az AFP is csak egy szűrés, tényleg nagyon sok a fals riasztás.
Én sem értem, miért nem inkább az integráltat támogatják, mert az a négyes teszttel együtt is "csak" 38000.-, egy amnio/chorion biopszia pedig 100.000.-

Kép
zölddisznó

Zöld: ez nekem is magas... talán mert a kórházaknak sokkal jobban megéri az amniocentézis... (nem is talán)...

Egyébként eldöntöttem, hogy inkább elbukom azt a 10-est de megcsináltatom a 2. felét is a tesztnek... (hiába csak túlbiztosítás).
Vendég

Én is! Te mikor mész? Én jövő hétfőn.

Kép
zölddisznó

Én még nem tudom... betöltött 16. hét kéne... valamikor jövő kedd után (kedden van még egy vizsgám). Viszont holnap felhívom a Praxist és megpróbálok időpontot szerezni Hajdú doktornőhöz a 18. heti genetikaira (sokkal olcsóbb mint az Istenhegyi, a dokinp meg ugye ugyanaz:).
Vendég

praxisban mennyi?

Kép
zölddisznó

Babanetes kedvezménnyel asszem 10 vagy 11... (Istenhegyi 14). Ez is DVD-vel... (de ha felívom őket úgyis rákárdezek) (sima UH asszem 8e csak a genetikai itt is többe kerül)
Vendég

Oké, köszi, érdekene, mennyi! De én úgy tudom, az Istenhegyin 13 a genetikai UH.

Kép
zölddisznó

Nekem 14e-t mondtak... (jó húzós ára van ezeknek a genetikaiknak... )
Vendég

Mozgással kapcsolatban:
a babavárást megelőzően rendszeresen 10 km-et futottam, step aerobic, egyéb, mivel régen versenyszerűen sportoltam, így ez később is életformámmá vált.
Ugye mostmár futni nem lehet, de viszont találtam egy alternatívát, elipszis trainer-nek hívják, olyan mintha futnál, de nem rázkódsz és nagyon kellemes mozgás. Ajánlom mindenkinke, aki szeretné. Nekem a Réka annyira nem jött be, gyengének éreztem meg én nem szeretem azt a mozgást, ami igazán csak az az izmot növeli. (meg idegesít ez a ne hízz egy kilót se mert akkor már nem vagy szupernő és szuperanya, meg a szénhidrátot ha meg mered enni az halálos bűn szöveg, bár lehet neki van igaza, nem tudom)

Ibernuska: én is levezetem minden nap a 130 km-et, de eddig nem volt gondd az övvel, 12 hetes vagyok most, de még nincs pocim, amit zavarna, semmi nem látszik még, pedig nagyon várom már, hogy legalább domborodjon.

Aida: örülök, hogy nem lett semmi baj, megijedtem, mikor olvastam az első pár sort, de szerencsére jó vége lett.

A hányinger érdekes, eddig semmi bajom nem volt, pár napja reggel azonban kerülget, de még mindig inkább a nem oldalra billenek, rövid gondolkodás után.

Ma elbeszélgetek a Babámmal, hogy holnap megyünk UH-ra és ne ijedjen meg tőle.

Betti
Kép
betti0412

Tényleg, nem is írtam tegnap, hogy meghatározták a lepény helyzetét is, mellső fali lepény, de elvileg ennek az az egyetlen hátránya, hogy ha véletlen császároznak oda kell rá figyelni. Szerencsére nincs a méhszájon vagy ilyesmi.

Ma este meg megyünk a 4D UH-ra. Mikor tudják megmondani pontosan, hogy hány hetes a babóka?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Jobban vagy már?

Csakegy!
Milyen érzés az, amikor keményedsz? Csak azért kérdem, mert nekem fogalmam sincs még... :-D Ha sokat mozgok, pl. takarítok, utána fáj a derekam, meg a hasamban is szoktam feszítő érzést érezni. Ez az?

