A saga fasírtot konkrétan még nem ettem, de ettem már többször is mirelitt panírozott cuccot. Pl a spar saját nugett-jét. Ezt mindig ebédre szoktam enni és ilyenkor nem tartom be az 50 g ch-ot, mert ezek picit jobban megdobják a vércukrom, de pl a héten ettem egyszer ilyet salátával és utána még egy krém könnyű vaniliás jégrémet is, és 5,valamennyi lett utána!
Én alapvetően úgy állok hozzá, hogy ha császár van az feltételezi, hogy valamivel gond van, tehát inkább elkerülném. A mávban voltam szülésfelkészítőn, ahol az orvos azt mondta, hogy önmagában a császár 10x nagyobb kockázat az anyának és 8x nagyobb a babának, mint a természetes szülés. Szerintem ez azért túlzás, hisz nem mindegy, hogy miért történik maga a műtét.
Az is igaz, hogy a téraránytalanság és a pánikbetegség miatti császár nem egy életveszélyes helyzet, amit császárral kell elhárítani, szóval nem hinném, hogy itt ekkora lenne a kockázat.
Amitől én a legjobban félek az a döntés. Nem akarok dönteni ezügyben, de azt hiszem nem is lesz erre lehetőség szerencsére. Én iszom a málnalevél teát, hogy jobban táguljak, vettem mandulaolajat gátmasszázshoz, szóval próbálok mindent megtenni, hogy ne kelljen vágni, de ha mégis arra hajlik majd az orvosom, hogy császárral jobb lenne, akkor nem fogok tiltakozni egy percig sem, teljesen bízm az orvosomban, tudom, hogy nem fog műteni fölöslegesen és kockáztatni sem fog, ha gond van.
Nálam egyébként sanszos, hogy 10-15 órát vajúdjak, mire kiderüljön, hogy a baba nem fér ki és akkor műtenek. Szerintem ez a legrosszabb, mert szenvedek is, de nincs meg a szülésélmény és még meg is műtenek.