Sziasztok,
Jo kis szaftos temakat vetettetek fel, ami mellett nem tudok elmenni szo nelkul
. Pedig lenne mit csinalnom, holnap ugye apak napja, ami az iden tortenetesen egybe esik a kicsi fiunk nevnapjaval is
.
Timur, mi tortenetesen keresunk autot, de amolyan 5-bol 7 ulesesre atalakithato fajtat (assetudommianeve azoknak). Igy negyecsken elferunk a mostani autonkban is, viszont ha eljonnek szuleink vagy barataink , akkor bizony megy mindig a sakkozgatas, h ki maradjon ki a kirandulasbol
. Nekem egy bajom van csak a megnagyobb autoval, h mivel fokent en vezetem het kozben, es mar a jelenlegi sem egy kicsi peldany...igy valszeg megjobban meg fog gyulni a bajom a parkolassal - sajnos (mint sok no), en is eleg antitalentum vagyok ezen a teren
.
Ancsi, az NHS-es oltasok ingyenesek. Sot, valamilyen oknal fogva, a fiunknak meg a Rotarixot is ingyen es bermentve adtak be, pedig annak fizetosnek kellett volna lenni
. Persze nem akartam firtatni a dolgot a GP-nel, ugyhogy sosem tudtam meg h miert nem fizettunk a vegen.
Ami viszont ugy altalaban az oltasokat illeti, minket sajnos nagyon elgondolkodtatott most egy a kozvetlen barati korben tortent sajnalatos esemeny, ahol a kisfiut a hetekben nyilvanitottak autistanak. Ez a betegseg ugye eddig ugy volt "hirdetve", h szinte kizarolag genetikai uton adhato tovabb. Nahat mondanom sem kell, h barataink csaladjaban nem errol van szo, es most erosen felvetodott annak a gyanuja, h az oltasok allnak a tortentek hattereben
. Hozza kell tennem, egy olyan csaladrol van szo, akik a rutin oltasok mellett eleg sok extrat is beadattak mindket gyermeknek (lany+fiu). A szulok dontese mogott tobb tenyezo is allt. Egyreszt ok alapbol eleg pro-oltas fajtak. Masreszt pedig az edesapa indiai, es mivel sokat utaznak Indiaba, igy ugye logikus is volt az oda ajanlottakat beadatni. Szoval mivel eleg friss a hir, kicsit meg vagyunk most zakkanva igy a barati korben, fokent akiknek kisgyerekei is vannak. Ketsegtelenul egyik legnagyobb remalma minden szulonek amikor ilyet allapitanak meg gyermekerol
.
Ennek fenyeben, mi most komoly gondolkodasnak adtuk a fejunket, fokent az MMR-ral kapcsolatban. Rengeteg tanulmanyt, forumokat, es mas errol szolo anyagot elolvastunk azota, es asszem vegre kezd kialakulni egy dontes a fejunkben a temaval kapcs.
Elnezest, nem elijesztes vagy elbizonytalanitas vegett irtam le a fentieket, csupan ugy ereztem h meg kell osztanom veletek (is) a (nem kozvetlenul) velunk tortenteket. Eddig en is csak olvastam hasonlo esetekrol, de most h sajnos lett kozvetve is tapasztalatom a temaban, erzem igazan a sulyat a szuloi donteseknek.
Ancsi, ami Mo.-ot illeti...Az en emlekeim mindig is szepek voltak vele kapcsolatban, mert nekem talan szerencsem volt abban h 18 evesen kerultem ki a UK-ba, igy nem voltam meg olyan melyrehatoan megmergezve azzal a jo kis hazai mentalitassal amirol te is irsz. Ebbol kifolyolag itt viszont annal konyebb volt alkalmazkodni es felvenni a helyi mentalitast.
Az elejen ritkan jartam haza (akkor ugye meg hirbol sem leteztek a fapados gepek). De amikor hazamentem, emlekszem engem a 90-es evek elejen volt aki felvagosnak tartott, mert peldaul ki mertem magamnak kerni bizonyos viselkedesformakat hivatalos ill. felhivatalos szituaciokban. Pont manapsag volt egy beszelgetesem az egyik ismerosommel ezek kozul, aki azota mar maga is kulfoldon el. Bevallotta, h milyen buta modon sztereotipizalt engem annak idejen. Hiszen most mar o is egy olyan orszagban el ahol eltelik ugy egy nap/honap/ev, h nem alazzak meg emberi mivoltaban lepten-nyomon a munkahelyen, hivatalban, boltban, villamoson. Addig a pontig viszont en voltam a felvagos, mert o teljesen abban a hiszemben elt, h az a norma ami otthon van. En sajnos egyreszt ezert tartom neha kilatastalannak a helyzetet, hiszen addig nem igazan varhato valtozas, amig a nagytobbseg ilyen tevhitben el odahaza. A masik pedig (es ezzel a kijelentessel valszeg nem leszek popularis, de usse ko
)...az altalad leirt mentalitas neha ugy erzem, h mar szinte genetikailag oroklodik a magyarban. De ha nem is, ez a mentalitas nemzedekeken at bele van nevelve az emberekbe. Es ha generaciok es generaciok nevelkednek igy fel csaladokon belul, akkor aztan megugy sincs remeny, nem?!
Na de eleg volt mara magambol. Jol elszaladt a billentyuzet az ujjaim alatt...
kellemes estet nektek, b