Harivera!
Ne stresszelj a rossz AFP miatt! Állítólag annyi minden befolyásolhatja! Én már felkészültem rá, hogy rossz lesz az eredményem, mert az első trimeszteres vérzés is változtathat az értékeken...

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska: Köszönöm érdeklődésed, a hasam rendetlenkedik, de megpróbálok diétásan enni, sok magnéziumot szedni és sokat inni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

LaposhasúBetti! Az ellipszistrainert én is nagyon szeretem, de az is csak a "Tefajtádnak" :lol: ajánlott, az "énfajta" nem rendszeresen sportolóknak sajna nem most van itt az ideje.
Nekem a bicajozás hiányzik de nagyon, mert idényben nem ritka, hogy tesómmal nyomtunk egy-egy nagyobb túrát hétvégén...de majd jövőre a kölökkel! :lol:

[quote]M írta:ikor tudják megmondani pontosan, hogy hány hetes a babóka?
Egyre kevésbé, általában a 6-10 héten a legjobban mérhető, a legpontosabb adatokat akkor lehet meghatározni.

Berni! Én is derék és hasfájós vagyok - petefészek tájékán. De a doki minden vizsgálatkor puhának érzi a méhem, és ez a fontos. Szerintem ilyenkor még a renyhe bélmozgás is játszik a hasfeszülésben.

Aida! Űzd ki a gonoszt a beleidből!

Kép
zölddisznó

aida 4D-én biztosan megmondják pontosan mennyi idős a babád,ami ugye többnyire altér a terhesség korától.Nekem is kisebb ,ez a késői teherbeesésemnek köszönhető.De sebaj,megnő az ne izgulj,ha nem bennt majd kinnt! Még az is lehet hogy beelőzzük a többieket!!!
Csajok az Afp-és vérvételre akkor ezek szerint éhgyomorral kell menni?Az én beutalóm szerint 17+3 naposan kell mennem.Remélem ez meg nem túl késő,de gondolom a pirinyó babám miatt van így.

A Rékás-békás tornáról annyit hogy én is sokat tornáztam rá,de megmondom őszintén én depis lettem tőle,mert ahogy megy a torna az a hülye picsa folyton mondogatja hogy le a hájjal ,meg hogy fúj csúnyák a zsirpárnák és stb.Idegesítő!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi megtaláltalak iwiwen. 8)
.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon! Ezt hogy csináltad?
Jelölj be!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Új vagyok és a segítségeteket kérném. Pénteken (jún. 20.) megyek AFP-re reggel 8.20-ra. Éhgyomorral kell menni, vagy ehetek azért valamit?

Köszi
Kata
katalin1979

Sarmon
teljesen egyetértek veled, szerintem a babavárás során nem az az elsődleges, hogy milyen feszes a feneked és mekkora a narancsbőröd, hanem hogy jól érezd magad. Én is tényleg úgy éreztem, hogy tök béna vagyok, mert kicsit löttyettebb a hátsóm, vagy mert megettem egy szelet csokit. Hűha.

Zőldi
Elhiheted, hogy nagyon várom már, hogy kerekedjek, de lehet, hogy az "előéletemnek" köszönhetően az izmok jobban tartanak (anno versenyszerűen atlétikáztam és maradt nyoma) és csak később kezdek domborodni, de egyszer úgyis eljön az ideje. Kivárom..... :D

Betti
Kép
betti0412

Betti, Sarmon!
Én sem bírom a Schorbert famíliát! Lehet, hogy tök jó az az életfelfogás, amit ők hirdetnek, csak a tálalással van problémám. Meg ki nem állhatom a fejüket. :-D Ja, a legújabb: most olyan DVD-t dobnak ki, ahol már hármasban, a kis Larával együtt tornáznak...

Aida!
Kitartás! Nemsokára jobb lesz! Dolgozol vagy pihensz otthon?

Zölddi!
Nekem amúgy is elég rossz az emésztésem, sokat puffadok, és az epém sem 100%-os, a terhesség még rátesz erre egy lapáttal. De már meg tudom különböztetni a bélgörcsöket a baba által okozott feszülő érzéstől. :-D

Kép
Kép
lbernuska

betti: Én is sportoltom 8 évig, mondjuk én a verszenyszerű futásban voltam otthon, bár tornáztam is. Izom rajtam is maradt sok és mégis kijött már a poci. :D Bár csak ha kinyomom akkor olyan szép kerek, amúgy annyira még nem észrevehető.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

No, eltűzök babát gyömöszölni. Megnézem, jól tartja-e barátnőm Bucinudli vőlegényét! :lol:

Kép
zölddisznó

Kata! Szerintem nem tudom.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Megjöttünk magyar honból. Nagyon jó volt otthon, csak sajna gyorsan eletelt ez az egy hét. :cry: :cry: Az utazást jól bírtam, nem volt semmi gond. Kétóránként megálltunk kicsit pihenni.

Minden oké velem, azt leszámítva, hogy otthon megfáztam, vagy mi és nagyon fáj a torkom meg tüsszögök, folyik az orrom. Nyomatom a mézes citromos teát, meg gargalizálok. Mást nem lehet! :?

Csütörtökön voltunk 4D-n. Fantasztikus élmény volt!!!!!!!! :lol: :lol: A drágaságunk csütörtökön volt 66 mm. Az uh-s nö nagyon rendi, és türelmes volt, nagyon alaposan átnézte a babát. 25 perces felvétel van a dvd-n, szóval jó sokáig tartott. Azt mondta minden rendben vele, megnézte, szívét, gyomrát, gerincét, koponya csontját, állkapcsát, szóval mindent. Nyaki redö 2,2mm.
És hallottuk,ahogy ezerrel ver a kicsi szíve! Kaptunk rendes leletet is.
Manócska nem nagyon akarta mutatni az arcát,mert végig az arca elött volt a két keze ,mint valami boxolónak!! :wink: Majd rakok fel fotót.

Rákérdeztünk a nemére, és azt mondta, hogy amit ö lát aszerint kisfiúnak mondaná, de ne vegyük még 100%-ra.
Nagyon boldogok vagyunk, hogy minden rendben vele és láthattuk végre!!! :P

Igaz most lemaradtam egy hétröl, de igyekszem visszarázódni.
susy75

Drágaságunk!!!

Kép
susy75

susy: Gyönyörű Manócska és jó hogy minden rendben van!

Programozás szigorlatom ma derült ki, meglett, éljen! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Harivera:
Tudom van már tapasztalatod, de nekem mindig elmondják, hogy az AFP sokszor becsap. Az Istenhegyin viszont 16-20. hét között is csinálnak, ők figyelembe veszik a baba méretei alapján számított terhességi kort. Én elmennék a helyedbe, talán 7000-be kerül, memóriám nem jó.
Voltam genetikain én is a Barossban két éve, van időpont, mondd, hogy sürgős, ha jól emlékszem a személyi számod utolsó négy jegye alapján hívnak majd be (ezt azért tudom, mert furcsának találtam).
Egyébként sok ismerősömnek lett rossz az eredmény, magzatvíz vizsgálaton voltak, és kiderült, hogy nincs semmi baj.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

aida. gratula a jo vizsgahoz, es orulok, hogy nincs semmi baj a picorral. remelem mar a pocid sem faj.

suzy. en is beteg lettem, amikor visszajottem Mo-rol. Ajanlom a harsfa teat. es sok gyumolcsot. nagyon cuki a baboca.

amikor en uh-n voltam, nekem ott azt mondtak, hogy pont annyi idos a baba, mint a vonalzo mutat. az hogy lehet? akkor mikor fogant?

en se vagyok egy nagy sprotolo, en is "zoldifajta" vagyok. ezert megyek en majd yogara, meg az aquanatalra. ezek itt is vannak szerencsere.

a nyari kismamiknal ket friss anyuka is leirta a szuleset. vegig bogtem oket. mas is ilyen erzelgos/pityergos lett?

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?